Ga naar inhoud

sitab

Members
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sitab

  1. Ik heb vandaag de medicatie voor EC opgehaald. Kan geen kwaad dus proberen kan altijd toch? Jemig, wat moet er veel in dat spuitje zeg. Hij had wel moeite het weg te krijgen dus we hebben steeds pauze genomen. Heel rustig tegen ons aan gehouden en spuitje kn de bek, was eigenlijk geen probleem.

    Voor zover ik kan zien zitten zijn haren niet naar binnen. Morgen nog eens kijken, maar ik denk dat het ons dan wel was opgevallen en de DA ook. Voor nu eerst de panacur proberen, hij krijgt 1x per dag. Hopelijk knapt het op en anders moeten we maar weer zien. Maar op een gegeven moment zijn je opties ook op.. Oog laten zitten, oog eruit of toch naar een oogspecialist. Dus laten we hopen dat het nu opknapt.

    Heeft panacur nog bijwerkingen?

  2. Helaas trapt meneer er niet in als we het mengen met fruit of op een crackertje doen. Maar critical care is wel een tip. Mijn andere konijn is trouwens gek op alle soorten medicatie, iedere keer probeerde ze dan skoelie's bekje af te likken omdat ze het zo lekker vind. haha.



    Ik heb net de dierenarts gebeld, kan over een uurtje terug bellen dus ik denk dat we toch maar starten met de kuur. Mocht dat geen oplossing zijn dan kijken we weer verder. Ik weet het anders ook niet meer, maar liever 4 weken een kuur dan dat oog er onnodig uit.


  3. Pff, ja ik denk dat ik dat maar ga doen.

    Ik zal vandaag ook weer mijn eigen dierenarts gaan bellen en wellicht toch maar beginnen met de kuur dan? Ze zei dat het iniedergeval geen kwaad kon. Ik weet het anders echt niet. Een ontsteking lijkt me ook niet, want dat zou nu wel weg moeten zijn na 4 maanden. Hij is al die tijd gewoon behandeld. 
    Het is een heel gedoe en heel lastig, vooral omdat hij juist zo opgewekt is.

  4. Ik woon zelf in Friesland dus niet echt in de buurt van Utrecht. Denk je dat ik die kliniek gewoon kan mailen dan? Wat is de naam van die kliniek? 
    We hebben er nog aan gedacht om preventief een behandeling te starten voor EC maar hij raakt zo vreselijk gestresst van druppels of medicatie in zijn mond. Het is echt een drama, we hebben alles al geprobeerd. Handdoeken, rustig tegen je aanhouden etc...maar uiteindelijk draait het er altijd op neer dat we hem met twee man moeten vasthouden en dan nog van stress kan hij zijn urine laten lopen. Dat is gewoon heel zielig en wil ik hem ook niet onnodig aandoen. Oogdruppels is geen probleem en het is een heel handtam konijn verder. 

    Ik zal wel even een foto maken en die hier plaatsen, misschien geeft dat wat meer duidelijkheid.

  5. Hallo allemaal,

     

    Ik post niet zovaak op het bunnybunch forum maar ik wil nu toch wel eens een balletje ophalen. Misschien dat een van jullie een oorzaak en mogelijke oplossing weet voor het oogprobleem van mijn konijn, rammetje, 1,5 jaar oud. Het speelt al een paar maanden en we zijn inmiddels zovaak naar de dierenarts geweest...en die weet het nu ook niet meer. Ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk op te schrijven, hoop dat jullie me begrijpen.

    Eind november, begin december zijn we met beide konijnen naar de dierenarts geweest om hun nagels te knippen. Onze dierenarts is konijnkundig trouwens. Niks aan het handje. Volgende dag constateerden we dat ons mannetje, Skoelie, zijn oog dicht had. Ik dacht eerst dat hij er hooi in had gekregen oid maar het bleef aanhouden. Op een gegeven moment kreeg hij een witte waas in zijn lens en werd het oog om de pupil heen rood.
    Toen zijn we naar de dierenarts geweest. Die zag dat hij een bloeduitstorting had gehad achter zijn oog maar de oorzaak was niet duidelijk. Wel zag hij niet meer goed. We hebben pijnmedicatie mee gekregen dat je via een spuitje moest toedienen. Was een drama en hielp niks.

    een week later zijn we terug gegaan. Oog was niet opgeknapt en nog steeds geen oorzaak te zien. De dierenarts dacht EC maar het kon net zo goed een ontsteking zijn. Inmiddels was het ook duidelijk dat Skoelie zijn zicht was verloren bij 1 oog. Hij vertoonde geen andere symptomen van EC, was vrolijk en at goed dus in overleg besloten we het nog een week aan te kijken, zonder medicatie. Inmiddels kneep meneer ook niet meer met zijn oog.

    Een week later zijn we weer terug gegaan. Skoelie nog steeds harstikke vrolijk, at goed en was zelfs zwaarder geworden. We hebben toen prednison druppels meegekregen en moesten 2 weken later terug komen om te kijken hoe het op zou knappen.
    Dat hebben we dus gedaan. De prednison hielp wel een beetje maar het knapte niet echt op..

    en nu komt het. De dierenarts weet het ook niet meer. Een oplossing zou het oog verwijderen zijn maar daar voelen we weinig voor omdat Skoelie vrolijk is, goed eet, veel rondloopt en geen pijn heeft. Hij is gewoon hetzelfde als altijd. Hij knijpt niet met zijn oog maar het is wel duidelijk dat hij blind eraan is.
    De DA weet de oorzaak niet. EC is uitgesloten, want nu, in maart heeft hij nog steeds geen andere symptomen. Het kan een ontsteking zijn, een tumor, een bloeduitstorting..het kan vanalles zijn. De kans dat het een tumor was schatte ze trouwens klein in. We kunnen hem naar een oogspecialist sturen maar de kosten daarvan vinden we eigenlijk wat te hoog, zeker als je ook nog rekening moet houden met de oogoperatie.
    In overleg zijn we door gegaan met de prednison. Maar het is nu maart en ik had er geen lekker gevoel meer bij. Ja het oog werd beter, was niet meer rood maar Skoel werd er wat suffig van en ook wat dik. Ik ben nu gestopt met de druppels en het oog is weer rood maar hij is wel weer heel erg levendig. 

    Hebben jullie enig idee wat het kan zijn? Wat kunnen we nog proberen om hem te helpen? 
    het is zo lastig. Ik vind het niet erg om veel geld uit te geven aan een oog operatie als hem dat helpt, maar vooralsnog heeft hij geen pijn en eet en drinkt hij goed. Bovendien is een operatie ook niet zonder risico. Maarja..nu heeft hij een rood oog.maar geen pijn. Maar we kunnen hem moeilijk zijn hele leven prednison geven toch?

     

     

    Zo, lang verhaal. Ik hoop dat het duidelijk is en dat iemand van jullie wellicht een oplossing weet. Ik ben echt een beetje ten einde raad. eventueel kan ik wel een foto bijvoegen van zijn oog, hoe het nu is.

  6. Hallo allemaal,

    Mijn konijn Skoelie van 10 maanden heeft sinds eergisteren een bult op zijn rug en een zere voorpoot. Hij kan niet meer goed op zijn voorpoot lopen en houdt hem wat omhoog.

    Gisteren ben ik met meneer naar de dierenarts geweest en het blijkt dat hij een nagel mist bij die voorpoot en daar last van heeft. Ik heb pijnstillers meegekregen en hij heeft gister een injectie gehad. Pijnstillers wil hij natuurlijk niet slikken, ook niet op een cracotte oid hij trapt er niet in. Ik ben bang hem pijn te doen en stress te bezorgen als ik hem ga vastpakken.

    Daarnaast heeft hij ook een bult op zijn rug. Ik ben donderdag op vakantie geweest en toen zat er nog niks dat ik kon voelen. Maandagavond voelde ik ineens iets. De bult is niet hard en je kan hem ook bewegen en verplaatsen. Hij lijkt er geen pijn aan te hebben als je eraan zit. De dierenarts wist niet wat dit was en we moesten het maar een maand in de gaten houden maar dat vind ik wat lang. Ik weet zeker dat kruimel(vriendin) hem niet gebeten heeft want ze zijn vanaf het begin juist heel klef.

    Skoelie is wel enthousiast en eet nog goed. Hij loopt en rent nog wel maar is minder actief dan anders. Ook ligt hij al de hele dag tegen Kruimel aan, terwijl hij meestal gewoon waaks naast haar zit.

    Ik weet nu even niet zo goed wat ik ervan moet denken. Ik maak me een beetje zorgen maar misschien maak ik me ook wel teveel zorgen. Hebben jullie nog tips om Skoelie zijn pijnstillers te geven en te voorkomen dat ik hem pijn doe bij zijn voorpootje? en wat moet ik denken van die bult?

  7. Waar in Friesland woon je? Mocht het niet lukken allemaal dan wil ik eventueel wel wat overnemen mocht het in de buurt/op de route zijn. (Ik studeer in Leeuwarden en reis dagelijks vanuit Groningen daarheen.)

    Het verschilt hier erg per konijn, de allereerste keer dat ik een konijn gedroogde kruiden voerde vond hij het ook niks. Hij at geen hooi en moest daarom kruiden eten, toch wat vezels binnen krijgen. Nou, echt niet! Wat bij hem hielp is de losse poeder onder uit de zak biks (Science Selective) over de kruiden doen. Ik zou het in elk geval sowieso nog niet opgeven, merk hier vaker dat ze echt even zoiets hebben van wat is dat nou...

    Ik woon vlakbij Leeuwarden, maar reis ook iedere dag datzelfde traject. Ik heb Skoelie gisteren zijn kruiden gegeven en toen ik vanmorgen keek was de weegbree op en de echinacea ook! De rest heeft hij nog niet aangeraakt maar wie weet komt dat nog!

    Hebben jullie trouwens alles gemengd of geef je per dag verschillende(meerdere kruiden)?

  8. Nou, mijn bestelling is net binnen..voor 30 euro besteld en mijn konijn moet er niets van weten. heb enchinacea, peperpunt steeltjes, weegbree, peterselie-paardenbloem, brandnetel, dille, paprika en bananen en appelschijfjes. Hij vloog op het bananenschijfje af maar de rest keert hij de rug om.

    Hoelang duurde het bij jullie voordat jullie konijnen gewend waren aan de kruiden en ze lekker opsmikkelden? Heb het nu gemend en in een bakje gedaan en ga eens even afwachten wat hij doet..normaal valt hij aan op zijn verse kruiden. Mocht het al niets worden, ik woon in Friesland dus misschien kan ik iemand hier er blij mee maken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .