Ga naar inhoud

Maraatje

Members
  • Items

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Maraatje

  1. Jeetje, wat een ontroerend verhaal. Kreeg een brok in me keel over dat een bal op je konijn kwam. Ikzelf was helemaal van de dolle geweest en had de Dierenarts gebeld. Maarja, het kan gebeuren. Ik had ook een keer te erg geknipt bij nagels knippen. Mijn jongen vind alles erg wat ik bij hem doe qua optutten en hij bloedde als een gek. Hij zat maar zo kalmpjes te kijken. Ik dacht: HEELLPP!! NU HELP ME IEMAND HELP ME NU! Dat is een goed voorbeeld bij wat Asti zei, over dat ze niks laten zien. Ik zou inderdaad het dieet geven wat je nu aan het geven bent, ik zou ook nog een paar keer per dag/2 dagen natte wortels of andere lekkernij geven (Geen snoepjes etc.) van groente. Sla is misschien ook een goed idee en dan maak je dat per blaadje even vochtig. Ik zou ook bijvoorbeeld de eerste wortel even zelf aan je konijn voeren en na één hapje trek je hem terug en controleer je of er bloed opzit. Ik zou even deze tijd niet harde dingen geven in verband met het kaakje. De bal kon de kaak zijn geraakt. Heb je misschien opgelet waar de bal kwam?? Naja, beterschap en succes!

    Groetjes, Mara

  2. Ja, ik snap het nog steeds mijn laatste berichtjes waren laat in de avond en met mijn telefoon gemaakt dus moeilijker typen dus kort.

    Ik bedoel dat ze drinkensbakjes omkiepert, flesjes haalt ze niet weg maar daar drinkt ze gewoon niet uit. Dat leek me niet goed en de Dierenwinkel had iets aan mij verkocht, het laatste drinkensbakje, tegen lekken is daar een staafje in, doet ze die naar beneden dan kan ze gaan drinken maar ze weet niet hoe dat werkt dus dat vond ik niet echt goed en ik had aan mijn tante gevraagd of ze er eentje kon vinden zonder staafje en die is ze aan het zoeken. Ik heb mijn rijbewijs nog niet dus dat is niet makkelijk om helemaal naar Haarlem of zoiets te gaan en anders ja, doe ik het gewoon, ik bedoel ik doe alles voor mijn konijntjes. Maar overigens, dank jullie wel voor de reacties mijn tante de DA van mijn konijnen is op zoek gegaan en heeft dit gelezen en dus heeft ze goede tips gekregen. Dank jullie!

    Groet, Mara

  3. Hoi ja ik bedoel dat ze alles gelijk omgooit wanneer ze in haar hok is. Ik heb het hok hier gekocht dus ik weet zeker dat dit prima is. Het is niet anders maar ze is gewoon nog maar 2. Ik heb ergens gelezen dat de puberteit van 1 tot 3 duurt en de andere is 3 en super lief. Ja het is goed bevestigd... Zelf drinken is ze wel wild ik probeer het buiten haar hok. Ze is het konijntje van mijn omslagfoto geen wild konijn dus...

  4. Haai. Ik heb wel wat opgehangen en het zag er echt niet uit. Ze schopt alles onder en is heel chagrijnig waterbakje schopt ze ook helemaal andersom en begint te knagen, niet goed dus. Ik weet dat heel veel van jullie dat zeggen maar ik weet dan ook wel wanneer mijn konijn niet meer wil. Ik houd de spuit voor zijn mondje en spuit zachtjes dan gaat ze haar tong eronder leggen en al dat wat ik zeg maar naar beneden spuit likt ze op. Ook is ze in een Buitenhok dus geen last van wintertempraturen. Het is dus eigenlijk geen dwangdrinken of zoiets. Ze likt me nu alleen maar meer en de dierenarts (mijn tante) is al op zoek naar een nieuw flesje. Groetjes, Mara

  5. Heey,

    Ik weet het ik heb 1000den vragen maar nu is het wel een beetje nodig.

    Mijn konijn wil niet drinken en schopt makkelijk het bakje om.

    Hebben jullie een goede website met een foto of zoiets dat ik het kan zien welke website.

    Ik geef haar nu iets van soort dwangvoer, heb gelezen in mijn boek, High Five Met Je Konijn dat een konijntje 155 ML drinken per dag. Ik geef haar 's ochtends lekker 60 ML en 's middags 35 ML en 's avonds 60 ML. Dan haal je per dag ongeveer 155 ML. Hebben jullie die dingetjes? Flesjes bedoel ik... Het is misschien niet herkenbaar...

  6. Haai, erg bedankt! De laatste tip gaan we doen en het is een mega mega mega maar dan ook echt een grote doos. Cadeautje voor de konijntjes. Maar dan ben ik wel een jaartje bezig. Haha, maar echt hartstikke bedankt dat je de informatie geeft. Echt waar! Maar ik bedank je alvast voor je uitleg en zal heel goed opletten of de verzorgster voor als we op vakantie zijn dat die het idd niet geeft..

    Groet, Mara,

    Oja, ik zeg heel vaak heel erg bedankt maar nu mogen ze SS blijven gebruiken ;)

    Whahahaha.

  7. Ik gebruik wel gewoon SuperSelectief voer in de blauwe verpakking maar mijn moeder heeft het anders gekocht, namelijk mengvoer. Na een hele discussie met mijn zusje of het goed is of niet besloot ik het hier te zetten. Ik weet dat alle reacties is dat het beter is maar over het bewijs!

    Haha,

    Groet, Mara

  8. Lieve julie.

    Wat ontzettend irritant. Het deed me denken aan mijn Beauty die een gebroken rugje had doordat ze viel op haar rug (Wat ik stom vond, ik vertelde het aan mijn vriendinnen en toen moesten ze lachen, dat was echt flauw.) Maar zij had dus ongeveer hetzelfde. Ik ben naar mijn tante in Amsterdam gegaan. MCD (Medisch Centrum voor Dieren). Ontzettend snel had ik de beurt en ze lieten een kleine foto maken. Het was helemaal verkeerd. Het ruggetje was gebroken, maar niet over mijn konijn nu is Sientje aan de beurt. Ik snap dat je denkt dat het jouw schuld is maar dat is helemaal niet zo! Het probleem ligt niet aan jouw, maar aan die stomme plaat. Iedereen denkt dan dat het hun schuld is maar pijnstillertjes en ook knabbelstaafjes en hooi en lekker veel eten en aandacht is goed genoeg dat je konijn niet denkt dat het jouw schuld is maar die van de plaat. Je moet hem lekker verwennen en knuffelen ook al houd hij er niet van. Check of hij het niet 1 keertje maar lekker vind. Dat is al helemaal top. Daarna laat je jouw konijn kiezen met eten, dan leg je 2 bakjes met voer, waar je konijn het meest van eet zet je voor hem. Dan is het eten helemaal top en de verwennerij ook! Help hem met drinken en als het echt te vermoeid is om te eten, kan je hem altijd nog dwangvoeren, lees een hoofdstuk van het boek: High Five met je konijn Dwangvoeren of er staat wel iets op Google. EC kan ook het geval zijn, ik snap dat die Dierenarts dan zegt 100% niet, maar toch kunnen Dierenartsen ook wel eens een foutje maken. Ik snap het als je niet wil doordringen bij de Dierenarts want hij wil ook altijd alles het beste voor je diertje maar er is toch wel iets aan de hand als het verlamd is. Help je konijn met veel dingen en meestal is dat wel handig ook al regent het. Vervelen doe je niet en de TV blijft voorlopig uit, het is wel een rotklusje maar je moet het doen voor je konijn.

    Vragen?

    Stuur me een berichtje!

    Groetjes en succes!

    Mara

  9. Jaa, het zou van alles kunnen zijn. Maar ik snap dat je bezorgd bent, maar soms is het toch wel leuk als je konijntje je likt? Het kietelt heel leuk! :D Maar oke, het is weel een gedeelte irritant. Laat je diertje even door de DierenArts controleren, misschien is er iets?

    Xx

  10. Lieve iedereen,

    Ik heb gemerkt dat mijn konijntjes het gemengde voer dat ik nu geef aan ze helemaal niet lekker vinden. Gelukkig zit er nog maar een klein gedeelte in de zak dus kan ik gewoon aan jullie vragen welke merken en websites goed zijn en goed biologisch voor verschillende dingen. Alleen groentes en hooi heb ik genoeg. Ik koop altijd hooi op Bunnybunch en meestal witlof, wortels, broccoli enzovoort koop ik gewoon in de supermarkt. De prijs maakt mij niet veel uit want ik wil heus wel wat centjes uitgeven voor mijn konijnen. Wilt iemand wat merken/websites doorgeven? Bij mij in de buurt is geen dierenwinkel dus wil ik liever wat websites en alsjeblieft biksvoer-websites.

    Alvast bedankt,

    Groet, Mara:mdr:

  11. Hi, Bintje. Ik ga dierenarts studeren en mag eigenlijk nu al mijn eindexamen doen, eerst zeiden ze van: ''Ja, je moet pas over 2 jaar afstuderen dus maak je geen zorgen.'' Maar wat bleek: Ik moest het dit jaar al doen, maar over jouw onderwerp wat dit ermee te maken heeft: Ik loop graag mee op de dierenpraktijk, nu weet ik ook wel, nu ik dit lees, dat je echt Maandag naar de dierenarts moet gaan. Helaas heb ik van deze soorten geen verstand, want ik doe meer dingen die te maken hebben met de huid. Maar ik heb wel gehoord van iemand die daar werkt op die praktijk waar ik heen ga: "O, Je hebt dus op BunnyBunch iemand gevonden en wat is er nu gebeurd?" Heb ik haar het verhaaltje en de reacties verteld en laten zien en ze zei dat je echt Maandag naar de dierenarts moet gaan want als een konijntje nauwelijks of niet eet en drinkt, dan is er echt wel iets aan de hand. Ik ben wel alvast voor je aan het duimen!

  12. Zit hij in zijn normale hok? Heeft hij een vaste plasplek/ plasbak? Mijn Franse Hangoor plast alleen in zijn eigen hok op zijn eigen bak als die op de goede plek staat. Hij heeft het na de castratie een hele dag opgehouden (hij moest tijdelijk binnen zitten). Toen we hem in zijn buitenhok terugzetten ging hij meteen op zijn bak plassen.

    Inderdaad, ik was er wel bij maar mijn tante (dierenarts) die zegt ook dat je alles precies hetzelfde moet laten staan, bij haar komt het vaak voor.

  13. Ik heb een hele grote ruimte, maar alleen ze zijn niet echt gekoppeld. Wel goede vriendjes. Maar anders dan kan de voedster bang worden en moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Ik heb echt een hele grote ruimte! Ik heb 2 rennen daarvan heb ik een grote ren gemaakt. Daarin zitten de hokken en als ik wil dat ze ruimte hebben, dan doe ik de deuren open en blijf ik erbij.

  14. Haha, wat veel vragen!

    Nou het is een gecastreerd mannetje. Het is al wat dikker. Het eet zelfstandig en goed. Het krijgt af en toe andijvie en wortelen, Hij is s' avonds alleen in een hok, s' middags met een meisje. Volgens mij is het merk Witte Molen ofzo? Ik heb het hooi dat geschimmeld was weggegooid ook al was het helemaal vol. Ik heb nieuw hooi gekocht. Heb ik alle vragen beantwoord?

    Groetjes Maraatje?

  15. Uhm, ik wou duidelijk maken voor de mensen die hetzelfde hadden, want veel konijnen die hebben dit. Dat ze dan naar de dierenarts moeten gaan en dan krijgen ze een bepaald drankje. Maar ik wou alleen een paar tips wat ik op dit moment kan doen, want mijn tante woont helemaal aan de andere kant van Amsterdam. Dus is dat best lang rijden met de auto. Dus ik wist van andere mensen dat hier wel een aantal mensen zijn die hier verstand van hebben.

  16. Hoi, ik ben Maraatje. Mijn konijn had eerst last van diaree. Ik heb gelijk mijn tante gebeld (Mijn tante is dierenarts), die zei dat hij waarschijnlijk verstoorde darmen had en dat ik hem meer hooi en minder wortels enzovoort maar geen krachtvoer mocht geven. Ik heb keurig geluisterd. Op het begin toen ik het aan mijn tante vroeg keek ze even. Ze hield het erbij wat ze gezegd heeft. Na 5 weken is mijn konijn heel dun geworden. Weer heb ik mijn tante gebeld. Ondertussen was mijn kleinste konijn Gucci (12 weken) overleden aan schimmelend hooi toen ik op vakantie was en mijn schoonmaakster verzorgde mijn konijnen en ze had niet eens door dat het aan het schimmelen was. Maar mijn konijn met de verstoorde darmen daarmee ben ik naar mijn tante gegaan. Maar het bleek dat mijn konijn iets anders had dan die verstoorde darmen. We weten het niet zeker maar het is coccodiose. We weten het niet zeker en er was die dag geen iemand die gespecialiseerd was bij konijnen. Kijk maar op Google wat coccodiose is en dan zie je de figuren. Ook moet je erbij typen: Bij konijnen.

    Alvast bedankt voor de hulp!

    Groetjes, Maraatje

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .