Ga naar inhoud

xILYx

Members
  • Items

    2.814
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xILYx

  1. Misschien hebben ze wat meer ruimte en speelgoed nodig, dan vervelen ze zich wat minder. En konijnen zijn vaker 's avonds/'s nachts en 's ochtends actief dan overdag. En als je moeder ze wel ziet drinken, dan drinken ze blijkbaar wel.

  2. Groente is opzich ook wel belangrijk, belangrijker dan brokjes.

    Zelf geef ik altijd groente wat er in huis is, ik ga niet vaak apart groente voor ze kopen. Mag je niet de 'restjes' groente? Als er iets overblijft bijvoorbeeld. Of wat je moeder niet door het eten wilt doen, maar wat nog wel goed genoeg is voor de konijnen.

    Heb je boven de poepbak al een hooiruif of een hooibal? Want vaak doen konijnen hun behoefte tijdens het eten. Dus misschien helpt het als je er hooi bij legt/hangt?

  3. Elke zaterdag is echt te weinig. Want nu kan je konijn niet elke dag lekker haar energie kwijt, want ze kan niet goed heen en weer rennen.

    Zou je het rennetje aan haar hok vast kunnen maken? Dat zou toch veel handiger zijn? En dan kan je ook wat ander (groter) speelgoed geven, bijvoorbeeld een kartonnen doos of wat wilgentakken.

  4. De meeste konijnen houden niet van oppakken en jouw konijn zo te lezen ook niet.

    Ik zou dat dus ook niet meer doen.

    Ga lekker bij je konijn op de grond zitten en geef haar wat lekkers uit je hand. Als je zelf rustig bent en geen aandacht 'afdwingt', dan gaat ze je vast langzaam maar zeker vertrouwen. Succes!

  5. Mijn konijn had een paar weken geleden ook zoiets.

    Bij hem was het ook in de oren, bovenaan. Het leek wel op kleine, bruinachtige korstjes.

    Hij krabde er niet meer dan normaal en hij schudde ook niet vaker met zijn koppie. Nu zijn ze volgens mij zo goed als weg.

    Maar bij jouw lijken het iets meer op bultjes, of niet?

  6. Ik heb twee wat kleinere konijnen en de grootste is zo'n vreetzak, die zorgt wel dat hij zoveel mogelijk krijgt!

    Eerst at het andere konijn ook heel rustig, maar nu ze weet dat het voer anders op is, eet ze bijna net zo vlug! ;)

    Zelf geef ik ze twee keer per dag eten, misschien een tip?

    Of apart voeren?

  7. Wat vinden jullie eigenlijk van deze manier: met twee handen van bovenaf vastpakken. Je lijkt dan wel erg op een roofdier, maar ik zag het een keer en dacht dat het misschien beter/handiger was dan in het nekvel? Wat vinden jullie?

  8. Drinkbak!Ik ben tegen het gebruik van flesjes.Ik vind het sneu dat konijnen zo moeten lurken om vervolgens 3 druppels water te krijgen.Drinkflesjes zijn onnatuurlijk.Een konijn moet naar mijn mening op normale manier voldoende water binnen kunnen krijgen,vooral als het menu voor het grootste deel uit droogvoedsel(hooi/biks)bestaat dan moet je als nijn makkelijk aan water kunnen komen.Ook als konijnen wat ouder worden dan is het in mijn belevening beter om bakjes te gebruiken dat vergt minder inspanning.

    Blijkbaar drinkt dit konijn liever uit een flesje en om het konijn nou te dwingen om uit een bakje te gaan drinken..... ;)

    Ik zou gewoon allebei doen, dan kunnen ze kiezen. Dat heb ik ook en het verbaasd me dat ze nog steeds graag uit het flesje drinken. Het gaat hier best gelijkwaardig op, soms is het bakje leeg, maar dan hangt er nog een flesje! ;)

    Een bakje is misschien natuurlijker, maar ik vind een flesje hygiënischer.

  9. Nee, ik haal het bij een diervoedersbedrijf. Niet echt bij een dierenwinkel.

    Ik heb wel een baal van 5 kg en daar doe ik opzich wel een poosje mee!

    Eigenlijk valt het bij mij nog wel mee hoe stoffig het is tot nu toe. Zul je net zien dat jij de stoffigste baal pakt! :P

    Ben benieuwd hoe jij het vind (je konijnen dan), ik vind het iig erg lekker ruiken! ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .