Ga naar inhoud

Debbiev

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Debbiev

  1. hihi dat klopt een voedselrobot hahaha als ze het bakje met brokjes horen weten ze niet hoe hard ze aan moeten komen hollen!

    en met witlof ben ik helemaal de beste haha

    Noa was de kleinste van de 9 jonkies en toen ze bij mij kwamen was hij ook erg verlegen zocht mij steeds op als soort van veilige haven, ook toen die 9 maanden was en gecastreerd was ging het bijna mis door de narcose heb ik hele nacht bij hem gezeten warm houden en helpen drinken sinds toen mag ik alles bij hem tandjes en oortjes kijken borstelen alles (misschien heb ik beetje zijn vertrouwen gewonnen :)

    Vind het best grappig dat ze twee broertjes zijn, totaal verschillende uiterlijk en innerlijk niet verwacht dat je het zo letterlijk zou zien. Mijn vorige nijnen waren niet van die knuffels en Noa is echt een gekke knuffel nijn wist niet dat een konijntje zo kon zijn! Wat zijn konijntjes toch leuk :)

  2. Beetje gekke vraag maar ik heb twee konijntjes, Lang verhaal kort te maken dacht ik koop er twee (die elkaar uiteindelijk totaal niet mochten :P) zodat ze niet alleen zijn en met elkaar kunnen spelen.

    Nu is Noa een heel sociaal konijntje en twijfelt een beetje of die toch niet een hondje is. springt zomaar op schoot ook bij mensen die hij niet kent, probeert met de hond te spelen maar die snapt er weinig van, gek beestje dat je altijd komt opzoeken soms tikje te enthousiast en beetje brutaal haha. Tijdens het logeren bij mijn nichtje was die grootste vrienden met een andere veel grotere Ram.

    Zijn broertje Puk is letterlijk zijn tegenpool, tegen mij wel vriendelijk maar is liever op zichzelf met een bakje eten, enige keer dat die na me toe komt is als die ziet dat ik eten heb verder blijft die het liefst uit me buurt. Beetje lui ding loslopen bestaat voor hem uit op de tuinstoel gaan liggen en rondkijken daar geniet die zichtbaar van haha. Grootste hekel aan andere konijnen onder andere zijn broer, en die ram waar Noa dikke vrienden mee was beet hij tot bloedens toe sinds de kleine Puk bijna drie keer in hem paste. Dat arme ding kijkt voortaan wel uit voor kleine witte nijntjes.

    Toen ik voor konijntjes ging kijken werd ik eigenlijk smoor verliefd op Puk en heb Noa er eigenlijk maar bijgenomen omdat ze hele tijd samen waren... (slecht slecht ik weet) en nu ben ik helemaal weg van fluffy Noa en al hou ik van Puk heb ik daar toch minder mee op een gekke manier?

    Al gaan ze echt nooooit meer weg vind ik het toch jammer dat ik weinig met Puk heb en Puk weinig met mij. Als ik meer ruimte en tijd heb wil ik ze eigenlijk allebei een vriendinnetje geven al weet ik nog niet of er voor Puk een match te vinden valt haha

  3. Toen ik het hok aan het schoonmaken was besloot Noa mijn nieuwe tas te verbouwen overal hapjes uit, verder knabbelde die nog vrolijk aan mijn oordopjes die uit me tas rolde, en om het af te maken moest er nog een kussen van de bank worden vernield + wat hapjes uit de stoffen bank. En toen meneer betrapt werd ging die vrolijk door ! was bijna schattig :P gelukkig was dat de enige keer dat hij iets vernielde :)

  4. Mijn eerste konijn at ongeveer alles, groente, fruit, gedroogd brood kon ze lekker op knagen de halve tuin wat je maar kon bedenken en ze at het met alle liefde op.

    Mijn twee konijntjes nu zijn het tegenovergestelde. Of mijn twee heren zijn te kieskeurig of ze lussen niks haha :P ze krijgen natuurlijk elke dag hun brokjes en hooi, en verder lussen ze bijna niks… ( ze zijn overigs wel gewoon netjes op gewicht en gelukkig ) Enige wat ze opeten is witlof en komkommer.

    1 eet stukje wortel en dan laat die het liggen de ander moet er niks van hebben en word boos als het in zijn hok ligt. Ik heb veel konijnen gezien maar nog nooit zo kieskeurig :P Ruccola, spinazie, sla, boerenkool, bloemkool bleekselderij, broccoli, appel, meloen getest en de heren keuren het gewoon af, laten liggen tot het verschrompelt was, puk gooit het zelfs nijdig weg?

    Laatst hadden we appelboom takjes met wat blaadjes en deze gingen er met liefde in toch nog iets dat ze lusten!

    Doen jullie konijnen dit ook? Vind het erg vreemd voor een konijn :P Denk je ze plezier te doen met wat lekkers word het niet gewaardeerd :(

  5. het gaat gelukkig weer goed met hem, een warme kersenpittenzak die ik paar keer snachts nog warm heb gemaakt en smorgends een witlofje deden wonderen gelukkig is die weer de oude.

    hopelijk hoeft die nooit meer onder narcose want hij zag er echt slecht uit, zelfs de dierenarts was erg opgelucht toen ik de volgende dag belde dat hij er weer boven op was.

    Heeft toch nog paar dagen geduurt voordat hij weer zichzelf was, bij mijn vorige konijn ging dat iets sneller dus dat was wel een verschil om nu zo zelf te zien. maar ik ben dolblij dat alles toch nog goed is afgelopen :D!

  6. Vandaag is mijn tweede konijn gecastreerd, Noa een kleine man van ongeveer 8 maandjes oud.

    om 9.45uur moest die er zijn en om 13uur zou ik hem mogen ophalen maar om kwart voor 1 ging er opeens

    een telefoontje dat hij nog niet helemaal wakker was en nog even wilde houden. toen mocht ik om 3uur komen.

    Toen ik 2 uurtjes later bij de DA aankwam was die nog helemaal van de wereld. hij ademde rustig en toonde wel oog reflexen, maar nog steeds ver van de wereld en hij wilde hem nog even houden (DA zijn reactie) Toen ik hem zo zag als een zakje konijn natuurlijk nog bij de DA achter gelaten leek me wel zo veilig en verstandig.

    Nu om 8uur mocht die toch eindelijk naar huis maar nu die thuis is maak ik me nog steeds erg zorgen. hij lijkt nog stomdronken, strompelt lijkt niet op zijn achterpootjes te staan... drinkt en eet wel. Misschien ben ik overbezorgd maar hebben jullie of iemand wel is zo meegemaakt?

    Mijn andere konijn Puk is een maand geleden gecastreerd en die was naar 2 uurtjes uitslapen weer helemaal de oude. vandaar dat het contrast nu opeens groter is.

    hij ligt nu warm binnen in een dekentje gekropen in een donkere rustig ruimte, Misschien iemand nog tips? om mijn kleine Noa weer iets vrolijker te krijgen.

    misschien ben ik overbezorgd maar zo'n kleine normaal blije fluffy nu zo zien breekt toch mijn hartje.. alvast bedankt :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .