Ga naar inhoud

Konijnenvriendjes

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijnenvriendjes

  1. Hoi Hoi

    Mocht ze Draxxin niet willen voorschrijven dan is misschien Duplocilline in combinatie met neusspoelingen ( is wel een handeling die niet ieder konijn leuk vindt) wel iets. Dit doe ik op dit moment bij mijn kleurdwerg i.v.m. chronisch snot. Neusspoeling bestaat uit NACl gemengd met Acetylsistine en Baytril. Is een wat langer traject, maar wel werkzaam. Althans op dit moment bij mn kleurdwerg. Ik snap dat jou DA niet zomaar wat wilt geven. Zeker het medicament Draxxin, omdat dat nog niet zo heel bekend is.

    Hopelijk heb je snel de uitslag! Suc 6!

    groetjes

  2. Jemig wat jammer dat er zo wordt gereageerd. Ik wilde alleen maar vragen of er mede konijneneigenaren zijn met ervaringen met deze wonden. Evidence based practise!

    Ik heb het gevoel meteen veroordeeld te worden. Er wordt niks aan me gevraagd alleen meteen geoordeeld.

    Zeer spijtig.......

  3. @ Rian....... Ik verbaas me erover dat je zelf start met een behandeling? Niet een overhaaste conclusie/verwijt naar mij toe? Kan je niet beter de vraag stellen of ik al naar de dierenarts ben geweest?

    Ik ben uiteraard al lang met hem naar de dierenarts geweest!

    Ik heb deze topic gestart om te vragen wat jullie ervaringen zijn en de mening over behandeling van dit soort wonden. Dit aangezien er verschillende behandelmethodes zijn.

  4. Hoi Allen

    Ik wilde graag een casus voorleggen aan jullie. Graag hoor ik van jullie welke behandeling jullie zouden doen.

    Het gaat om het volgende.

    Ik heb een pleegkonijn die een wondje heeft opgelopen op zijn rug vlak boven zijn staart. Ik vermoed een bijtwond. Hier komt sinds een paar dagen pus uit. Dit duid op een abces vorming.

    Het wondje heeft 2 kleine openingetjes die onderhuids met elkaar verbonden zijn (fistel).

    Welke behandeling zouden jullie dit konijn geven?

    Ik ben uiteraard al begonnen met behandelen, maar ik ben heel nieuwsgierig naar jullie mening en eventueel ervaringen.

    Ik kan er namelijk altijd van leren. Uiteraard zal ik binnenkort ook aangeven welke behandeling ik hem op dit moment geef en of het resultaat van genezing bied.

    Ik hoor het graag!

    bedankt!

    groetjes!

  5. Maargoed ik geloof dat Cinderella wel vooruit kan met alle tips die we haar gegeven hebben niet! En die doos valt al in de smaak zie ik zo! leuk!!

    @ rian....sorry dat mijn berichtje zo overkwam op jou.... was absoluut niet betweterig bedoeld.... ik wilde een bevestiging geven in de trant van dan je dat al aangegeven had dat het in de gene zit!

    groetjes!

  6. @ Rian

    Ik geef de tips niet om aan te geven dat ze het knagen afleren, maar juist om het baasje ervan bewust te maken dat een konijn speelgoed en atributen nodig heeft om aan te knagen en te spelen en die "veilig" zijn voor het konijn. Je weet net zo goed als ik dat knagen juist ook een gedrag is dat er bij hoort om de tandjes kort te houden!

    Daarnaast is het van belang dat mensen zich bewust worden van het feit dat wanneer ze een konijn aanschaffen en deze binnen houden het huis "konijnproef" wordt gemaakt. Dat wordt helaas nogal vaak vergeten! (bij hond en kat doet men dat wel)

    groetjes!

  7. Hoi Hoi

    Wat je misschien kan proberen is ook wat wilgentakken neer te leggen. Mijn konijnen zijn er dol op en is meteen goed voor hun tanden en rest van hun lichaam.

    leg ook voldoende speelgoed neer en bijvoorbeeld een kartonne doos waarmee ze lekker kunnen ravotten. Knagen komt ook uit een stuk verveling.

    Oja...... werk de kabels weg achter een gootje. Dan weet je zeker dat ze er niet bij kunnen. Het blijft namelijk enorm leuk speelgoed!

    Suc6

    groetjes!

  8. Hoi Hoi

    Ik heb hier ook een snotteraar zitten. Ook zij niest regelmatig zonder dat je snot ziet. Een klein kleurdwergje welliswaar, maar ook al van alles geprobeerd. Van verschillende AB tot aan homeopatische middelen. Daarom ben ik een aantal weken geleden naar de dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht gegaan. Daar is een nieuw behandelplan opgezet. Ik ben begonnen met 2 x daags neusspoeling ( NACL met Bayatril (AB) en (acetylcysteïne(slijmoplosser). En om de dag injectie Duplocilline (AB). inmiddels doe ik om de dag een neusspoeling geven aangezien de hoeveelheid snot verminderd is. Ik moet zo ie zo 2 maanden doorgaan met deze medicatie. Gelukkig heeft mijn nijn geen last van bijwerkingen. Mocht dit niet werken dan kan ik er nog voor kiezen om een scopie uit te laten voeren. er is namelijk ook een mogelijkheid dat er iets in het neusje zit. Denk hierbij aan een stukje hooi/stro. Als dit dan niet wordt weggehaald dan kan je AB blijven geven, maar heeft het geen nut.

    Ik zou het nu even afwachten en eventueel een andere bodembedekking zoeken.

    Mocht dit niet helpen dan zou ik je aanraden om eens contact op te nemen met het Wilhelminapark.

    Suc6!

    groejtes

  9. HoiHoi

    Kan idd stress zijn of misschien dat er even iets niet zo lekker zat in zijn buikje dat nu weer zichzelf heeft opgelost. Hou het wel even in de gaten. Merk je dat hij/zij stopt met eten en kleine/geen keutels heeft dan meteen actie ondernemen. (DA gaan)

    Suc6 en hopelijk was dit maar 1malig!

    groejtes

  10. Hallo

    Ah gossie toch wat sneu voor Bloempje! Goed dat je meteen actie hebt ondernomen. Om haar wat meer gerust te stellen en dat jij makkelijk haar oog kan druppelen moet je Bloempje in een handdoek wikkelen. Je legt een handdoek opengevouwen op de tafel. Je zet bloempje dan aan de bovenkant van de handdoek. Daarna doe je de rechter kant van de handdoek over Bloempje heen en vervolgens de linker kant. Zorg hierbij voor dat je haar kopje niet bedekt maar haar voorpoten wel. Je wikkelt Bloem als het waren in. (inbakeren zoals bij babies). Je mag dit redelijk strak doen zodat ze in de handdoek niet kan gaan spartelen. Als het goed is kan je haar dan zo oogdruppelen. Mocht dit niet lukken dan kan je haar eventueel als een baby in je armen leggen (Bloem op haar rug). Konijnen worden hier rustig van. Ze zijn niet in relaxmoot op hun rug! Meer een soort van shocktoestand (echter als je dit kort doet niet levensgevaarlijk). Suc6 en hopelijk knapt ze/hij snel op!

    groetjes!

  11. Hoi Ainariel

    HEt gaat nu wel goed in de reismand. Ik heb hier ook ruimte om een kruik in te leggen zodat hij goed op temp. blijft. WE zijn nu op dag 3 met de medicatie. Friet heeft vandaag zijn AB injectie weer gehad. Ik zie nog niet heel erg veel verschil. Alleen heeft hij enorm veel honger! Ik deed hem bijvoeden met critical care,want hij at geen bikjes uit zijn bak. Wat blijkt nu, als ik de bikjes aangeef bij zijn bekje dan eet hij ze wel! Alleen moet ik opletten dat hij niet in mn vingers bijt haha.Hij heeft ook nog een stukje appel op, peterselie en een hele wortel! Het is dat hij zelf niet kan eten anders bleef hij eten denk ik. Wat echt heel aandoenlijk was is dat hij toenstraks mijn vingers ging likken toen ik hem aan het aaien was. Echt de tranen sprongen in mijn ogen!

    Echt ik gun dit geen enkel konijn en ik hoop dat Friet snel beter is, maar het komt wel ten goede van de band tussen mij en Friet. Friet is namelijk altijd heel schuw en wilt absoluut niet aangeraakt of opgepakt worden.Nu merk ik aan hem dat hij het heerlijk vind als ik hem voorzichtig aai.

    groetjes Fay

  12. De DA heeft niet geadviseerd om in de reismand te blijven, maar friet zit normaal buiten in een groep met 3andere nijnen. En aangezien hij zo rolt durf ik hem daar niet tussen te zetten. De reismand is overigens wel groot. Het is de mand van onze vlaamse reus.

  13. Ooi hoi

    Gisteren is er bij Friet, onze kleurdwerg, e. Cuniculi vastegesteld. Heel scala aan medicatie meegekregen en hij ligt in een reismand ingebakerd. Echter krijg ik hem niet goed rustig. Hij ligt continu te rollen ondanks dat ik hem zoveel mogelijk klemleg tussen handdoeken. Heeft iemand nog tips. Ik vind het zo sneu voor het manneke!

    Greets fay

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .