Ga naar inhoud

HumpieDotje

Members
  • Items

    564
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HumpieDotje

  1. In het verblijf valt wel eens een blaadje van de beuk. Maar eigenlijk is het mannetje zo'n vreetzak, die is er als de kippen bij en eet alles op want die vind beukenblaadjes heerlijk.

    Het ontlasting onderzoek is niet herhaald, ik kreeg te horen dat het na 14 dagen panacur wel echt over moet zijn. maar dat is dus niet zo wellicht.

    Ik heb na het het lezen van jullie reacties vanmiddag de DA al even gebeld. Morgen even poepscheppen (ieeeks!) en nog eens langs brengen om te bekijken. Ook neem ik Dotje even mee, toch even voor de zekerheid goed wegen. De DA had het ook over een soort druppels die een soort probioticum voor de darmen zijn om in het water te doen.

    Bedankt voor de reacties!!!

    Ohja, en qua haar vieze kont, toch even een keertje wassen of laten totdat de diarree over is? Tussen de pootjes is het wel echt heel zwart vd poep en onder het staartje ook. Vind het zo zielig, maar ook zielig om haar te wassen. Het is geen oppakkonijntje en houd niet van mensenhanden... :(

  2. Ik ben al een tijdje niet meer langs geweest, maar zit nu toch behoorlijk met mijn handen in het haar dat ik toch even langs kom.:arf:

    Dotje (vrouwtje) heeft sinds een paar weken al diarree. Niet de hele dag, ze legt ook gewoon prima mooie keutels en ze eet ook haar bdk op (dat zie ik af en toe). Maar om de dag ligt er wel een hoopje diarree. Ik weet dat zij het is en niet het mannetje want ze is ontzettend vies van onder. Ik heb haar eerder proberen te wassen, maar dat geeft zoveel stress dat ik bang ben dat ze daar alleen maar meer diarree van krijgt. Het stinkt trouwens ook echt enorm.. Wist niet dat konijnen zó konden stinken!!

    Wat heb ik al geprobeerd:

    - Een paar dagen op alleen water en hooi. Hielp niet

    - Ontlasting onderzoek DA, zagen wat wormpjes dus 2 weken panacur: Hielp niet

    - Geen groenvoer. Hielp niet.

    Weten jullie nog iets wat ik er tegen kan doen?

    Verder is ze gewoon levendig en ze valt niet af. Ze heeft ook niet de hele dag diarree, de rest van de keutels ziet er nog prima uit. Ze krijgt nu even geen groenvoer, daar probeerde ik weer mee te starten maar daardoor meer diarree naar mijn idee. Ze krijgt nu dus normale hoeveelheid SS, iedere dag nieuw hooi en vers water. Ze drinkt ook niet abnormaal veel.... Eigenlijk doet ze heel gewoon. Maar toch zie ik om de dag bijna wel een hoopje diarree liggen. Overigens heeft ze al van kleins af aan het trekje dat ze zich niet goed van onder wast, dus dat is nu ook niet echt nieuw.

    Het mannetje doet het prima, geen diarree ofzo. Heeft ook even aan de panacur gezeten ivm besmettingsgevaar wormpjes.

  3. Kontje nat is vaak wel even een alarm teken. Nu je hem gewassen hebt zou ik het even aankijken, en goe dopletten hoeveel ie eet en drinkt.

    Het onderplassen zonder medische grondslag, tsja, of hij vind je gewoon zó leuk of hij laat zn terrirtoriumdirft even zien 'jij bent van mij'. Ik zou niet zo snel gaan straffen in zo'n geval want dit is konijnentaal.

    Daarbij helpt het ook niet echt dat hij van planten kan eten die hij niet mag en/of niet goed voor hem zijn. ;) daar zou ie ook medische dingetjes van kunnen krijgen..

  4. Ik zou het gewoon proberen, wanneer je ziet dat de anderen vervelend gaan lopen doen met rijden of likken dan wel apart zetten. (dus hou die mogelijkheid wel open en zorg dat er een extra kooi klaar staat)

    Toen mijn dame was geholpen heb ik haar eerst eventjes 2 uurtjes alleen gezet. Ze was al wel actief, maar lag toch de gehele twee uur. Daarna weer bij haar ventje gezet en die was super rustig naar haar dus dat was helemaal prima. Maar gewoon goed opletten dat het rustig is, dat ze eet etc. Ik zou er wel voor zorgen dat de tegels waar ze op komt schoon zijn, geen strootjes enzo.

    Succes morgen :)

  5. Ik had erover heen gelezen dat ze 4kg woog. Dan is inderdaad 100gram wel redelijk.

    Sorry!

    En daarbij zei je dat je haar nu veel meer geeft dan eerst, gaf je deze hoeveelheden altijd al? Ik denk dat een zogende voedster inderdaad meer mag eten, maar wat jij haar geeft Lijkt ontzettend veel.

    Ik zou eens gaan kijken naar ander hooi. Misschien is het hooi gewoon niet lekker meer(vind rosalie dan ;) )

    Mijn konijnen eten alleen kruidenhooi, en dan wel t liefste met kamille. met rozenbottel vinden ze al niks.

  6. Ik denk dat je echt teveel groentes geeft, dat is hartstikke ongezond en zal ervoor kunnen zorgen dat ze last krijgt van gas etc.

    Geef onbeperkt hooi, daarvan mag ze zoveel eten wat ze wilt.

    Zeker geen 100 gram brokjes, is echt teveel. Iet smeer omdat ze babies te voeden heeft is normaal, maar nu geef je ene hoeveelheid wat ik nog niet eens aan 2 konijnen geef.

    Groentes, van jou lijstje, maar dan de normale hoeveelheid. zoals: 5 BLAADJES witlof, geen hele stronken en een handje andijvie. Dat is al genoeg voor 1 dag.

    2 wortels.. poe meid, wortels zijn echt niet zo goed voor konijnen dat je er 2 gaat geven. Kijk eens even op de lijst hier op BB wat je wel en niet mag geven. Sla is ook niet goed voor een konijn, een klein beetje mag maar wat jij geeft is teveel. Ook de appel, tomaat.. Zitten veel suikers in. Niet gezond.

    Echt, ze moet hooi eten dus geef dat altijd en hou het daarbij met een normale hoeveelheid biks en een normale hoeveelheid groentes.

    Niet zo gaan overdrijven met eten, want je maakt je konijn zo ziek. Dat ze zo naar je toekomt is omdat ze waarschijnlijk aandacht wilt, een konijn bedelt niet snel om eten want dat gaat compleet tegen de natuur in.

  7. Met mate geven van kruiden als preventie kan wel, maar dan moet je wel echt naar de werking ervan kijken. En helemaal op zo'n klein konijnenlichaampje is de werking sneller actief dan bij mensen.

    Ik zou dan toch kiezen om vaker af te wisselen eigenlijk vanuit geneeskundig perspectief. 1 dag het ene kruid, andere dag het andere. Daarbij zitten er in sommige kruiden ook looistoffen en andere stoffen, en die zijn in hogere mate echt niet goed om constant te geven. Het kan heel lang goed gaan, totdat het konijntje deze stoffen niet meer kan 'verteren' en dan kan er vergiftiging optreden. Zelf bij kruiden die gezond zijn.

  8. Mijn konijn had precies hetzelfde, ernstig gewichtsverlies en dat wit van zn oogje, ook wel het derde ooglid genoemd geloof ik. Hij at ook nog gewoon, maar toch is hij bijna een kilo afgevallen in 2 a 3 weken tijd.

    Bij mijn konijn is er EC geconstateerd, en nu na een maand lang Panacur, extra bijvoeren en pijnstilling te hebben gegeven komt hij weer aan en is dat wit veel minder. Mijn DA zei na overleg met nog een andere kkDA dat het wit bij het oog een uiting kan zijn van pijn bij een konijn.

    Nu is hij weer helemaal de oude. Dus ik toch nog even naar de DA gaan.

    Daarbij is bleekselderij vocht afdrijvend, wat inhoud dat hij nog meer zal gaan afvallen. Dus ik vind het heel vreemd dat je dat moet geven.

  9. Ik zat met het zelfde probleem, alleen zat er bij gelukkig maar 1 ander konijntje bij. Kan me voorstellen dat het lastig is!

    Maar meestal is het volgens mij zo dat als een konijn eet, het konijn ook poept. Wanneer je diarree ziet liggen of veel bdk, kan je verwachten dat die van Stewie zijn en weet je dus dat het niet goed is. (er vanuit gaande dat de rest gezond en blij is) Wanneer je geen abnormale poepjes ziet liggen, kan je er vanuit gaan dat Stewies poepjes goed zijn.

    Als je hem uit de groep haalt of apart zet zal hij nog meer stress krijgen en zal het alleen maar slechter gaan. Dus wellicht de boel wat vaker schoonmaken en veel poepjes opvegen. Zo zie je snel of er abnormale poepjes bij zitten. De hoeveelheid kan je denk ik niet bijhouden, maarja. eten is poepen meestal toch ;)

    Succes in ieder geval! Arme Stewie, een ziek konijntje vind ik altijd zo sneu! :(

  10. Mijn voedster had dit ook heel erg wat een van de redenen was om haar te castreren. Ook reed ze veel op de man dus dat was de andere reden. Het rijden doet ze nog wel in mindere mate, maar de keutels en het sproeien is helemaal weg.

    Ik vond het vooral zielig voor haar zelf. Ze was zo druk met sproeien, keutelen en rondjes rennen dat ik merkte dat dit haar echt veel energie kostte.

  11. Vandaag merkte ik op dat bij Hummel de nagels zo zijn afgesleten dat het echt op het leven zit. Hij loopt verder nog gewoon dus geen idee of hij er pijn aan heeft. Maar kan dit slecht voor hem zijn?

    Hij loopt nu altijd buiten op tegels en in de hokken ligt er een soort van stroef zeil. Zou het beter gaan als ik de ren half op het gras zet en half op de tegels zodat ze ook een stuk hebben waarbij ze de nagels niet afslijten? Of maakt het niks uit? Het lijkt me niet zo gezond...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .