Ga naar inhoud

Reb

Members
  • Items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Reb

  1. Als ze van april zijn, zul je bij een eventuele ram meestal een indrukwekkend klokkenspel zien hangen. Niet altijd, want ze kunnen de boel intrekken, dus 100% garantie heb je niet. Maar je zou even kunnen kijken.

    als dat het zelfde werkt als bij mensen-mannen, zal er met dit weer niet veel te zien zijn , haha

    Ik zie niets, maar heb absoluut geen geoefend oog.. Konijnen werken ook niet heel lekker mee...Ik ga ervanuit dat het vrouwtjes zijn, maar ik geloof dat ik pas ECHT gerust ben als we wat verder in de tijd zijn. Dat ze even schijnzwanger ofzo was. Vandaag doet ze weer gewoon normaal.

  2. even een hypothetische vraag:

    2 konijnen die geboren zijn op 1 april 2012. Deze zijn inprincipe als vrouwtjes gesext door een ervaren fokker. Kan het nu dan nog dat er een "oeps-nestje" komt, omdat één van de konijnen toch een ram blijkt te zijn en dat het cyclus van de konijnen door de winter even is stil gelegd?

    (ben als de dood voor een onverwacht nestje, haha, zag een pluk uitgetrokken haar en een van de twee met een dot stroo door de ren rennen tijdens het schoonmaken van het hok)

  3. joboris76

    dus (taai)gras en evt boomtakken slijt hun kiezen niet (voldoende)?

    Ze hebben altijd hooi hoor, maar wat ik steeds hoor is dat ze niet teveel van het andere voer mogen, omdat dat ze minder hooi laat eten. Zo was mijn vraag eigenlijk bedoeld. Van biks kan ik me wat voorstellen, maar van vers voer....

  4. hoi allemaal,

    Wat een fijne topic is dit zeg. Wij hebben samen sinds een aantal weken twee NHD konijntjes. Ze zijn nu een week op 10. Dus ik ben ook nog erg onzeker over het voer. Ik ben nu langzaam aan het groenvoer invoeren. Ze lijken het byzonder lekker te vinden en de keutels blijven goed hard.

    Ze krijgen van mij:

    ochtend: klein handje biks en een bord met handje kruidenhooi, wat kruiden (peterselie, munt, kamille) en groentes (wat er in huis is, geen kool, uien enzo) en onkruid (weegbree, dovenetel, paardenbloem, gras, etc, net wat ik kan vinden)

    ik wil in iedergeval er elke dag een paar druivenbladeren bij geven, aangezien ik veel snoeiafval heb.

    eind van de middag: weer een handje biks

    Water en goedkoop hooi is er altijd.

    Een paar vraagjes:

    * mogen ze ok geraniumblad? dat groeit vreselijk hard in mijn tuin, ik weet dat het niet giftig is en in mijn beleving is hoe meer variatie op hun groentebord hoe beter.

    * staat groente/gras/kruiden gelijk aan voedingstoffen als hooi? Dus stel dat ze altijd groenvoer hebben, hoeven ze dan bij wijze van spreken geen hooi? Of moet ik niet te veel groenvoer geven, omdat ze anders niet genoeg hooi eten?

    gr

  5. een stomme vraag, maar moeten ze die bix gelijk op eten, of doen ze er de hele dag over?

    Want anders moet ik ze apart gaan huizen, en ze zijn zo leuk samen. (afgezien het praktische probleem wat ontstaat.)

    Ik het idee om het portie over meerdere momenten van de dag te verdelen?

  6. twee voedsters,

    Ik moet erbij zeggen dat de lichte ook in de rui is. dat zou ook misschien wel een gewichtsverschil kunnen verklaren.

    Dat de ene het voer van de andere opeet, klinkt logich, zij het niet dat ze al die tijd onbeperkte bix hebben gehad. Hoeveel moeten die konijntjes per dag ongeveer aankomen?

  7. 75 gram is met zijn tweeen. Ik ben uitgegaan van anderhalve kilo als volwassenkonijn, dat keer twee. Dat is 3 kilo. 25 gram per kilo is 75 gram biks.

    elnienkjo: weet jij een groeicurve van nhd? Ik las elders op dit forum dat een konijn van 8 weken ongeveer 500 gram weegt. Ze zijn zondag pas 8 weken zit ik net uit te rekenen. In dat geval zou het wel kloppen.

  8. Hallo Allemaal,

    Wij hebben voor het eerst konijntjes, en hoewel ik het beste met de bunies voor heb, mis ik natuurlijk enorm veel ervaring. Daarom wil ik gebruik maken van jullie deskundigheid.

    De konijntjes wonen nu een week bij ons, (NHD) ze zijn nu 8 weken. Ik merk dat in die week het gewichtsverschil tussen de twee konijntjes enorm is toegenomen. De ene weegt 469 gram en de andere 646 gram. Voor mijn gevoel waren de konijntjes ongeveer van het zelfde gewicht toen ze kwamen. (niet gewogen, maar ik ben gaan wegen omdat dat verschil zo groot werd)

    Ze eten bij ons:

    biks: eerst onbeperkt, omdat ik dat had gelezen dat dat moest bij konijnen tot 4 maanden, nu krijgen ze max 75 gram.

    hooi: onbeperkt

    Nu vind ik ook steeds van die trosjespoepjes (heettte dat nu blindedarmpoep?) ik heb ook weer ergens gelezen dat dat een slecht teken is, omdat ze dat op moeten eten. Het zou een teken zijn dat het voerbeleid niet goed is. Dit in combi met het gewichtsverschil zetten bij mij vraagtekens.

    Moet ik iets anders doen? doe ik iets niet goed? Ik zou graag tips en advies willen!

    gr.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .