Ga naar inhoud

Merel Bloem

Members
  • Items

    427
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Merel Bloem

  1. Ik werd net gebeld.


    Het was een beetje een vaag verhaal, de meneer van de dierenpolitie zei dat er niets aan de hand was.


    Ik zei en die wonden dan? Komt dat door de ganzen? Hij zei dat dit waarschijnlijk wel zo was en dat de dieren door een ingehuurd bedrijf geleverd waren.


    Ze zouden het volgend jaar anders doen. Ze hebben er verder niets aan gedaan, ik denk zelf omdat de kerststal binnenkort weg zou gaan.


     


    Zeker weten dat ik dit volgend jaar ga checken!


  2. Er zaten ganzen en konijnen samen in de stal. Daarnaast schapen en een kameel..


    Ik denk dat ze er morgen heen gaan, Eurofleur is morgen 12:00-17:00 open.


    misschien dat ze bij aankomst in de stal de rangorde zijn gaan bepalen (elkaar gebeten hebben) zonder dat personeel er weet van had/heeft. Er zaten denk ik een stuk of 15 konijnen en 2 grote ganzen. Het zou misschien ook kunnen dat de ganzen ze gepikt hebben?


  3. Ik was vandaag bij Eurofleur in Leusden.


    Bij de kerststal zag ik franse hangoren zitten (baby's en volwassen konijnen met grote ganzen).


     


    Mij viel op dat 1 konijn geen staart had en het daar ontstoken was, toen viel op dan een ander konijn ook een ontstoken achterkant had, een ander konijn een wond bij zijn flank en een babykonijn waarvan bijna zijn hele oor eraf was (zie de foto's hieronder)


    Heeft iemand een idee wat ik hier mee kan doen?


     


    Foto-FXOLTJMW-D.jpg


    Foto-CS3QEW8I-D.jpg


    Foto-X4NRNJHN-D.jpg


  4. Ik gebruik altijd Sience Selective. Ik wil misschien overstappen op gewone biks ivm de prijs.

    Nu hoorde ik dat Sience Selective ook beter is voor konijnen als ze haakjes hebben, nu heeft Belle alleen een voorgeschiedenis met haakjes (nog niet sinds ze bij mij is last van gehad).

    Een vriendin van mij zit met hetzelfde probleem, een konijntje met scheve kiezen/haakjes. Ze is inmiddels wel op gewone biks overgestapt. Ook zij zit met deze vraag.

    Zou het zoveel uitmaken voor de tanden/kiezen welk voer je neemt?

  5. Ik zal ze even helemaal geen groen meer geven. De rede dat ik zo weinig groen gaf is vanwege de plakpoep, hoewel ik ook sterk het vermoeden heb is dat het blindedarmkeutels zijn, die Bloempje vaak niet opeet en waar ze dan op gaat zitten. Misschien kan ze er niet goed bij om te eten en schoon te maken?

    De spruitjes waren maar een voorbeeld, ze krijgen heel af en toe wat groente soms wat andijvie of een bloemkoolstronkje, net wat er over is.

  6. Bedankt voor je reactie!

    Ik zal de appel niet meer geven inderdaad.

    Groenten krijgen ze maar heel af en toe en dan een klein beetje (ik denk 1x per week bijvoorbeeld 2 spruitjes per konijn). Omdat het verblijf al zo plakpoeperig was doe ik dat niet zo vaak.

    Is het misschien goed om op meer plekken hooi op te hangen of helpt hooi niet perse tegen de diarree?

  7. Ik zag laatst dat Bloempje een klont/sliert vervilte haren onder haar bips had hangen.

    Ik keek het nog even aan in de hoop dat ze het zelf weg zou halen. Wel zie ik vaak plakpoep in het verblijf liggen waar ze vaak zit.

    Gisteren lag ze languit en zag ik dat haar hele achterwerk erg vies was, daarom heb ik besloten om haar vandaag met haar kont in een badje te doen, het te laten weken en te wassen.

    Met een vriendin heb ik haar in een handdoek gewikkeld en haar kopje en kont vrij gemaakt.

    Al snel kwam ik er achter dat het een zooitje was van onder, allemaal klitten vilt, plas en poep...

    Ik heb het zo goed mogelijk geweekt, gezeept en weggeknipt. Met dierenshampoo kreeg ik niet alles weg dus heb een beetje van mijn eigen conditioner gebruikt om er doorheen te kunnen komen (ik weet dat dit niet goed is maar ik zag even geen andere oplossing), het was zo erg dat ik het verschil haren/huid bijna niet kon ontdekken. Uiteindelijk is het wel gelukt na ruim drie kwartier.

    Maar mijn vraag is nu meer hoe het komt en hoe ik het kan voorkomen.

    Qua voeding geef ik elke dag een paar appelschilletjes aan Pip, Bloem, Belle en Bandit (ze krijgen ieder dus ongeveer 1/4e dun gesneden schil van een kleine appel) Zou het hier aan liggen?

    Verder onbeperkt verse hooi en Supreme Science Selective.

    Pip en Bloem zitten binnen en hebben voldoende ruimte om te bewegen.

    Heeft iemand een idee wat ik het beste kan doen?

    Alvast bedankt!

  8. Bedankt voor de tips en reacties!

    Ik heb het idee dat het ietsjes beter is, ze opent haar ogen nu meer.

    Ze is nu net een stuiterballetje, bijna niet te vangen.

    Ik heb het nu opgelost door haar stil te laten zitten in een hoekje, dan een grote klodder op haar oog te spuiten en dan een beetje masseren om haar oog, zodat het er in komt.

    Morgen zal ik haar proberen in een handdoek te wikkelen, dat is toch beter voor haar en haar oog denk ik.

  9. Eergisteren dacht ik, wat slaapt Bloempje toch diep, haar ogen zo fijngeknepen! Maar dacht er verder niet bij na.

    Gisterenochtend had ze 1 oog dicht en de andere open, toen was het duidelijk, er was iets met haar oog. Meteen dierenarts gebeld en eind van de middag zijn we er geweest.

    Het was een oogontsteking, we hebben een antibiotica zalfje gekregen die ik 3-4x per dag in haar oog moet doen.

    Het is de bedoeling dat ik haar oog openhoud en het er dan in doe, alleen ze knijpt haar oogleden heel hard samen en gaat hard spartelen en rennen... ik doe het nu op haar oogleden, maar ze krabt en likt steeds aan haar oog.

    Er komt geen wittige pus uit of zo.

    Wanneer moet ik terug naar de dierenarts? Ze is nog wel levendig en ze eet en drinkt.

    Hier een foto van hoe het nu is.

    attachment.php?attachmentid=70373&d=1376764048

  10. Ik denk niet dat het verstandig is voor mij om hier nog iets over te zeggen verder. Ik heb mijn mening gegeven, jullie ook(de eigenaren vinden bepaalde meningen te ver gaan, het zijn geen dierenbeulen, en willen goed voor de beestjes zorgen). De eigenaren moeten nu zelf keuzes maken, verstandig of niet.

    De eigenaren willen graag dat deze discussie van de site gehaald wordt, ik weet niet of dat kan? Anders graag een slotje. Bedankt in ieder geval voor de hulp!

  11. Ik zelf ben helemaal gek op mijn konijnen en zou zelf wel naar de dierenarts gegaan zijn, omdat ik zou willen weten wat het is, iets ter genezing zou willen krijgen en voor de geruststelling. Ik denk dat het grootste deel van de mensen op dit forum zijn gek op hun nijntjes en snel bezorgd zijn.

    Niet iedereen denkt hetzelfde. Ik snap ook wel dat als ik in hun schoenen zou staan dat ze nog niet naar de dierenarts gaan. Het is niet levensbedreigend op dit moment, hij loopt naar hun zeggen goed en hij eet en drinkt, en het is zondag... Ze verzorgen hem nu goed, letten op dat het schoon blijft en dat de pootjes beter worden.

    Aangezien het er vorig jaar ook zo uitzag en weggeweest is in de tussentijd, lijkt het meer op irritatie/ontsteking. Het middeltje is voor mens en dier bedoeld en is ontstekingsremmend.

    Als ik een ontsteking/irritatie zou hebben zou ik ook niet gelijk naar de huisarts gaan, maar het eerst zelf proberen op te lossen. Helpt het niet, dan kan ik alsnog naar de dokter. Dit zou ik ook doen bij mijn eigen kinderen.

    Ik hoorde dat het er nu al beter uitziet gelukkig! :love:

  12. Het doel is om erachter te komen wat er aan de hand is met het konijn en advies in te winnen over wat ze het beste kunnen doen.

    Wat ik ervan weet is dat ze denken dat het waarsch door de tegels komt, daarom hebben ze ook die plaat hout op de tegels gemaakt en gaan ze zelf de poten behandelen.

    Verder kan ik ze ook niet helpen en kunnen ze zelf beslissen wat ze ermee doen.

    Als ik meer weet zal ik het hier plaatsen.

  13. Bedankt voor de reacties,

    Het konijn is niet bij de dierenarts geweest.

    Ze hebben een houten plaat op de grond gemaakt waar de tegels liggen, zodat ze niet meer op de tegels lopen. Ze gaan ook de wondjes ontsmetten en met Suducreme insmeren. En ook vaker het hok schoonmaken nu.

    Als je kijkt naar de derde foto zie je ook dat de binnenkant van zijn poot kaal is, dat is ook vreemd...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .