Ga naar inhoud

flexjoly

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door flexjoly

  1. JIPPPPPIIIEEEEE :whistle2: :party:

    Blacky heeft het licht gezien!!! :-) Geen idee hoe, maar ze rent niet zomaar weg meer en ze laat zich aaien en oppakken om in dr hok te gaan.

    Eergister avond moest ze weer in haar hokje en meestal moest ik haar beetje opjagen 'hop, in je hokje' en dan ging ze erin. Ik probeer er eerst heen te gaan, maar ze rende altijd weg. Nu bleef ze zitten en voor ik het door had, had ik haar rustig opgepakt. nahja....

    Complimentjes....

    Gister.... ze loopt weer lekker door de tuin, want die ren heb ik nog niet en het hokje is zeker te klein.

    Zo af en toe ga ik even naar haar toe om te proberen te aaien of met iets lekkers. Nee maar!!! ze blijft zitten, maakt zich wel wat lager maar laat zich aaien. Op dr kopje, op dr rug, snuffelt lekker. Nah ja!!! :)

    De enige verklaring die ik heb, is dat ze het van de hond en kat heeft afgekeken. Ze zoekt de andere dieren ook steeds op. De hond, Chesty, vindt dat prima, maar Kyra, de kat, vindt het doodeng. Blacky stoort zich totaal niet aan de tikken die kat uitdeelt. ;) En dus zien we geregeld een kat voorbij sjezen met een zwarte bol wol (konijn) er achter aan.

    Maar Blacky is ook jaloers.... dat heeft haar inmiddels een paar keer het natte pak opgeleverd ;)

    Ze houdt dus heel goed in de gaten hoe de andere dieren doen. Ik denk dat ze het aaien daar ook vanaf gekeken heeft, anders kan ik het niet verklaren.

    @Manon

    Heel erg bedankt voor je prettige inhoudelijke reaktie.

    Die ren gaat er zeker komen, want er liggen ook teveel poepjes door de tuin. De hond wil die graag opruimen, maar dat mag niet, vanwege diabetes.

    2e sociaal konijntje erbij.... misschien dat dat nu toch niet nodig is, voor het tam maken. Maar misschien doen we dat op den duur alsnog.

    Mijn partner die het eerst maar niks vond, vindt Blacky toch wel heel lief en dolkomisch ;)

    Bedankt voor je uitleg over vastpakken en bedreiging en dat je een konijn niet kunt vergelijken met kat of hond. Dat vermoedde had ik al. Ik zal mn best doen.... en gelukkig gaat het nu dus ineens stukken beter.

  2. Hallo,

    Nee ze zit niet in een doos, die had ik toevallig en gebruikte ik om haar even ergens anders in te laten lopen. Het duurde niet lang voor ze er uit wist te komen en nu loopt ze geregeld in de tuin. Dat gaat heel goed, maar echt tam wordt ze daar niet van.

    Voor eten komt ze echt niet, ze is mega eigenwijs en volgens mij dominant ofzo. Ik ben vooral een hond en kat gewend en ik vermoed dat ik er daarom niet handig mee om ga. Als ik met iets lekkers bij het hok kom, dan kan ik grom krijgen en valt ze me aan met haar voorpootjes. Eerst schrok ik daarvan, maar nu pak ik haar vast: doe jij eens ff normaal.

    Op schoot blijft ze hooguit gelaten zitten en nu ze die vrijheid geproefd heeft wil ze liever lekker lopen of languit in de tuin liggen. Maar het is overduidelijk dat ze daar geen zin in heeft.

    Het is komisch om te zien hoe hond en kat er mee omgaan. Kat slaat soms, maar Blacky gaat onverstoorbaar verder. Soms lijkt het alsof ze elkaar uitdagen, dan gaat de kat uitdagend liggen en konijn gaat in de buurt van de kat zitten.

    Als kat op de schutting springt, gaat konijn kijken of tie dat ook kan. Of kat drinkt water uit opstaande mini-vijver. Konijn gaat ook kijken.... die krijgt nog keer een nat pak ;)

    Ze springt heerlijk in het rond, maar komt niet bij ons. Je hoeft je hand maar uit te steken of ze vertrekt.

    En daar hadden we haar toch wel voor gehaald. Echt met superveel geduld haar tam proberen te maken, zie ik niet gebeuren, als werkende moeder (eigen bedrijf) met pubers.

    Ze eet volgens mij veel te weinig. Haar bakje is zelden leeg en dan zit er maar een bodempje biks in. Hooi eet ze ook maar heel weinig. Wel haalt ze het onkruid tussen de tegels weg. Poepjes zijn goed. En ze is energiek.

    Een tweede konijntje erbij zoals hierboven aangeraden, dat gaat voorlopig niet lukken.

    'family'-foto: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=331295026960692

    Zou het op den duur beter gaan?

    Werkt mijn aanpak averechts?

    Groetjes, Lydia

  3. Dat ze het oppakken niet fijn vinden, weet ik. Dus dat doe je zo weinig mogelijk.

    Maar van de Teddy staat juist expliciet dat ze het fijn vinden om op schoot te zitten....

    Maar wat ik vooral vreemd vindt is dat ze zo schichtig van mensen is. Dat lijkt me heel raar als ze in de huiskamer opgegroeid is.

    De vachtverzorging wisten we, en dat willen we ook op de goeie manier doen. De klitten die ze heeft ontdekte ik vorige week al en zijn moeten er al weken inzitten.

    Lokken met voer probeer ik, maar ze trapt er niet in.

    Ik vraag me af of ze wel genoeg eet. Bakje is niet leeg en er zit slechts bodempje in. Maar ik ben gister op biks overgestapt (cuni fit). De dierenwinkel had me eerst het gemengde voer gegeven.

    Ze is wel heel fit en loopt of rent lekker rond. Dus oogt niet ziek ofzo. Maar ze is vel over been.

  4. Hallo,

    Zo'n 2 weken geleden hebben we een TeddyDwerg opgehaald. Zij waren toen 8wk. Ze zaten ook nog bij de moeder, in de huiskamer. Op de arm waren ze allemaal heel rustig en lief. Daarom hebben we ook voor het Teddy ras gekozen.

    Met oppakken trappelt ze niet eens zo veel dus dat leek ook goed.

    Wat dingen op internet gezocht en volgens het advies 24 uur in hokje gelaten. Wel geaaid enzo, voorzover mogelijk...

    Daarna elke dag op schoot genomen, maar vooral ook beetje laten lopen. Soms ging ze liggen, maar meestal wilde ze lekker lopen, dus daar hebben we voorrang aan gegeven.

    We hebben nog geen ren. Maar we wel een grote doos van zeker 80x80x60. Maar toen ze daar na paar dagen uitklom hebben we dat ook toegestaan. Eerst was ze op haar hok gekropen en zat zo prachtig rond te kijken. Daarna ging ze de tuin verkennen.

    Onze tuin is helemaal omheind/bestraat en ca. 10x5, dus niet zo groot.

    Rondrennen vindt ze trouwens prachtig. Ze maakt allerlei bokkesprongen. Het beetje onkruid tussen de stenen is verdwenen en ze ging lekker languit liggen.

    Probleem is wel dat ze niet meer in dr hokje te krijgen was en echt gevangen moest worden.

    Onze blinde rustige hond, snuffelt haar achterna en dan hupt ze lekker weg en als de hond lekker ligt gaat het konijntje even snuffelen.

    Kat en konijn houden elkaar goed in de gaten. Kat komt voorzichtig dichter, maar zoekt het hogerop, want konijntje gaat lekker achter haar aan.

    Naar ons blijft ze erg schichtig.

    Sinds vandaag begint ze me zelfs aan te vallen in haar hokje. Ze laat zich aaien op haar neusje en springt dan ineens omhoog om te bijten. Of ze knort als ik er bij kom.

    Ze is ook paar keer op de slaapkamer van de kids geweest. Dan snuffelde ze lekker rond. Ze ging zelfs languit liggen, ook op bed naast de kids of tegen de muur. Maar als tie op de grond loopt en je wilt uhm oppakken... vergeet het maar. We zaten op de grond, maar komen doet ze niet of alleen heel schichtig.

    We zullen best dingen niet op de perfecte manier gedaan, maar een konijntje waarvan je denkt dat tie in de huiskamer heeft gestaan... is het normaal dat tie dan zo bang is van mensen?

    Is dit normaal? Kost het zoveel moeite om een jong konijntje tam te maken?

    Of is ze niet goed gesocialiseerd?

    We gaan zowiezo maar flinke stap terug. Voorlopig niet vrij rond lopen ;( Zorgen dat we een ren krijgen. Alleen lekkers uit de hand enzo.

    Borstelen doe ik nog maar met mate omdat ze zo bang is. En je voelt ook dr botten te goed volgens mij. Bij de achterpootjes zit ze onder de klitten. Ik heb er al een paar weggeknipt. Dat staat ze gelaten toe. Ook dr oogjes voorzichtig vrij geknipt. Dat helpt volgens mij wel, dat ze nu meer kan zien.

    Brood en winterpeen lijkt ze niet te herkennen, ook een plukje sla ging er niet direct in. Wel onkruid blaadjes.

    Alle tips zijn welkom. Want we willen graag een lief konijntje dat het zelf ook heel erg naar zn zin heeft!

    Groetjes, Lydia

  5. Hallo,

    We sinds kort een jonge teddydwerg. Het is alweer een tijd geleden dat ik 2 konijnen had en ik weet er niet zoveel van.

    Dus bij de plaatselijke dierenwinkel gevraagd wat ik behalve hooi en stro nodig had en wat goed voer was voor een jong konijntje (8wk)

    Ik kreeg junior gemengd voer.... inmiddels lees ik overal dat dat helemaal niet zo goed is.

    En als extra advies moest ik echt een knaagsteen kopen want dat had tie nodig. Ooit gerbils gehad en die hadden ook zo'n steentje, maar dit was wel een andere werd mij verzekerd. Want die voor hamsters en gerbils is niet goed/nodig voor konijn.

    Dus ik zo'n duur ding gekocht van paar euro. :duivel:

    Nu lees ik hier dat het superslecht is.... Kan ik me ook nog wel voorstellen ook. In het weiland knagen ze ook niet aan een zoutsteen, ze komen hooguit kiezels tegen.

    Zou ik het terug kunnen brengen? En ze ook vertellen dat ze dat niet moeten adviseren aan mensen?

    Denk alleen dat dat niet echt goed gaat vallen.

    Heeft iemand hier ervaring mee?

    Greetz, Lydia

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .