Ga naar inhoud

Vicky Borrey

Members
  • Items

    206
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vicky Borrey

  1. Ik ga hier voorlopig niet meer actief zijn, omdat we op vakantie gaan, maar ik hoop van harte dat ik begin augustus hier een héél positieve update van Mormeltje kan schrijven!!! Stapje voor stapje lukt het ons wel, mijn meid is een vechtertje!!!

  2. De eerste keren werd het bij de DA geslepen, maar hij had zo'n last van telkens verdoofd te worden, dat we dus nu zelf de tandjes bijknippen.

    Goed nieuws van het Mormel-front ondertussen!!! Gisteren heb ik geprobeerd om een stokje wortelgroen achter haar snijtanden te schuiven, en ze begon er spontaan op te knabbelen. Het maakte wel een verschrikkelijk geluid van haar tanden, maar zo gaan ze tenminste weer wat afslijten. Vannacht ben ik ook een paar keer wakker gekomen van haar tandengeknars. Het is zeker niet omdat ze pijn heeft, maar gewoon dat ze weer wat moeten slijten, want ze heeft tenslotte in 2 weken bijna zelf niet veel geknabbeld.

    Maar ik ben dus nu bezig met vanalles en nog wat in haar hokje te leggen, en ze begint er toch weer spontaan aan te knabbelen. Tussendoor wordt ze nog wat bijgevoederd, en haar medicatie heeft ze ook flink ingenomen.

    Haar gewicht gaat ook weer wat omhoog, niet heel veel maar het is een begin!!! Ze zit nu net onder de 1.5 kg, ik had gehoopt dat ze er iets boven zat, maar zo snel zal het ook wel weer niet gaan vermoed ik. Voorlopig eet ze dus vooral groenvoer, ze heeft verschillende korrels (kleiner gemaakt) tot haar beschikking, maar daar heeft ze nog niet veel naar gekeken. We gaan het niet te veel forceren, voor mij is het belangrijk dat ze weer wat zelf kan knabbelen!!!

  3. Ik weet het, ik heb er ook moeite mee om haar zeker nu af te geven. Maar ze is zeker in goede handen, Speedy gaat al een paar jaar daarheen als we op vakantie gaan, en hij wordt daar ook rotverwend! De man zelf heeft al jarenlang vogels, moet dat ook ringen en nageltjes knippen en zo, en hij zag het ook zitten om bij Speedy de tandjes te knippen. En na wat aarzeling zei hij dat hij ook voor Mormeltje wou zorgen, en ik had gehoopt dat ze tegen dan al een stuk beter zou zijn. Maar omdat ze in het weekend weer een serieuze dip heeft gehad, zadel ik hen natuurlijk op met heel wat werk... Nu, hij heeft al gezegd dat ze tegen dat we terug zijn, zou rondhuppelen, dus we hopen dat maar!!!

  4. Ja, dat denk ik ook, na het eten ligt ze zo schattig bij mij op mijn borst, het zijn echt knuffelmomenten zo!

    Ik ga haar met veel pijn in het hart morgenavond brengen naar de mensen die haar en Speedy zullen opvangen, omdat we voor een maandje op reis zijn. Dus ik hoop van harte dat ze de kracht heeft om ook zonder mij door te zetten, en dat ze begin augustus een heel stuk beter is.

    Maar ik ben al blij dat haar voedersessies goed gegaan zijn vandaag, ik ga haar straks nog ff op de weegschaal zetten, en hopelijk is er weer een beetje bij. Heb al een lijstje gemaakt met voorschriften van wat ze graag heeft en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze wel weer eet en zo. Ik ben benieuwd hoe het zal lopen!!!

  5. Het is uiteraard op aanraden van de KKDA...

    Heb dan nog ff gegoogled en kwam dit tegen op deze site: http://www.auvadviesdigitalenieuwsbrief.nl/bericht.php?bericht_id=3434&kliniek_id=114&kliniekid=1d9d770c79d68c982f4bc95dbc4c2952dfb8bd16&id=47

    Preventie

    Er is nu een goed product op de markt om uw konijn te beschermen tegen deze madenziekte namelijk Stronghold. Stronghold wordt bij konijnen dan ook steeds vaker toegepast ingeval van madenziekte, huidmijt, vachtmijt, luis en vlooien. De behandeling moet na elke 30 dagen herhaald worden. Het seizoen van de blauw-groene vlieg is van april tot en met september. Samenwonende konijnen mogen elkaar gedurende minstens 6 uur niet kunnen aflikken wegens gezondheidsbezwaren.

  6. Ze hebben nu allemaal Stronghold op, en dat zou 1 maand werkzaam moeten zijn. Dus tegen dat we van reis terugkomen, kan ik dan een keer kijken voor deze zaken!

    Ah ja, nu weet ik wat je bedoelt Pardientje, zou kunnen dat we hier ook wel wat liggen hebben!

  7. Daarnet even wat geprobeerd: ik heb haar tuinboonvlokken en erwtenvlokken met een hamer kleiner gemaakt, en dan de fijnste stukjes eruit gezeefd. Ik heb ook een paar van die (slechte) yoghurtsnoepjes erdoor gedaan, normaal gezien geef ik dat maar héél zelden aan mijn konijnen, maar ik had nog een paar zakjes staan die ik cadeau gekregen had voor de konijnen.

    En raar maar waar, dit papje was geen enkel probleem om aan haar te geven!!! Ik heb het aangelengd met de elektrolytische vloeistof (water met suiker en zout), zodat ze ook daar wat van binnen kreeg.

    Tijdens het knuffelen na de voedersessie, was ze zachtjes aan het knarsetanden. Volgens mij zijn haar tandjes doorgegroeid door het weinige knabbelen, maar door zo met haar kinnetje te bewegen hoop ik dat ze ze snel afslijt en zo weer vast voedsel kan opnemen. Heb nog gebeld met de DA met de melding dat ze goed gekeuteld had en dat ik een tandprobleem vermoed, maar de KKDA ziet het niet zitten om te verdoven (blijkbaar kan zij het enkel zo) in haar situatie. Het belangrijkste nu is dat ze aankomt en aansterkt en dan zien we wel wat we verder doen. Hoe meer ze zou eten, hoe beter het ook zou gaan met haar tandjes, is natuurlijk een beetje een vicieuze cirkel...

    Voorlopig is ze weer rustig en ligt ze te snoezen in haar hokje! Ben bezig met een verzorgingslijst samen te stellen voor de mensen die voor haar gaan zorgen tijdens onze vakantie. Ik weet wel dat ze daar in goede handen is, maar ik zou natuurlijk liever zelf voor haar zorgen, maar dat is dus tijdelijk niet mogelijk. Ik hoop maar dat ze zich sterk genoeg houdt tijdens onze afwezigheid!!!

    En dan ga ik ook nog wat extra poedertjes en voederdingen voor haar aanmaken voor het geval ze zelf niet meer (of onvoldoende) eet.

  8. misschien een beetje vreemd,maar ik heb van die blauwe verfbakroostertjes gekocht bij de action (0,47cent)

    en die aan de tralies gehangen en het werkt perfect tegen de vliegen.(ziet er ook erg kunstzinnig uit:mdr:)

    Is dit voor buiten of binnen?

    Heb je misschien een foto zodat ik kan zien wat je bedoelt! Gelukkig hebben we hier sinds kort ook een Action dichterbij, dus misschien moet ik morgen maar nog eens langsgaan!

  9. Met Wollie is alles dik in orde, ze is blij dat ze overdag haar kap mag afdoen, ik hou haar toch goed in de gaten!

    Enige nadeel is dat het hier nog altijd vol vliegen zit binnen, en dat terwijl de deur nauwelijks opengaat. Ik heb er waarschijnlijk vandaag al een stuk of 10 doodgemept, en er zijn er nog.

    Gelukkig heb ik een stuk voile gekregen van mijn ma, een restantje van haar trouwsluier van 34 jaar terug, dus Wollie zit helemaal vliegvrij!

    Mijn poetsvrouw brengt straks ook een stuk, kan ik ervoor zorgen dat Mormeltje hier ook veilig van vuile vliegen zit!

  10. Kijk een keer hier!!!

    attachment.php?attachmentid=61449&d=1341402815

    Ik weet het, het is géén smakelijk zicht, maar je kan je niet inbeelden hoe gelukkig ik ben met deze keuteltjes!!!

    Het begin is inderdaad met slijm, maar de laatste zien er toch goed uit.

    Ben blij dat mijn dagenlange zorgen eindelijk hun vruchten afwerpen.

    Ik heb nu vanalles en nog wat in haar kotje gezet, en ze is toch weer op zoek, en knabbelt links en rechts een beetje.

    Oef, ze is dus voor de 2de keer door het oog van de naald gekropen, en laat ons hopen dat het nu alleen maar beter gaat!!! Als ze weer zelfstandig gaat eten (ik ga wel nog proberen te dwangvoeren tussendoor uiteraard) kan ze alleen maar aansterken.

    Mijn meisje heeft nogmaals bewezen dat ze een échte vechter is!!!

  11. Het gaat voorlopig behoorlijk met Mormel. Ik probeer haar ook zoveel mogelijk tussendoor een zachte buikmassage te geven. En ik denk dat haar darmpjes weer op gang aan het komen zijn, want ik vond daarnet een klein stukje slijm aan haar poep. Ik weet dat slijm tussen de keutels niet goed is, maar ik denk in haar geval dat het wel een teken is van het feit dat haar darmpjes weer werken. En ik ga doodgelukkig zijn als ik straks een keuteltje vind!!!

  12. Ben wel blij, want ze is nu ook weer wat actiever nu ze weer zelf wat kan eten. Heb wel de indruk dat het vooral papjes zijn dat ze eet. Misschien dat ik straks nog een keer naar de DA bel om te vragen wat ik kan doen, of dat ze nog eens willen langskomen om toch naar haar tandjes te kijken. Ik wil liever niet nog een keertje naar daar rijden, want is toch best wat stress voor het beestje (bijna half uur rijden)

    Ik zal straks nog een keer kijken hoe ik die electrolyten oplossing moeten maken.

    Ik heb vanmorgen proberen te dwangvoeren, maar dat liet ze weer staan. Het papje met klein beetje appel, banaan en kiwi at ze wel met veel smaak op. Ze heeft er in mijn ogen al veel van gegeten. Ik weet dat te veel fruit voor een konijn ook niet goed is, maar in haar geval is het kiezen tussen de cholera en de pest.

    Heb de indruk dat de suikeroplossing van gisteren toch goed geholpen heeft, ik blijf uiteraard voorzichtig met de suikers!

  13. Ik probeer wat af te wisselen van dwangvoer, maar vandaag reageerde ze echt héél positief op mijn groentenpapje. Dus andere keren heb ik Science Selective van Oxbow, dan een eerder witachtige poeder (weet de naam nu niet echt vanbuiten) en het bikspapje, maar dat alles wilde ze dus niet meer doorslikken.

    In het groentenpapje zat maar weinig appel hoor, al bij al slechts 1/10 of zo.

    Tja, ik gok ook nog altijd op E.Cuniculi hoor, en ik heb nu nochtans een KKDA... Ik ga Mormel straks ook nog wat Panacur geven, en nog wat dwangvoer geven. Het is niet omdat ze nu weer wat zelfstandig knabbelt, dat ze genoeg binnen krijgt. En uiteraard mag de buikmassage ook niet ontbreken.

    Ik heb de indruk (ook voordien) dat ze haar korrels links laat liggen en vooral aan het groenvoer knabbelt en het hooi en stro dat ze krijgt (ook kortgeknipt) maar ik ga zorgen dat ze keuze genoeg heeft, en ook wat de "dikmakers" die ik gekocht heb om haar aan te sterken.

    Buiten woonden ze met 6 konijnen, waarvan dus nu 2 binnen in de ziekenboeg.

    Ik ga hen de komende dagen panacur geven, maar het is best lastig om ze te vangen en het dan toe te dienen. Vrijdag vertrekken we op vakantie (1 maand), en dan komen mijn schoonouders voor de konijnen zorgen (Speedy en Mormel gaan op vakantie naar hun buren waar ze zeker de zorgen krijgen die ze nodig hebben). Het zal al lastig zijn hen duidelijk te maken wat ze moeten doen voor Wollie, laat staan dat ik vraag om de konijnen elke dag te vangen en hen panacur te geven. Nu, ik kan het maar vragen natuurlijk, en als het een dagje dan een keertje niet lukt, tot daar aan toe.

  14. klein :party:, want mijn kleine meid hoor ik knabbelen! Ik zit hier in de donker op mijn laptop, om haar zo weinig mogelijk te storen. En nu maar hopen op keuteltjes!!! Heb nog een extra potje groenvoer gemaakt met haar favoriete groentjes (selder en wortel), ik ben benieuwd welk potje het meest op zal zijn tegen morgenochtend!

  15. Mijn inzet voor Mormel levert eindelijk wat op: daarnet had ze spontaan zelf interesse in een vers potje gesneden groenvoer met vanalles uit de tuin. Misschien heeft ze er ook al wat kleins uit geknabbeld, maar het is een begin... Hopelijk gaat ze vanavond zelf aan de knabbel en komen haar darmpjes snel op gang. Ga haar vlug nog ff wat primperan geven, zou haar eetlust weer moeten aanwakkeren...

  16. Daarnet heeft ze flink haar metacam ingenomen, en heeft ook wat van mijn geraspte appel-selder-banaanpapje gegeten. Weliswaar niet veel, maar toch wel méér dan de voorgaande keren. Vanmiddag heeft ze ook wat suikerwater gekregen, in de hoop dat ze daar wat van zou opknappen.

    Voorlopig ligt ze weer uitgeteld in haar bakje, de ziekte vergt heel wat van haar lichaam, maar ze blijft ervoor gaan, dus ik vecht dan maar mee! Heb de indruk dat ze tussendoor af en toe wel naar eten zoekt, maar dat het nog té veel energie vergt om er effectief van te eten...

    Ik heb ook een warme fles bij haar gelegd, bij momenten heeft ze toch koude oortjes, dus om afkoeling en shock te vermijden, doen we dat maar.

    Straks gaan we opnieuw wat proberen te geven...

  17. Ja hoor, ze is zéér boos op die stomme kap! Nu mag ze weer ff zonder, maar straks gaan we weer weg, en dan moet hij weer aan, want ik vertrouw het niet. Als ze toch aan haar onderkant bezig is, krijgt ze een kleine duw van mij en gaat ze gewoon wat knabbelen.

  18. Ik weet niet of het hetzelfde is wat mijn konijnen soms hebben, ik voel dan een "verdikking" bij de huid, ik wrijf daar een beetje over en dan laat het plukje haar los. Misschien dat dit hetzelfde is?

    Als het echt kleverig is, zou ik eerst proberen om het wat met water te verwijderen.

  19. Dat van die wortels is een goed idee, dat ga ik straks ff proberen.

    Heb hier zelf heel wat konijnenvoer in de tuin staan, zowel groenten, kruid als onkruid. Straks misschien nog even kijken in de wei om weegbree te halen, dat at ze ook nog graag.

    Haakjes zijn niet gecontroleerd, omdat ze DA ze niet wou verdoven omdat ze zo zwak is...

  20. Ja, ik haal haar enkel uit om te voederen, en dan steek ik haar terug in haar hokje. Ze was daarnet zelf bij haar groenvoerbakje gaan liggen, maar ze heeft er nog niet van gegeten helaas... Dus ze kan nu weer lekker rusten, tot het volgende voedermoment. Wat denk je dat het beste is: elk uur of langer of korter tussen?

  21. Toen ik de kap afdeed, was ze zich eerst aan het wassen, maar daarna was ze al snel naar onder... Heb haar dan maar op andere ideeën gebracht, en dan heeft ze wat gegeten. Denk dat ze blij is eindelijk van dat vreselijke ding verlost te zijn, het zal straks wat geven om het weer op te zetten!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .