Ga naar inhoud

FHMuis

Members
  • Items

    168
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FHMuis

  1. Ja  dat vind ik het dubbele aan kofferbak enten. Dan moet ik zelf nog de praktijk in en of de dierenarts wel elke keer zijn handen wast....dat hoop ik dan maar.

    Ik ben niet als eerste aan de beurt, er zijn er al een aantal voor mij.

    Ik weet ook niet wat wijs is .  Ik laat het maar zo. 

    In Deventer heeft een dierenarts praktijk al standaard op zijn website staan dat ze in de kofferbak enten.

    En 20 km verderop hebben ze er nog nooit aan gedaan. Hahaha. 

  2. Nou het was geen kofferbak enting hoor "neeejjj gewoon in de spreekkamer" Maar mocht wel in de kofferbak, dus nu staat er een notitie bij mij 8-)

    Ik had gezegd dat je die ziekte juist wilde voorkomen en dan juist al die konijnen bij elkaar gaat brengen.... viel wel mee volgens haar want de meeste konijnen waren al ge-ent (wat ik eigenlijk niet helemaal snap, want dit zijn de eerste entdagen hier voor rhd2, maar dat bedacht ik me later pas), maar een kofferbak enting was prima.

    (toch voel ik me stiekem een beetje een muts, want ik zal wel de enige zijn in dit dorp met een kofferbak enting hahaha)

    • Vind ik leuk 2
  3. Hallo Sonja, bedankt. Ik denk niet dat het een kofferbak entdag is, ik denk dat ze daar hier nog nooit van gehoord hebben....

    Maar ik zal zeker een belletje doen morgen en het idee inbrengen. Komt dat vaak voor: een kofferbak inenting? Had er nog nooit van gehoord.

    Ze vertelden wel dat er hier laatst nog 7 konijnen op 1 adres waren dood gegaan, omdat ze toen niet aan de enting konden komen (zo sneu).

  4. Hallo,

     

    Ik weet niet of het hier moet of in een apart topic, ik heb inmiddels aardig wat gelezen, maar niet alles en weet het ook niet meer.

    Aanstaande woensdag worden onze 2 Franse hangoren geent op een entdag bij de dierenarts, met een booster over 6 weken. Ik heb geen idee welke entstof. Ze worden dus ook geent tegen rhd2.

    Nu dacht ik gisteren laat ik toch eens even googelen en dan kom ik juist tegen dat ze entdagen afraden, omdat konijnen dan juist massaal "bij elkaar gebracht worden". Dat snap ik helemaal. Ik zag echter veel meer dierenklinieken met entdagen. Omdat het potje maar een aantal uur houdbaar blijft....

    Onze konijnen zitten altijd binnen, wel bij de achterdeur in de buurt. En we hebben ook kinderen.....

    Is het verstandig om naar zo'n entdag te gaan? Wat hebben jullie gedaan?

    Welk risico lopen we met 2 binnenkonijnen om daar naar toe te gaan?

    Groeten

  5. Hallo,


     


    Muis is bekend met Sore hocks... voor een week of 2 terug zijn die weer eens "geknapt"...nu niet meer. Al een poosje dicht. Net even samen gekeken; het lijkt nog wel of het wat korsterig is. Maar nu voelen we onder de rechterpoot onder dat plekje een verdikking, zit ook wat aan de zijkant....


    Zou hij nu toch een ontsteking erbij gekregen hebben? Zie niks geelachtigs.


     


    Morgen toch maar even naar de dierenarts toe.


  6. @MissV, geen idee w.b. Stofvrij stro. Ik ben wel voor meer dingen allergisch en heb eigenlijk nooit gehoord van stofvrij hooi.

    Wat zijn wasbare hondenkleedjed? Ook die vetbedden of echt zoals je het zegt.

    En hoe groot zijn die dan?

    Verbedden zijn niet zo heel groot toch? Moet ik dat dan in een ren van ruim 5 meter gaan leggen.

    @Sonja1990: waarom zou ik Pawwax gaan smeren als het nu dicht zit?

    Van een kleine ruimte heb ik ook gelezen. Maar dat is toch als de poten echt kapot zijn? Want ter voorkoming van Sore Hockd is genoeg ruimte weer belangrijk. Dus op zich geen reden tot verkleining van leefruimte toch.

    • Vind ik leuk 1
  7. Hallo,


     


    Wij hebben 2 Franse hangoren, de oudste daarvan is Muis. Rond de 5,7 kilo en ruim 4 jaar oud.


    Hij zit bij ons al die Jaren binnen. De laatste Jaren zit hij in een ruime ren en kan hij 's avonds daar uit en rond lopen op de deel (delle).


    De deel heeft een betonnen ondergrond, maar sinds 2 jaar ligt er in de ren een groot stuk zeil.


     


    In april lag er een keer een grote plas bloed. We dachten dat ze mot hadden gehad, aangezien de toen (bijna) 1 jarige dame ook sproeide, Zij is inmiddels ook gecastreerd.


    In juni/ juli is hij nog een keer geholpen aan haakjes (is hij ook wel bekend mee).


    Nu lag er ruim een maand terug weer een keer wat bloed, en laatst nog 2 keer. Geen grote hoeveelheid maar toch. We meenden een plek aan zijn achterpoot te zien.


    Vandaag naar de dierenarts geweest; die zegt slijtage door de harde ondergrond. Bij beide achterpoten zit een plekje. Nu wel weer dicht, beginnend stadium. Niks verder aan gedaan, niet nodig.


     


    Ik weet dat grotere konijnen hier ook gevoelig voor zijn.


     


    Maar wat moeten we nu met de ondergrond?


    Het is op zich een redelijk dik zeil, weghalen lijkt me geen optie, want de betonnen vloer lijkt me veel harder.


    Overal een dikke laag stro ook niet (ik ben allergisch).


    Maar om de hele vloer te bedekken met oude handdoeken; zoveel heb ik er niet.


    Helpt het als ik een deel ervan bedek?


     


    Fleecedeken o.i.d. ook geen opte toch? Is toch ook niet goed voor de hakken?


     


    Mijn vriend opperde een groot stuk vloerkleed, maar is dat wel bevorderlijk voor de hakken? Als ze een keer naast de bak plassen (en dat gebeurt af en toe), dan is dat toch veel lastiger schoon te maken dan op zeil. En dan blijft vloerbedekking ook veel langer vochtig.


     


    Iemand tips?


     


  8. Bedankt voor jullie reacties. Ik ben niet helemaal duidelijk. Het is dwangvoeding van 20 euro, vind ik best veel. Spuitjes heb ik altijd wel in huis. Dwangvoeding ook, al is hij nu over datum en heb ik een nieuw zakje besteld bij bunnybin, maar dat is wel een heel klein zakje.

    Ik vind het namelijk nogal een bedrag: dikke 20 euro, terwijl het lijkt me toch niet helemaal zeker is of je het gaat gebruiken. Dan volstaat een kleiner zakje toch ook lijkt me.

  9. Hallo,

    Ik heb al eens eerder over onze Casie geschreven, die ziek is geweest.

    Onze zak voer is nu bijna op en ik wil dus overstappen (en ik heb al verschillende soorten voer horen op noemen, ik wil naar de hope farms geloof ik, maar...)

    Casie is begin augustus bij ons komen wonen. Was zindelijk. Half september zeer ziek geweest, begon een paar dagen daarvoor overal te plassen. Is er boven op gekomen. Reden ziekte: niet achterhaald door de DA.

    Ze bleef niet zindelijk. In overleg met de opvang urine laten testen: blaasontsteking. Kuur gehad, plassen werd wel minder, maar ze plast nog steeds naast de bak. Urine weer na laten kijken, geen blaasontsteking meer. Bloed na laten kijken: alles goed.

    Nu, in overleg met de opvang, leefruimte zeer verkleind. Een week verder, vandaag iets minder naast de bak geplast...maar ze blijft plassen. Er wordt aan gewoontegedrag gedacht. Best wel beetje vervelend, het zijn binnenkonijnen.

    Nu wil ik overstappen op ander voer. Ze heeft nu voer met 0,6% calcium, maar veel te veel eiwit.

    Hope farms heeft aanzienlijk meer calcium en minder eiwit.

    Klopt het dat voer ook invloed heeft op zindelijk zijn?

    Welk voer zouden jullie dan aanraden?

    Groeten Susan

    Daarbij: onze franse hangoor is eind mei aan haakjes geholpen. Dus het voer wat Casie krijgt, krijgt hij ook.

  10. Jullie hebben gelijk.

    De vraag komt eigenlijk omdat ik op zoek ben naar een andere da. Ik een da gemaild heb, gevraagd naar bepaalde tarieven. Ondermeer omdat Casie een blaasontsteking heeft. En zij, ongevraagd, vroegen of ze alleen antibiotica kreeg of ook iets tegen EC. Daarom ging ik twijfelen en zette het hier neer.

    Volgen jullie het nog Hihi.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .