Ga naar inhoud

CaineS

Members
  • Items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CaineS

  1. Peterselie kan je ook geven: is eetlustopwekkend en vinden ze hier heel lekker.

    Die temperatuur moet inderdaad omhoog. Ik hield toen mijn konijntje bij me in de zetel met een lekker warm kersenpitkussentje en mijn dochter legde er ook nog een badhanddoekje over om haar goed warm te houden. Mijn konijntje was toen zo ziek dat ze dit allemaal maar liet gebeuren. Ik heb toen ook moeten dwangvoeren.Maar het heeft wel haar leven gered!

  2. Voel eens aan haar oren, dan heb je al een idee of ze nog onderkoeld is. Die moeten warm aanvoelen. Toen mijn konijntje onderkoeld was, had hij heel koude oren. Van zodra je een thermometer hebt zou ik het inderdaad haar temperatuur goed blijven volgen want 34,6 is wel héél laag (vraag me af of dit wel klopte want dan moet je konijn er heel slecht aan toe zijn)

  3. -Wilgentakken mag je zeker geven, is bovendien heel goed voor hun tandjes. (ook de blaadjes, vinden ze nog het lekkerste)

    -Brandnetel alleen gedroogd of heel jong. Ga hier eens kijken bij de hoofdmenu (daarna zoeken bij konijneninfo), daar vind je een lijst van alle veilige en giftige planten.

    Ook takken van eikebomen zijn goed (vooral bij diarree)

  4. Je kan je konijnen inenten tegen 2 ziektes:

    1) Myxomatose: inderdaad de ziekte die vooral door muggen wordt verspreid. Deze ziekte begint met zwellingen van oogleden, oren en genitaliën. Bovendien krijgen de konijnen subcutane knobbels over het lichaam. Je kan er meer over vinden op internet.

    2)RHD(Rabit Haemorrhagic Disease): Deze ziekte wordt gekenmerkt door een zeer plotse sterfte. Je kan hier ook meer over vinden op internet.

    Het zou dus eventueel RHD kunnen zijn maar zeker weet je dit niet.

    Je schreef dat je konijn nog goed at maar keutelde het ook nog goed? En waren het normale keutels?

  5. Ik zou toch de moed nog niet opgeven. Laatst had iemand hier op het forum ongeveer hetzelfde voor. Door een verkeerde sprong ofzo was de achterkant van het konijntje verlamd. Het heeft een hele tijd geduurd maar het konijntje is toch beter geworden. Dus...ik hoop dat het bij jou ook goedkomt. Sterkte alvast!

  6. Als er vorig jaar een konijntje de myxomathose overleefd heeft, blijft het nog lang in zijn bloed. Als dit konijntje geprikt wordt door een mug, kan deze de ziekte verder doorgeven.

    De grond is niet echt besmet maar het is inderdaad mogelijk dat een jaar later de ziekte weer uitbreekt op dezelfde plaats. Ook als alle konijnen toch dood waren vorig jaar, kunnen besmette muggen die overwinterd hebben in een nabijgelegen schuur of stal de ziekte terug verspreiden.

  7. Wat erg! Net nu het gisterenavond toch wat beter leek te gaan. Ik hoop dat je ander nijntje gezond blijft. Sterkte!

    En ik zou inderdaad eens teruggaan naar de dierenwinkel. Ik vind dat ze in elk geval je geld moeten teruggeven wat het konijntje gekost heeft(ook van het eerste dat gestorven is) De dierenartskosten kun je proberen maar ik betwijfel of ze dat willen terugbetalen.

    Spijtig genoeg krijg je je konijntjes hierdoor niet terug en blijft het verdriet even erg! Nogmaals heel veel sterkte!

  8. Héél veel sterkte! Ik vind het erg dat ze het niet heeft gehaald.

    Volg je eigen gevoel: als je liever even geen konijnen meer houdt, doe dit dan. Anderzijds kan Einstein en eventueel een nieuw vriendinnetje je helpen dit verlies te verwerken. Denk er nog maar eens rustig over na.

  9. Petra, bedoel je de ziekte van Lyme die veroorzaakt wordt door tekenbeten? Ik weet niet of konijnen deze ziekte ook kunnen krijgen maar ik las op internet dat de ziekte niet overdraagbaar is van mens op mens of van dier op mens. Dus ik vermoed van wel.

  10. Fijn dat hij wat beter eet! Misschien kan je hem eens wegen, er zijn hier genoeg mensen op het forum die je zullen zeggen of dit gewicht goed is voor een Teddy Widder van 6,5 weken. Wel jammer van die fokker dat ze hem al op 6 weken heeft meegegeven, dat is nog veel te jong. Weeg ook het eten eens dat je hem geeft, dan kun je zien hoeveel gram hij opeet per dag. Dan heb je een beter idee of dit voldoende is of niet en kun je ook aan de dierenarts vertellen hoeveel hij juist eet. Eet hij ook hooi?

    Je vertelt dat hij uitglijdt op de houten vloer, misschien kun je een tapijtje leggen dan gaat hij hem veiliger voelen.

  11. Ja zeker!! En als ze het niet wil drinken kun je het haar ook dwangvoeren. Laatst was mijn dwerghangoortje ook heel ziek met darmproblemen, ik dacht dat ze het niet zou halen. Ik heb haar toen om de 2 à 3 uur gedwangvoert met appelmoes (met die diarree zou ik eerder wortelhapje geven) en hooithee. Ik heb haar warm gehouden met een kersenpitkussentje en ze is erbovenop gekomen.

    Aangezien je konijntje diarree had zou ik eerst met hooithee beginnen en als ze niet spontaan begint te eten kun je haar ook wortelpapje geven

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .