Ga naar inhoud

Marjannetje

Members
  • Items

    150
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marjannetje

  1. We hebben ook even moeten nadenken wat we zouden doen met Flupke, maar Fluffie greep Alice vervolgens ook, dus toen hebben we maar besloten om haar weer samen met Flupke te zetten en er twee koppels van te maken. We willen Flupke en Alice nu inderdaad ook niet meer missen, ze hebben ook zo'n plezier in de ren, dat wil je ze nu ook niet meer afnemen.

  2. Bedankt allemaal! Het oortje geneest goed hoor en hij lijkt er ook weinig last van te hebben. Volgens mij is ie dolblij dat ie nu bij de andere twee konijnen weg is, eindelijk weer een beetje rust, hij was zo ontzettend bang.

    Christa, ik ben gestopt met de koppeling. In de bijkeuken ging het zo ontzettend goed, maar eenmaal weer in de ren ging het weer vreselijk mis. Spot en Alice zaten al in de ren, dat ging supergoed tussen die twee. Die heb ik toen even apart gedaan in het hok ernaast. Toen Flupke en Fluffie in de ren en dat ging dus fout. De scheur in zijn oor heeft mij doen besluiten om te stoppen met de koppeling. Ik vind het moeilijk om te accepteren, want in de bijkeuken ging het heel erg goed en helemaal in het begin heb ik een prachtige foto gemaakt van de vier nijnen die naast mekaar zaten te eten (mijn profielfoto), wat een geluksmomentje was dat! Ze haten mekaar dus niet, anders hadden ze elkaar direct wel afgemaakt. Maar Flupke is zo ontzettend bang, al die tijd al geweest, dat ik heb besloten om ze in twee koppels te houden. Heel erg jammer, dit had een paar weken geleden niet voor ogen, maar voor hun maakt het eigenlijk niet uit, met z'n tweetjes of met z'n viertjes. We passen de ruimte zo aan, dat ze allemaal voldoende bewegingsvrijheid krijgen.

  3. Het oor is ongeveer 2 cm. ingescheurd. Het bloedde ook bijna niet hoor, maar ik heb voor de zekerheid wel de dierenarts gebeld en die vond dus dat ik langs moest komen. Toen hij aan het nieten was geweest, bloedde het oor wél en moest ik het steeds droogdeppen, thuis ook nog. Dus de dierenarts heeft het alleen maar erger gemaakt. :(

  4. Nou, hij wilde het wel onder narcose hechten hoor, maar dat was dan puur vanuit cosmetisch oogpunt. Puur voor de mooi vind ik het onzin om zo'n beestje onder narcose te brengen, dat brengt natuurlijk altijd risico's met zich mee.

  5. Flupke heeft gisteren tijdens de koppeling haar oor gescheurd. Er zit een scheur van zo'n 2 cm. Ik had helaas maar weinig vertrouwen in de dierenarts. Hij probeerde het oor eerst te nieten, maar ging hier zo haastig mee aan de slag,dat het volkomen mis ging en Flupke helemaal wild werd, arm beestje. Omdat ie in het wilde weg aan het nieten was geweest, waren de nietjes verkeerd terecht gekomen en moesten ze er ook weer uit. Echt ongelooflijk, wat een prutser, die dierenarts. Toen ik thuiskwam, bloedde de wond flink, terwijl de wond nauwelijks bloedde toen ik er kwam.

    Hij heeft Flupke antibiotica toegediend en ik heb antibiotica meegekregen (op het doosje staat 'kuur afmaken', geen idee of dat betekent dat het hele flesje gewoon leegmoet,maar ik zal maandag eens bellen naar de dierenarts om dat te vragen).

    Ik vroeg me af of ik nog iets moet doen met die wond. De dierenarts zei van niet, maar ja... in hem had ik dus maar weinig vertrouwen. De scheur zit nu aan mekaar vastgeplakt door het opgedroogde bloed. Is het goed om dat zo te laten of juist niet? Moet ik de wond schoonmaken met een ontsmettingsmiddel of moet ik het gewoon zo laten? Ik heb Flupke nu binnen zitten, buiten lijkt me niet zo verstandig met zo'n gescheurd oor.

    Ik hoop dat jullie me hierin kunnen adviseren.

  6. Misschien heb je je toch iets te snel zorgen gemaakt. Ik zou zeggen, wacht het gewoon lekker even af en beslis straks of de afspraak met de dierenarts door moet gaan. In ieder geval fijn dat je de goedkeuring hebt van je oma en vader. Ik had wat spijt van mijn eerdere berichtje waarin ik je adviseerde om je niks van de rest aan te trekken. Ik ken jouw thuissituatie niet voldoende om hier iets nuttigs over te kunnen zeggen. Ik kon het bericht helaas niet verwijderen.

  7. Vervelende situatie, Ilse. Wij hebben inderdaad makkelijk praten vanaf hier, maar dit moet heel moeilijk voor je zijn, omdat je al weet hoe je ouders zullen gaan reageren. Jij kunt er niks aan doen, het enige wat jij wilt is je konijntje de zorg geven die ze nodig heeft. Ik vind het heel goed van je dat je zo goed voor je nijntje zorgt, hopelijk gaan je ouders dat ook snel inzien.

  8. Ilse, als het voor jou niet goed voelt, zou ik naar de dierenarts gaan. Probeer je oma over te halen. En lukt dat niet, ga dan alleen op de fiets. Trek je even niks van de anderen aan, jij geeft om je konijn, zij moet de zorg hebben die ze nodig heeft, zeg gewoon dat je het zelf betaalt en dat je hoe dan ook gaat, met of zonder oma.

  9. Ik denk dat dat geld nu even niet het grootste probleem is, je dierenarts zal daar vast niet moeilijk over doen als je de situatie uitlegt en vertelt dat je later betaalt. Maar is de dierenarts wel dichtbij, kun je er zelf komen?

    Moet je nu eerst afwachten of ze last van gas krijgt? Kan ze niet nu alvast iets preventiefs krijgen, zodat dat gas direct wordt afgevoerd als dat komt?

  10. Goh, voor 30 euro zou ik dat wel willen laten doen. Ik heb nog niet echt een dierenarts voor mijn konijnen. Ik had een dierenarts voor mijn hond en nijnen, maar ben hier weggegaan, omdat ie een grote fout met mijn hondje heeft gemaakt. Nu heb ik een andere dieremarts, maar die laat ik niet met z'n handen aan mijn konijnen komen, haha. Dus ik ben nog op zoek.

  11. Bedankt Dollie, Christa en Wammes30, erg fijn om reacties op je vraag te krijgen.

    Ik denk dat het dan niet verstandig is om Fluffie nu nog te laten helpen. Kun je ook een echo laten maken om te zien of alles nog gezond is daarbinnen? Want als een konijn klachten krijgt, zal een operatie vaak al te laat zijn waarschijnlijk. Of is zoiets idioot duur?

    Wammes, ik werk aan huis, ideaal bij zoiets!

  12. Dank je wel voor je reactie!

    Wat fijn dat jouw konijntje de operatie goed heeft doorstaan!

    Ach jeetje, een voedster van nog geen jaar overleden? Pff, ik zie nu al op tegen de sterilisatie van Alice (de voedster van nu 4 maanden). :( Ga echt op zoek naar het allerbeste adres voor haar. En dat is zeker weten niet mijn eigen dierenarts.

  13. Onze Fluffie wordt in oktober 6 jaar en is niet gesteriliseerd. Sinds kort besef ik me eigenlijk pas hoe vaak baarmoederontstekingen voorkomen bij oudere voedsters. Nu vroeg ik me af, is het verstandig om Fluffie alsnog te laten steriliseren (eventueel samen met Alice, die ik in oktober wil laten steriliseren, die is dan een half jaar). Op Internet wordt natuurlijk geadviseerd om op jonge leeftijd te steriliseren, maar wat is in dit geval wijsheid? Nu alsnog steriliseren of het risico niet nemen en maar hopen dat ze geen problemen met haar baarmoeder krijgt? Zal een sterilisatie te ingrijpend zijn voor een voedster van 6 jaar? Op zich heeft ze wel een prima conditie en is gezond, maar ze is wel veel te dik. Ik hoop dat jullie mij hierin kunnen adviseren. Ervaringsverhalen zouden natuurlijk helemaal geweldig zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .