Ga naar inhoud

Megan

Members
  • Items

    240
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Megan

  1. De trovet 2,5 kg zak is besteld bij medpets, donderdag in huis. Ze krijgen maar heel weinig biks, meer als lekkernij omdat ze anders te weinig hooi eten. Kan ik dat gewoon gaan geven of moeten ze er eerst aan wennen?

  2. Bedankt voor alle lieve reacties. Ik zat er gewoon even doorheen. Ik ben net met de ram naar de da geweest voor haken op zijn kiezen. Die zijn weggehaald. Ik ga nu om de 4-5 maanden standaard haken weg laten halen. Zijn buik klonk goed gelukkig. Ik ga ook kijken voor hardere biks en ander merk dan SS. Wellicht helpt dat. Ik hoop dat die zich straks weer helemaal als de oude voelt. Ik heb bij de da ook aangegeven dat hij zo vaak ziek wordt. De da zei: ja het is pech denk ik, maar ja je neemt ze en zorgt voor ze. Dat dacht ik dus ook precies. Het is niet makkelijk en het kost misschien veel maar ik kan het nu nog niet over me hart verkrijgen om ze weg te doen, ik kijk het gewoon nog even aan. Ze zitten binnen dus daar kan het niet aan liggen. Ze kunnen in de kamer tot niets slechts toegang krijgen want alles staat hoog en ik ben er altijd bij als ze loslopen. Misschien dat ik hem wel een tijdje ga behandelen met panacur, dat kan geen kwaad. Hebben jullie nog suggestie voor andere biks?

  3. Hoi allemaal,


     


    Ik ben een tijdje niet op dit forum geweest maar ik ben nu wel even ten einde raad.


     


    2 jaar geleden woonde ik samen met mijn ex-vriend. Samen hebben wij toen 2 konijntjes genomen, een koppel uit de opvang, Soesje en Snoekje. Na een halfjaar ging de relatie uit en ben ik met de konijntjes terug bij mijn ouders gaan wonen. Ik heb toen daar alles in orde gemaakt en ze waren snel gewend. Ze waren tot dan toe nog nooit ziek geweest.


    Nadat ze 2 maanden bij mij ouders thuis stonden begon Soesje (ram) darmproblemen te krijgen. Het hele riedeltje gehad; dierenarts; cisaral en pijnstilling, etc. Hij is er toen weer boven op gekomen. Een aantal keer is dit teruggekomen. Toen kreeg de voedster hetzelfde, ook weer bovenop gekomen. In een paar maanden tijd waren ze een aantal keer ziek geweest.


     


    Ze zitten in een grote ren met alles wat ze nodig hebben. Ik heb een hele EHBO kist thuis met alles wat ze nodig hebben als ze ziek worden; cisaral, carprofen, panacur, fibreplex, infacol, dwangvoeding, olvarit wortelhapje, prozyme, kruik, spray voor wormen, verschillende spuitjes.


     


    Nu is de ram gisteravond weer ziek geworden. Ik ben vorige week 6 dagen op vakantie geweest en mijn moeder zorgde voor ze, wat ze wel vaker doet als ik het weekend bij mijn vriend ben. Dit is nooit een probleem geweest. Ik ben zondagnacht terugekomen en gisteravond kreeg de ram pijn en wilde niet meer eten. Weer alles gestart en vannacht voelde hij zich weer beter en nu eet die wel weer wat en huppelt weer een beetje rond.


     


    Ik word er alleen zo moedeloos van dat ze telkens ziek worden, met name de ram.


    De ram is zo'n 15 keer ziek geweest in 2 jaar tijd en de voedster zo 4 keer. Ik ben bij verschillende dierenartsen geweest en opvangen geweest om advies te vragen over huisvesting en voeding en elke keer krijg ik het antwoord dat ik alles al goed doe en dat ze als koning en prinses leven. Ik twijfel daarom ook niet aan iets dat ik niet goed doe.


     


    Ik word moe van het in de zenuwen zitten als ze weer ziek zijn en het feit dat ik niet normaal een weekendje weg kan, omdat ze zo gevoelig zijn voor veranderingen of stress. De afgelopen vakantie is er niets veranderd voor ze en toch wordt de ram dan ziek. Er lijkt wel altijd wat te zijn met ze. De ram heeft supergevoelige darmen waardoor hij enkel hooi, water en SS biks krijgt (hij krijgt denk ik 10 bikjes op een dag). 


     


    Het is niet meer gezond hoeveel tijd en kosten ik in deze konijntjes moet steken. Ik heb ze altijd goed verzorgd en alles voor ze gedaan omdat ik mijn verantwoordelijkheid wil nemen maar er is wel een grens en die grens is nu een beetje bereikt. Ik weet dat huisdieren nemen grote verantwoordelijkheid is en dat ze veel kosten maar hoeveel deze beestjes hebben gekost is niet meer normaal.


     


    Ik weet gewoon even niet meer zo goed wat ik moet doen. Begrijp mij niet verkeerd; ik weet dat beestjes ziek kunnen worden en daar wil ik ook mijn verantwoordelijkheid voor nemen maar dit is too much..


     


    Ik wilde graag mijn verhaal kwijt. Ik voel me al schuldig dat ik overweeg om een nieuw huisje voor ze te zoeken dus ik hoop niet op verwijten of iets dergelijks. Ik hoop op jullie begrip. 


     


    Groetjes :)


     


     


  4. Dankjewel voor de reacties. Gelukkig eet het mannetje nu weer prima. Hij gedraagt zich weer zoals altijd. Toch ga ik voor de zekerheid maandag met ze naar de DA om ze na te laten kijken op haakjes. Voor de zekerheid, voordat het straks wel erger wordt en hij een keer helemaal stopt met eten.

    Ik heb het dus even aangekeken en dwangvoer was helemaal niet nodig gelukkig, nadat hij gister weer een beetje bijgekomen was en los had gelopen in de kamer met heel veel binkies at die weer normaal.

    Of het nu een verstopping of haken is geweest weet ik dus niet. Maandag even ter controle naar de DA.

  5. Mijn mannetje heeft waarschijnlijk weer haakjes op de kiezen. In de zomer heeft hij het gehad en toen heeft de DA ze gevijld. Sinds gisteravond is hij rustiger en eet heel weinig. Af en toe een sprietje hooi of een paar biks maar daar blijft het ook wel bij. Eerst dacht ik aan verstopping of gas maar ik denk dat het zijn kiezen zijn. Hij krijgt nu carprofen en cisaral voor de zekerheid om toch zijn maagje te blijven stimuleren. En voor het geval hij toch pijn heeft.

    Maandagochtend ga ik gelijk bellen om 's avonds langs te kunnen komen bij de DA.

    Ik heb eventueel dwangvoer in huis als hij helemaal niets meer eet.

    Het is helaas weekend dus iets lastiger om nu langs de DA te gaan.

    Kan het wachten tot maandagavond?

  6. Hmm de voedster gedraagt zich een beetje raar nu we weer thuis zijn. Ze trok net met haar linker voorpootje, ik denk omdat ze zo springerig was bij de DA dat ze zich misschien bezeert heeft. En nu neemt ze wel heel rustig biks aan maar hooi moet ze niet echt van hebben terwijl ze normaal aanvalt op het hooi. Pas een kwartier thuis maar ze gedraagt zich anders dan normaal na een bezoek aan de dierenarts. Soms doet ze haar kopje een beetje schuin lijkt het. Mannetje huppelt weer vrolijk rond en zit hooi te eten. Zij ligt stil en hij zit haar te wassen. Ze verplaatst zich naar waar het hooi ligt en ze eet wel wat hooi maar ze doet wel anders dan normaal.

    Moet ze gewoon even bijkomen van het dierenarts bezoek? Of heeft ze pijn in haar bekje of pootje?

  7. Net terug van de DA. Wat een stress weer voor die beestjes, het vrouwtje is van slag af. Mannetje zit nu weer hooi te eten. Bij allebei zijn beginnende haakjes op de kiezen gevijld en het vrouwtje is weer helemaal nagekeken. Geen rare dingen te voelen in haar buik of wat dan ook. Plan is om nu urine thuis op te vangen en dit te laten onderzoeken.

    Hopelijk heeft het vrouwtje niet te veel last van de stress en is ze straks weer bijgekomen.

  8. Ja inderdaad. Ja de 2e DA had er sowieso weinig verstand van. De 3e DA zei toen ik een afspraak ging maken voor vanmiddag en ik dus heel mijn verhaal eerst had uitgelegd dat bloedonderzoek bij konijnen zelden of nooit wordt gedaan en dat urineonderzoek ook lastig wordt. Pff ik ben benieuwd vanmiddag.

  9. Nou resultaat tot nu toe:

    1e konijnkundig DA: antibiotica gehad, niet aangeslagen, advies is sterillisatie. hier heb ik nog niet voorgesteld of het misschien Ec kan zijn

    2e konijnkundig DA: ec kan het niet zijn volgens haar, want dan moeten er meer problemen zijn dan enkel de blaas en zogenaamd werd ec niet met panacur behandeld. Dat werd gebruikt voor wormen en niet voor ec. Vaag gevoel bij!

    Opvang: kan ec zijn, niet steriliseren om enkel haar te bekijken, problemen met blaas zouden dan niet opgelost zijn. Adviseert om naar een andere DA te gaan of bij hen langs te komen. Dit is alleen te ver weg (zeker een halfuur met de auto)

    3e DA: daar ga ik vanmiddag langs met ze.

    Het zit niet me niet lekker. Ik heb nog nooit zoveel advies gevraagd bij verschillende dierenartsen, maar ik wil haar niet laten sterilliseren zonder dat ik weet of haar blaasproblemen hiermee opgelost zijn.

    Dus tot nu toe nog niets verder. Ik wacht vanmiddag even af.

  10. Oké sorry dat ik het verkeerd opvatte dan. Ik ga morgen even een andere dierenarts bellen waar ik geweest toen een van hen gas had, zij was ook wel konijnkundig, kijken wat zij ervan zegt. Daarna met de andere DA overleggen dat ik eerst wil dat er voor ec wordt behandeld (omdat de ram ook veel drinkt en veel plast, maar gelukkig geen vieze kont). Dan ook nog even voor de zekerheid de opvang bellen of zij advies hebben. Daarna zie ik wel verder haha.

  11. Misschien verkeerd geformuleerd door in dat andere topic maar van stress was er geen sprake toen ze ziek waren. Ach, ik ben ook maar een mens he en soms zijn er omstandigheden maarja, die beestjes hebben daar absoluut geen last van gehad. Ze staan nu in een heerlijke ruime ren met alles wat ze nodig hebben.

    En natuurlijk snap ik dat als je beestjes neemt je er ook voor moet zorgen. Ik ben dan ook zo dat ik om tien uur savonds voor 120 bij de spoeddierenarts zit hoor als er wat mis is met ze. En ik ga altijd gelijk naar de DA als er wat aan de hand is, zelfs alleen al bij kleine keutels of wat dan ook.

    Ik ga het wel even met de DA overleggen om eerst meer onderzoek te doen.

  12. Het gas werd niet veroorzaakt door stress of instabiliteit, want ze hebben het gekregen toen ze hier gewoon stabiel stonden in een goede en stabiele leefomgeving, maar ik ga me niet verantwoorden. Ze zijn 1 keer verhuisd en 1 keer naar een vakantieadres geweest en toen hadden ze nergens last van dus dat is dan geen stress. Maar ik zeg er wel niets meer over.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .