Ga naar inhoud

bentemelissa

Members
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bentemelissa

  1. Ik heb de ren aangepast met platen er om heen, maar vind toch elke keer weer kleine keuteltjes van dat wilde konijn hier. Ik baal er enorm van. Heb hem geprobeerd te vangen, maar hij is veel te snel. Ik twijfel nog steeds. Wil geen nieuw nestje en met de kleintjes van nu gaat het goed. Ze zijn erg levendig en eten ook al hooi (en vandaag zelfs wat basilicum). Nu vraag ik me af: zou ik Bibi kunnen laten steriliseren en zelf de zorg overnemen? Dat zou betekenen dat ik ze zelf moet gaan bijvoederen met melk toch? Heeft iemand hier ervaring mee?

  2. Ik weet sinds een paar dagen dat Bibi een nestje heeft van een wild konijn wat hier wel eens rond loopt. De vier konijntjes zijn nu zo'n 7 dagen oud. Ik heb de DA gesproken over het steriliseren (of castreren) van Bibi, omdat ik niet nog een nestje wil, maar wil hier vanwege de babytjes even mee wachten, anders kan ze niet voor ze zorgen natuurlijk.is er iemand die ditzelfde dilemma heeft gehad?

    Mijn vraag is; Wat raden jullie mij aan om te doen? Wat is het beste voor Bibi en de kleine konijntjes? Hoe lang moet ik wachten voor ik Bibi kan laten helpen?

    Mijn konijnenkennis schiet hierbij echt een beetje tekort en ik wil het beste voor allemaal. Bedankt alvast!

  3. Hallo allemaal!

    Ik ging net kijken ontdekte een vies en nat oogje bij mijn vlaamse reus Bibi. Ze houdt haar oogje een beetje samengeknepen en er zit wat witte viezigheid in de ooghoek. Wat is dit en hoe zorg ik ervoor dat het weggaat? Het ziet er (nog) niet heel ernstig uit. Ik heb ook een foto, maar weet niet hoe ik die moet uploaden.

    Kan iemand mij vertellen wat dit is? (of hoe ik de foto upload voor een betere uitleg?)

    Bedankt alvast! :)

  4. Ik heb dit ook gehad met mijn Bibi. Ik heb ook een hok met twee verdiepingen en ze moest heel erg wennen aan het trapje. Ik dacht in eerste instantie dat ze het ook niet durfte, maar dat valt mee. Ze is er nu gewoon aan gewend en springt er op en af. Ik heb haar in het begin een beetje geholpen met mijn handen. Het leek me toen wat grof, maar ik heb het voorzichtig geprobeerd en ze begrijpt het nu prima! Als je hem een beetje lokt en vervolgens een klein duwtje geeft ( niet te hard, niet naar beneden gooien ofzo ) helpt dat misschien! Succes!

  5. Hallo allemaal!

    Ik heb een vraagje over de behandeling van oormijt. Ik weet vrijwel zeker dat Bibi oormijt heeft. Ze heeft bruin/rood achtig spul in haar oren (gelukkig weinig, niet zo erg als google foto's) . Ook schudt ze met haar hoofdje en krabt ze met haar achterpoot in haar oor. Ik ben er pas net achter en wil morgen de dierenarts bellen. Hebben er mensen ervaring met de behandeling van oormijt? Kan ik langsgaan voor een middeltje (stronghold??) of moet ik Bibi meenemen naar de dierenarts zodat ze onderzocht kan worden etc? Het is voor mij nogal lastig om haar mee te nemen, maar als dat moet, dan moet dat! Ik zal morgen sowieso de dierenarts wel even bellen maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Ook kosten ben ik benieuwd naar!

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

  6. Hi! Ten eerste zal ik me even voorstellen :) Mijn naam is Bente en ik heb me aangemeld omdat ik een vraagje heb over mijn vlaamse reus Bibi. Ze doet een beetje raar en ik denk dat er twee mogelijkheden zijn waarom dat zo is.

    Bibi is een jonge vlaamse reus. Ze is 1 december 2011 geboren en sinds februari bij mij. Ze heeft een heel fijn hok en sinds een paar dagen ook een ren, waar ze in eerste instantie enorm van genoot. Gras eten, rondrennen en springen. Als ik één stap in of ook maar langs de ren zette kwam ze enorm hard aanlopen en me bespringen. Heel leuk en enthousiast.

    Nu zit ze sinds gisteren alleen maar in het hok en komt niet meer op me afgelopen. Nou was het zo dat eergisteravond de hond van familieleden langs kwam. Bibi werd enorm bang en begon als een gek door de ren te rennen. Niet gek natuurlijk, maar de hond stond buiten de ren en vertoonde niet echt aanvallend gedrag.

    Zou dit de reden kunnen zijn dat Bibi zo sipjes lijkt? Of zou het meer door het regenachtige weer komen dat ze weinig zin heeft om het hok uit te komen en om aandacht te vragen? Heeft iemand hier ervaring mee?

    Bedankt alvast! Hoop dat ik veel aan dit forum kan hebben :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .