Ga naar inhoud

Annelies en Basje

Members
  • Items

    1.256
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Annelies en Basje

  1. Hallo Bunnybunchers! 


     


     


     


    Sinds een kleine week maar ik mij zorgen over kleine Bas. Hij heeft een gek plekje op zijn rug dat zachtjesaan groter lijkt te worden? Het zit er al een week of 2. Het ziet er niet rood of geïrriteerd uit, noch alsof Saartje (zijn vriendin) er een plukje uit getrokken heeft. Wanneer ze dat doet (heel af en toe een enkel mini-plukje) zie je duidelijk het verschil. 


     


    Voor alle duidelijkheid: Basjes vacht is normaalgezien bruin op de plaats waar er nu vacht ontbreekt, daardoor zie je zijn witte ondervacht. Elk sprietje is bruin aan het uiteinde en wit aan de huidaanzet. 


     


    Ik heb zo duidelijk mogelijke foto's genomen, ik plaats ze er her in het groot op zodat jullie een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen.


     


    DSC04013_zpsvupjk0gg.jpg


     


    DSC04008_zpsjobsxxbs.jpg


     


    DSC04012_zpsjlyzcuke.jpg


     


    DSC04010_zpsiwctb54r.jpg


     


    Weet iemand van jullie wat dit is en of er eventueel ingegrepen moet worden? Ik vind het zinloos naar de DA te gaan wanneer er geen irritatie of iets dergelijks te zien is, het zou immers gewoon een plekje kunnen zijn waar Saartje veel likt...


     


     


    mvg


    Annelies


     


     


     


  2. Het gaat inderdaad om het blauwe matje waarvan gegeten is, niet om die roze schijf. Ik heb beide en gebruikte beide naast elkaar.

    Mijn koppel doet het perfect en op enkele kleine, misvormde keutels na was er niets aan de hand. Gelukkig maar, want de informatie betreffende schadelijkheid van de inhoud is tegenstrijdig. Volgens de een is het schadelijk, volgens de ander niet.

    Bedankt voor het advies iedereen!

  3. Ik ga ze even groentes en kruiden geven. Munt en citroenmelisse heb ik hier, beide goed voor de spijsvertering dacht ik. Ze kregen ook net wat komkommer (vocht) en ze heeft haar pimperan ook al binnen. 


     


    Omdat we niet weten wanneer en hoeveel van die dingetjes ze gegeten heeft (we zijn niet eens 100% zeker dat ze er wel binnen heeft) geven we voorlopig niet ook nog norit, dat zou veel stress met zich meebrengen (Saartje is redelijk angstig) en zo mogelijk nog meer druk leggen op haar spijsvertering. Ik heb net wel norit gekocht, je weet maar nooit dat ik het nog wil geven..


  4. De DA heb ik natuurlijk meteen gecontacteerd. Zij wist mij ook de samenstelling niet te vertellen en had geen weet van een ander konijn dat er ook al eens van gegeten had. Ze zei af te wachten en heel allert zijn op het eventueel stoppen met eten. Dan mag ik onmiddellijk naar daar gaan. Ik zoek alvast ook de DA van wacht op voor vannacht. Ik heb net een flinke pluk van haar lievelingshooi gegeven en ze loopt ook nog enthousiast rond, voor zover ze dat al doet met dit weer natuurlijk. 


     


    Pimperan geven is een optie zei ze, omdat dat zorgt voor een goede doorstroming. Zou ik dat dan maar doen of kan ik het beter even zo laten? Ik weet immers niet hoe lang ze dat stofje al binnen heeft, en hoeveel dan wel.


  5. Hallo iedereen


     


     


    bij deze een paniekerig berichtje van mijn kant uit. 


     


    Mijn koppel (ik vermoed Saartje) heeft van de snugglesafe coolpad gegeten. Wat zit er in die coolpads? Ik zie een soort van doorzichtige, gel achtige bolletjes. Ik ben er zeker van dat indien Saartje de dader was - en dat ik ze naar alle waarschijnlijkheid- , ze dat spul binnen heeft. Dat doet ze namelijk altijd, de geknaagde dingen opeten. 


     


    Ik contacteer uiteraard onmiddellijk de dierenarts. Het lijkt mij alleen erg nuttig als ik ze kan vertellen wat ze exact gegeten heeft. Ze kan het al sinds gisterenavond op hebben, ik kijk gewoonlijk niet in dit deel van het hok. 


     


    Wat is jullie advies? Hooi hooi hooi en veel water?


     


     


    Annelies


     


  6. Ik ken niet veel van staar, maar dit lijkt er mij toch echt niet op. Van op een afstandje ziet het er hier wel uit als een ontsteking ja, en die moet behandeld worden. Dit is voor mij een duidelijk gevalletje dierenarts. Oogproblemen kunnen ook van de tandjes vandaan komen, wanneer hij de oorzaak dus niet meteen zou vinden kan je dat ook aanhalen.


  7. Voor de Belgje onder ons: Tom en co heeft nu baaltjes van hun eigen merk, geperst en verpakt in plastiek, 5 kg voor een euro of 6-7. Goede kwaliteit voor xn prijs. Je kan het makkelijk per kg uit de zak halen. Doordat het per kg eruit gaat en op die lijntjes in stukken gekapt is zeg maar, zijn de meeste sprietjes wel kort. Dat geeft iets meer rommel binnenshuis ervaar ik. Maar voor dat geld, en als je geen plaats hebt voor een grote baal van de boer, waarom niet he?

  8. Gekookt en afgekoeld water. Als het terugkomt voor een langere tijd ga ik weer, en gaat hij het gebit onder narcose bekijken. Dat was nu niet nodig omdat ze goed eet en narcose natuurlijk altijd een risico is. Bovendien is het zoooo'n vage klacht he.

  9. Hallo iedereen

    Saartje heeft tegenwoordig soms last van een tranend oogje. De vacht onder het ooghoekje het dichtst bij haar neusje is dan een beetje vochtig. Omdat de haartjes rond haar oogje bruin zijn en die er net onder wit valt het extra hard op. Het vocht dat het oogje uitscheid lijkt gewoon kleurloos. Het oogje is zo te zien verder niet rood, bevat geen pus, is niet troubel,..

    Het is al enkele keren terug gekomen, telkens voor een zeer korte tijd, enkele uurtjes, ongeveer. Nadien is het weer helemaal droog en lijkt het alsof er niets aan de hand was. Het lijkt wel gewoon traanvocht? Nadat Saartje haar snoetje gewassen heeft ziet het er quasi droog uit.

    De eerste keer dacht ik dat er misschien gewoon een hooi sprietje in haar oogje was terecht gekomen, de tweede keer dacht ik dat ook en weet ik het aan pech. Nu het al de derde keer is op enkele weken tijd weet ik het niet meer...

    Saartje heeft nog steeds een erg goede eetlust en gedraagd zich verder normaal.

    Weten jullie raad? Ik hou het uiteraard in het oog en van zodra het 24u aanhoud of ik andere symptomen zie verschijnen ga ik onmiddellijk naar de dierenarts. Normaal zou ik het uitkuisen met een beetje fysiologisch serum, maar Saartje lijkt het prima zelf te kunnen schoonmaken (soms helpt Basje even) en Saartje is geen makkelijk handelbaar konijn, om het nog zachtjes uit te drukken ;).

    Annelies

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .