Ga naar inhoud

Dorieke_

Members
  • Items

    377
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dorieke_

  1. Dit voer heb ik overgenomen van iemand op BunnyBunch, om te proberen hoe mijn Vlaamse Reus erop zou gaan reageren.

    Volgens de site van Zooplus:

    Emotion Professional Prebiotic Dwergkonijn in één oogopslag:

    100 % graanvrij enkelvoer

    hoog ruwe-vezelpercentage

    op basis van calciumarme grassoorten en wortel

    met prebiotische* inuline

    met immuunmodulerende beta-glucanen

    suikervrij

    geperst als Vita-Cops tegen voerselectie

    zonder kunstmatige kleur-, aroma- en conserveringsstoffen

    *Prebiotica zijn stoffen, die de fysiologische darmbacteriën voedingsstoffen toevoegen en zo de gezonde darmflora in stand houden.

    Samenstelling:

    Plantaardige bijproducten (11% gras, gedroogd), groenten (5% wortels, gedroogd) inuline (2%), mineralen, gist (150 mg/kg Beta-glucaan), Ruwe vezels (22%).

    Toegevoegde stoffen

    Voedingsfysiologische toegevoegde stoffen

    vitamine A 12.000 IE, vitamine D3 900 E671, Kobalt 0,60 mg E3,mangaan 35,9 mg E4, zink 74,9 mg E6, koper 12 mg E4, jodium 0,90 mg E2, ijzer 44,9 mg E1, selenium 0,20 mg E8.

    Mijn ervaring met dit voer is heel positief. Mooie grote, geperste brokken, waar ze goed op moet kauwen.

    Tevens vind ik dat de vacht nu heel mooi glanst en ze goed uit de verharing komt.

    Wie o wie voert dit ook en wat zijn jouw ervaringen?

  2. Klopt, na nader inzien zit er veel suiker in. Die bietensnoepjes zijn wel aardig "natuurlijk" zonder teveel conserveermiddelen etc. Het duurde bij mij ongeveer drie weken voordat de kruiden opkwamen. Ik heb die papieren bakjes waar potgrond in zit van de Action. Kosten 89 cent per bakje.

    Wel lekker voor het raam op een zonnig plekje zetten en de zaadjes niet te diep zaaien.

  3. Ik heb ook de kruiden van de Action en ze doen het erg goed! Ik heb basillicum, peterselie en tijm. Hier staat het al best wel hoog. Wel op een warm, zonnig plekje zetten.

    Als de kruiden voor het konijn veilig zijn dan zie ik geen reden om het niet te doen ;)

    Oh je bedoelt die gedroogde kruiden snoepjes van Euroland? Die heb ik ook, mijn Nijn is gek op de bietensnoepjes. In de worteldonuts zit nogal wat rommel. De bietenruitjes zijn gewoon gedroogde bietjes en die kunnen niet veel kwaad. Niet al te veel geven natuurlijk ;)

  4. Dank jullie wel! Echt jammer dat sommige mensen nog denken dat konijnen levende knuffels zijn die je gewoon kan oppakken....

    Ze komt wel gewoon kijken als ik eten geef. Ze neemt dan een hapje en rent weg zodra ik mijn hand toon om aan te snuffelen. Komt vast goed, heb geduld! Maar dat ik dit leuk vindt, nee!

  5. Haha, hetzelfde geval hier! Nijn bijt ook altijd heel hard als je haar wil optillen. Laat haar maar lekker bijten. Zo'n groot konijn valt niet op te tillen en geen een konijn is er blij mee!

    Nijn zat ook in haar schuilhoekje volgens mijn vriend.....

    Ik ga haar rustig benaderen. Ik ben net even in de ren geweest en heb haar een stukje wortel aangeboden. Morgen maar eens kijken of ik met een boekje in de ren kan :) Ik ga niks forceren, gewoon kalm aan. Maar oh oh oh, wat baal ik hier van zeg!!!

  6. Ik baal ook echt enorm! Ze is gewoon heel bang en boos. Ze is veel te groot om op te pakken en vindt dit ook echt niet leuk!!! Maar goed, hij vond mijn reactie onzin. Een konijn is om te knuffelen en ze moet zich maar gedragen. Een kat til je ook op....diepe zucht....! :s

    Hopelijk komt het weer goed, vind het erg zielig voor haar. Hopelijk vertrouwt ze me snel weer. Heb je enig idee hoe lang zoiets kan duren? Moet ik denken aan dagen of aan weken?

  7. Hallo allemaal!

    Gisteravond was er een vriend van mijn vriend hier. Hij was nieuwsgierig naar het konijn.

    Toen mijn vriend even binnen een wortel aan het halen was voor mijn konijn, pakte de jongen mijn konijn op.

    Geen een konijn vindt dit leuk, zeker de mijne niet van bijna 7 kilo......(Vlaamse Reus).

    Na heel veel gespartel heeft hij haar eindelijk los gelaten in de ren. Gisteravond kwam ik thuis en wilde haar de laatste ronde brokjes geven. Ze kwam op me af, maar toen ik haar wilde aaien kreeg ik een krab over mijn handen heen. Ze is nu heel schuw en boos. Waarschijnlijk is ze heel bang dat ik haar ook op wil tillen.

    Heb ik haar net zo ver dat ze lekker naar me toe komt en brokjes uit mijn hand eet, gebeurt er zoiets :s bah!

    Hebben jullie tips om haar vertrouwen weer te winnen? Ondanks dat ik haar niet heb opgetild, is ze toch boos op mij en angstig.

    Wat ik nu doe is proberen lekkers uit de hand te geven. Ze komt alleen naar me toe, snaait de groente of kruiden uit mijn handen en rent weer naar de andere kant van de ren. Ik laat haar een beetje met rust en ga niks opeisen. Soms geef ik ook door het gaas haar iets en aai haar dan over haar neus en voorhoofd.

    Alvast bedankt!

  8. Mijn konijn drinkt ook niet uit een flesje. Heb van alles geprobeerd zoals de tuut insmeren met banaan.sommige konijnen vinden dit erg lekker en gaan daardoor drinken. Anderen moet je even op weg helpen en de fles aanbieden. Helaas heeft het bij mijn konijn niet geholpen en zij drinkt keurig uit het bakje :)

  9. Super Trio heb ik al geprobeerd, maar geen succes. Sience Selective ook zo. Eerst heb ik het als snoepje aangeboden en daarna steeds meer gemengd. Ze at het echt niet en ik heb het echt lang volgehouden. Ik heb gewoon een raar konijn :P

    Ik heb nu kruidenhooi pepermunt in de hooibal gedaan, opgehangen aan een haakje boven haar toiletje en er allemaal lekkere dingen in gestopt. Ze eet nu de lekkere dingen eruit, maar misschien gaat ze wel op zoek naar meer en eet ze ook hooi ;)

    Ik ga dat hooi maar eens proberen, dank je voor de tip :)

  10. Ik heb al veel verschillende hooi soorten geprobeerd. Zo ook die in dat topic. Stro ligt een laagje in haar schuilhoek, niet overmatig veel.

    Ze krijgt hope farms Rabbit select (geperste brok gaat er helaas echt niet in). Ze weegt zes kilo x 20 gram is iets meer dan 100gram brok per dag.

    Het hooi bied ik aan in een hooiballetje die hangt bij haar voerbak. Heb wel eens gelezen dat ze wel willen eten als ze op hun toiletje zitten. Eens proberen of dat gaat lukken om de bal daar te bevestigen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .