Ga naar inhoud

Brabobuns

Members
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Brabobuns

  1. Ik heb inmiddels een zak HFST in huis gehaald van 3 kg. Ik heb de nieuwe voeding door de halve bak oude gemixt. Op die manier komt de oude ook nog op en kunnen ze geleidelijk wennen aan de HFST. Het valt me wel op dat de Hope Farms aanzienlijk lekkerder ruikt, al was mijn vriendin het daar niet mee eens :)

  2. De bewegingsvrijheid is de gehele dag 15m2... Dat lijkt me dus geen probleem. Verder mogen ze als we thuis zijn en de boel in de gaten kunnen houden ook nog in de rest van de tuin.

    Ze zijn nu ook niet te zwaar, maar Mila had het probleem. Ik denk dat we die uit onwetendheid gewoon teveel brokjes gegeven hebben in het eerste jaar. Fiep en Jip zijn kerngezond, die bewegen de hele dag, eten volop hooi en krijgen als traktaties tarwearens, groente, stukjes fruit en zo nu en dan een stukje gedroogd brood.

    Mila heeft twee weken geleden bij de oppas een tweede gasaanval gehad. Van de eerste genas ze, de tweede werd haar fataal. De DA denkt dat er meer geweest moet zijn, omdat er verder geen enkele aanleiding was. Fiep heeft inmiddels een nieuw vriendje, Jip en dat gaat sinds een dag heerlijk samen in het buitenhok+terras.

  3. Toen we van SS naar deze biks gingen was het ook een paar dagen met lange tanden eten, nu gaat het goed. Maar SS vind ik eerlijk gezegd ook wel heel erg duur, we zijn nu euro per kilo kwijt, HFST is iets duurder, maar geen enkel probleem. 15 euro voor 3 kilo vind ik wel tè eigenlijk.

    Ze mogen allebei rond de 2 kilo wegen en ze zijn nu eigenlijk niets te dik, dus nu minder voeren hoeft niet. Mila werd er dik van, maar die is er helaas niet meer (had niets met gewicht te maken overigens).

  4. Wij zijn vorig jaar op aanraden van de dierenarts overgestapt van SS-brokken naar de geperste biks van de lokale dierenwinkel (gericht op kleine boeren enzo, dus koopt alles groot in). Het scheelt enorm in de prijs, maar ik vraag me af of de biks qua inhoud wel echt goed is voor onze nijntjes. Heeft iemand hier iets meer verstand over konijnenvoeding? Het volgende zit er in de geperste staafjes:

    - tarwegries

    - zonnepitschroot

    - grasbrokken

    - havermoutmeel

    - palmpitschilfers

    - gerst

    - tarwe

    - melasse

    - oregano

    - sojaolie

    - 160g/kg eiwit

    - 30 g/kg vet

    - 98 g/kg as

    - 155 g/kg ruwe celstof

    Ze krijgen trouwens iedere dag 2x 50 gram. De buns wegen ongeveer 2 kilo per stuk.

  5. Bij onze Fiep deed de combinatie cisaral met metocloral wonderen. 1x daags metacam tegen de pijn, is ook goed om erbij te hebben, omdat ze zonder pijn makkelijker eten. Hoe dan ook, blijf Jill in de gaten houden en schuw niet om weer bij de DA aan de bel te trekken!

    Heel veel succes!

  6. Ik snap er zelf ook geen fluit meer van, maar die ene ronde medicijnen was kennelijk genoeg om Fiep weer aan de praat te krijgen. Ze loopt nu gewoon weer rond, eet goed en drinkt voldoende. Ook witlof, ruccola en tarwearens worden gewillig opgegeten. Haar keutels waren wel een beetje vervormd en er zal wat haar in, maar niet overdreven veel.

    Zou het een hele lichte gasaanval geweest zijn of heeft het te maken met de eenzaamheid.

    Hoe dan ook, voorlopig gaat het weer goed met Fiep.

  7. Er is nog 0 verbetering.... Ga om het uur kijken nu. Ze is voor het eerst tegen de knuffel in de kooi aangekropen, maar ligt erbij alsof ze zoiets heeft van 'voor mij hoeft het niet meer'.... Hoe kan dit nou toch ineens? Hoe kunnen twee kerngezonde konijnen zo maar ineens ziek worden. Eentje is al overleden en ik vrees nu voor Fiep. Wat een ellende.

  8. Fiep is nu alweer een ruime week alleen nadat Mila is overleden. Ze laat duidelijk blijken het alleen zijn niet erg leuk te vinden, kijkt down etc.

    Ze bleef tot nu toe wel gewoon goed eten en drinken, maar nu laat ze ineens weer het eten en drinken liggen. Vanmiddag heeft ze nog een blaadje witlof op en sindsdien weigert ze eten. Ik denk natuurlijk meteen weer aan gas. Ze ruit enorm en dat gecombineerd met het verdriet, kan natuurlijk een trigger zijn.

    Tot de 20e moet ze nog even volhouden, want dan mogen we gaan koppelen met een rammetje in de opvang.

    Maar wat nu? Als ik naar haar buikje luister, hoor ik het niet borrelen, maar wel een beetje 'krampen'..

    Ik heb alles tegen gas hier liggen, cisaral, metacam en metocloral. Is het verstandig om die te geven?

  9. Ach gossie... Als je het oordeel van de DA niet vertrouwt, gewoon bij een andere langs gaan voor een 2nd opinion. Ook al is het midden in de nacht. Dat hebben wij pas met een van onze voedsters gedaan en dat heeft haar leven gered. Beter een consult te veel dan te weinig! Heel veel sterkte!

  10. Het leek allemaal zo goed te gaan, maar Mila is er niet meer... :( We zijn vorige week op vakantie gegaan en toen we Fiep & Mila naar het logeeradres brachten was Mila net door de kuren heen en at en dronk ze weer als vanouds. Vandaag bij thuiskomst kregen we het droevige nieuws dat nieuwe ellende toe had geslagen. Vorige week dinsdag begon ze zich ineens weer af te zonderen, de familie (konijnenkenners en de oppassers) is meteen naar de dierenarts gegaan. De conclusie toen was: nog ergere gasaanval. Nieuwe injecties en nieuwe kuur en Mila moest weer knokken. Een kwartier nadat ze thuis waren gekomen viel Mila in slaap in de kooi om nooit meer wakker te worden. De dierenarts vermoedt nu dat er meer is geweest dat dwars heeft gezeten, vermoedelijk een tumor. Hij zegt dat twee zulke hevige gasaanvallen bijna onmogelijk zijn zonder een andere aandoening.

    Nu zitten we met een verdrietige Fiep. Ze eet, drinkt en keutelt goed, maar laat duidelijk merken dat ze Mila mist en ze lijkt het ons kwalijk te nemen. Alsof we al niet verdrietig genoeg zijn, zitten we nu met de vrees dat Fiep straks ook nog bezwijkt. Wat is nu wijsheid? Morgen meteen een nieuw vriendje voor haar halen of niet? En zo ja, een jong konijntje of eentje uit de opvang van haar leeftijd (2,5 jaar)? We willen haar zo graag snel weer gelukkig maken. :(

  11. Vanavond slaapt Mila weer buiten in het hok bij Fiep. We hebben haar uurtje terug de nodige medicijnen gegeven en even laten bekomen. Daarna in hok gezet en mevrouw ging gelijk op toilet zitten om te keutelen en natuurlijk tegelijkertijd wat hooi naar binnen te werken. Vannacht er nog eens uit om de boel te controleren, maar het heeft er alle schijn van dat het de goede kant op gaat.

    Wat kan het, gelukkig, toch snel weer beter gaan. Maar ik blijf het vreemd vinden dat ze allebei in korte tijd ineens een eerste gasaanval hebben gehad. De enige reden die ik me kan bedenken is de rui, verder niets... ja, of het moet vette pech zijn.

  12. Wat een leuke reacties allemaal, we liggen nu op bed en Mila ligt er in haar mandje naast met hooi en water... Zit lekker te eten nu, dwangvoederen lijkt vannacht niet nodig lijkt het. Cisaral kreeg ze 3x per dag mag DA zegt nu dat e dat 4x mag hebben. Werkt goed samen met de metocloral kennelijk.

    Hoe dan ook, hopen op een goede nacht. Morgen nog een dagje naar de oppas en in gunstigste geval mag ze morgenavond weer tegen Fiep aanliggen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .