Ga naar inhoud

Mnouck

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mnouck

  1. Ik zag de dierenartsen niet tussen de konijn kundige staan, maar ik zag dat er vlak bij mij wel een dierenarts uit de lijst staat. Ik gun het even de tijd na het laatste dierenarts bezoek (gisteren), maar als het niet verminderd ga ik naar de andere konijn kundige dierenarts. Om het door te laten spoelen :).

  2. Ik vind het zo raar. Ik ben al naar 2 dierenartsen geweest en ze weten eigenlijk niet wat het kan zijn.

    Ik weet niet precies hoe het heet wat ze kreeg voor de mijt maar het was eigenlijk voor puppies en kittens. Haar oog is ook niet vies maar alleen nat eronder.

    Ik ga als het niet verbeterd sowieso weer naar de dierenarts. Ze lijkt er gelukkig geen last van te hebben want ze eet, drinkt en is levendig zat.

  3. Sorry vergeten te vermelden. Ik ben uiteraard naar de dierenarts gegaan. Naar 2 verschillendr zelfs. Ik kan niet zelf haar kiezen nakijken hoor! En er is spul in haar oog gedaan waardoor ik weet dat het oog niet beschadigd is.

    Ze heeft een spuitje antibiotica gehad maar dit heeft niks uitgehaald. Ze heeft nu een spulletje tegen mijt gekregen ivm die schilfertjes, maar ik denk niet dat dat het is want dan had het erger moeten worden met de tijd. De dierenarts zei ook dat het raar was dat die mijt dan op haar hoofd zit en niet in haar oren.

  4. Hoi,

    Mijn Nederlandse dwerghangoor had ongeveer 2,5 week geleden ineens last van een traanoog en dit heeft ze nog steeds. Ze krabbelt erg vaak aan haar oor en achter haar oor zit ook een behoorlijke grote kale plek. Haar oog is niet beschadigd of ontstoken en ook haar oren zijn niet ontstoken, al zat er wel wat viezigheid in. Haar tanden en kiezen zien er ook keurig uit. Ze heeft ook een paar schilfertjes op haar oren, maar dit heeft ze al zolang ik haar heb (2 jaar) en het is niet erger geworden in die tijd.

    Ik vraag me af of iemand hier dit ook heeft meegemaakt en wat hier aan gedaan kan worden?

  5. Ik weet niet precies hoeveel gram, maar ik ben uitgegaan van wat op de zak staat. Het azntal gram per kg konijn. Weet even nietmeer hoeveel, ik zal thuis even kijken hoe veel het ook al weer was.

    Ze krijgt elke dag hooi, maar ze is niet echt een goede hooieter, ook geen kruidenhooi. Ze eet alleen de dikke sprieten en de rest laat ze liggen. Ik geef haar geen tussendoortjes.

    Ik heb wel snoepjes gehaald om haar tam te maken, maar ik heb ze niet nodig gehad. Dus dat krijgt ze niet. Ik heb ze wel een keer door haar voer gekruimeld om te kijken of ze dan wel de adult zou eten... Maar het hielp niet echt..

  6. Ik heb aan de achterkant gekeken naar het advies per kg konijn. Ik weet uit mn hoofd niet precies hoeveel gram het is, maar het is een klein dwerghamster bakje. Ongeveer 20 brokken denk ik... Zal thuis even kijken hoeveel gram het ook al weer was.

    Ze krijgt elke dag een pluk hooi, maar ze is niet echt een goede hooi eter, ook kruidenhooi vind ze niet zo lekker, ze eet meestal alleen de dikke sprieten eruit.

  7. Hoi,

    Ik heb in juli een nhd gekocht. (ze is in mei geboren) de fokker gaf me een zakke voer mee om over te wennen, gewone kleine biks, hij koopt het bij een dierenwinkel bij hem in de buurt waar je het kan scheppen. Aangezien ik geen dierenwinkel in de buurt heb waar je voer kan scheppen ben ik ff op internet gaan zoeken wat goed voer is. Ik kwam uit op selective science.

    Bij de dierenwinkel zag ik science selective junior en dat heb ik toen meegenomen. Ik heb mijn konijntje aan het voer laten wennen door de 2 soorten door elkaar te doen en dan steeds minder biks en meer science junior en ze at de bak vanaf het begin van het wennen al helemaal leeg. Terwijl het toch twee hele andere voersoorten zijn.

    Nu is mijn konijn 4 maanden en ik wilde dus overgaan op science selective adult. Ik dacht dat het overwennen van junior naar adult weinig problemen op zou leveren aangezien het voer bijna hetzelfde eruit ziet en ruikt.

    Maar helaas, mijn konijntje eet telkens alleen de junior op en niet de adult. Ik heb nu geprobeerd om sochtends een halve portie junior te geven en savonds een halve portie adult en andersom, maar ze eet alleen de junior.

    Ik heb ook geprobeerd om hard te zijn en alleen nieuw voer te geven als ze alle adult op heeft. Maar dan eet ze dus niet en ik wil niet dat haar darmen dadelijk stil liggen.

    Ik heb ook een koekje die ze lekker vind er doorheen verkruimeld, dan eet ze wel iets, maar nog steeds heel weinig.

    Wat denken jullie? Op ander voer overgaan? Of doorzetten?

    Is het ook mogelijk om junior te blijven voeren? Ik heb naar de samenstelling gekeken en vergeleken met adult en het verschilt echt heel weinig. Geloof 0,2 procent meer eiwit en calcium in junior.

    Ik hoor het graag!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .