Ga naar inhoud

Ayla

Members
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ayla

  1. @Marjoleink
    Dank je wel voor je reactie.
     

    Citaat

    Waarom willen je ouders dat je huidige dierenarts nog de castratie doet?

     

    Onze huidige dierenarts is eigenlijk een nicht van een apotheker in hun dorp. En ze vinden dat we (vooral mijn vader) een afspraak niet meer kunnen afzeggen omdat ze waarschijnlijk al de inentingen heeft besteld voor Knabbel & Ayla (onze Britse Korthaar) en omdat het toch goed gegaan is toen ze de castratie van Babbel deed.

  2. @Huiself
    Dank je wel voor je antwoord. 

     

    Citaat

    Bij mij was het vertrouwen halverwege je verhaal ook al wel verdwenen: als een konijn minder eet, begint met kwijlen en je dierenarts (ook nog eens op afstand zonder te kunnen kijken) geeft advies om je geen zorgen te maken dan had het ook anders af kunnen lopen.


    Het had inderdaad anders kunnen aflopen als we niet naar die nieuwe dierenarts waren geweest. Dat hadden we ook in gedachten

     

    Citaat

    Op basis van je verhaal komt de arts op mij niet konijnkundig genoeg over en zou ik er per direct niet meer naar toe gaan. Ga op je eigen gevoel af. Staat de dierenarts trouwens op een konijnkundige lijst?


    Voor zo ver ik weet staat die dierenarts niet op een konijnkundige lijst maar we wonen in de kleine stad Landen in de provincie Vlaams-Brabant in België.
    De dichtstbijzijnde dierenarts die op een lijst staat is meer dan 1 uur van ons thuis. 


    Maar toen we zo’n 10 jaar geleden in Landen gingen wonen werd die dierenarts ons aangewezen door haar tante die apotheker is in het dorp van mijn ouders. 
    Voor we naar haar gingen heb ik toen ook eens gevraagd aan verschillende buren (onder wie ook mensen met konijnen) en zij hadden nog nooit problemen gehad met die dierenarts.

     

    Citaat

    Los van het verhaal, maar heb je zelf ervaring met koppelen?

     

    Over het koppelen, ik heb geen ervaring met koppelen. Maar er is ons iets opgevallen dat misschien een goed teken is.


    Knabbel heeft een kamer die ongeveer 3 m x 5 m is. Ze kan daar vrij in rondlopen. In die kamer staat ook haar kooi (die altijd open staat) met alles wat ze nodig heeft. Die kamer heeft 4 deuren. 2 deuren zijn altijd dicht en 2 deuren staan altijd open maar daar staat een kinderhekje in (1 van die deuren gebruiken wij persoonlijk nooit).


    Toen wij Mushu & Meeko kochten hebben we natuurlijk een extra kooi gekocht waar zij in verblijven tot dat ze (hopelijk) bij Knabbel kunnen. We waren van plan om hun kooi aan 1 van de deuren te zetten met een kinderhekje zodat ze toch elkander al kunnen zien en ruiken. Maar toen we de kooi van Mushu & Meeko eventjes in de kamer van Knabbel zette om het kinderhekje open te doen kwam Knabbel, nieuwsgierig als ze is, kijken wat het was. Ze begon de kooi langs buiten te inspecteren en ook al van het hooi in de hooiruif te eten. Toen stelde mijn vader voor om de kooi van Mushu & Meeko in de kamer van Knabbel te zetten zodat ze elkander beter konden zien en ruiken dan door nog een extra kinderhekje.
    En dat valt eigenlijk heel goed mee. Toen we Mushu & Meeko in de kooi zette en de kooi dicht deden, begon Knabbel natuurlijk te ruiken wat dat was. En het maakte haar eigenlijk niet veel uit. Ze begon terug van het hooi van de mannetjes te eten.

    Nu legt ze haar regelmatig zelfs voor de kooi van de mannetjes.


    Hopelijk is dat een goed teken voor als we met de eigenlijke koppeling beginnen.
     

  3. Hallo,

     

    Wij zouden graag willen weten wat jullie zouden doen.

     

    Ongeveer 6 jaar geleden hebben wij 2 konijnenzusjes gekocht (Knabbel & Babbel).


    Alles ging heel goed en we hadden een heel goede verstandhouding met onze dierenarts.


    Ze heeft het probleem opgelost van Knabbel in verband met haar stress.


    Tot een 2 jaar geleden ons Babbel op een dag ineens gas in haar darmen had. We probeerden onze normale dierenarts te bereiken maar ze nam haar telefoon niet op.
    Wij dus naar een andere dierenarts.


    Deze dierenarts zag onmiddellijk dat Babbel verschillende haken op haar tanden had en dat ze onmiddellijk geopereerd moest worden om die haken te verwijderen. Spijtig genoeg is Babbel niet meer wakker geworden. Ze is in de narcose gebleven.


    Knabbel werd ook nagekeken en er werd 1 haak verwijderd bij die tweede dierenarts. 

     

    Knabbel werd gedurende de twee volgende jaren door onze dierenarts regelmatig nagekeken of haar tanden weer niet te lang werden.


    Op 1 mei hebben we 2 nieuwe konijntjes gekocht (2 broertjes, Mushu & Meeko) die wij op termijn bij Knabbel willen zetten. Op 2 mei waren we met Mushu, Meeko & Knabbel naar onze dierenarts geweest. Mushu & Meeko om te laten onderzoeken, Knabbel om haar tanden nog eens na te kijken. En om een afspraak in juli te maken voor Knabbel & Ayla (onze Britse Korthaar) voor hun jaarlijkse inentingen en om te kijken of Mushu & Meeko al gecastreerd kunnen worden (ze zijn nu 2 maanden).


    Toen zei onze dierenarts dat er geen haken op stonden maar dat de tong alleen een beetje rood ziet maar nog niet alarmerend om haar in slaap te doen.


     Op 7 mei begon Knabbel minder te eten. Wij dachten eerst dat het door het warme weer was. Tot op vrijdag 11 mei we zagen dat ze begon te kwijlen. 


    Wij stuurde een bericht naar onze dierenarts en ze zei dat we ons geen zorgen moesten maken zolang ze nog actief was. Ze was wel nog actief maar ze at minder en ze was aan het kwijlen.
    Onze dierenarts kon Knabbel ook niet onderzoeken omdat ze in Spanje zat.


    We waren toch ongerust want ze was aan het kwijlen en dat hadden we in 6 jaar nog nooit gezien. Wij dus naar een nieuwe dierenarts in onze stad.


    Die keek onmiddellijk in haar mond en zei dat ze een haak op haar tand had en hij zag ook dat haar tong aan het bloeden was. Niet fel maar toch.


    Knabbel dus onder narcose om die haak (die vrij lang en scherp was) te verwijderen. De wonde op haar tong was al aan het veretteren. (We hebben het zelf gezien op een foto).


    Ze is gelukkig door de narcose gekomen en ze krijgt nu pijnstilling en antibiotica en is ook al terug beginnen met eten.


    Nu onze vraag. Zouden jullie nog naar de eerste dierenarts terug gaan?


    We vinden dat ze eigenlijk de tanden van Knabbel & Babbel van in het begin moesten nakijken en op tijd tegen ons zeggen dat de tanden van hun alle twee niet recht groeiden.
    En zeker op 2 mei had ze moeten zien dat Knabbel haar tanden te lang waren.


    Sorry voor het lange verhaal maar we zitten er echt mee in onze maag. Zeker en vooral omdat we een afspraak in juli hebben om Meeko & Mushu te laten castreren.

    Onze ouders zeggen dat we in juli nog naar die afspraak moeten gaan en indien mogelijk Meeko & Mushu te laten castreren door haar en dan over te stappen naar die nieuwe dierenarts.

    Maar we (vooral ik, mijn zus geeft onze ouders gelijk) hebben geen goed gevoel meer bij onze eerste dierenarts.

     

    Wat vinden jullie?


    Alvast bedankt.

  4. Dag allemaal,

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

    Een 3 tal weken ben ik met mijn konijntje Knabbel naar de dierenarts geweest omdat ze een heel kale plek in haar nek had.

    We wisten wat het was want ze heeft dat in april ook gehad. In april hebben ze een biopsie gedaan en toen zagen ze dat ze een soort schimmel heeft.

    Toen hebben we Knabbel een maand apart in een kleinere bench gezet met water vermengd met antibiotica. Dit was toen mooi genezen.

    De dierenarts heeft mij een 3 tal weken terug Baytril meegegeven waarvan ik elke dag 0.5 ml moet inspuiten (we vonden het wat sneu om haar terug apart te zetten). Dit gaat heel goed en de plek in haar nek is mooi aan het genezen. Vorige maandag ben ik met haar op controle geweest en de dierenarts stelde voor om nog 2 weken door te doen om zeker te zijn dat alles uit haar systeem is.

    Toen ik gisteren haar een spuit wou geven voelde ik iets raar op haar rug. Als ik iets beter op haar rug kijk zie ik een korstje (zie foto). Ik weet niet hoe ze het gekregen heeft. Mijn zus en ik hebben ook verder op haar lichaam gezocht en hebben niks verder gevonden.

    Moeten we daar iets aan doen? Of is dat zoals bij mensen dat als er een korstje op een wondje zit dat het al aan het genezen is?

    Alvast bedankt.

    Groetjes.

    IMG_0710.JPG

  5. Hoe kan je zien dat een konijn gas heeft?

    Ik wist ook niet dat er een verschil is tussen gras plukken en knippen. Ik wist niet dat je gras niet mocht knippen, enkel dat je het gras niet mocht geven dat afgereden was met het grasmachine.

  6. Dag allemaal,

    Naast onze 2 lieve dwergkonijntjes hebben we ook een lieve poes.

    Omdat onze poes een binnenhuiskat is geven we haar kattengras.

    We geven haar 2 soorten kattengras naar gelang wat verkrijgbaar is in de winkel.

    De ene soort heet Cyperus alternifolius Zumula. Dat is een soort waar het gras heel smal en lang is.

    Van de andere soort weet ik de naam niet maar dat is een soort gras die dikker is en ook niet zo lang.

    Nu mijn vraag is: mogen de dwergkonijntjes ook van beide soorten kattengras eten?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,

    Ellen

  7. Hallo allemaal,

    Jullie hadden 200% gelijk. Het lag aan de voeding. Ze staan nu al enkele dagen op SS junior (60 gram per dag) en we hebben geen enkele blindedarmkeutel meer gevonden. Ik ben zelf al gestart met groenten en ze verdragen het goed.

    Nogmaals bedankt.

    Groetjes,

    Ellen

  8. Neen, natuurlijk zijn ze niet verplicht om alle groenten op te eten. Als ze niet lusten geef ik het niet meer. Zo bijvoorbeeld wortel: ik had ze een klein stukje wortel in hun kooi gelegd omdat Knabbel het ook niet aannam. Een paar uur later was er helemaal niks van opgegeten, ook niet door Knabbel. Toen heb ik het weggenomen en niet meer gegeven. Hooi eten ze heel goed.

    Straks ga ik eens andijvie meebrengen van de winkel. Hopelijk lusten ze dat.

  9. Hallo allemaal,

    Sinds een paar weken hebben we 2 dwergkonijntjes (Knabbel & Babbel).

    Nu ze volledig op SS junior staan, zou ik graag beginnen met hun groenten te laten eten.

    Bij Knabbel is dat zo geen probleem, zij neemt alles aan wat je haar geeft. Maar het probleem is bij Babbel, zij neemt echt niets nieuw aan. Momenteel eet ze alleen wortelloof & witloof. In het begin nam ze dat ook niet aan maar ik heb toen wat witloof en wortelloof in het hooi gedraaid en na een tijd nam ze het wel uit mijn hand en nu kan ik het haar zo geven zonder problemen. Enkel wanneer ik nieuwe dingen wil proberen neemt ze niets meer aan. Ik denk dat ze mijn trucje al door heeft want ze neemt nu ook geen meer hooi aan uit mijn hand.

    Hebben jullie misschien enkele tips hoe ik Babbel meer gevarieerde groenten kan geven?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,

    Ellen

  10. Nog een klein vraagje.

    Gisterenavond heb ik 1/4 SS junior gegeven en 3/4 van hun ander voer. Ik dacht eraan om dat 2 dagen te doen en daarna 2/4 SS junior en 2/4 ander voer. Zo wou ik iedere 2 dagen meer SS junior geven en minder van hun ander voer.

    Is dat te snel?

    Ik moet wel zeggen dat deze morgen geen SS junior meer in hun etensbak lag en enkel hun ander voer.

    Nogmaals bedankt voor jullie hulp. Ik voel me hier echt welkom op dit forum.:yipi:

  11. Ze kunnen 1,5 to 2 kilo worden. Ze zijn met 2 dus mogen ze 60 gram hebben in totaal? Momenteel geef ik geen groenten meer want ik dacht dat het daardoor was.

    Ze hebben onbeperkt hooi op 3 plaatsen, eentje in hun ren (weidehooi), eentje in hun kooi en dan nog een bal in hun kooi.

  12. Kan je nog eens kijken. Normaal zou de foto er nu in moeten zitten.

    Ze eten volgens mij genoeg hooi. Ze hebben 2 soorten hooi (weidehooi & kruidenhooi). De weidehooi hebben ze pas van eergisteren. Ik heb de indruk dat ze liever weidehooi eten dan de kruidenhooi.

    Op dit moment eten ze nog gemengd voer van de intratuin maar ik heb SS junior gekocht voor hun maar ik durf ze nu op dit moment niks te veranderen door die plattere keutels

    Alvast bedankt.

  13. [img]P5230005P5230005Sinds 2 weken hebben we 2 dwergkonijntje gekocht. Ze zijn ongeveer 9 weken oud. Vorige week had 1 konijntje diarree en toen heeft de dierenarst ons Norm Prozorb meegegeven. We hebben zoals ze zei 5 dagen 2 keer per dag het gegeven. De laatste was Zaterdagmorgen maar nu vind ik noch altijd platte keutels. Is dit normaal?

    Ter informatie Knabbel woogt toen ze bij ons kwam 570 gram en vandaag 629 gram. Kunnen jullie mij helpen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .