Ga naar inhoud

JessicaS

Members
  • Items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JessicaS

  1. Hoi Angela

    Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van Jasper. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om de keuze te maken om je nijn in te laten slapen. Ik heb mijn konijn bijna twee maandjes terug moeten inslapen vanwege abces aan haar kaak. Ik heb er alles aan gedaan om haar te redden, maar op een gegeven moment moet jezelf de keuze maken. Heel veel sterkte! Helaas voor jou was dit wel het beste wat je voor je nijn kon doen.

    Groetjes Jessica en twee pootjes van Bailey en Pixie

  2. Je kan hem totdat je naar de dierenarts kan dwangvoeren met babyhapje wortel, of als je biks als voer geeft, in water zacht laten worden en dat met een spuitje geven. Zo snel mogelijk naar de DA want de darmen kunnen stil gaan liggen als ze niks eten en dat overleven ze meestal niet

  3. Het personeel in de dierenwinkel doet gewoon alles voor de verkoop. Zo verkopen ze ook zo genaamde konijnensnoepjes, die superslecht zijn voor die beestjes. Er zitten veel dingen in die slecht voor ze zijn. Zelf heb ik wel een liksteen, soort zoutsteen, maar die gebruiken ze ook niet veel. Er zitten genoeg voedingsstoffen in het voer zelf. Ik gebruik het Supreme Science Selective voer. Daar zit alles al in wat ze nodig hebben :) Veel plezier met je konijntje ;)

    Groetjes Jessica en twee pootjes van Bailey en Pixie

  4. het zou heel goed kunnen dat haar hormonen nog een rol spelen hoor. Bij mn vorige konijn Pebbles duurde het ook wel even voordat ze weer normaal deed. Wat was ik verdrietig... ik dacht echt dat ze me niet meer aardig vond. Maar ging vanzelf weer over en ze was weer onafscheidelijk met me. Ik zou gewoon regelmatig wat lekkers aan haar geven in haar hok, en als ze aan het eten is haar eventjes aaien, en dan weer weggaan. En dat gewoon door blijven doen ;) Ze draait vanzelf weer bij hoor ;)

  5. Hahaha Ja het zijn eigenaardige leuke beestjes :P Gisteravond gaf ik Bailey en Pixie een stukje wortel, Bailey valde meteen op de wortel aan, en Pixie pakte het weer van Bailey af en at het op haha. Dus ik gad Pixie een stukje wortel, wilde ze het niet :O haha En wel van Bailey.... op een gegeven moment heb ik de wortel in een bakje gedaan, en toen begon Pixie eindelijk wat te eten :P Hahaha heerlijk beest! Vandaa maar kijken hoe het nou gaat :D

  6. Zo te horen is ze erg bang voor handcontact. Misschien is het goed voor jullie om met pluis het rustig aan te doen en even bij het topic lezen hoe je een bang konijn handtam kan maken. Je begint dan alleen met je hand in de kooi te leggen. Als ze dan naar je hand toekomt kan je haar aaien, en dan kan je stapje voor stapje wat verder. En geef haar wat lekkers als je haar mag aaien zodat ze niet alleen denkt dat je hand slechte dingen doet maar ook wat lekkers brengt :) het vergt veel geduld maar het werkt wel! Sterkte met haar hoor! En is ze altijd zo vinnig? of sinds een tijdje? Want kan ook door dr hormonen komen. Mijn vorige konijn kon ook wel grommen als ik zomaar met mn hand in de kooi kwam en als ik haar op wilde pakken wilde ze me ook aanvallen. Ze had sterkte sympthomen van schijnzwangerschap.

    Nou ik hoop dat je er iets aan hebt :)

    Groetjes Jessica en twee pootjes van Bailey en Pixie

  7. Als ik haar optilde zorgde ik ervoor dat ze met haar buik tegen mijn buik zat :) Dus haar pootjes op mn buik. En dat vond ze prima. En daarna ging ik op de bank zitten achterover. En als ze het niet fijn vond, sprong ze wel meteen weg maar dat deed ze niet ze vroeg dan meestal om geaaid enzo te worden. Maar goed ik denk dat we met zn allen wel uren met deze discussie kunnen doorgaan maar ieder heeft zn eigen ervaringen ;)

  8. nou Anniek, jij mag dan wel zo 'zeker' van je zaak zijn, maar alle konijnen zijn anders. En mijn konijn vond het heerlijk om lekker vast gehouden te worden en geaaid en die ging er ook echt voor liggen. En als ik stopte met aaien, begon ze op mn buik te graven, en als ik weer aaide ging ze helemaal met dr koppie plat op mn buik liggen. Dus die kennis en kunde ontbreekt zeker niet ;) het heeft te maken met hoe je met je konijn omgaat, en hoe jouw konijn is ;)

    Groetjes Jessica en twee pootjes van Bailey en Pixie

  9. Klopt hoor! Ligt er net aan wat voor karakter hij/zij heeft.

    Mijn vorige konijn Pebbles (rip) vond het echt heel fijn als ze opgetild en geknuffeld werd. Maar Bailey en Pixie die ik nu heb houden daar (nog) niet zo van. Misschien komt het nog :) maar dat hangt helemaal van je konijntje zelf af :)

  10. Ja het is in iedergeval iets van onwennigheid :) Alleen te lang laten liggen kan niet want dan eet die ander het op haha. Maar ik blijf gewoon proberen te geven dan, en misschien gaat ze dan toch een keer overstag :) Heb al verschillende soorten geprobeert, dus denk niet dat het aan de groente zelf ligt, maar omdat het 'nieuw' is. Haha maar Pixie is sowieso een eigenwijs beestje, wat eigelijk de naam Diva hoort te dragen :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .