Ga naar inhoud

Jopvang

Members
  • Items

    702
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jopvang

  1. Biks is eigenlijk gewoon bij- voer, het geeft niet als ze hier een paar dagen niet van eet omdat ze er aan moet wennen. Het staat er en zodra ze er behoefte aan heeft zal ze het eten, je hoeft geen speciale brokjes te kopen die ze dan lekker vind. Wel moet er altijd hooi aanwezig zijn, dit is het hoofdvoer. En naast hooi moet je dan groenvoer geven (gras, groentes, kruiden en met mate fruit).

  2. Meerdere experts op het gebied van konijnen houden raden ook aan om het volgende te nemen;

    - vroedster + ram (wel laten castreren als je geen nestje wilt)

    - ram + ram

    Een combinatie van vroedster + vroedster wordt vaak afgeraden om het probleem dat de Topic Starter (TS) beschrijft

    Twee rammen samen huisvesten is het slechtste wat je kan doen, dit is vragen om moeilijkheden, nog veel en veel meer dan 2 voedsters.

  3. Konijnen zijn groepsdieren, een maatje is voor hun een van de eerste levensbehoeften, net als medische verzorging en eten. Je hebt gelijk, jouw vorige konijnen zullen niet dood zijn gegaan van het niet hebben van een vriendje, maar zij zullen wel ongelukkig zijn geweest...

    Een tevreden en gelukkig konijn zal niet aanvallend achter je aan gaan rennen of in je handen gaan bijten, simpelweg omdat dit niet in zijn natuur zit. Konijnen zijn namelijk prooidieren en het zal een beetje raar zijn als ze een roofdier (de mens) aan zouden gaan vallen. Dit is een teken dat het konijn niet lekker in zijn vel zit, hij is gefrustreerd.

    Dit komt ook mede doordat er steeds een andere ram zijn territorium binnendringt, deze ongecastreerde ram heeft namelijk nog steeds de 'verdedigings' hormoontjes en raakt door de andere ram gefrustreerd. Het aanvallen van jouw hand in zijn hok is ook het verdedigen van zijn territorium.

    Een konijn dat zich verveeld of dat erg eenzaam is kan andere bezigheden gaan bedenken (hij moet wel) om zijn energie aan kwijt te kunnen, zo ook het aanvallen.

    Maar je ziet, voor al deze oorzaken is er een oplossing. Mocht je er over na denken om de ram in te laten slapen, geef hem dan aan een van de bunnybunch leden die aan heeft geboden de ram over te nemen en hem nog een goed leven te geven. Hij/zij zal hier zeker voor zorgen.

    Wij zijn hier om je te helpen, jij vraagt ons om advies en wij doen ons best om je meest effectieve handelingen voor te leggen.

  4. De mijne strekt zich ook languit over zijn mat en ligt dan en hij is alleen.

    Ja, een konijn moet toch ook eens uitrusten. Ik denk dat het vooral om het volgende ging:

    Je ziet maar op een manier hoe een konijn echt gelukkig is en dat is als hij languit verstrengeld met een ander konijn in zijn ruime domein ligt. Sinds ik dat heb gezien telt voor mij maar 1 ding: 1 konijn = geen konijn

    Ik denk niet dat je hier iets over kan zeggen als je nog nooit je konijn samen met een ander konijn hebt gezien.

  5. Een van de verantwoordelijkheden als je een dier neemt, is dat als er iets mis met het dier is, je met hem naar de dierenarts gaat. Ik snap dat jij hier niets aan kunt doen, maar dit geld voor je ouders.

  6. Als je nu denkt dat er niets mis is, dan moet je dat niet doen. Maar aangezien je in je 'beginpost' het volgende zegt:

    Hoi,mijn voedster schud soms met haar oortje alsof ze 'NEE' knikt met haar oortjes,en krabt er soms aan,zou er iets mis zijn?voor de rest heel erg fit en heel goed eten en drinken,keutels en urine alles is goed!
  7. Nooit kool geven, hier kunnen ze gas van krijgen.

    Een konijn heeft een zeer gevoelig, zeer uitgebalanceerd maagdarmstelsel. De meeste problemen in geval van een ziek konijn ontstaan in het maagdarmstelsel.

    Een van de meest voorkomende problemen is gas. Het ene konijn is gevoeliger voor gas dan het andere, ongeacht de grootte of het ras. Gas wordt vaak veroorzaakt door het voer wat we geven, vooral door grote hoeveelheden kool. Kool geven wordt om deze reden afgeraden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .