Ga naar inhoud

Bam Bam

Members
  • Items

    394
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bam Bam

  1. Pluis: andijvie & witlof

    Meisje: Paardenbloembladeren

    Gijs: Spitskool en bruin brood (met zonnepitten xD)

    Muts: vogelmuur

    Vogelmuur kende ik niet, blijkt een onkruid te zijn die een jaar lang te vinden is behalve tijdens de vorst. Misschien moet ik gewoon beter kijken nu ik ervan gehoord heb. Ben er namelijk wel een voorstander van om onkruiden te voeren. Wie weet groeit het wel hier in de omgeving :D wil het zeker eens proberen.

  2. Als je franse hangoor in huis los loopt zal hij lekker ergens aan willen knabbelen. Je kunt een konijn niet straffen daar zal hij alleen agressief van worden. Lijd hem af, zet hem ergens anders neer en geef hem iets waar hij wel op mag knabbelen dus een wilgentak of een stuk fruitboom, of knaaghout, knabbels, speelgoed die je in de dierenwinkel koopt. Elke keer dat je ziet dat hij ergens aan komt geef je hem de tak of speelgoed of breng je hem naar de tak toe. Een konijn is geen intelligent dier maar zal dingen uit gewoonte doen, zorg dat knagen aan een boomstronk een gewoonte wordt voordat de gewoonte is om aan je plinten te knagen want je zult het niet meer afgeleerd krijgen.

  3. Mijn man zegt altijd, als ze honger hebben eten ze het wel :D Mss is dat waar. Wel in de gaten houden dat hij hooi blijft eten. ;) Niet te lang laten duren natuurlijk.

    Hier eerst ook SS geven en sinds kort een zak HFST in huis. Hij moest er eerst ook niets van weten maar inmiddels eet hij het, minder happig maar eet ruim voldoende. Zou het toch eens proberen zo met HFST en als hij echt niet eet dan rest je niets anders dan een andere brok te halen.

  4. Jip, meestal niet zo'n goede voorbode ... Maarrr. Voer je nu anders dan voorheen. Groenten met name. In veel groenten zit veel vocht als je dat nu minder geeft en (n)iets anders in plaats van zou dat het meer drinken kunnen verklaren.

    Hoe dan ook. Als ik t niet echt vertrouw ga ik altijd even bij de DA langs op inloopspreekuur of ik bel even en leg t voor. Als hij t dan ook niet vertrouwd maken we een afspraak.

    Hoop dat t geen herhaling voor je wordt.

    Succes

  5. Ik heb t met Bam Bam ook al gehad. Hij kreeg in die tijd veel meer groenvoer dan nu. Ik geef nu best weinig. De DA wees me erop: Meeste groenvoer is vezelarm en bevat veel water. Wat heeft een konijn nodig? Vezels! Vanzelf ging Bam Bam meer hooi en ook stro eten. Drinken deed hij ook al niet meer veel en nu al helemaal niet meer aan de fles maar wel uit het drinkbakje. Sinds ik die aanpassing heb gedaan ook geen kettinkjes meer gezien.

    Ik denk ook dat Wupsie gelijk heeft. Ik maak me ook geen zorgen, de haren gaan erin en moeten er ook uit. Vezels helpen daarbij. Pas als het er niet meer goed uit komt zou ik aan de medicijnen gaan denken. Wat je wel nog kan doen is spijsvertering bevorderende kruiden oid geven.

  6. Idd schattig als ze dan toevlucht zoeken bij je :D

    Ik heb er geen ervaring mee :$ maar weet wel dat als je je konijn stevig bij zijn oren en nekvel pakt en beetje naar beneden drukt dat ze dan rustig blijven liggen eventueel kun je nog de ogen afdekken dan zijn ze echt heel kalm. Op dat moment kun je denk ik ook heel makkelijk de oren druppelen.

    Konijnen kun je op dezelfde manier ook laten merken dat jij dominanter bent. Als het konijn bijvoorbeeld dominant gedrag vertoond door aan je broek of schoenen te bijten of over je te sproeien of je wil berijden dan straf je hem op deze manier maar dan moet je met je vrije hand het bereiden nabootsen door stevig op zijn kont te kloppen zeg maar.

    Nu dus niet straffen he :D alleen stevig beetpakken bij oren en nek en naar beneden drukken zodat hij met koppie op de grond rust. Eventueel kun je dan nog de ogen afdekken maar dan moet je dus wel met zijn 2en zijn anders heb je geen vrije hand meer om te druppelen :P

    Mss hebben andere BBers wel ervaring anders zou ik dit gewoon even proberen.

    Succes!

  7. Geen idee. Hier in Midden Limburg is een DA die 150 vroeg voor castratie van een ram. Net over de grens in Belgie was ik 44 euro kwijt voor een ram van 2,7 kg. Ik zou hier op BB eens kijken naar konijnkundige DA in je buurt en dan eens gaan bellen. Prijzen verschillen enorm. Voor een voedster is het duurder dan voor een ram en ook het gewicht van je konijn speelt een rol. Dan heb je kundige artsen die denken dat ieder konijn eerst op keuring moet en aan de hartbewaking en medicijnen voor van alles en nog wat en er zijn artsen die ter plekke het konijn onderzoeken en geven wat strikt noodzakelijk is.

    Gewoon even bellen en als je dan twijfelt even hier voorleggen ;)

  8. Je kunt in de dierenwinkel normale tuigjes kopen maar ook die ze voor agility gebruiken(lijken me beter voor het konijn), kosten geloof ik een eurotje of 10.

    Bernice (schrijfster van High five) ging ook met haar Diesel wandelen (normaal tuigje), samen met de hond. Daar liet ze hem lekker graven. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, heb niet eens zo'n tuigje maar het idee vond ik wel apart omdat haar konijnen ook binnen zitten en op die manier toch ook even buiten komen en kunnen graven. Ze had Diesel wel geleerd om door te lopen, en uitgezocht welk stukje geschikt was voor Diesel. (http://www.dierentrainer.nl/Konijn/Video/Pagina-2 )In deze promovideo zie je dat.

  9. Mijn fokker adviseert niet te snijden in een beestje dat gezond is. Je gaat immers ook niet naar de garage met je auto als er niks aan mankeert. Bovendien kan het karakter veranderen terwijl het nijntje nog steeds blijft doen wat je liever niet zou zien. Anderzijds doen er idd veel verhalen de ronde dat het preventief castreren beter voor de voedster zou zijn.

    Ik denk dat niemand je daarin kan adviseren.

    Je konijn lijkt nergens last van te hebben dus daar hoef je het niet voor te doen. Je loopt allerlei risico's door het te doen en ook risico als je het niet doet. Wat is wijsheid in deze? Geen idee. Ik zelf zou voorlopig helemaal niks doen denk ik.

  10. Kan heel goed gewoon aan het karakter liggen van je konijn. Kleine konijnen zijn over het algemeen veel actiever dan grote.

    Mijn konijn heeft ruim 50m2 en ligt het liefst lekker lui midden in de kamer, of onder de eettafel. Hij heeft wel van zijn momenten waarin hij wat actiever is. Als de hond met hem wil spelen blijft hij vaak stil liggen of loopt weg. Op andere momenten dan rent hij door de kamer en maakt enorme bincky"s om vervolgens weer lekker languit te gaan liggen. Iedere dag loopt hij wel ff onderzoekend rond naar iets interessants maar echt spelen doet hij nooit lang. Voor een paar biksjes die hij toch al krijgt doet hij wel een high five.

    Zoals je zelf al aangeeft hebben ze veel, dan niet de hele dag de mogelijkheid om in de ren te lopen en je biedt al speelgoed aan. Dat het een te klein hok is, is waar, ik zou de dieren dan ook altijd de ren ter beschikking geven en zeker op de momenten dat konijnen actief zijn en dat is meestal 's avonds. Maar of het daardoor komt betwijfel ik echt als ik je verhaal lees. Mss heb je nog niet het speelgoed gevonden wat hij leuk. Gelukkig zijn niet alle wezens gelijk;)

    Je kunt eens goed kijken naar je konijn om te achterhalen wat ze leuk vindt en daar bijpassend iets aanbieden.

    Verder denk ik dat je zou kunnen kijken of ze haar wc en voerbak niet liever ergens anders wil. Vindt ze het gewoon leuk om met dingen te gooien dan zijn wc rollen en dozen e.d geschikt.

    Een zandbak in huis is een geweldig idee hahaha maar ik zou het niet in huis willen tenzij er een goed systeem voor was om de troep op zijn plek te houden.

    Kortom: Je kunt door goed te kijken best achterhalen wat ze leuk vindt en of ze gefrustreerd is. Je kunt door dingen aan te bieden en aan te passen mogelijke frustratie uitsluiten of verhelpen. En zeker niet onbelangrijk je kunt je konijnen mss altijd, dag en nacht in de ren laten met toegang tot hun hok natuurlijk. Verandert er niet veel aan zijn gedrag dan is gewoon heerlijk lui of gemoedelijk ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .