Ga naar inhoud

Emsaa

Members
  • Items

    1.056
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Emsaa

  1. Heeft Zimbra misschien grote ballen?

    Sommige rammen zijn vrij groot geschapen waardoor de vaak "hangballen" ontwikkelen.

    De ballen slepen dan als het ware stukjes over de grond waardoor er wondjes en irritatie aan kan ontstaan.

    De foto doet het niet overigens...

    Hmm, het valt opzich nog mee hoe groot ze zijn. Maar het zou wellicht kunnen. Is er iets aan te doen, moet ik gewoon naar de DA gaan?

    Doet de foto het niet? Ik zet wel een link neer: http://nl.tinypic.com/r/b8ag42/5

  2. Hallo,

    ik denk dat er iets mis is met de ballen van mijn rammetje Zimbra. Eerst waren ze gewoon roze zoals alle ballen, maar sinds even zijn beide ballen aan de uiteinden bruin/zwart gekleurd en zijn ze leger aan die kant!

    Ik heb geen idee wat dit is, ik hoop dat iemand me kan helpen.

    Groetjes

    Hier een foto:

    4gm5au.jpg

  3. Ik heb die aflevering ook gezien. Wel een lief konijn :), maar ze ging er inderdaad wel raar mee om! Zag je hoe ze hem dwong die wortel te eten? Net goed dat het mislukte!!!

    Ik dacht wel dat ze mais mochten eten, maar dat ligt eraan in welke omstandigheid, het zit ook wel in gemengd voer en daar sterven de konijnen toch ook niet van (of worden ziek)?

  4. ik ben idd rustig aan het opbouwen met borstelen en en omdraaien en al met al ben ik er al vele maanden ermee bezig. Maar ondertussen tot mijn grote spijt nog steeds mijn doel niet berijkt. Ik denk het wel zover komt maar neemt niet weg dat ik vrijdag ass met mijn konijn naar de da ga.

    oké :) dan denk ik dat het wel goed zal komen. Ik dacht ook niet dat je niet naar de DA zou gaan hoor ;) dat is juist goed!

  5. Hoihoi!

    Ik denk dat je konijn het niet toelaat omdat het niet is aangeleerd. Ik neem aan dat hij niet van jongs af aan werd omgedraaid om te borstelen.

    Verder kun je eerst gewoon proberen om hem om te draaien en dan te aaien. Niks doen, niet borstelen, gewoon aaien. Dan zal hij misschien weten dat het oké is.

    Je kunt inderdaad die dikke klittenballen even weg laten halen. Het hoeft niet hinderlijk te zijn (waarschijnlijk wel) maar het moet natuurlijk niet nog erger uitbreiden.

    Verder raad ik gewoon aan om het borstelen rustig op te bouwen :)

    Succes!

  6. Hoihoi!

    Ik had de vraag of esdoorn voor een konijn giftig is. Want we hebben hier van het weekend een boom omgehakt en er zitten mooie takjes bij, die voor de konijnen vast lekker zijn om op te kauwen. Maarja, ik weet niet zeker of het giftig is?

    Ik heb al op de lijst gekeken van de giftige en veilige planten, maar kon niks vinden!

    Groetjes

  7. Hoi hoi!

    Het is alweer ongeveer goed. Hij heeft wat gedronken en dat is natuurlijk fijn. Verder is hij denk ik gewoon een beetje kieskeurig bezig met het uitselecteren van zijn biks. Hij heeft al het brood en witlof enz opgegeten, dus ik hoef me geen zorgen te maken :)

    Toch bedankt!

  8. Hoi allemaal!

    Het viel mij gisteren opeens op dat alle flesjes van de konijnen bijna leeg waren (dus ging ik ze vullen) maar toen ik die van Hannibal wilde pakken zag ik dat die nog bijna vol was. Ook eet hij heel weinig en voelt licht aan (het is dan sowieso geen zwaar konijn hoor, is hij nooit geweest).

    Verder heb ik hem gister maar even lekker in de ren laten lopen en hij was super levendig, hij was dikke sprongen aan het maken enz, ook is hij nog heel nieuwsgierig naar Nichi (die onder hem woont).

    Ik heb hem maar extra hooi gegeven en witlof, dit eet hij wel ongeveer op. Ook heb ik hem een half stukje brood gegeven, want ik heb gehoord dat hier veel koolhydraten in zitten?

    Weet iemand nog iets wat ik hem misschien kan voeren waar veel voedingsstoffen inzitteN? Of wat dit kan zijn? Zijn tanden zijn mooi qua lengte en ik kon geen enkele wond opspeuren. Verder is hij dus zo levendig als wat, dus misschien is het ook wel gewoon niks.

  9. Wow dat is goedkoop! Die van mij zijn van 5 kilo voor 5 euro. Waar koop je die van jou?

    Koop ik bij de welkoop. Maar het was gister in de aanbieding hoor. Normaal betaal ik meestal een stuk of 10 euro ervoor.

  10. Nou, hier (6 konijnen) krijgen ze ook allerlei verschillende dingen. Heb gister 15 kilo kruidenhooi gehaald, maar heb ook nog 10 kilo gewoon hooi liggen. Het kost wel wat, maar de konijnen genieten er ook zo van! Verder krijgen ze ook lekkere witlof, gister ook 2 dikke witlofjes gehaald en nu zijn ze allebei op :P. Het is wat!!

  11. Ook mijn konijnen eten gewoon de bladeren die van de bomen vallen.

    Zoals hierboven ook al wordt gezegd is het natuurlijk onmogelijk om de hele tuin bladvrij te krijgen. Mijn diertjes hebben ook nooit ergens last van gehad, dus volgens mij is het niet zo'n probleem (wij hebben overigens geen fruitbomen o.i.d.!)

  12. Ik heb vanmiddag het pakje science selective opgehaald. Echter is het 350 gram en is het dus bij mij heeeeel snel op (wat wil je ook met 6 konijnen?!) ze vinden het wel allemaal lekker. Het is alleen wel verrekte duur! 2 euro (dat is zelfs een aanbieding!) voor 350 gram. Ik koop altijd 20 kilo voer voor zo'n 10 euro!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .