Ga naar inhoud

laaura

Members
  • Items

    795
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door laaura

  1. Hallo! Even een vraag.

    Mijn moeder heeft hooi gekregen van kennissen. Zij hadden hooi gebruikt voor een Abraham pop en wisten dat wij konijnen hadden, dus hebben ze het aan ons gegeven. Nu is mijn vraag: kan ik dit veilig gebruiken? Hoe kan ik zien of er iets in zit wat ze niet mogen?

    • Vind ik leuk 1
  2. Klinkt echt als mijn Bailey.. die doet net of hij nog nooit eten heeft gehad en heeft het binnen 2 a 3 minuten al op. Hij vreet echt alles wat die kan vreten. Ik voer ze dus nu appart omdat Puk er langer over doet en ze wat was afgevallen. Best wel lastig he, want ik wil ze ook gewoon samen laten eten. Kruiden en groenten etc krijgen ze wel samen maar Bailey pakt ook alles van Puk af.

  3. Ja inderdaad, dat denk ik ook. Puk heb in de ren en Bailey moet maar in het hok, heb geprobeerd ze samen te zetten maar dan rent puk weg uit angst. Bailey is ook zo ontzettend druk. Heb hem vanochtend meteen in de ren buiten gezet. Sinds toen kwam puk weer een beetje tot leven en ging keutelen. Hier dus net andersom.. Maar zie nu alweer nieuwe keuteltjes, jippie!

  4. Gisteren is Puk gecastreerd rond drie uur smiddags. De operatie is heel goed gegaan, en eenmaal thuis liep ze meteen de reismand uit. Wel viel ze aldoor om omdat ze nog stijfjes en suf was van de narcose. Nou zei de dierenarts dat ze rond tien uur savonds wel moest keutelen, maar dat is voor alsnog niet gebeurd. Ze heeft gister avond een klein hapje banaan gehad en een sprietje hooi. Net ook weer 1 sprietje hooi, en volgens mij eet ze nu haar gedroogde brandnetel een beetje. Ze heeft zichzelf net een beetje gewast.

    Maar dat er nog geen keutels zijn baart me natuurlijk wel zorgen. Is er iemand die dit leest wiens voedster ook is gecastreerd, en na hoelang zag je dan keutels? Ik heb de dierenarts net zo straks gebeld en opzich is het een goed teken dat ze zichzelf wast, en ze dacht dat ze straks wel weer een beetje op gang zal komen. Mocht het in de loop van de dag nog zo zijn, dan komt ze langs.

    Moest gewoon even me verhaal kwijt haha, en misschien dat iemand hier ervaring mee heeft?

  5. Is er toevallig iemand die weet waar je barn-i (kruidenhooi) kan kopen in de winkel? Heb het gisteren binnen gekregen en het bevalt heel goed. Alleen ben ik niet van plan om het elke keer te bestellen via internet :mdr:

  6. Ja, ik moest hier even op reageren haha. Ze rennen alleen maar achter elkaar. Bijten doen ze niet echt, ruzie hebben ze ook niet. Alleen het achter elkaar aanrennen is 's nachts irritant, want mijn zus kan daardoor niet slapen. Daarom is het logisch dat ik er 's nachts een schot tussen doe. 's ochtends gaat die er direct weer tussen uit, en dat gaat prima.:)

    Mijn zus heeft 2 rammen, en in het verleden ook nog 1 gehad. Ze rennen alleen maar achter je aan, en lopen rondjes om je heen. Dat komt omdat ze niet gecastreerd zijn, maar het is enorm irritant. En als ik een ram erbij zou doen, dan moet een ander konijn weg. Wat helemaal niet nodig is, omdat ze elkaar niet afmaken. Ook al zou ik het willen, mijn moeder zou het nooit goedvinden dat er nog een konijn in huis komt.

    Nu snap ik ook niet meer wat waar is:

    Ze zitten de hele dag in hetzelfde hok. Meestal maken ze dan rond half 5 ruzie, zo dat ik er wakker van wordt. Soms maken ze overdag ook ruzie maar in mindere mate. Het is wel zo dat als ze hebben losgelopen en weer terug in het hok gaan ze onmiddelijk ruzie gaan maken.

    Dat zet jij op ht.. maar goed is het geen idee om de rammen van je zus te castreren en dan voedster en ram bij elkaar, dan heb je twee koppeltjes! :mdr: Of denk ik nu te makkelijk:p Grote kans dat dat wel goed gaat!

  7. Super dat je je hebt aangemeld!

    Ik heb ookal gereageerd op ht op jou topic, maar inderdaad niet alles wat hier staat heb jij gezegd. Ik lees wel dat je rammen niks aan vind, maar hoezo niet? Of is het zo dat je het geldverspilling vind om een gecastreerde ram er bij te zetten? Verder zou ik je als tip willen geven ze een permanente ren om hun hok te zetten, want lees dat je alleen een hok hebt. Dat is veel en veel te weinig ruimte, twee konijnen hebben minimaal 2 vierkante meter ruimte nodig.

  8. Ik ga binnenkort ook via het buiteland bestellen, is maar 18 euro voor een zak SS incl verzendkosten, hier in Nederland 35 euro. Maar ik heb vandaag een zak SS van de Hornbach gehaald, kreeg laatst een tip van iemand dat het daar goedkoper is. En inderdaad! Voor een zak van 1,5 kg betaalde ik 7,95. Bij de dierenwinkels hier ben ik dan al 10 euro kwijt. Scheelt toch weer een beetje :mdr:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .