Ga naar inhoud

isislovechoco

Members
  • Items

    211
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door isislovechoco

  1. Mijn DA zei hetzelfde, pas als het niet meer doorzichtig was moest ik AB komen halen. Verder waren ze alle twee hartstikke gezond :). Alleen het probleem is dat ik binnenkort op vakantie ga, dus dan kan ik het niet goed in de gaten houden, maar moet ik het aan andere mensen overlaten... Bah wat haat ik dat deel van op vakantie gaan! :(


  2. Hallo BB'ers,


     


    Pas ontdekte ik bij 1 van mijn konijnen dat hij soms nieste, het was niet vaak dus ik dacht dat het niet ernstig was. Net ontdekte ik dat ze nu alle twee best vaak niezen en ze hebben alle twee een natte neus. Is dit ernstig? Makkelijk of moeilijk op te lossen? Ik zal sowieso morgen bellen voor een afspraak bij de DA. wat zijn jullie ervaringen hiermee?


  3. Heel erg bedankt iedereen, het waren idd maden. De DA vond dat ze nu echt teveel moest lijden en de maden haar vanbinnen opaten. Dus ze is rustig ingeslapen :-(. Haar partner zoekt haar nu al de hele tijd... Binnenkort ga ik bij het asiel voor een nieuw maatje kijken. Want in zijn eentje vindt choco er niks aan!

  4. De maden/wormen leven. Hoe kan ik dan zien of het wormen of maden zijn? Maar het heeft dan nu toch geen zin meer om er een klamboe overheen te doen. Want ze wordt vanavond ingeslapen.

  5. He gadverdamme, ik wil net Gekkie's temp. meten en dan zie ik allemaal witte wormpjes uit haar kont komen. Kan ik hier nog wat tegen doen? Als mijn moeder zo thuis is gaan we weer een afspraak bij de DA maken. Maar wat is nu het beste wat ik kan doen voor haar..? De wormpjes eruit proberen te halen of haar gewon met rust laten.


  6. Hmm, twee verschillende meningen.

    Gekkie heeft nog wel gevoel en kracht in haar achterpoten. Want als je in haar teentje knijpt trekt ze het terug. En af en toe trapt ze me weg met haar achterpoten. Dus denken jullie dat er nog verbetering in kan komen of niet?

  7. Het is nu een week geleden dat we bij de DA zijn geweest en helaas is er nog geen verbetering te zien. Ik had ergens gelezen dat het wel 3 weken kan duren voordat de Panacur resultaat geeft, maar de dierenarts wil na 1 week zonder zichtbare verbetering eigenlijk al stoppen met de behandeling (en Gekkie zal dan dus ingeslapen moeten worden). Hoe lang zullen we nog doorgaan ?

  8. Oo oké, ik zal morgen even kijken. Ik was toch maar even haar achterkant uit, want de haren gaan ook aan elkaar plakken enzo. Maar moet ze daarna naar binnen? Want het lijkt me best koud met z'on natte kont :').

  9. Hi,

    Ik merk nog niet veel verschil bij Gekkie. Maar ze eet, drinkt, poept en plast nog goed. Maar omdat ze dus achter verlamd is komt al haar poep en plas in haar vacht. Ik maak het schoon met een keukenpapiertje, maar dan blijft het toch nog erg vies. En zelf kan ze er ook niet bij. Dus ik vroeg me af of ik haar achterkant misschien in een bakje kan zetten met wat biotex ofzoiets, zodat het nog een beetje schoon blijft.

  10. Oo, oke. Dan laat ik ze wel buiten zitten. Ze is zich weer de ren aan het doorslepen en ik zal elke dag een filmpje maken. Ik heb er wat hazelaar takken bij gegooid daar zijn ze nu op aan het knagen en de blaadjes aan het opknabbelen. is er nog iets dat ik kan doen? 


  11. Oo oke, ik wacht nog even tot het middag is en het buiten wat warmer is. En dan zal ik ze naar binnen halen. Maar wanneer mogen ze dan weer naar buiten? Als mijn zieke nijntje weer helemaal beter is of als het iets beter gaat?


  12. Oo oke, hmm. Maar mijn andere konijn wilt echt heel graag bij haar zijn en wordt gek als ze weg is. Dus als ik haar naar binnen zou halen, zou hij mee moeten. Alleen, is dat niet slecht? Met temperatuur verschil enzo? En ik heb geen binnenhok... En best veel snoeren in mijn kamer. Ik zou wel een veilig plekje in mijn kamer kunnen maken, maar dan moet ik ook nog iets vinden waarmee de deur dicht kan blijven, want 1 van mijn honden kan deuren open maken. Maar daar vinden we denk ik wel wat op, dus als het niet slecht is voor mijn nijntjes kan ik ze wel naar binnen halen. En desnoods in de badkamer zetten.


  13. Ben al een tijdje terug, de DA heeft haar eerst gewogen, en ze was wat afgevallen, van 1,4 naar 1,25. Verder was haar temp. goed, de oogjes waren helder en het hartje klopte krachtig. De maag vonden ze iets te weinig 'borrelen', dus ze moest wel wat meer eten. Verder zat er nog een bobbeltje in haar buik, wat of een 'klompje' eten kan zijn dat ze uit poept, of een tumor in de baarmoeder, maar daar zouden ze later nog naar kijken, eerst maar eens aan de 'verlamming' werken. Ze hebben getest of ze nog gevoel had in der achterkant, en dat had ze gelukkig wel, want ze kepen in haar teentje en die trok ze  een beetje weg, ook zagen ze dat ze haar achterpoten wel kon bewegen, maar echt heel minimaal. ze dachten inderdaad aan E. Cuniculi. Ze hebben nog aan haar rug gevoeld maar daar lag het waarschijnlijk niet aan, want ze voelde niet dat het gebroken was en het deed geen pijn bij het 'rekken en strekken'. Ik heb twee medicijnen meegekregen: 'carprofen drops' en 'panacur'. De carprofen drops moet ik 2 x per dag (0.6 ml) in haar bekje spuiten, gedurende 7 dagen lang. De panacur moet 1x per dag 1 ml gedurende de 30 dagen in haar bekje spuiten. Verder vonden ze haar nog erg levendig en lief, ze mocht ook buiten blijven staan omdat ze een mooie dikke vacht heeft en zichzelf wel goed kon warm houden. Ze mocht ook bij haar partner blijven omdat die de 'ziekte' of parasiet -ik weet het niet zo goed- waarschijnlijk toch al bij zich droeg. Ik heb ze nu beide 'opgesloten' in het bovenste deel van het hok zodat ze regen en windvrij zitten, en elkaar goed kunnen warm houden. Met veel stro, hooi, wat water, wat biks en wat groenvoer.


     


    Als jullie nog tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag!


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .