Ga naar inhoud

Babette

Members
  • Items

    709
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Babette

  1. Ik zou ze lekker peterselie, witlof en andijvie voorschotelen. Met een klein stukje wortel en appel erdoor.

    Je kunt ook kruiden kopen bijv. via de webwinkel van BunnyBunch. En probeer meerdere soorten hooi. Mijn voedster is fan van Barni. En ook wel van het kruidenhooi van Welkoop, die met rozenbottel. Dat is een stevige lange spriet. En qua biks zou ik HFST of SS gaan geven. HFST is voordeliger en kwalitatief goed. Geef 20 gram per kilo konijn, dus weeg je konijn 2 kilo, dan geef je 40 gram biks per dag. Als het goed is, heeft je konijn dan ook nog trek in andere dingen zoals hooi, groente, kruiden en een beetje fruit.

    Succes!

  2. Ik zou goed nadenken hierover. Jouw voedster is heel blij met hem. Dat is heel wat waard hoor! Ik ben aan het koppelen omdat mijn rammetje overleden is. De nieuwe ram is hier al 4 weken en 3 dagen en nog steeds is het nog niet een verliefd koppel. Ik blijf het tijd geven. Als ik mocht kiezen, ik zou liever hebben dat ik in jouw situatie zat. Namelijk dat ik zeker zou weten dat mijn konijnen gelukkig zijn met elkaar. Ik zou er prima mee kunnen leven om 1 kijk- en 1 knuffelkonijn te hebben. In zekere zin heb ik dat ook! Mijn voedster is ook geen knuffelkonijn. Mijn ram wel, hij lijkt wel een hondje. Dus daar ben ik al erg tevreden mee. Ik zie alleen geen gelukkige voedster op dit moment, ze is nog niet verliefd op de ram. Als ik jou was, zou ik gewoon lekker accepteren dat je een heel gelukkig koppel hebt, niets is mooier om te zien. En konijnen zijn lang niet altijd zo aaibaar als gedacht wordt. Dus dat je al 1 aanhankelijk knuffelkonijn hebt, is al heel erg mooi! En waar komt je ram dan terrecht. Weer bij iemand die misschien afstand van hem gaat doen omdat hij niet zo aaibaar is? JIJ kan hem het leven bieden wat ook hij verdient. Accepteer hem zoals hij is. En inderdaad, misschien wordt het beter met de tijd. Maar misschien ook niet. Maar he, je voedster blijft jouw knuffel. En hij blijft haar knuffel!

  3. Mijn collega's vinden me denk ik maar een rare... ik ben vandaag al 2x beginnen huilen en ben helemaal niet "aanwezig"... :(

    De eerste die nog durft te zeggen "het is toch maar een konijn" die gaat denk ik de volle laag krijgen!! :(

    Op mijn werk moesten ze ook lachen toen ik vertelde dat Gijs in de couveuse lag. Ik heb toen gezegd dat ze misschien niet konden begrijpen dat een konijn heel speciaal voor iemand kan zijn en dat ik het heel naar vond dat Gijs overleed. Toen boden ze excuses aan.

  4. Inderdaad de medicatie een aantal dagen doorzetten. Ik gaf Ciceral en Metocloral Drops, naast pijnstillers en Critical care. Mijn konijn is hier vorige week aan overleden. Ik ben met de genoemde medicatie gestart, heb hem binnen gehaald en het buikje met vingertoppen gemasseerd. Hij slikte de voeding goed en dronk, hupste nog in de doos en van het een op het andere moment lag hij stil op zijn zij, werd apatisch en koelde af. De dierenarts kon hem niet meer redden.

    Houd je beestje goed in de gaten, keutelt hij, eet hij. Pijn geeft stress en dat resulteert in niet willen eten. Eet hij slecht, zou je nog wat dwangvoeding kunnen bijgeven, verdund met redelijk wat water want vocht is ook erg belangrijk. En houd hem goed warm, ze kunnen ineens snel afkoelen en slap worden en dat is een slecht teken. Een kruikje is dan prettig. Heel veel sterkte!!

  5. Het gaat goed met Bart, hij zit nu in het tuinhuis sinds gisteren op een dik pak stro en hooi. Het is een wildplasser en ook was hij dus flink aan het sproeien. Waarschijnlijk zo extreem veel en vaak (door het koppelen wellicht) dat hij er zelf onder zat. Zijn staartje en beentjes achter zijn nu droog. Poeh, hele opluchting en zorg minder. Dank voor jullie reacties! Ik hoop nu te kunnen genieten van gezonde nijnen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .