Ga naar inhoud

SaraL

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SaraL

  1. Iemand enig idee of er iets giftig zit tussen het onkruid dat tussen terrastegels groeit? 


    Mijn konijntjes hebben een ruim verblijf maar als het mooi weer is, zou ik ze graag op het hele terras laten rondlopen. 


    Maar er groeit hier en daar natuurlijk wel wat onkruid... 


    Als het niet giftig is kunnen de konijntjes naar hartelust eten en is mijn terras na verloop van tijd onkruid-vrij  :wink2:


    Alvast bedankt! 


     


  2. Bij mij ligt het gewoon in de garage, deels overdekt met een hoeslaken. Ik bewaarde het eerst in het tuinhuis maar van zodra de temperatuur wat stijgt is het daarbinnen erg warm en vochtig. Heb zo ook eens 2 volledige balen kunnen weggooien... Sindsdien bewaar ik het in de garage. Daar is het altijd koel. Het enige nadeel is dat de garage steeds vol hooi ligt, maar dat nemen we er maar bij! :-)

  3. Mijn konijnen krijgen ook heel veel verschillende groenten: andijvie, wortel (ook het loof), witloof, komkommer, broccoli & bloemkool (wel opletten dat je dit heel langzaam opbouwt en zeker niet teveel geeft ivm gas!), sla, spinazie, courgette, selder,...

    ze krijgen hier geregeld ook kruiden zoals citroenmelisse, peterselie, tijm, salie, basilicum,... En ook af en toe wat fruit

    De veilige groenten lijst hier op het forum is zeker de moeite om eens te bekijken!

  4. Hallo iedereen,

    Ik heb deze middag een baal hooi gekocht, maar ben niet zeker of deze schimmel bevat of niet.

    Het hooi ruikt fris en voelt niet vochtig aan. Er zitten ook geen hele beschimmelde plekken in, maar hier en daar een sprietje.

    Ik heb geprobeerd om er een foto van te nemen maar ik weet niet of het heel duidelijk is.

    Weten jullie of dit effectief schimmel is? Ik heb namelijk al verschillende verhalen gelezen over konijntjes die gestorven zijn door het eten van beschimmeld hooi en ik wil echt niet dat dit mijn beestjes overkomt.

    Ik heb de baal nog niet helemaal doorpluist - indien het hier echt om schimmel gaat ga ik vragen of ik de baal kan terugbrengen.

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

    photo1mpt.jpg

    photokkbr.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .