Ga naar inhoud

bobbie2012

Members
  • Items

    215
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bobbie2012

  1. Hier ook losse plukken haar maar dat komt omdat ze gewoon aan het verharen zijn. Hebben je konijnen op echt ruzie? Heb je gezien dat hij de haren er bij haar uittrekt of doet ze het misschien zelf? Dan zou ze ook nog schijnzwanger kunnen zijn en een nestje willen maken.

  2. Ik denk dat het te maken heeft met de puberteit. En dan zijn konijnen net mensen, gewoon even kijken tot hoever je kan gaan en lekker pubberen! Misschien kun je haar weer zindelijk maken door alle poepjes in het wc'tje te gooien en de plasjes op te doen en ook in het wc'tje te leggen. Maar of opsluiten echt werkt weet ik niet, ik zou er denk ik niet voor kiezen.

  3. Ik zou niet zomaar stoppen met de biks. Er zitten voedingsstoffen in die ze nodig hebben. Eerst gaf ik ook ander voer maar heb hier op de site vaak gelezen dat SS en HFST toch wel beter zijn ivm de samenstelling. Hoe dat precies zit weet ik ook niet maar ik heb ervoor gekozen om HFST te kopen. Deze was per 15 kg 17 euro dus dat vond ik nog wel meevallen. Luna wilde eerst alleen gemengd voer maar door de biks als snoepje te geven had ze ineens een bak vol snoepjes ;)

  4. Ik heb gewoon op marktplaats gekeken naar een boer die hier in de buurt hooi verkoopt. Ik vind het vooral aantrekkelijk omdat ik voor zo'n baal 3 euro betaal. De keus is dan snel gemaakt. Ze zijn er echt dol op, ze eten het echt als gekken en het is goedkoop!

  5. Je moet uit gaan van 25 gr. (SS 20 gr. geloof ik) per kilo uitgaand van het volwassen gewicht. Als je konijn van 12 weken nu al bijna 1,5 kilo weegt gaat ie vast groot worden. Hoe groot weet ik ook niet precies, misschien kunnen anderen je daar mee helpen.

  6. De vorige keer heb ik het bij konino besteld. Vanwege de verzendkosten is het voordeliger het gewoon in de winkel te kopen. Ik zou het hier bij de discus kopen. 17 euro voor 15 kilo. 15 kilo is veel goedkoper dan kleine zakjes.

  7. Hallo,

    Vandaag mochten de konijnen vast een kijkje nemen in hun nieuwe hok. Er moet nog een hok aan vast gemaakt worden en een klein rennetje ertussen dus ze kunnen er nog niet in wonen. Luna ging er eerst heel enthousiast om heen en toen ze er in zat is ze voor de eerste keer met trappetje naar boven gegaan. Hier liet ze ineens bdk liggen. Toen is ze weer naar beneden gegaan en toen ik de ren had losgekoppeld kon ze weer in de tuin. Toch kwam ze telkens weer terug naar hok. Ze heeft het trapje al gesloopt ;) en sprong toen het hele eind maar naa boven. Daar liet ze weer bdk los. Is het stress of doet ze dit om de geur van het oude konijn weg te krijgen? Omdat ze steeds zelf terug komt lijkt het me niet dat ze er bang voor is..

  8. Ik zit met hetzelfde probleem. De konijnen blijven hier maar in de tuin (het stuk waar de bloemen staan zeg maar) lopen terwijl daar bloemen staan die ze niet mogen hebben. Ik zou graag willen weten hoe ik ze lekker kan laten rennen in plaats van het knagen aan mijn planten.. Ik lees mee

  9. Hier zitten ze op hun kooi! Eerst zat alleen Luna er op maar nu zitten ze er sinds vrijdagavond met z'n tweeën. Wel heel schattig zo tegen elkaar aan. Helaas beginnen ze nu aan de schutting te knagen. Onder zaten er al nieuwe planken tegen aan (tja daar knagen ze dan weer niet aan) maar ja daarboven. Gelukkig krijgen ze een nieuw hok binnenkort!

  10. Bel ik net de dierenarts krijg ik te horen dat ik het maar bij de boerenbord moet gaan halen maar daar verkopen ze het helemaal niet. Als ik echt niks kon vinden wilden ze wel een pipet in de nek geven dat normaal aan katten gegeven wordt. Kan dat zo maar?

  11. Hallo,

    Ik verschoon net de wc van de konijnen en zie allemaal witte dingen. Ja wormpjes dus.. Ik heb alleen geen idee of ze allebei wormpjes hebben of maar 1. Hoe komen ze hier aan en wat kan ik er aan doen? Hoop dat er geen medicijnen voor gegeven moeten worden want dat wordt bij Luna dan echt een ramp!

    Hopelijk valt het mee.. Vind het zo zielig

  12. Hier rennen ze ook gewoon lekker in de sneeuw. In hun ren ligt ook sneeuw en daar zijn ze ook gewoon te vinden. Als ze het koud hebben zoeken ze vanzelf een plekje op waar geen sneeuw ligt.

    Zolang ze gewoon drinkwater tot hun beschikking hebben is het volgens mij niet erg als ze sneeuw binnenkrijgen en als ze het te koud vinden zullen ze het vanzelf niet meer nemen..

    Ik denk dat, zolang een konijn gezond is, de sneeuw geen kwaad kan!

  13. Als je wilt gaan rijden (ik heb geen idee of het ook echt helpt) is het misschien een idee om iemand mee te nemen. De konijnen dan in een doos of box op de achterbank en dan iemand er naast gaan zotten. Mocht het mis gaan kun je 1 van de 2 uit de doos halen. Zo heb je toch wat zekerheid. En als echt niks helpt misschien 2 koppels maken, maar ik denk dat je dat liever niet wilt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .