Ga naar inhoud

JosanneP

Members
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JosanneP

  1. Hi Dollie, bedankt voor je berichtje. 

    Ik heb besloten om geen sectie te laten doen, om eerlijk te zijn heb ik dat geld er niet voor over. De DA zei ook al dat ze vaak nog geen duidelijke diagnose kunnen stellen en dan is het echt weggegooid geld. 

     

    Ik heb snel wat gelezen over SAS, dus ik weet niet alle ins en outs, maar Kiara at op 5 juni nog sperzibonen en brokjes en gister avond voor de dood ding poepte ze ook nog normale keutels. 

     

    Ze was gister natuurlijk heel zwak ineens, maar ze had ook echt moeite met haar kopje recht houden, die liet ze steeds vallen. Een van de dierenartsen waar ik even later nog contact mee had gaf aan dat het wellicht E Cuniculi zou kunnen zijn, maar dat de snelheid waarmee ze ziek werd tegenstrijdig daarmee is. 

     

    Ik vind het sowieso zeer frustrerend dat er weinig DA's zijn die echt verstand van konijnen hebben, in geval van nood moet ik altijd een heel eind rijden :(

     

    Zijn er nog mensen die een ideëen hebben over wat het zou kunnen zijn?

  2. Goedemorgen Bunny liefhebbers, 

     

    Ik hoop dat er iemand hier op het forum is die een idee heeft wat voor ziekte mijn konijntjes heeft getroffen. 

     

    5 jaar geleden kwam mijn Rammetje BamBam bij mij als baby konijn. Ik heb hem gekregen van een nestje van een kennis van mij (waren buitenkonijnen in een grote groep). 

    In de afgelopen jaren heeft BamBam drie Voedsters verloren met hele vreemde symptomen. Ik zal het verloop per geval beschrijven: 

     

    - Bob (ja het was een vrouwtje) kreeg ik in november 2015 via het DOA Amsterdam. Zij en BamBam hebben tot mei 2016 binnen gezeten en zijn toen naar buiten gegaan. Na ongeveer 8 weken ging ik 's avonds voeren en toen was Bob minder actief, maar ze ging wel naar de voerbak. Ik besloot om de volgende ochtend naar de DA te gaan als ze niet at. Die ochtend was zij helaas al overleden. Ze lag languit gestrekt in een rare houding. 

     

    - Bibi kreeg ik via de opvang in Midwoud. Na ongeveer 8 weken at ze niet meer in de ochtend en was ze lusteloos. Ik heb haar direct naar de DA gebracht en die hebben haar opgenomen. Ze had koorts, maar haar hartje, longen en darmen waren OK. 's Middags overleed ze nadat ze erge stuiptrekkingen had gehad en had geschreeuwd van de pijn. 

     

    Ik heb toen contact gezocht met Wilhelminapark omdat ik vermoede dat mijn ram drager zou kunnen zijn. Hiervan zou niks bekend zijn en ik zou pech gehad hebben. 

     

    - Kiara heb ik bij de opvang in Schagen gehaald ongeveer 8-10 weken geleden. Eergister (5 juni) sprong ze nog super gezond, binkies makend door het hok en at ze perfect. Gister ochtend was ze een beetje lusteloos maar ging ze nog naar de voerbak. Gister middag lag ze dood ziek in het hok. Direct naar de DA gegaan en pijnstilling/antibiotica meegekregen. Thuis heb ik haar binnen in een kooi gezet, maar ze lag helemaal lusteloos en was helemaal slap. Plotseling werd ze heel spastisch, ze ging door de kooi rennen, rende hard tegen de wanden op en schreeuwde het uit van de pijn. Vervolgens kreeg zij een stuiptrekking en overleed ze. 

     

    Alle konijnen hebben de volledige inentingen gehad. 

     

    De DA wist niet wat het kon zijn, maar zelfs na geval 3 vonden ze het sterk dat mijn Ram iets kan dragen. Dit geloof ik natuurlijk niet aangezien ze alle drie zo raar zijn overleden. 

     

    Ik ga ook weer contact zoeken met Wilhelminapark maar ik ben toch benieuwd of iemand op dit forum bekend is met dergelijke gevallen en of iemand wellicht weet wat het zou kunnen zijn.

     

    Alvast bedankt. 

     

    Groetjes,

     

    Josanne 

     

  3. Ik heb net de knoop doorgehakt. De injectie van gister heeft geen effect gehad en het dwangvoer spuugt ze inmiddels uit. 

    Ook is ze constant aan het knarsetanden. Ik vind het niet eerlijk voor haar om door te gaan dus de DA gaat haar zo een spuitje geven. 

    Bedankt voor alle tips in ieder geval!

  4. Ze heeft het overleeft maar ik ben vandaag weer naar mijn eigen dierenarts gegaan omdat ze zo slecht is. 

    De dierenarts denkt dat de kans miniem is dat ze het overleeft maar ze willen proberen haar op te krikken tot de uitslag van de neusswap.

    Ze heeft een injectie gehad en een extra antibiotica gekregen (de eerste die zij kreeg waar zij wel op reageerde). Morgen de laatste keer procapen geven

    Ik ben mijzelf aan het voorbereiden dat het einde verhaal ik voor dr :( 

     

     

  5. Het gaat helaas helemaal niet goed met haar :( ze heeft 2 brokjes zelf gegeten en verder geef ik haar elke 2 uur dwangvoer.

    Ook heb ik het vermoeden dat ze onderkoelt is dus ik heb haar nu al een uur onder een deken op schoot. 

    Spoeddierenarts zei ook dat langskomen niet veel zin heeft omdat ze al de mogelijke medicijnen krijgt op dit moment. 

    Ik ben bang dat ze de nacht niet door komt maar ik ga er wel een paar keer uit om te voeren

     

     

  6. Inmiddels weer gebeld maar de DA zegt ook dat we de resultaten moeten afwachten. 

    Ik heb groen licht om naast de neusdruppels ook procapen te blijven geven.  En ik geef haar nu om het uur dwangvoer. Sinds de procapen injectie vind ik haar iets levendiger.

    Maar k doe echt een schietgebedje dat ze beter wordt :(

     

  7. Gister ochtend ben ik bij de DA op Europaplein geweest.  Daar is een swap genomen om te kijken op welke antibiotica de bacteriën reageren. Dat duurt ongeveer 5 dagen.

    Als vervanger van de Procapen heb ik Rhinigenta gekregen.  Die druppel ik nu al 2 dagen 6x daags. 

    Maar nu is ze alleen maar benauwder aan het worden.  Ze at net ook geen brokjes (nog wel hooi) en ze lijkt een stuk zieker.

    Ik heb haar nu in een stoomhokje gezet maar wat kan ik nog doen om haar wat adem te geven? 

  8. Inmiddels zijn we een week verder en de situatie is in mijn ogen niet verbeterd. 
    Ze is wel iets minder benauwd en lijkt iets energieker, maar ze niest nog steeds elke minuut en ze rochelt en hoest ook nog steeds de hele dag door. 
    Ik betwijfel dus ook of er een goede diagnose gesteld is. 

    Nu twijfel ik over wat ik moet doen. Ik ben het in ieder geval zat om steeds naar de DA te moeten, consults en medicijnen te betalen en niet verder te komen.
    Ik denk er dus over om direct naar een andere dierenarts te gaan die volgens deze website konijn kundig is. Maar ik heb geen zin om weer naar een dierenarts te gaan en dat ook zij haar niet kunnen helpen. Ik vind mijn konijn het dubbel en dwars waard om geld aan uit te geven, maar dit is geld weggooien geworden inmiddels. 

    Hoe zouden jullie dit aanpakken?

  9. Lieve bunnybunchers,

     

    Ik heb echt hard jullie hulp nodig. Mijn voedster Hoppie is nu al meer dan een maand niet lekker en zij lijkt steeds slechter te worden.
    Bij deze het hele verhaal:

     

    Hoppie en haar man BamBam zaten samen op ons balkon in een groot buitenhok. Dit buitenhok was geisoleert en hebben wij volledig tocht-dicht gemaakt. Halverwege september viel het mij op dat Hoppie ontzettende niesbuien had. Soms wel 30x achter elkaar. 
    Op advies van de dierenarts heb ik het hele hok schoongemaakt, andere bodembedekking van houtsnippers (stofvrij) met hooi erbovenop (zo stofvrij mogelijk). Het niezen bleef en uiteindelijk kreeg zij wat waterige witte snot uit haar neusje en een traanoog. 

     

    Toen ben ik naar de dierenarts gegaan. Tanden zijn nagekeken, zagen er goed uit en toen Antibiotica meegekregen voor 2 weken.
    Na 2 weken leek het beter te gaan met Hoppie, maar zodra de kuur over is ging zij alweer snel snotteren. 

    Ik heb toen contact opgenomen met de konijnenopvang waar zij vandaan kwam en ben aan de slag gegaan met Hoestdrank, stomen (in een reismandje) en echinacea druppels in het water. Toen zij na een week erger begon te niezen ben ik naar een andere dierenarts gegaan. Deze dierenarts heeft wederom haar tanden nagekeken en naar haar longen geluisterd. 

     

    Bij deze dierenarts heb ik weer een (andere) antibiotica gekregen in combinatie met ontstekingsremmers. Na 1 week begon Hoppie raar te hoesten en heb ik haar en man naar binnen gehaald. Nu zitten ze in een open kooi met ren, ver weg van verwarming en tocht. Echter knapte zij nog steeds niet op! Ze bleef een piepend geluid maken (niet rochelend)

     

    Afgelopen week maar weer naar de dierenarts gegaan en sinds donderdag krijgt Hoppie injecties met procapen. Deze injecties moet ik voor 2 weken geven. De injecties vindt ze prima alleen knapt zij totaal niet op. Nu begint zij juist veel meer te rochelen en klinkt zij heel snotterig bij haar neus. Ook hoest ze soms heel raar.  Ik probeer haar te helpen door met haar te stomen en baby-neusspray te geven. 

     

    Ik ben echt ten einde raad en ik wil zo graag dat mijn nijntje zich beter gaat voelen!!! 

     

    Ik heb vroeger bij een hele zieke kitten een keer voorzichtig het neusje uitgezogen en daar knapte bij heel erg van op.

    Kan ik dat bij haar ook doen?

     

    En heeft iemand alsjeblieft tips hoe ik mijn nijntje kan helpen met opknappen?

     

    Edit: Ze eet en drinkt wel goed en oogt alert. 

     

     

    Alvast ontzettend bedankt!

     

    Gr. Josanne

  10. Ik heb inderdaad al in gedachte dat als dit zo doorgaat, ze vanaf de lente gewoon naar buiten gaan. Heel ongezellig voor mij, maar het is dan niet anders.

    De Equistop ga ik zeker eens proberen, maar ik heb al anti-bijt nagellak op sommige plekken gesmeerd, en daar heeft het rammetje echt maling aan :P

    En @Cubi: ik heb het speelgoed inderdaad in de ren liggen, en daarbuiten liggen nu alleen kranten (om mijn kleed te beschermen).

    Ik corrigeer ze als ze aan iets knagen wat niet mag, maar ik beloon ze ook als ze in hun hok aan hun speelgoed knagen. Heb nu al paar keer gezien dat als ik mijn ram corrigeerde, hij snel naar zijn hok rende om daar aan iets te gaan knagen.

    Ik heb dus ergens hoop dat als ik lang genoeg volhoud, het wat beter wordt.

    En ik heb de afgelopen 2 nachten heerlijk geslapen (tot 8 uur), dus dat gaat gelukkig al iets beter!

  11. @BamBam: ik moet zeker opzoek naar die spray! :P Verder ligt mijn hele kamer bezaaid met hout blokjes, wilgentakjes, dozen, kranten..

    En ik beloon ze ook als ze aan de juiste dingen knagen (want die liggen in hun hok), maar toch blijft het leuk voor ze om andere dingen te pakken.

    En ze slapen inderdaad niet non-stop, maar toen BamBam nog alleen zat, was hij echt van 12 tot 8 muisstil (daarna ging hij me wakker maken door bovenop me te springen...). BamBam kan al een paar kunstjes, maar ik ga inderdaad kijken wat ik ze nog meer kan leren. :D

    Bedankt voor je reactie!

  12. Beste BB'ers,

    Ik heb al meerdere topics over mijn nijntjes gehad, maar ik ben nu echt ten einde raad.

    Ik ben begonnen met mijn ram BamBam, die vrij rondliep in mijn kamer (4x4), en uiteindelijk mijn vloerbedekking kapot maakte. Na tips van mensen op het forum heb ik er een vrouwtje bij genomen, Pebbles.

    De twee ontsnapte constant, en aten al mijn meubilair aan.

    Nu heb ik sinds 3 weken mijn kamer opgeknapt, met laminaat als vloer, en voor de konijnen een grote puppyren aan hun kooi. Ze ontsnappen nu zeker niet meer, en kunnen daardoor in hun hok zitten als ik weg ben. Maar helaas gaat het slopen maar door, als ze dus los lopen.

    Het probleem is, 's nachts MOETEN ze wel los, omdat ik anders niet kan slapen omdat ze aan het hek trekken. Maar ik word nu nog wel wakker omdat ze aan mijn bed knagen. Ik corrigeer ze elke keer dat ze dit doen (schreeuwen, handen klappen etc.) maar niks helpt.

    En nu proberen ze sinds gister ook mijn nieuwe kleed (laagpolig, heel glad) te slopen. Ik ben ten einde raad.

    Zijn er sprays waardoor me konijnen mijn kleed met rust zullen laten? En hoe kan ik ze overdag uitputten, zodat ze 's nachts gewoon doorslapen?? (dan doen ze gelukkig soms!!)

    Ik hoor het graag van jullie.

  13. Mijn vrouwtje deed dit in het begin ook naar mij (samen met overal urine lekken). Beetje baknijd dus.

    Wat ik als advies van de opvang kreeg was haar met stevige halen aaien, dus laten zien dat ik de baas was.

    Ze piepte en gromde wel als ik dat deed, maar ze kon me niet krabben of bijten.

    Na dit een paar x gedaan te hebben was het over, en nu komt ze zelfs naar me toe om geaaid te worden.

    Maar een te klein hok kan haar inderdaad ook frustreren.

  14. De hooithee heb ik in hun waterbak gedaan, en dat drinken ze net zo graag als hun gewone water.

    Verder hebben ze de hooi ruif eraf gegooid, en ligt alles op de bodem van de kooi. Teken dat ze ervan gegeten hebben in ieder geval, nu maar hopen dat ze de smaak snel te pakken krijgen :P!

  15. Nee het natmaken heeft niet geholpen, Pebbles heeft er wel wat van gegeten, maar de ruif zit nog steeds 3/4 vol.

    Gelukkig woon ik tegenover een schapenboer, en die heeft altijd veel hooibalen (paardenhooi ;)) dus daar ga ik morgen even wat van halen.

    En dan zal ik het jullie nog even laten weten :)

  16. Bedankt voor de tips! Ik ga ze zo even nat hooi geven.

    En ik heb ook van dat 'smaakjes' hooi gehad in het begin, en dat raakte BamBam al helemaal niet aan :P haha.

    En aan gezien BamBam nogal een sloper is (hij heeft vanmorgen weer een gat in me onderlaken getrokken...)

    Zou dit samen kunnen hangen met dat hooi eten? Dat ie honger heeft, en daarom maar aan andere dingen gaat eten?

  17. Hoi hoi,

    Ik heb mijn rammetje BamBam nu 8 maanden, en eigenlijk vanaf het begin was het een moeilijke hooi eter.

    Ik heb laatst weer 4 verschillende zakken naar de opvang gebracht, omdat hij er gewoon niks van moest hebben.

    Nu dacht ik eindelijk een merk te hebben gevonden die hij wel at, maar alsnog eet hij er heel weinig van.

    Ook zijn vrouwtje (die ik nu sinds 2 weken heb) lijkt er weinig van te eten.

    Ze krijgen van mij 's ochtends en 's avonds een waxinelichtje biks per konijn (op aanrader van de opvang), en 1x per dag wat groenvoer.

    Hoe krijg ik ze aan het hooi? En waar halen jullie je hooi vandaan?

  18. Zijn vader lijkt echt superrr veel op een Gele van Bourgondie. Het zou misschien kunnen kloppen, omdat de eigenaren de vader uit Limburg hadden.

    Het is een beetje een vaag verhaal geweest, maar de 'fokkers' van bambam hadden een grote ren achter in de tuin, en daar hadden ze al drie voedsters in rondlopen. En toen kwamen ze op een camping, en daar vonden ze twee konijnen die vrij tam waren, en ze besloten deze mee te nemen. Ik weet niet meer of die konijnen nou los rondliepen, of daar op die camping woonde.

    Het leken eerst twee vrouwtjes te zijn (allebei leken ze Gele van Bourgondie's te zijn) maar één van de twee bleek een mannetje en heeft alle 4 de voedsters bevrucht.

    Bammie's moeder was dus één van hun eerste voedsters, een zwart/wit bont hangoor konijn.

    Dus ik denk niet dat we er precies achter zullen komen :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .