Ga naar inhoud

jufmarja

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jufmarja

  1. Rondrennen/beweging is dan erg goed! Dan komen de darmen op gang! Mocht er iets in de weg zitten dan is dit wel bevordelijk! Mijn konijn heeft ook last gehad van een verstopping en het rondlopen deed hem dan erg goed.

    Wat fijn dat hij zich weer happy voelt!! Eet hij nu nog steeds goed? Ik heb altijd infacol in huis. Kun je bij de etos of kruidvat halen, 7,99. Tegen krampjes bij baby's.

  2. Allereerst bedankt voor je reactie. Ik heb haar inderdaad op hooi gezet en op een beetje SS. Ik leg veel vers hooi voor haar klaar en dat vind ze helemaal super. Ze blijft het maar eten! Na een paar dagen zie ik nu om de dag nog z'n grote 'flats' liggen haha. Maar het begint al beter te worden! Ik blijf het in de gaten houden! 2 maanden terug had brownie pinworm, daar zijn ze alle vier op behandeld...(panacur suspensie 2,5% 14 dagen)

  3. Beste liefhebbers,

    Een tijdje geleden had mijn voedster een bacteriƫle infectie. Heb haar daarvoor behandeld inclusief 5 dagen dwangvoer. Nu eet ze weer prima, heeft weer een zacht en glanzend vachtje en keutelt weer normaal.

    Het probleem is nu dat ze, ik denk, haar blinde darm keutels niet meer goed opeet!

    Er ligt telkens een groot hoopje aan elkaar geplakte keutels. (volgens mij BD keutels)

    Ik voer haar nu minder SS, ze eet veel hooi en krijgt alleen een klein beetje groenvoer. Misschien een eetlepel vol.

    Heb de DA al gebeld maar die zegt dat ik het even tijd moet gunnen.

    Wat denken jullie?? Dit is al zeker 1,5 week aan de gang? Soms vind ik er veel, soms geen...

    Ik maak me zorgen... ondanks wat de DA zegt.

    Alvast bedankt,

    Liefs Marja

  4. Ik had eerst ook twee rexjes en nu nog een grote otterrex, die zijn zo lekker zacht :mdr: Fijn dat het al wat beter gaat! Het zou kunnen door karton of misschien iets anders wat hij opgegeten heeft. Je weet het niet..... Die van mij hebben het nu door het verharen.... Ik moet ze goed in de gaten houden! Heel veel succes!!

  5. Dan ga ik morgen nog wel even terug om het alsnog te vragen. Ze zeiden hier dat ik het alleen op recept van de dierenarts kan krijgen.

    Enrofloxoral heeft mijn nijn nu, dus vandaar. Panacur wil ik altijd in huis hebben. Heb in het verleden EC gehad en pas heeft mijn brownie pinworm gehad. Dus maar wat meer besteld om in de ehbo doos te doen! Ik had contact gehad met Wilhelminapark Utrecht en die gave aan dat de suspensie beter was. (wel iets slechter voor je portemonnee;))

    Norit en Ors heb ik op advies van een ander artikel in dit forum :) Heb meteen het hele lijstje gekocht:$ Tja het is een duur doosje geworden maar ik voel me daar wel beter bij! Die van mij krijgen altijd iets in het weekend of op feestdagen. En ja ik loop nogal snel naar de dierenarts en dat heeft me al zo veeel geld gekost!! Dus nu kan ik ook bellen en dan zelf medicatie geven. Dan kan ik de volgende dag er meteen heen. Ik ga liever een keer te veel dan een keer te weinig. En mijn gevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten. Ik ben er elke keer net optijd bij!

    Haha ach je kunt het maar beter in voren hebben, zo ben ik ook :)

  6. Zoiets heb ik ook:

    Vloeibare panacur, equate, infacol, cisaral drops, recovery, olvarit, norit, carprofen, lactulose, prozyme, ors en nu ook enrofloxoral. En dan een heleboel spuitjes.... de nijnen hebben een eigen pittenzak en kruik, en heb altijd een stapeltje handdoeken klaarliggen..

    Metocloral kreeg ik niet mee bij de dierenarts :(

    Enne niet te vergeten, dit voor mij o zo belangrijke forum!!! Jullie adviezen en tips zijn zo belangrijk!

  7. Okeej, dank je wel voor je reactie!! Dan geef ik haar dadelijk nog wat voer met haar medicijnen. Ik hou het goed in de gaten!

    Ik heb de crackertjes 'vezelrijk' van waza. Maar dat zal ik gaan minderen. Ze krijgen meestal maar een stukje ter grote van een postzegel. Groenvoer kan ik haar nu wel blijven geven denk ik he?

  8. Hallo allemaal,

    Een paar dagen geleden wilde mijn zwartje (NHD) 's avonds geen stukje brood meer. Dat vond ik raar omdat ze dat altijd zo lekker vindt. De morgen erop at ze heel weinig voer/groenvoer. Dus toen gingen de alarmbellen al rinkelen. Toch maar wat extra lekker voer voor haar klaargelegd, alle keutels uit haar hok gehaald om te zien of ze nog wel keutelde. Buikje nagekeken en uit voorzorg gemasseerd. Ik heb uit voorzorg toch wat infacol gegeven want haar buik was niet hard maar ik wilde het zekere voor het onzekere nemen.

    Na school meteen naar huis gegaan om te gaan kijken. Ze had alleen wat groenvoer gegeten, gedronken had ze nog wel. Ik zag wel wat keutels maar heel weinig. Na een uur in de ren gezeten te hebben wilde ze weer een beetje eten en leek ze een stuk opgewekter. Met mezelf afgesproken als het zo zou blijven dat ik dan toch naar de dierenarts zou gaan.

    De morgen erop wilde ze niets meer eten. Geen groen, geen crackertje alleen soms een sprietje hooi.

    Ik zag een paar hele kleine keutels liggen dus meteen naar de DA gebeld, ik kon meteen komen en die heeft haar goed onderzocht, gebit, lijfje, temperatuur etc. Ze had 40.3 graden, niet goed dus. De DA kon verder niets bijzonders vinden. Antibiotica gekregen en enrofloxoral. Meteen maar een doos recovery meegenomen. Spuitje had ik nog liggen.

    Ben meteen begonnen met dwangvoeren. In het begin wilde ze het niet. Na blijven proberen begon ze te eten. Ze heeft twee spuiten opgegeten. Na drie uur heb ik haar weer dwangvoer gegeven. Ze pruttelde wat tegen maar heb er uiteindelijk nog een hele spuit ingekregen. Sinds een uurtje heeft ze weer hooi gegeten, wat groenvoer en zelfs een klein stukje cracker. Ze is ook weer wat levendiger. Er liggen weer een stuk of dertig keuteltjes in haar wctje.

    Helemaal blij dus!

    Maar de vraag is, hoe lang moet ik doorgaan met dwangvoeren?

    Kan iemand mij hier mee helpen?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Marja

  9. Gisteren heb ik Browny laten castreren. Toen hij thuiskwam was hij heel levendig en begon meteen te eten!

    Hij at, dronk, plaste en poepte prima. Niets aan te merken.

    Nu een dag later eet hij alleen nog maar groenvoer (andijvie, selderie, peterselie) en een paar sprietjes hooi.

    Hij ligt veel en af en toe loopt hij even rond. Normaal eet hij alles wat hij tegenkomt.

    De dierenarts zegt dat hij een beetje bij moet komen en dat ik hem even met rust moet laten.

    Ik heb hem vandaag nog niet zien drinken en maak me wel zorgen!

    Ben net terug van de dierenarts om pijnstillers te halen. Ze vond het niet nodig maar omdat ik het graag wilde kreeg ik ze toch mee. Ik heb carprofen drops, die heb ik hem net gegeven. Dit pakte hij goed aan. Hij vond het zelfs lekker!

    Heeft iemand hier ervaring mee?? Ik weet niet zo goed wat ik nog meer kan doen?

    Alvast bedankt,

    Groetjes Marja

  10. Hoi lieve konijnenliefhebbers!

    Ik had een dwerghangoor Kruimel, helaas is een week geleden overleden aan een acute aanval van E.Cuniculi. In totaal heeft zijn (zichtbare) strijdt 10 uur geduurd. 's Morgen niets gemerkt. Hij heeft gewoon in de ren gespeeld. Om 14.00 uur even naar huis gegaan om hem even los te laten. Hij wilde naar me toekomen in zijn hok maar dit kon hij niet meer. Dierenarts laten komen en meteen laten behandelen. Kruimel was inmiddels helemaal verlamd en kreeg steeds stuiptrekkingen. Hij heeft daarna lekker warm op mijn buik onder een deken gestreden voor zijn leven. Deze weg was verschrikkelijk. Uiteindelijk is hij 's nachts ingeslapen.

    Ik mis hem enorm en het is zo stil in huis.

    Na zijn overlijden heb ik zijn hok (3 etage flat) helemaal schoongemaakt en ontsmet met pure chloor. Alles is gereinigd van top tot teen. Omdat ik bang was dat mijn konijnen buiten het ook zouden krijgen.

    Weet iemand wanneer ik misschien weer een ander konijntje kan nemen? Hoe lang kan die spore aanwezig blijven?

    Is er een grote kans dat het is huis blijft zitten?

    Ik had Kruimel nog maar 3 weken, ik zou hem laten castreren en daarna zou hij gekoppeld worden aan zijn zusje. Helaas heeft dit niet mogen gebeuren...

    Alvast bedankt,

    Marja

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .