Ga naar inhoud

Esther078

Members
  • Items

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Esther078

  1. in mijn optiek ziet de reactie van de DA er prima uit.
    Ze leggen heel duidelijk uit dat ze je konijn via een injectie onder narcose brengen en na afloop met een andere injectie weer bijbrengen (dit gebeurd regelmatig bij verschillende dieren en is heel normaal).

    het feit dat ze ook vaak deze ingreep uitvoeren klinkt heel goed.De prijs vind ik ook erg gunstig, veel goedkoper ga je het niet vinden. Mijn vrouwtje is ook gesteriliseerd voor 110 euro in een kliniek op het platteland, de goedkoopste die ik kon vinden. In de stad is het vaak nog veel duurder.

  2. Mijn (gesteriliseerde) voedster gromt ook snel als het op eten aankomt. Daar blijft het ook bij, ze bijt of jaagt nooit, alleen grommen.
    Ik denk dat het weinig kwaad kan, maar als je je zorgen maakt om eventueel vechten dan zou ik ze gewoon een groter bakje, of twee bakjes geven, zodat ze elkaar niet zo in de weg zitten met het eten. Dan zal je konijn minder behoefte voelen om zich te moeten verdedigen of het eten te claimen.
    Bijv twee voerbakjes naast elkaar. 
     

  3. Mijn meisjeskonijn heeft me ook gek gemaakt door hormonen. Dit is opgelost door sterilisatie, een dure maar noodzakelijke ingreep.
    Eindeloos straffen hielp geen centimeter bij mij, het was gewoon de natuur van mijn konijn waardoor ze ongewenst gedrag vertoonde. 

    Ik raad je dus toch sterilisatie aan...
     

  4. Hey Feya,

    Zo te horen heb je een lekker enthousiast konijntje. Je hebt in de reacties hierboven al vaker gelezen hoe belangrijk ruimte is.

    Het is niet alleen belangrijk, het is ook veeeeeeeeeeel leuker voor jezelf:

    Mijn konijntjes kunnen waanzinnige races houden door de kamer, ze sprinten dan zo hard rondjes, je gelooft het niet!

    Ook maken ze de wildste luchtsprongen en bespringen ze me als gekken als ik een pinda openkraak of een banaantje pel (die twee dingen zijn echt als snoep voor hen!)

    Dit soort dingen maken het voor je konijntje en voor jezelf heel erg leuk. Pas dan kan je konijn zichzelf zijn en zul je echt karakter in je diertje ontdekken. Je krijgt dan echt een leuke band met je diertje. Als hij los kan lopen in een ruimte waar jij ook bent kan hij ook veel meer aan jou wennen.

    Helaas zijn konijnen juist op onhandige momenten erg actief. Bij mij is dat rond een uur of 7 in de ochtend (ik slaap tot 9) en 11 in de avond (dan ga ik net zo'n beetje naar bed). Uiteraard strekken ze ook een paar keer per dag de beentjes...

    Die tijden zijn niet zo handig als je ze onder toezicht los wilt laten lopen. Daarom is het echt veel beter om een ren voor ze te maken waar ze altijd de pootjes kunnen strekken.

    Misschien is dit voor jou wel heel lastig, maar wees dan wel voorbereid op gevolgen. Jouw konijn vertoont nu al "vandalistisc" gedrag, uit verveling. Het gedrag kan nog verder negatief veranderen. Zo kan je konijn bijvoorbeeld onverbeterlijk gaan tralieknagen of hoknijd vertonen (waarbij hij dus agressief naar jou wordt als je in zijn hok wilt of hem wilt aaien).

    Een nieuw speeltje is maar even leuk. Het enige dat helpt is ruimte ruimte ruimte en een vriendje/vriendinnetje. Konijnen zijn groepsdieren en worden eenzaam als ze alleen zijn.

    Twee konijntjes is ook voor jezelf leuker, want er is niets schattiger dan twee konijntjes met elkaar zien spelen, elkaar likken en bij elkaar kroelen.

    Succes met al deze raad...

  5. Begrijpelijkerwijs heeft je konijntje daar wel een paar dagen last van... dus zal hij zich vast niet helemaal lekker voelen.

    Mijn konijn waste zich ook erg veel, zichzelf en zijn wondje. Ik was daar ook bezorgd om en heb m steeds proberen af te leiden, maar dat lukt toch niet heel de tijd. Het heeft bij mij geen problemen opgeleverd, wond is prima genezen.

    Verwen je konijntje met lekkers, zodat hij blijft eten en drinken.

    Hooi-thee werkt bij mijn konijnen altijd erg goed, dat vinden ze erg lekker. (Hooi koken in water, hooi verwijderen en water laten afkoelen)

    Verder kun je uitzoeken wat je konijn aan groentes lekker vindt. Mijn ene konijn lust graag witlof, de ander eet liever wortel.

    Bij mij worden ze verder helemaal wild van

    - stukje banaan

    - pinda's (ongezouten, die je aan vogels voert)

    - verse basilicum

    - appelschil

    (fruit is snoep voor konijnen, dus alleen een stukje bij uitzondering, niet als dagelijks voer)

  6. Het helpt als je een keer echt veel tijd met ze door kan brengen, echt een hele dag in dezelfde kamer zijn en elk kwartier even bij ze gaan zitten of voeren of aaien.

    Mijn konijnen zijn tam, maar optillen moet ik niet proberen hoor! Dat vinden ze vreselijk.

    Mijn ene konijn geniet echt als ik haar aai, de andere soms maar vaak ook niet, dan loop ie weg.

    Wel merk ik dat ze mijn aanwezigheid wel erg gezellig vinden.

    Wat je kunt doen is op de bank zitten met wat lekkers, bijvoorbeeld een banaan! Dat vinden ze heerlijk. Lok ze met een roepje of geluidje, zodat ze altijd weten dat als je dat doet, dat ze wat lekkers krijgen.

    Die van mij horen het meteen als ik een stuk fruit eet en komen dan direct op de bank springen en over me heen lopen, bedelen om een stukje. Vind ik erg gezellig. Dan kan ik ze aaien en op die manier hebben we een band.

  7. Oh ik heb ze ook, die alles kapot willen maken. Houten tvmeubel en kasen ed. Ook hier genoeg anders om aan te knagen, maar dat willen ze niet.

    Ik heb twee tips:

    - geef ze ook kartonnen dozen, hier knagen ze bij mij het meeste aan, dat mag tenminste kapot.

    - als ze knagen geef ik een schrikgeluid (tsj!/ksjt!) dan schrikken ze, een paar seconde later gaan ze verder en dit herhaal ik meestal 3 x.

    Bij mijn vrouwtje is het steevast zo dat ik 3x moet waarschuwen. Na de derde keer rent ze altijd weg en gaat wat anders doen.

    Het mannetje is bij mij koppiger/dommer: die blijft doorgaan en schrikt niet zo snel van het geluid. Die moet ik dan fysiek gewoon wegduwen.

    het blijft lastig hoor, het zit in hun natuur. Iritant dat ze juist daaraan willen knagen waar het niet mag!

    Wat ik zelf nog een keer ga proberen is om dat spul dat je op kindernagels smeert om te voorkomen dat ze bijten op de kasten te smeren. Dat kan vast geen kwaad (bij een kind immers ook niet) maar smaakt heel vies.

    Succes

  8. Mijn vrouwtje had het ook, iets jonger zelfs. Ze was enoooorm hormonaal en verspreide echt ON-OP-Houdelijk stinkkeutels (wel gewone qua vorm). Dit deed ze omdat ze hormonaal was en territorium wilde aftekenen. Ook inderdaad met haar kin overal op wrijven en veel rijden op het mannetje (die al was gecastreerd).

    Het duurde echt heel lang, meer dan een maand en ik was het zo zat om elke 10 minuten te stofzuigen (hoeveel kan er uit zon klein beestje komen, niet normaal!!) dat ik haar heb laten steriliseren.

    En voila, probleem voorbij! Toen ze weer was hersteld en los mocht was ze direct zindelijk, nu al een jaar geen problemen meer.

  9. Ik zou wel laten castreren omdat, zelfs al is hij alleen, hij gewoon hormonaal is en op dingen wil gaan rijden (zoals je benen of knuffels).

    En als je hem laat castreert heb je kans dat hij dat daarna nog blijft doen, omdat het dan aangeleerd gedrag is.

    Als je hem gewoon jong castreert heeft ie dat minder.

    Mijn jongen is jong gecastreert (ivm koppelen) maar ik zie hem bijna nooit rijden. Af en toe om nog zijn rang te bevestigen bij het vrouwtje. In ieder geval niet hinderlijk!

  10. Oh echt, is het zo ernstig? Ik had me zo rond etenstijd al even verbaasd dat hij niet mee at en dat hij wat gek eruit zag, maar ik zocht er niets achter. Pas toen ik om 1 uur naar bed ging zag ik hoe vreemd zijn buik was en dat hij erge last had.

    Ik wist niet dat je de dierenarts daarvoor zou moeten bellen.

    Ik had ooit een stervende kat en daarvoor hebben we toen savonds laat de dierenarts gebeld, maar die lag in zijn bed en moest dus helemaal voor ons opstaan! (De kat is toen gestorven en nooit aangekomen bij de arts)...

    maar daarom dacht ik dus dat dat alleen voor zeer kritieke gevallen was.

    Voor de toekomst: wat moet ik in huis hebben voor als het nog eens gebeurd? En wat moet ik vooral wel en niet doen?

    Ik lees al meteen dat ik niet had moeten/hoeven(?) dwangvoeren en dat ik het beste hooi ipv sla en biks kan voeren?

  11. update:

    Vanochtend vroeg heb ik wat sla gevoerd, dit ging er direct in!

    Na wat verder slapen kwam ik beneden bij een prima uitziend konijn. Hij kreeg nieuwe brokjes en zit nu weer hard te schranzen!

    Maar zijn buik voelt nog wel wat zacht denk ik, niet echt erg meer ingevallen, maar het voelt wel anders dan bij mijn andere konijntje.

    Hij ligt wel lekker bij haar en likte haar ook even.

    Zo te zien voel hij zich wel lekker, misschien de pijnstilling?

    Als het weer erger wordt, zoals gisteravond, dan zal ik de dierenarts bellen.

    Maar was/is dit nou gas denken jullie?

  12. Hoi,

    Mijn konijn is vanavond vrij snel ineens ziek geworden.

    Hij eet en drinkt niet en heeft ingevallen flanken. Dit is pas sinds een paar uur zo.

    Hij zit stil in een hoek en weet zich geen houding te geven. Soms wil hij liggen, maar zit dan meteen weer rechtop.

    Hij knarsetand als je aan hem komt.

    Ik denk dat het gas is, of is er nog iets anders mogelijk?

    Hieronder staat beschreven wat ik al ondernomen heb.

    Mijn andere vraag is: hoe snel is dit dodelijk, zolang ik hem wel water en dwangvoer toedien met wat pijnstiller?

    Ik kan de pijnstiller nauwelijks doseren ivm gebrek aan spullen ed. Is de dosis zeer nauwkeurig?

    Het is nu net zaterdagavond... echt niet handig!

    Ik had nog wat pijnstiller over van mijn andere konijn een paar maanden terug.

    Ik heb een mililiter verdunt in water en dit gedwangvoerd, maar heb er maar een paar likjes in gekregen.

    Ook heb ik wat dwangvoer gegeven, ook maar een paar likjes.

    Hij zit nu in een hoekje omringt door warme kruiken in handoeken.

    Buikmassage lukt niet want dan gaat hij knarsetanden en zo stijg rechtop zitten dat ik er niet bij kan (hij zit ook bij de kruiken in een hoek waar ik niet makkelijk bij kan).

    Morgen om 12 u wil ik dat anti gas middel voor babys halen voor m in een drogist.

    Ik heb geen ehbo kit, alleen een pipetje en toevallig nog pijnstiller over van t andere konijn.

    Ik maak de dwangvoer ook door hun broze brokken van selectiv op te lossen in water.

    (Ik woon in Dordt, mocht er iemand in de buurt zijn die op een of andere manier kan helpen morgen-zondag)

    Alvast bedankt voor tips!

  13. Ik heb ze na haar sterilisatie wel echt 10 dagen apart gehouden, omdat ik zeker wilde weten dat ze goed hersteld was als ze zouden vechten.

    En inderdaad bij het opnieuw koppelen ging het er wel wat ruw aan toe! Het duurde echt een dag voordat ze elkaar weer accepteerden, maar nu is het al een half jaar een leuk koppeltje.

    Lees vooral veel verhalen op dit forum over koppelingen, want het kan er echt ruig aan toe gaan. Je kunt er erg van schrikken, maar dat hoort erbij. Succes!

  14. In dierenshops/tuincentra in de buurt komt af en toe een dierenarts langs die "goedkoop" inent. Google maar eens op dr.woof. Hij zit in Zuid-Holland (Dordrecht, Zwijndrecht, Rotterdam...)

    Kost voor een konijn 25 euro.

    Dat was het goedkoopste wat ik in de buurt kon vinden. Een dierenarts in de stad vroeg zelfs 61 euro per konijn!!! Belachelijk! En een ander vroeg 35 euro + 40 euro consult, dus 75 euro! Ongelofelijk!

    • Vind ik leuk 1
  15. Sorry dat het over twee topics loopt ;)

    Ze krijgt geen medicatie, en geen "echte" dwangvoer. Ik voer haar met een drapje van selectivbrokken met water (die zijn vrij luchtig en worden met water goed zacht).

    Dit heb ik haar dus af en toe ingespoten. Ik las hier de tip over de handdoek, en daarmee is het eindelijk beter gelukt om haar te dwangvoeren!

    In de tweede nacht na de operatie (zon 36 uur) is ze weer gaan keutelen langzaamaan. Er zit dan soms nog een drupje bloed bij. Ze plast en drinkt wel goed.

    Vannochtend heeft ze voor het eerst zelf eten aangenomen, ze eet vooralsnog alleen rucola-sla (lekker kruidig smaakje).

    Ze ziet er goed uit, wast zich af en toe (haar pootjes en kopje).

    Ze is dus niet heel miserable volgens mij, al wil ze behalve rucola nog niets eten.

    Het gaat dus de goede kant op, al vond ik het erg lang duren in vergelijking met verhalen van andere forumgebruikers. Daarom maakte ik me vooral zorgen..

    Ook hooithee werkt bij haar erg goed, dat wilde ze al snel zelf drinken. Ik denk dat dat haar darmen ook wel in werking heeft helpen houden, ookal at ze niets.

  16. Hallo,

    Ik zou zeggen: verdunnen met water en ook hooithee kan je konijn helpen om zelf te gaan eten/drinken:

    Mijn Layla is eergister gesteriliseerd.

    Zij begon pas na zo'n 36 uur weer te keutelen en pas vannochtend (42 uur) zelf te eten (rucola-sla).

    Ik heb haar in de tussentijd proberen te dwangvoeren met een zelfgemaakt goedje: ik heb selectivbrokken (zachter dan biks) met water tot een drapje gemaakt en dat ingespoten.

    Eerst was het ook te hard en kwam het er niet goed uit, dus heb ik er wat water bij gedaan. Ik denk dat het niet zo veel invloed kan hebben op de werking van het medicijn. De darmen en nieren halen het er toch wel uit.

    Hooithee gaat er bij mijn konijnen heel goed in, zelfs bij Layla was dat veruit het eerste dat ze zelf wilde innemen (gewoon likken uit een schaaltje). (Dus gewoon hooi koken in een pannetje, hooi eruit, afkoelen en het geel/bruine sapje is de thee).

    Succes!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .