Ga naar inhoud

angela12

Members
  • Items

    228
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door angela12

  1. dat klopt dat ik  half juli een topic heb aangemaakt er had ook anderhave maand geleden moeten staan maar dit is fout gegaan op mijn telefoon met typen zie ik nu ik probeerde het te veranderen maar dat lukt me niet meer .

    ik bedoelde te zeggen dat na anderhalve maand ik een volledig ander konijn heb. de samenstelling die erin zit kan ik hier neerzetten maar ik moet er wel bij zeggen dat ik geen verstand heb van al die kruiden. dit is wat erin zit;  Chinese kruidenformule (benaming in Latijn/ Pin Yin): Adenophorae radix/ NAN SHA SHEN, Biotae cacumen/ CE BAI YE, Cassiae ramulus/ GUI ZHI, Descurainiae semen/ TING LI ZI, Eriobotryae folia/ PI PA YE, Inulae flos/ XUAN FU HUA, Magnoliae officinalis cortex/ HOU PO, Nelumbinis semen/ LIAN ZI, Salviae miltiorrhizae radix/ DEN SHEN, Sophorae flos/ HUAI HUA MI en Typhonii rhizoma/ BAI FU ZI. ik zat voorheen drie keer per week minimaal met mijn handen in het haar omdat mijn konijn zich rot voelde en dit was ook met alles duidelijk bij hem te merken. voor mij werkt dit tot op heden wel het is nog nooit zo lang weggebleven bij hem .

  2. ik wil mijn verhaal toch even delen ; ik heb een vlaamse reus van 4 jaar oud. vanaf het begin af aan tob ik al met problemen met hem, gasbuiken, verstoppingen , pijn waarvan de reden onbekend was. ik ben bij allerlei dierenartsen geweest eerst werd hij behandeld op verdenking van een verstopping, hij kreeg hiervoor ciseral, laxatract en carprofen. dan verdwenen de problemen weer  even om vervolgens weer een periode te krijgen van niet wilen eten. zijn hele gebit is nagekeken onder een roesje naderhand om alles uit te sluiten. ik ben in utrecht geweest met hem daar ook allerlei onderzoeken gehad, maar ook hier was niet echt een reden te vinden. Er is vanalles geprobeerd met biks, geen groenten geven , wel groenten geven, onbeperkt hooi geven etc  er is geopperd dat balou een chronisch darmprobleem had, hiervoor kreeg ik het advies om laxatract preventief te gaan geven , en ciseral zonodig en dan ook de pijnstiller.dit is eigenlijk geen doen want als ik op vakantie ga en er iemand anders voor hem moet zorgen hoe moet diegene dat dan allemaal gaan doen. ik ben via via bij een alternatieve dierengeneeskundige arts terecht gekomen, deze raadde mij aan om met iets te gaan beginnen wat gastro heet, dit lost blokkades op in de maag, is voor chronische darmontstekingen etc, persoonlijk geloofde ik niet zo in al deze dingen maar vond het zeer zeker de moeite waard om het gaan te proberen want drie keer per week je konijn ellendig zien is ook geen pretje. hij krijgt s'morgens een tabletje en sávonds weer, na  de tweede dag merkte ik al verbetering, en nu na 4 maanden heb ik een compleet ander konijn. balou heeft weer lol in zijn leven speelt weer met zijn maatje en de problemen zijn tot op heden uitgebleven ook ziet hij er veel beter uit.  ik weet natuurlijk niet hoe het in de toekomst gaat maar ik wou dit wel even delen met jullie misschien is er iemand die hetzelfde meemaakt met zijn haar  konijn en iets aan mijn verhaal heeft

  3. toevallig dat jij dat zegt over die prozyme , ik geef het al een tijdje om dat hij steeds last heeft van verstoppingen nu schreef er iemand naar me dat het bij langdurig gebruik kan leiden tot beschadiging van het maag/darmstelsel. ik weet niet wat er waar van is en het wordt ook allemaal zo dubel de 1 zegt dat je het zonder problemen langdurig kan gebruiken en de ander zegt dus dat het schadelijk kan zijn. ik kan er mee gaan stoppen en kijken wat er dan gebeurd.

    ik heb zo en zo ook ananasblokjes in huis(de gedroogde)

  4. sorry vor het late antwoord ik was gisteravond aan het werk. hij loopt altijd buiten helemaal afgezet en hij kan niet bij planten komen. hooi eet hij flink daar is hij gek op. hij krijgt van de trovet al heel erg weinig en maar 1 keer per dag ik kan dit nog wel iets gaan minderen. de ontlasting is destijds nagekeken en ook hier kwam niets uit maar dit kan ik altijd nog een keer laten doen natuurlijk.ik ben ooit begonnen met science selective brokken hier waren de problemen dagelijks mee , gasbuiken etc.toen ben ik overgestapt op hope farms ook hier problemen mee ,minder als voorheen maar hij voelde zich duidelijke niet prettig. toen heb ik nog een merk geprobeerd kan er even niet opkomen hoe dit heet. daarna overgestapt op trovet de problemen zijn een half jaar weggebleven en nu weer begonnen. vanmorgen was er weer helemaal niets aan de hand met hem zo gaat het steeds. hij krijgt prozyme over zijn groenten heen, echt je kan het zo gek niet benoemen of ik heb het geprobeerd. ik ga zo de dierenarts bellen voor een ontlastingsonderzoek ,verder weet ik het zo snel ook niet meer. ik geef hem alle soorten hooi , kruidenhooi, bergweidehooi etc. het is zo'n ontzettend lief konijn zit met een vrouwtje samen en ze vermaken zich dan ook prima, dat is het allemaal niet .

  5. zoals de titel het al zegt, mijn konijn heeft steeds last van darmproblemen.dit is al jarenlang en probleem ben bij dierenartsen geweest, iedere keer zijngebit nagekeken nu ook weer geen enkel haakje of rare dingen te zien.de ene keer heeft hij last van verstoppingen en nu heeft hij weer last van diarree. hij had begin juni last van een verstopping ,deze heeft vrij lang aangehouden zeker twee weken. hij eet biks van de dierenarts, trovet. hij krijgt gedroogde kruiden, zoals weegbree, brandnetel(wat hij niet zo lekker vind) goudsbloem etc.ook ben ik een tijdje geleden probiotic gaan geven omdat de dierenartso ook dacht dat dit mijn konijn kon helpen. ik weet gewoon niet meer wat ik ermee aanmoet, ik kwam vanmorgen bij hem wil hij weer niet eten , en nu net zag ik vier plasjes waterdunne ontlasting liggen. hij zat net iets hooi te knabbelen , dat krijgt hij onbeperkt. verder eet hijnormaal 1 keer per dag groenten en dan krijgt hij lof, andijvie en een stukje wortel. hij eet graag wortelloof en verder eet hij niet veel bijzonders. ik weet ook niet of een beginnende verstopping kan beginnen met diarree en wat ik nu meot doen i kheb altijd medicatie in huis die ik eventueel kan geven. ik kan wel naar de dierenarts blijven gaan met hem en al deze bezoekjes worden ook bijzonder stressvol ondertussen. er zijn foto's gemaakt van zijn maag destijds waarop duidelijk toen de verstopping te zien was. en nu dit weer heeft er iemand nog advies?ik kom bij een konijnkundige arts en ook ben ik in utrecht met hem geweest maar echt een oplossing is er nooit gekomen.mag hij de weegbree iedere dag hebben? ik heb ook een tijdje johannesbrood gegeven maar hier ben ik nu weer mee gestopt . 

  6. ik heb het ook niet gedaan na dit gelezen te hebben ik heb een verse ananas.

    ik heb wel een beetje advies nodig, balou eet inmiddels wel wat , maar alleen groenten zoals andijvie en lof en peterselie.hij heeft iets aan droogvoer op maar nog niet veel. ik weet helemaal niet hoe lang ik met de medicijnen door moet gaan , hij krijgt laxatract,carprofen en cisaral nu sinds afgelopen maandag. ik las ergens dat een verstopping lang kan duren en ik wil ook zeker niet te vroeg met iets stoppen. het is een gevecht iedere keer weer. zijn buik gaat iets soepeler aanvoelen maar is nog niet zacht.ik heb wel de dierenarts gebeld maar deze gaf niet echt een duidelijk antwoord dus vandaar dat ik het hier nog vraag. weet iemand ook of het daadwerkelijk lang kan duren zo'n verstopping? ik hoop heel erg dat hij snel opknapt vindt het zo zielig. hij heeft geen diarree gehad wel aanelkaar gekleefde keuteltjes met allemaal haar erdoorheen.

  7. hallo allemaal,

     

    ik wil iets vragen mijn konijn heeft last  van een verstopping waarschijnlijk van het verharen wat hij doet.ik ben bij de dierenarts geweest heb cisaral gehad, carprofen en laxatract.hij keutelt hele kleine trosjes .nu is het zo dat ik prozyme geef dat heb ik atijd in huis. nu wou ik ook ananassap gaan geven maar ik heb alleen een blik in huis van delmonte niet op siroop basis ,kan ik hier alvast wat van geven?ik zit zelf ook ziek thuis en mijn vriend gaat vanavond een verse ananas halen maar ik zou zo graag nu al wat willen geven. dus kan dit voor nu ook?

  8. nee dat klopt helemaal wat je zegt @Bart lover het bewijst ook niets , maar ik durf ze toch niet meer in te enten en tuurlijk ben ik ieder jaar wel angstig , daarom doe ik er ook van alles aan om ze goed te beschermen. heb heel lang getwijfeld wat ik moest doen maar ik durf het gewoon niet meer aan.ik heb klamboes om de hokken heen in de zomer heel hun plaats waar ze los lopen is helemaal afgezet met muggengaas langs alle panelen en bovenop. 1 konijntje van mij heeft gevoelige darmen en vaak last van plakpoep deze houdt ik extra goed schoon en deze spray ik in met no myasis spray. meer kan ik niet doen. mijn konijnen komen nooit in contact met andere konijnen de regentonnen laat ik leeg ivm met muggen etc etc. het is van mij een bewuste keuze en ja het risico dat ze ziek worden is altijd aanwezig maar die is er met de inentingen ook.

     

  9. ik durf mijn konijnen om dezelfde redenen niet meer te laten enten breezer. mijn konijnen heb ik altijd laten enten, toen mijn konijn 8 jaar oud was ben ik ook gewoon voor de enting gegaan, na een aantal dagen stopte hij met eten , ik meteen naar de dierenarts gegaan deze kon geen verstopping of iets dergelijks vinden , gebit was prima in orde geen haakjes te zien. ik heb toen een darmstimulerend middel meegekregen , en ik moest gaan dwangvoeren want hij nam helemaal niets meer. een dag later wilde hij alleen nog maar liggen, ogen dicht geen beweging meer in te krijgen ben toen weer teruggegaan en we hebben mijn konijn toen in moeten laten slapen.mijn andere konijn was van dezelfde leeftijd en ook deze kreeg problemen na de enting, niet meer willen eten , meteen weer naar de dierenarts helemaal nagekeken ook niets te vinden. ook met dit konijn is het hetzelfde afgelopen . ik heb toen ook aan de dierenarts gevraagd of dit aan de entingen kon liggen, mijn dierenarts zei toen dat het soms bij oudere konijn die niet helemaal fit meer zijn verkeerd kan aflopen maar dit is nooit bewezen.maar om deze redenen durf ik niet meer te gaan ,een konijn kan altijd iets mankeren wat je aan de buitenkant niet ziet. op 1 van mijn konijnen is sectie gedaan en hier is ook nooit iets uitgekomen, dus ik kan ook niet zeggen dat het van de entingen is maar ik durf dus niet meer.

  10. mijn konijn heeft ook maanden achter elkaar last gehad van een gasbuik , ook iedere keer naar de dierenarts geweest, vanalles geprobeerd maar niets hielp. uiteindelijk ben ik we overgestapt op een andere brok ,de mijne eet nu trovet van de dierenarts. hij heeft dit nu een half jaar en sindsdien geen enkele keer last meer gehad van buikklachten dus bij mij heeft het denk ik toch echt wel aan de brok gelegen, hij kon er gewoon niet tegen.ik gaf eerst science selective hier had hij de klachten mee.dus misschien is het overgaan op een andere brok helemaal niet zo'n slecht idee van je

  11. ik heb ook een tijd mijn konijn met snot zilverwater gegeven over zijn brokken heen bij mij deed het ook niets. 

    wat wel hielp bij mij waren echinaforce tabletjes van het kruidvat. 2 keer per dag 1 de periodes van ziek zijn bleven langer weg en ik kon goed merken dat hij beter in zijn vel zat. wellicht kun je dat ook nog proberen?

     

  12. ik weet dat science selective enorm goed voer is maar mijn konijn werd er ziek van die had iedere week wel last van gas en buikpijn.


    de dierenarts adviseerde bij mij om van voeding te gaan veranderen omdat de science selective zeg maar hol is van binnen en doordat mijn konijn dus schrokt met eten kreeg hij teveel lucht erbij binnen.


    hij heeft nu hope farms rabbit balance  en dit gaat prima!


    het lg er bij mij dus aan hoe mijn konijn at.


    misschien is andere voeding het proberen waard?


  13. haha zo denk ik er ook over sanne daar lijkt het inderdaad op ik wikkel hem in een handdoek en nog is het een hele strijd om het erin te krijgen vindt het vreselijk ben altijd bang dat ik hem pijn doe maar ja wat moet dat moet

  14. hij zei dat het ook de goede kant op gaat maar dat we er nog niet zijn.


    hij poept hele kleine keutels en deze zitten zeg maar als een trosje aan elkaar.


    de dierenarts heeft ciseral gegeven het probleem zit hem volgens hem in de darm.


    hij heeft niet gezegd dat ik beide zou kunnen gebruiken.


    ik heb wel beide in huis, weet jij hoeveel tijd er dan tussen moet zitten lonja?


    hij heeft wel groenvoer gegeten vandaag en ook heel voorzichtig wat biks hij drinkt goed en beweegt ook wat meer maar er zijn ook periodes dat hij verstopt zit dus al met al voelt hij zich nog niet oke.


    vindt het ook erg vervelend om hem zo te zien ik doe wat ik kan.


    de dierenarts opperde ook als optie om hem te opereren maar dit doet hij alleen als hij helemaal niet zou keutelen en dat doet hij dus wel al is het niet zoals het zou moeten zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .