Ga naar inhoud

Oeps2012

Members
  • Items

    301
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Oeps2012

  1. Yep, herkenbaar.. ik twijfel daar ook dikwijls aan als ze als hongerige leeuwen op hun "prooi" storten.. hun bakje dus.. Maar ze krijgen meer dan zat. Onbeperkt hooi, zoals bij jou... , maar geen groenvoer... Bij mij krijgen de heren daar 5 van de 10 keer een gasbuikje van.. Niet twijfelen dat is inderdaad konijnengedrag of een slimme tactiek.. :P

  2. Hoi Jessica,

    Als ik mijn konijnen wat groenten geef (en dat hoeft helemaal niet veel te zijn) is er altijd wel één die meteen een gasbuikje krijgt. De heren zijn hier wat gevoeliger voor dan de dames. En dat hoeft echt niet veel te zijn. Ik denk ook niet dat je ze teveel eten geeft. Het ligt er vaak aan wat je ze geeft. Het kan zijn dat Fluffy gevoeliger is voor het eten van groenten dan de anderen.

    We zijn vaak met de twee heren naar de dierenarts geweest toen ze weer eens een gasbuikje hadden. Haar tip was echt helemaal geen groenten meer, alleen veel hooi (dat is hun hoofdvoer), (beperkt) science selective (voer) en water. Dat was het.. sindsdien leggen ze ook vele mooiere keutels. Oké, ze krijgen nog zelden wat lekker, zoals een knaagstick. Maar dat is voor mijn konijnen beter dan vers groenvoer. Het klinkt raar, maar bij mij is het waar :) Voorheen hadden we gewoon biks e.d. Ik vond het zelf ook raar want je ziet bij de kinderboerderijen konijnen die alle groenten, fruit etc. naar binnen stouwen en nergens last van hebben. Maar het kan zijn dat het ene konijn gewoon gevoeliger is.

    Ik heb het zelf ook nooit gezien dat onze konijnen hun BDK's zo op aten, meestal ook meteen vanuit hun gaatje. Maar misschien is dat zijn methode. Hij eet het op, dus krijgt hij het binnen. Ik denk dat je je zorgen moet maken als ze hun BDK's laten liggen.

    Hopelijk dat je hier wat mee kan...

  3. Hartelijk dank voor jullie tips. Het is een kater van 1 jaar en best speels. De konijnen zitten vast in de ren waar de kat niet kan komen. We hadden inderdaad al bedacht om als we erbij zijn de konijnen en de kat met elkaar kennis te laten maken.... fijn dat jullie zelf positieve ervaringen hebben.

  4. Hoi allemaal,

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik op BB heb gezeten.

    Maar in ieder geval leuk om weer terug te zijn :D

    Ik heb thuis vier konijnen en zij zitten nu allemaal buiten in een grote ren.

    Deze ren is helemaal afgesloten met gaas e.d. (ook boven).

    Nu gaan wij binnenkort een kat in huis nemen. Hoe zou je hier het beste mee om kunnen gaan?

    Nu weet ik, uit eigen ervaring, dat de kat niet meteen mijn konijnen op eet. We hebben een kat gehad die er zelfs bang voor was!

    Zelf heb ik van te voren informatie opgezocht over het samenwonen van katten en konijnen en daar kwamen hele positieve verhalen uit.

    Het is ook niet dat ik wil dat ze per se de beste vriendjes moeten worden, maar dat ze gewoon puur aan elkaar wennen om in één omgeving te wonen. Hoe zou ik dat het beste aanpakken?

    Mijn konijnen hebben van mij altijd alle ruimte gehad om aan elkaar te kunnen wennen en dat heeft het beste bij ons gewerkt. Zou ik hetzelfde met de kat moeten aanpakken?

    Alvast hartelijk dank voor jullie tips!

  5. Klopt helemaal dat dat een broodje-aap verhaal, maar voor die dierenarts zal het wel (qua inkomsten) beter zijn. Hoe meer huisdieren, hoe meer dierenartsbezoeken hij krijgt!

    Die van ons zijn afgelopen maart geholpen voordat ze 1 jaar werden. één van hun had al last van wat hormoontjes. Het is sowieso beter om vrouwtjes voor hun eerste jaar te steriliseren, vanwege de opkomende hormoontjes. 80% van de voedsters krijgt baarmoederkanker op latere leeftijd als ze niet worden geholpen vanwege die razende hormoontjes door hun lichaampje. Dat is wat onze dierenarts heeft verteld over nestjes e.d.

    Ik zou ook inderdaad ook gewoon wat andere dierenartsen raadplegen. Dit is wat onze dierenarts tegen ons heeft verteld..

    Volgens mij is dat zo'n broodje-aap verhaal dat je DA je oppint, zoals destijd gezegd werd voor teven (honden).

    Het zou beter zijn als ze rond hun 1ste levensjaar één nest kregen, voor hun gezondheid. En vele mensen volgden daarin...

    Maar ondertussen is al lang bewezen dat geen enkel vrouwelijk dier per se een nest zou moeten krijgen om een gezond leven te krijgen, om van bepaalde gedragsstoornissen of fysieke klachten af te komen. Helemaal achterhaald.

    Jammer wel dat jouw DA je verteld dat dit het beste is, want dat is het zeker en vast niet.

    Zou je misschien ook niet eens een andere DA kunnen raadplegen ter info en kijken wat die erover zegt?

    Gewoon je verhaal es doen, vertellen wat je als advies hier krijgt, wat je als advies van je DA krijgt en kijken wat die zegt?

    Doe je geen kwaad mee en misschien voel jij jezelf wel zelfzekerder en kan je een bewustere keuze maken als je het oordeel van een andere deskundige hebt (want hier zijn het tenslotte 'maar' mensen op een forum he).

  6. Even over het eenzaam zijn: We hebben hier zelf vier konijnen. één van onze konijnen ligt vaak alleen, maar is gewoon gelukkig. De andere moeten per se bij elkaar liggen.. echt knuffelkonten. Maar omdat onze konijnen kunnen kiezen of ze alleen willen liggen of bij elkaar zijn ze wel een stukje gelukkiger.

    Ze spelen buiten met elkaar. Het ligt echt aan het karaktertje van het konijntje. We hebben er ook één bij zitten die meer naar ons trekt dan naar de andere konijnen (beetje vreemd), maar die vindt het ook af en toe lekker om bij de andere konijnen te liggen.

    Echt doodongelukkig zal een konijn die alleen zit niet zijn, maar (is hetzelfde met mensen) contactbehoefte zal het altijd blijven hebben. En natuurlijk het spelen e.d. met elkaar. Ze zijn bij ons een stuk actiever met elkaar dan met onze gordijnen, onze bank en stoelen e.d. :P Ze liggen nu ook apart nu.

    Ik zou (omdat het groepsdieren zijn) op zijn minst een maatje (konijn) erbij pakken, omdat inderdaad hun levenskwaliteit een stuk omhoog gaat. Neem dan wel een konijn en geen cavia, omdat die qua communiceren op een ander niveau zitten :P Maar ik neem aan dat je die tip al 100 keer hebt gehoord hier :P

  7. Hallo allemaal,

    Afgelopen woensdag zijn onze konijnen Pien en Saartje gesteriliseerd.

    Het was een hele ingreep en voor ons dus ook heel erg spannend.

    De operatie is gelukkig heel erg goed gegaan en ze konden op dezelfde dag naar huis.

    Nu hebben we thuis van hun gezamenlijke ren en kooi twee delen gemaakt. Een deel voor de meisjes en een deel voor de heren. In het deel van de dames liggen nu namelijk doeken vanwege de wond op hun buikje.

    Omdat ze allebei zo goed en snel herstelden wilden de dames graag naar de heren toe en andersom natuurlijk ook. Op vrijdag hebben we ze voor het eerst weer bij elkaar gelaten.

    Nu merkten we dat Elmo achter de dames aanrenden en hapten. Hij gromde/bromde daarbij ook. Elmo is voor hun sterilisatie nooit zo geweest. Hij was altijd het rustige konijntje. Als er iemand gromde was het Oscar (het andere mannetje) wel. Die kon weleens flink mopperen. Elmo is altijd het lieve zachtaardige konijntje geweest. Maar nu hapt hij naar de dames en rent er achteraan. De dames rennen daarbij ook wel weg. Ze vinden het niet leuk.

    Oscar gaat er makkelijker mee om. Hij hapt nooit naar de dames, wel hapte hij weleens naar Elmo. Maar meer om een standje te geven.

    We vroegen ons af waar het gedrag van Elmo vandaan kwam. Elmo was juist het lieve konijn en heeft nooit iemand van de konijnen of ons gebeten. Nu doet hij het heel erg vaak. Elmo trok zich van te voren juist heel erg terug en kwam als hij zin had wel een keer bij het groepje liggen. Nu rent hij echt achter de dames aan om te happen.

    Ow toen de dames nog apart zaten was Elmo erg onder de indruk. Hij kwam vaak (achter het hek) bij hun kijken met zijn oren spits omhoog, meer dan Oscar. Oscar trok zich er niet zoveel van aan.

    Is het omdat de dames even anders zijn of een ander luchtje bijdragen? In de kooi gaat het gewoon goed. Ze zitten nu namelijk al bij elkaar.

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

  8. Bij alle konijnen is geen sprake van bloed of open wonden. Die van Pien zijn denk ik wel open geweest omdat het een roodachtige korst is. Als ik de haren opzij doe dan zie ik gewoon wat korstjes. Bij Pien valt het op.

    Het eerste wat ze inderdaad hebben gekregen is een schone kooi. Ik heb een bodembedekker gekocht, een extra zachte. Die vinden ze erg fijn. Normaal verschonen wij hun kooi om de paar dagen.. dan scheppen we de urine en de keuteltjes uit de kooi.

    Hebben jullie ook de konijnen in de kooien laten zitten? Wij hebben in onze kamer twee kooien staan, maar daar zit een ren aan. Dus ze kunnen altijd buiten hun kooien, maar dan wel op de tegels.

  9. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb bij de dierenwinkel gisteren al spray gehaald om de wonden te helen. Ook heb gisteren Betadine op de wond bij Pien gedaan. Ook heb ik al Pawwax besteld. Deze krijg ik pas na het weekend. Dat wordt dus smeren! :s

  10. Bij één van de meisjes zie je echt twee rode korsten op haar hakjes. Ik zal daar inderdaad een foto van maken... als ze mee werkt.. want dat doen ze vaak niet. Bij de rest zit er nog haar overheen. Maar je voelt de korstjes zitten. Het kan inderdaad ook eelt zijn..,ik heb ook paw wax besteld. Om te voorkomen dat ze wondjes krijgen. Heb jij daar ervaring mee? Heel erg bedankt voor jouw reactie.

  11. Hallo allemaal,

    Helaas heb ik nog geen reactie op mijn probleem.

    Ik heb vanochtend de dierenarts gebeld en ze adviseerden niks te doen. Dit ging vanzelf over. Helaas lees ik andere verhalen op BunnyBunch. Ik heb met betadine de wonden schoongemaakt en een spray gekocht voor honden voor de voetzolen. Deze is gebaseerd op Bijenwas. Hopelijk dat ik er goed aan doe. Ik heb ook ergens gelezen dat het verstandig is om sokken om de voeten te doen.. nu heb ik dat een aantal keer geprobeerd, maar ik krijg ze met geen mogelijkheid om die voetjes. En als ik ze er om krijg dan schoppen ze de sokken uit. Beetje frustrerend allemaal. Nu ben ik helaas zelf gaan dokteren omdat onze dierenarts er niks aan wil/kan doen. Ik heb eigenlijk geen idee of het goed is wat ik doe. Het klinkt wel logisch...

    Hopelijk dat iemand mij verder kan adviseren op dit forum. .

    Alvast heel erg bedankt..

  12. Hallo allemaal,

    Tot mijn grote schrik en verbazing heb ik vanochtend bij één van mijn konijntjes (Pien) een wondje (dicht gelukkig) gezien op haar hakjes. Ik dacht meteen aan Sore Hocks. Pien lag bij de anderen met haar achterpootjes naar achteren waardoor ik recht op haar hakjes kon kijken. Nu zag ik dat Pien een wondje had (zo groot als een knikker) op haar hak. Pien rent altijd en speelt door de kamer, waardoor we niks hebben gemerkt. Ik raakte meteen in paniek en heb de andere konijnen gecontroleerd, alle drie. Allemaal hebben ze een lichte vorm van Sore Hocks. Ik voelde wat wondjes op de hakjes en sommige hadden gewoon wat afgesleten haar daar.

    Nu vraag ik me af hoe Sore Hocks veroorzaakt wordt. Ik heb op google gezocht en heb gevonden dat het door vieze hokken komt of een verkeerde ondergrond in combinatie met te zwaar zijn. Ze krijgen van ons elke week een schoon hok. Natuurlijk wordt hij viezer tegen het einde van de week want er zitten vier konijnen in. Er is één kooi waar ze allemaal hun behoeften in doen. Die is dan ook soms behoorlijk vies. We scheppen deze regelmatig dan ook schoon. De andere kooi is gewoon schoon.

    Ze lopen hier op dit moment binnen op tegels. Ik weet niet of de tegels hier iets mee te maken hebben. Ze rennen en springen altijd door de kamer waardoor ze weleens een "sliding" kunnen maken of doorschieten. Niet één van de konijnen heeft laten merken dat hij pijn heeft aan zijn hakjes. Ze doen wat ze altijd doen. Ze zijn altijd heel actief.

    Elmo (is de oudste) vindt het super om over onze bank heen te rennen. Ik weet niet of dat een oorzaak kan zijn. Nu las ik in diverse forums dat het middel Shaws Paw Wax (voor honden) goed hielp tegen Sore Hocks. Ik wil zelf niet gaan dokteren met de konijnen. Ook las ik dat sokjes voor konijnen hielp.

    Hebben jullie tips/ adviezen wat ik moet doen? Mijn eerste reactie zou zijn naar de dierenarts. Maar hoe zou ik Sore Hocks kunnen voorkomen/ genezen?

    Ik vind het echt super erg dat mijn vier konijnen last hebben van zere hakjes... :erf:

    Heel erg bedankt voor jullie adviezen...

  13. Die van mij hebben dat allemaal nog weleens. Vooral als er iets te snaaien valt. Je hoeft je geen zorgen te maken hoor. Dit is puur een extreem gevalletje nieuwsgierigheid. Die van mij gaan dan ook op hun achterpoten staan en maken zich dan zo groot dat ze niet in de gaten hebben dat ze uit balans zijn... dat wat ze zien is waarschijnlijk interessanter :P bij ons dus vaak als wij thuis komen of de kelderkast waar iets lekkers in zit. Ze gaan dan zo ver omhoog staan dat ze op hun hakjes staan en uiteindelijk uit balans raken. Een gezonde manier om je nieuwsgierigheid te uiten zal ik maar zeggen :P Ow bij wassen hebben de jongste van mijn konijnen het ook. Dan vallen ze ook echt om. We moeten er altijd wel om lachen want het ziet er inderdaad heel knullig uit :P

  14. In dat geval zou ik iets anders proberen. Als ze niks eten van SS dan heeft het ook geen nut om af en op te bouwen. PRobeer nieuw voer. Ik vraag me dan wel af wat de invloed van een groep is op elkaar. Onze konijnen zijn ook vrij gevoelig voor reacties van de ander. IS er 1 druk en die wil graag een Snoepje dan wordt de rest ook druk en willen ze dat ook. Ik denk dat ze elkaar beïnvloeden. Misschien dat smaak bij konijnen ook verandert. Lastige situatie. Die van mij eten altijd alsof ze nooit wat krijgen :P

  15. Dat lijkt me wel vreemd dat ze opeens hun brokjes niet meer eten. Krijgt het duo uit een andere zak te eten? Misschien dat het aan het voer uit die zak ligt. Voordat je over stapt zou ik even uitzoeken of het niet aan die zak ligt. Het lijkt mij een beetje vreemd dat ze het opeens niet meer lusten. :D ze moeten natuurlijk wel blijven eten.

  16. Bedankt voor jullie reacties. Ik zal nog eens kijken naar dat plekje. Mijn konijnen hebben nog nooit mijt gehad. Hoe kun je zoiets zien? Hebben ze daar dan veel last van? Op het oog lijkt ze daar geen last van te hebben. Misschien is het huidje daar gevoeliger omdat de haartjes daar zo dun zijn en dat ze daar ook zo weinig heeft.

  17. Hallo allemaal,

    Laatst zag ik bij Pien (vrouwtjes konijn) een roze plekje in haar nek.

    Het was net of daar weinig haar zat. Het is vooral als ze haar nekje strekt.

    Als ze een beetje ingedoken zit, dan zie je niks.

    Is dit een probleem? of is het gewoon dat plekje daar. Ze heeft nergens last van.

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

  18. Helaas klopt het wat Anjo zegt. Er is niks mee gedaan. Je staat eigenlijk gewoon machteloos in deze situaties. Ik heb nog gevraagd aan de dierenpolitie om mij zelf op de hoogte te stellen, maar die moeite hebben ze zelfs niet gedaan. Dus vraag ik me werkelijk af wat voor dierenpolitie we in Nederland hebben. IK ben er sindsdien niet meer over te spreken. IK vind het nog steeds zo erg. Had echt gehoopt dat we meer hadden kunnen doen tegen dit dierenleed. Maar blijkbaar wat die man daar doet met zijn konijnen mag in Neerland. HIer heb natuurlijk een hele andere visie op!!!

  19. Ik krijg er altijd toch pijn van aan mijn tanden. Het lijkt net of één van de tanden blijft hangen achter de tanden. Bij mensen is dat vrij pijnlijk heb ik ervaren :P Maar als ze het prettig vinden klinkt het toch anders :D Is het dan ook een soort "klikje" of een aanhoudend geluid van de tandjes die over elkaar heen gaan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .