Ga naar inhoud

Haeppie

Members
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Haeppie

  1. hey ishirra

    met Kristel hier, ik vindt het erg voor je konijn en ik wens je alle steun toe met je konijn. Als de dierenarts zegt dat het van de stress komt dan kan je je konijn beter laten ontspannen en proberen ze te laten voelen dan zij/hij NERGENS bang moet zijn. Je kan misschien zachte natuur geluiden opzetten voor je konijn of proberen haar vertrouwen te geven door ze misschien naar je toe te laten komen of rustig naar haar/hem toe gaan en ze heeeeeel zachtjes te strelen.

    Echt ik heb dat niet gezien maar ik heb er ook van gelezen, probeer je konijn echt te laten voelen dat er NIKS is om bang voor te zijn en haar ook laten voelen. Dus zelf rustig zijn en innerlijk kalm zijn, want dieren voelen dat ook als jezelf angstig of onrustig bent.

    Heb een vraagje: zit je konijn binnen of buiten en heb je een echte band met haar/hem. (zoals weten wat zij/hij graag mee speelt of zij/hij graag knuffeld!)

    is zij/hij een oud konijn of jong konijn?

  2. neen natuurlijk niet het kan zijn dat het van iets was dat ze gegeten had of van iets een tijdje geleden, maar het is goed dat je konijn nog zijn/ haar behoefte doet. maar heeft die een eigen kooi of loopt die buioten ofzo?

  3. het is normaal dat je konijn misschien 1 of 2 keutels maar laat vallen maar heb je echt goed overal gekeken?

    Het kan zijn dat je konijn in een doos kruipt of in een tunnel en daar veel keutelt, konijnen keutel veel op plaatsen waar ze wonen of veel hun tijd door brengen (zich wassen, eten, drinken, slapen) om hun geur achter te laten ook op plaatsen waar ze zich willen schuilen in donkere hoeken of zo om zich ook op hun gemak te voelen.

    Maar als je konijn te weinig keutelt of haar/zijn behoefte doet kan je dat zien aan de buik die is hard en dik, je konijn eet dan ook niet omdat er niks meer bij kan daarom. Als dat gebeurt moet je snel naar de dierenarts om te onderzoeken je konijn zit misschien met een verstopping of iets anders wat daar de oorzaak kan zijn.

  4. het kan ook zijn dan de darmen van je konijn(en) misschien niet zuiver heeft verwerkt waardoor je misschien een rijtje keutels hebt. maar ik denk dat je pas echt zorgen moet maken als ze veel diarree heeft en vermagert of dat ze dagen niet eet en ook nog diarree heeft. Dat is slecht voor een konijn. Mijn konijn heeft er soms ook last van een rij keutels, ik vroeg aan de dierenarst of dat normaal was, ze zei tegen mijn dat een konijn niet alles meteen kan verwerken en het kan eens zijn dat een stukje stro, hooi niet goed verwerkt is. Dan zie je dat je konijn een rij keutels laat, maar ik moest me geen zorgen maken want als je blijf droog voer geven dan zal de darm van je konijn er zich aan wennen en dan zie je dat niet meer.

  5. Hey ruthie

    je konijnen kunnen ook van stress of lawaai plots diarree krijgen. Maar misschien moet je konijnen eens droog voer geven en eens in een rustige omgeving zetten zodat ze tot rust kan komen. je konijn(en) kunnen ook door te veel nat voer (witloof, sla, vers gras,...) ook problemen hebben met het verwerken van al dat groen kan je konijn niet zo snel meer verwerken.

    wete je moet een paar dagen GEEN groen (nat voer) geven en eens hooi, stro, konijnenvoer (stopjes, vitakraft, enzo) zodat het de darmen van je konijn weer kan goed verwerken en dan zal de diarree ophouden. Het is net als wij te veel fruit eten dan krijgen wij ook diarree en dan moet je een tijdje stoppen met fruit eten, tot je geen dairree meer hebt. EN ALTIJD VOOR ZORGEN DAN JE KONIJN(EN) GENOEG DRINKEN HEBBEN ZODAT JE KONIJN NIET UITDROOGT. dat is heeeeeeeel belangrijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .