Ga naar inhoud

bob

Members
  • Items

    481
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door bob

  1. Ik vind dit wel een interessant onderwerp en heb het even uitgerekend.

    Dit jaar heb ik gemiddeld per maand €44,49 uitgegeven aan mijn konijnen.

    Mijn konijnen zijn beide rond de 2 kilo.
    Er zit 1 giga gas aanval inclusief weekeind opname en nachtelijke laxeerbehandeling bij. (geen uitzonderlijke gebeurtenis bij konijnen)
    Inentingen tegen VHD & RHD2
    Ze krijgen science selective brokken die ik meestal voor 35 euro per 10 kilo ergens op internet koop.  
    Hooi is gratis 
    Groente zit in de boodschappen rekening dus dat weet ik niet precies maar is ook nog zo'n 1 a 2 euro in de week. (Vaak ook een combi met iets wat wij zelf eten). 
    Kruiden koop ik via de bunnybunch webwinkel en die kosten verschillen wat ik koop, maar zit er bij in.
    Als bodembedekking gebruik ik alleen houtkorrels in een toiletbak en ook die zitten niet bij de maand kosten in. (wederom de boodschappen post)

    Wellicht dat het gemiddelde de komende maanden nog naar beneden zakt als ze zich gedeisd houden

  2. Ik bent toch nog wel ongerust. Hij eet wel maar veeeel minder dan normaal. Ik heb hem weer de cisaral gegeven en hoop dat hij gewoon nog een beetje van slag is. Ik zat nog te denken gister heeft hij brokken bij de da gehad en hier thuis krijgen ze niet heel veel brokken zou het misschien kunnen zijn dat hij gewoon nog een beetje vol zit en daarom wat langzaam en weinig eet? Of is dat een hele gekke gedachte? Als hij echt weer stopt met eten ga ik natuurlijk de da bellen. 

  3. Hoi allemaal,

    Ik hoop dat jullie misschien een idee hebben wat hier aan de hand is. Ik kan wel wat ervaringen gebruiken. 

    Vanochtend ging ik om 7 uur de konijnen voeren en zag ik dat mijn rammetje niet at. Dus ik stond om 5 voor 8 bij de da voor de deur. Afgelopen oktober at hij ook niet als gevolg van gas. Nu voelde ze ook wel een klein beetje gas maar niet veel. Toch dezelfde behandeling gegeven (pijnstiller en darmopwekkend spul ofzo?). Nu was het vorig jaar zo dat hij na een uur weer de oude was. Nu helaas niet. ik kreeg ook ciseral en dwangvoer mee naar huis en dat heeft hij ondertussen ook gehad. Het dwangvoeten is niet moeilijk en de kleine beetjes die ik tot nu toe heb gegeven eet hij gewoon op. Helaas eet hij verder nog steeds niks. Om 12 uur heb ik weer met de da gebeld en die zei dat ik nog even aan moest kijken tot 2 a 3 uur. Dus ik ga zo uiteraard weer bellen maar ik vraag mij af of iemand een soort gelijke ervaring heeft gehad en het misschien iets anders dan gas kan zijn? Wellicht dat ik die ervaringen mee kan nemen naar de da. 

    Ik mocht gelukkig thuis blijven van een training die ik op het moment volg dus kon hem goed in de gaten houden. Hij zit de hele dag gewoon stil. Keutelt wel. 

     

  4. Mijn konijn heeft een grote kale plek in haar nek. Ze is een wit konijn met hier en daar langharige plukken, ik knip haar vacht en vergeleken mijn andere konijn heeft ze een hele dunne vacht. In haar nek was het altijd wel wat dun en kon ik stukjes huid zien maar nu zag ik dat de plek wel heel groot was geworden. Heb het even goed bekeken en het ziet er verder niet vies of geïrriteerd uit, ook eet ze goed en is ze vrolijk.

    Weten jullie misschien hoe dit komt? Ze verharen momenteel ook wel dus zou het daar door komen? Maandag bel ik uiteraard even met de da maar die is nu dicht en ik zou graag gewoon wat ideeën van konijnenkenners horen. 

  5. Nou ik heb ondertussen aan de 'enge' kant van het kleed een soort speeltuin gemaakt met tunnels en dozen. Mijn ram vindt het prachtig maar de voedster durft nog steeds niet van het kleed af. Wel blijft ze steeds heel nieuwsgierig en ging ze net half in de tunnel en toen weer keihard met binkies terug rennen dus ze vermaakt zich lig wel x) 

  6. Ik zat inderdaad ook te denken dat het door de grote ruimte kwam.. 

    Heb ondertussen de kattentunnel en de doos verplaatst. De ram vloog er direct doorheen (maar hij is van een heel ander level, moest hem net nog letterlijk uit de kast halen haha) en de voedster kwam er achter aan en heeft er aan zitten snuffelen. Ze is wel nieuwsgierig. Maar daarna wordt het haar te spannend (denk ik) en rent ze keihard terug naar de ren. 

    Ik vind het heel aandoenlijk allemaal haha en het houdt je van de straat. 

  7. Hallo allemaal!

    Ik ben toch weer even terug bij de konijnenexperts want ik loop nu al een tijdje tegen iets aan en ik vraag mij af of jullie nog ideeën hebben.

    De voedster hier durft niet van het kleed af dat onder de tafel ligt. Nu is dat aan de ene kant helemaal niet erg want ze moet lekker doen wat ze niet laten kan maar aan de andere kant weet ik natuurlijk veel beter wat goed voor haar is (ahum) en mist ze zo aanzienlijk veel speelruimte. 
    Alle gekheid op een stokje, ze houdt heel erg van kei en kei hard rondjes rennen. Zo hard dat je denkt hoe krijg je het voor elkaar niet met je hoofd tegen de stoel aan te knallen. Maar dit doet ze dus alleen onder de eettafel waar het kleed ligt. Het lijkt me zo leuk voor haar dat ze hier de hele woonkamer/desnoods het hele huis voor kan gebruiken. 

    Mijn eerste gedachte was dat ze de vloer te glad vindt. Maar aan de andere kant van het kleed, waar de ren is loopt ze wel gewoon op de vloer. Ook heb ik een ander kleed er naast gelegd maar hier durft ze ook niet op. Een spoor van snoepjes is tot nu toe ook nog niet gelukt, mede door dat haar dikke metgezel begint bij de verste snoepjes en ze zo naar elkaar toe werken :). Het enige advies wat ik tot nu toe van iemand heb gehad is til haar op en zet haar aan de andere kant van de kamer maar dit ga ik niet doen. 

    Begrijp mij niet verkeerd. Ze hoeft van mij niet met alle geweld de hele kamer door maar het lijkt mij gewoon nog leuker voor haar dus als er nog tips zijn wil ik dat gewoon proberen. 

     

  8. hij dacht aan een verstopping/maagoverlading. Vanavond kijken ze of de darmen alweer beter aan het werk zijn/de maag minder vol is en zo niet dan gaan ze een andere behandeling starten. Ik heb er goed vertrouwen in want hij is al weer veel opgewekter en lekker hooi aan het eten. 


     


    Ik vind het wel gek want ze krijgen bij mij op vaste tijden eten, niet te veel en ik heb geen dwangvoeding gedaan en dat zijn de dingen die ik vind waardoor een maagoverlading ontstaat. Zou het dan door een haarbal komen?! Ik heb gister geknipt maar had dat dan eerder moeten doen.. 


  9. Peanut eet opeens niet meer. Vanmiddag heb ik nog geknipt en schoongemaakt en toen was er niks aan de hand. Nu bij het hooi geven voor het slapen gaan viel het me op.


     


    Hij wil niks geen hooi geen brokje geen cranberry. Heb hem net wat infacol gegeven voor als het gas is.


     


    Ik heb dwangvoer en wortelhapje in huis moet ik dat nu gaan doen, of nog even wachten !?!?! 


  10. Je konijn is sowieso nog heel erg jong, te jong eigenlijk. Dus inderdaad ze zal nu wel even geschrokken zijn van alles.


    Ik weet wel zeker dat uit de hand voeren gaat helpen. Als je gaat beginnen met groente kan je hele kleine stukjes gaan geven en snoepjes zou ik gewoon niet doen. Geef dan gewoon een ministukje appel of een schijfje banaan. Ook kan je gewoon de brokjes uit de hand voeren. 


    Heeft ze lekker de ruimte om te spelen? Toen mijn konijnen hier kwamen heb ik ze eerst een week met rust gelaten om te wennen. Alleen voeren en schoonmaken heb ik toen gedaan. Maar nog niet uit de ren gehaald. 


  11. Ik denk dat je konijn sowieso nog even moet wennen aan de nieuwe omgeving. Eet ze nog wel? Als je konijn echt in shock is en niet meer eet moet je naar de dierenarts gaan.


    Probeer eens wat lekkers aan te geven van uit je hand. Op die manier kan ze je gaan vertrouwen en tammer worden. 


    Hoe komt ze aan de kale plek?


    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .