Ga naar inhoud

MissV

Members
  • Items

    592
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door MissV

  1. De dierenarts wist hier verder niet zo veel te zeggen over het drinken, plassen en raar liggen. Jammer. Want tot nu toe altijd goede ervaringen gehad met deze dierenarts.

     

    Op internet vind ik: Bij knaagdieren wordt fenbendazol gebruikt voor de behandeling van Encephalitozoon cuniculi. (Fenbendrops) dit kan ik op internet bestellen. weet iemand of dit hetzelfde is/werkt als panacur?

    Bij een besmetting met Encephalitozoon cuniculi is de behandeling 20 mg per kg lichaamsgewicht gedurende 28 dagen. Klopt dit?

     

    Fenbendazol is het bestanddeel,  Panacur is de brand name. Zoek een andere Da die het ziektebeeld kent en indien nodig bespreek met hem / haar de dosering (voor de omrekening van mg naar ml etc).

  2. Waar staat hier "de behandeling van het abces moet anders" ...waar dan??


     


    Het enige wat er uit mijn bekkie is komen rollen en uit een bekkie van een ander is dat het niet bekijken van de tanden en kiezen bij een abces in de mondstreek  op ons wat raar overkomt, aangezien dit volgens mij redelijk standaard is voor een Da om juist wel te doen. Wordt niet door mij verzonnen (of door wie dan ook), maar is volgens mij een standaard actie. We zeggen nergens " behandeling veranderen" we stellen een kritische vraag. Zelfde geldt voor het uitdrukken vs opereren: waarom zou ik niet kritisch iets mogen vragen als ik weet dat men over het algemeen liever de hele abces verwijderd? Ik heb volgens mij ook een redelijk kundige en betrouwbare bron geplaatst om dat te onderbouwen, als er iets mis is met die bron dan hoor ik het graag. En er wordt een ervaring gedeeld en een zalfje o.i.d besproken.


     


    In de verschillende Ec topics doet men suggesties, verschillende suggesties omdat er veel verschillende uitingen van Ec zijn. Ik vond het in ieder geval leerzaam om te lezen en je neemt het in de eerste instantie toch als “ter kennisgeving” aan. Het kan helpen bij een zoektocht naar een geschikte oplossing voor de individuele situatie van je konijn. De één zegt niet preventief behandelen, de ander wel, de één blijf iedere drie maanden panacur geven, de andere is bang dat het konijn immuun wordt.


     


    En ik hoop dat menig Topic Starter hier toch wel over de intelligentie en het inzicht bezit om in te zien dat men hier geen Da is en men hier de meningen en adviezen ook als zodanig moet gebruiken.


     


    Ik heb bijvoorbeeld dit forum gebruikt om o.a. ervaringen met Ec te lezen en dit meegenomen naar mijn Da om het er over te hebben (aangezien er zoveel verschillende openbaringsvormen zijn). Ik zeg niet dat iedereen dit moet doen, maar ik ga er graag van uit dat de gemiddelde TS hier toch wel weet dat een forum van liefhebbers is, niet van dierenartsen. En op een enkeling na gaat hier niemand out of the blue roepen “ oh, dat is een tumor” o.i.d.


     


    Ik voel me overigens niet persoonlijk aangevallen, laat dat helder zijn, maar het valt me op hoe veel er nu geroepen wordt dat men voorzichtig moet zijn met adviezen geven en dat we geen Da zijn en het haalt echt de lol van lezen en informatie/ ervaringen delen eruit.


     


     


    Liefs en kusjes en een fijn weekend allemaal, deze reactie is al veels te lang geworden.


    • Vind ik leuk 1
  3. Ben toch wel benieuwd Christaaa, wat je bedoelt met " laat je niet gek maken". Men komt hier voor advies, opinies etc., mogen die niet meer goedbedoeld gedeeld worden? En een Da die niet in het bekje van je nijn kijkt bij een abces in de mondstreek, mogen we dat niet benoemen? Een algemene kennispagina over abcessen etc, mogen we dat niet plaatsen?  Wat belleke doet, het delen van een eigen ervaring, is dat gek maken? Oprecht vraag, want ik snap er geen bal meer van. Ik zie zo veel van dit soort opmerkingen voorbij komen de laatste tijd.


     


    Of zijn we ineens in een algehele “ anti Dolly”  modus geschoten en wordt alles nu geïnterpreteerd als “ niet gefundamenteerd” advies geven? We zien het beestje inderdaad niet en we zijn geen Da’s…maar misschien moet je het hele forum dan maar dicht mieteren?  Als er vragen worden gesteld kunnen deze toch (met alle goede bedoelingen van dien) beantwoord worden? Aan de TS om er mee te doen en laten wat hij/zij wilt.



     


    Beetje flauwe remark dit.


     


    Fijn weekend luitjes en TS: veel succes ermee. 


  4. Hi, 

     

    Ik snap het denk ik niet helemaal (wat vast aan mij zal liggen):

     

    - Het korstje waarmee je dit topic begon is weg;

    - Daarna kwam er een traanoog en een korstje op de neus;

    - Toen ben je naar de dierenarts geweest en die zegt abces in bovenlip (verklaart dat ook het korstje op de neus?);

    - Da heeft abces open gemaakt en leeggehaald;

    - Als dit niet zou werken, dan opereren en anders in laten slapen...

     

    Wat ik niet goed snap of terug lees is het volgende:

    - Al een idee hoe de kortstjes komen?

    - Waardoor komt het abces? Heeft je Da daar iets over gezegd? Gevraagd naar wat voor voeding je bijvoorbeeld
    geeft etc? Gekeken naar losse kiezen?

    - Wat is de reden dat het abces niet in zijn geheel is weggehaald, ik heb altijd begrepen dat dit toch wel de gewenste situatie is, maar wellicht heb ik het mis.

     

    Ben benieuwd!

  5. Pffff...ik weet hoe je voelt...jaren geleden is de puppy ren (die nog niet uitgeklapt was) op Brammetje gevallen (die begon er aan te sjorren)...ik heb tranen met tuiten gehuild...hij heeft een uur getraumatiseerd onder de kast gezeten, verder gelukkig niets...ik hoop dat dat bij jou ook het geval is, zo te horen wel!


     


    Ik heb voor weinig van houten ruifjes die je uit moet klappen en neer kunt zetten en verder nog wat van die ijzeren die je aan de ren kunt hangen, wellicht als alternatief voor je kapotte ruif.


  6. Zo jammer dat ik de foto's hier niet kan zien! Hou inderdaad even vol en kijk het eten even aan...lekker kruiden geven en (als je heel erg twijfelt aan haar eten) misschien een schoteltje met een biks papje neerzetten? Vermijd je het dwangvoeren in ieder geval.


     


    Aan de andere kant: als je de panacur etc zelf toedient via een spuitje, dan kun je dat moment ook gebruiken voor het dwangvoederen. Of dien je de panacur met het eten toe? Maar als ze zelf nog wel eet etc, misschien even wachten.


  7. Hi,


     


    Ik heb voor de twee E.c scheefkoppies van mij geen hoge randen e.d. in hun ren en ook niet van die trappetjes. Er is 1 plateau waar ze naar vrije keuze op kunnen springen, maar qua doorgangen heb ik alles even zo vlak mogelijk.


    Het idee dat ze blijven hangen achter die rand en zich zelf verwonden vind ik een onprettig idee, maar dat hangt wellicht weer af van hoe erg de EC is.


    Het hondenhok wat er staat werkt prima, die is ongeveer een cm of 4 boven de grond en daar springen ze gemakkelijk in en uit.


     


    Dus als je het idee hebt dat het meer moeite kost dan voorheen, het springen in hun hok, dan kan het geen kwaad om even wat lagers neer te zetten. Hoeft geen stress te geven, vooral als je dit even doet als ie er niet bij is. Verder is het lekker weer nog dus buiten kan nog prima. Ik heb wel een Snugglesafe voor als het wat kouder gaat worden. 


     


    Succes, keep us posted!


  8. Je gaat al naar de Da, dus even afwachten...dat vele drinken is een symptoom van Ec. , maar wellicht is het een symptoom van zoveel en het verklaart niet de kwabjes. 1 van mijn voedsters heeft overgewicht en een giga wam, maar niet van dit soort kwabjes.


     


    Ben benieuwd wat de Da zegt!


  9. Als je nijn nog levendig is en geen medische klachten vertoond, dan zou ik me er persoonlijk niet super druk over maken. Zolang het bij een beetje rijden blijft en er geen hele plukken haren door de tent vliegen of echt elkaar pijn doen, dan is het waarschijnlijk gewoon weer de rangorde bewerkstelligen. Ik heb wel begrepen dat als het te lang en te veel is, dan kun je je nijn er zachtjes vanaf duwen. Dit omdat het konijn waarop gereden wordt ook wel eens geïrriteerd raken en dan gaat deze wellicht bijten.


     


    Ik laat ze hier meestal even, 1x in de zoveel tijd dan moet miss Twiggy gewoon weer even laten zien wie de baas is. Brammetje probeert het wel eens bij haar, maar hij is niet zo'n stoere man.


    Die twee buiten hou ik wat beter in de gaten, die zitten nu een week bij me ofzo en het mannetje rijdt veel op het vrouwtje. Ik heb het idee dat het wat minder wordt, maar toch...


  10. Heb je iets drastisch veranderd in hun omgeving? Als ik hier binnen namelijk iets verplaats qua meubels (en bij binnen konijnen lopen anders los) dan moet Twiggy altijd weer op Brammetje rijden. En af en toe moet de rangorde weer even bewerkstelligd worden...maar wat men zegt...even in de gaten houden of er niet iets met Sores is, wat hem wat kwetsbaarder maakt.


  11. 1 van mijn konijnen eet ook geen appel, maar snoepjes krijgen ze echt niet. Als ik je een tip mag geven: stop met veel geld uitgeven aan snoepjes, het is vaak rotzooi met onnodig veel zoet- en andere kunstmatige stoffen, is niet zo okay voor je beestje. Kun je ze inderdaad beter een biksje geven als beloning. Of koop een doos korenaren...of wat camille, basilicum etc...


  12. Mij is geadviseerd (zowel vanuit de opvang als vanuit mijn eigen DA) om in het geval van Sammie en ZaZa wel de kuur te blijven herhalen (2-4 keer per jaar wordt geadviseerd, maar ik laat het afhangen van hoe ze het doen) dus dat blijf ik dan ook doen. Geen idee of dit per geval anders is, misschien afhankelijk van hoe zwaar ze het hebben. Ik persoonlijk wil er alles aan doen om te voorkomen dat ze een terugslag krijgen, dus vandaar dat ik het wel doe.

  13. Trainen (as in echt trainen) kan wel degelijk stress geven bij een konijn. Misschien hadden we ons iets beter moeten realiseren tegen wie we het had hadden en er vanuit moeten gaan dat Saskiaa wel weet hoe ze dit zonder stress moet doen.


    Je konijn een beetje laten bewegen valt voor mij niet onder "trainen", maar dit alles is een semantische discussie en zijn mensen gewoon over het woord "trainen" gevallen. Ik snap persoonlijk niet zo goed dat TS zich aangevallen voelt, maar da's verder ook niet zo relevant.


     


    Ik probeer dit twee scheef koppies van mij de andere kant uit te laten rennen (ze rennen namelijk voornamelijk in een cirkel 1 kant uit, net als een hond die achter z'n staart aan zit). Ik ervaar dit niet als " trainen", maar again...all semantiek.

  14. Heel veel succes Domino...(filmpje kan ik helaas niet bekijken hier) ik kan je wel zeggen dat ze (als ze goed de behandeling doorkomen) ook met een scheef koppie heel blij kunnen zijn. Nu ik die twee scheefkoppies zie rondrennen hier, vind ik het zelf in ieder geval minder eng.


     


    Verder zal de ene dierenarts je adviseren om al je nijnen preventief te behandelen, de ander wellicht niet. Inderdaad even afwachten. 


  15. Omdat er drie mensen op rij aangaven wat rust te nemen, iemand z'n gevoel deelde bij het feit dat het trainen bij een zieke nijn haar verdrietig maakte etc etc en dit (hoogstwaarschijnlijk) allemaal schoot verkeerd bij TS.


    Zo hebben we allemaal wel eens een keutel verkeerd zitten.


     


    En inderdaad, fijn dat je nijn aan den betere hand is.  :dancing:

  16. Ik zal even antwoorden, maar ik wil wel ff duidelijk hebben dat ik Saskiaaa nergens aanval en alleen maar een suggestie tot rust deed. Is niet mijn intentie (en dus ook niet mijn probleem) als iemand dit zo persoonlijk maakt dat ze denkt dat er getwijfeld wordt aan haar zorg voor de nijnen, want ik ga er vanuit dat ze dit prima voor elkaar heeft. Maar de hoeveelheid verontwaardigde reponses op dit forum en virtuele " deuren dichtslaan bij vertrek"  is bizar...maar dat terzijde.


     


    Ik stel een vraag zonder een voorbedacht antwoord in mijn hoofd, dus een oprechte vraag. Als ik het topic doorlees dan zie ik " wel EC", niet "Ec" dus ik was niet zeker of men nu een diagnose EC had gesteld of niet (als ik er overheen heb gelezen, sorry). Waren er bijvoorbeeld nog andere symptomen, is er een bloedtest gedaan op antilichamen (en ja, ik weet het niet, is niet sluitend gelet op de standaard aanwezigheid van de antilichamen), gewoon...interesse. Ik twijfel niet aan een diagnose, ik ben geen DA.


     


    En als je nijn net een EC aanval heeft gehad en als we allemaal weten dat stress een belangrijke factor is bij E.C en de openbaring ervan EN men hier leest " trainen" , dan snap ik heel goed dat men zegt " eerst wat rust" . 


    Als je later leest dat ze in dit geval met trainen " rustig bewegen om weer wat sterker te worden"  bedoelt, dan neem ik mijn initiële opmerking over rust terug. Wat ze overigens prima had kunnen aangeven zonder meteen in een stofwolk de deur uit te verdwijnen. Dus dat.  :flower:


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .