Ga naar inhoud

Nyuszi

Members
  • Items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nyuszi

  1. Ik zit net een artikel in de Quest van februari te lezen. Het gaat over de overlast die konijnen kunnen bezorgen en over fretteren (vangen van konijnen met behulp van fretten) als bestrijdingsmiddel.


     


    Daarin staat ook het volgende:


    In Nederland hebben we een beetje last van konijnen. maar in Australïe zijn ze een regelrechte ramp. Halverwege de 19e eeuw zijn de konijnen daar voor de plezierjacht ingevoerd en al snel overspoelden ze het land. Inmiddels leven er honderden miljoenen konijnen die akkers kaalvreten. De schade aan de landbouw wordt op zo'n 200 miljoen Australische dollar per jaar geschat. Om de konijnenplaag te bestrijden, worden ze expres besmet met ziekten. In 1950 zijn met myxomatose besmette dieren uitgezet en in 1990 is het VHS-virus verspreid. De Australische plaagdierenonderzoekers van het Invasive Animals Co-operative Research Centre zijn nu bezig een nieuw virus te ontwikkelen om de konijnen ziek te maken.


     


     


     


    Lekker is dat, kunnen we over een aantal jaar nog een inenting gaan halen bij de dierenarts.


     


     


     


  2. Ik heb meerdere keren gehad dat een konijn alleen overbleef en dat het dan een aantal weken tot zelfs aantal maanden duurde, voordat ie weer gekoppeld werd. Al die konijnen werden een stuk minder actief. Zaten vaak maar een beetje op dezelfde plek. Geen geren, geen binkies enz. meer. En op het moment dat ze een maatje kregen, werden ze weer heel actief.

    Nou heb ik wel buitenkonijnen. Een binnenkonijn krijgt natuurlijk meer aandacht van z'n baasje.

    Ik heb nu wel een paar weken een konijn alleen binnen zitten en die is ook niet erg beweeglijk meer. Maar als ik even bij dr ga zitten, dan wordt ze weer helemaal blij.

    Dat is dus mijn ervaring. Konijnen die zich een stuk gelukkiger gedragen als ze weer een konijnenmaatje hebben.

  3. Ik zie dit topic na zoeken op schimmel.

    Dus je mag imaverol ook onverdund gebruiken? Ik moet mn nijnen wassen met imaverol, 50x verdund.

    En druppelde je die onverdunde imaverol dan alleen op de kale plek? Je poetste niet zn hele huid?

  4. Pfoeh, ik heb nu voor het eerst een konijn met haakjes en was na rondzoeken hier al helemaal van plan om op Trovet over te stappen. Maar nu brengt Nicky_the me aan het twijfelen.

    Op Hope Farms Super Trio moeten ze ook extra kauwen neem ik aan? Is het voordeel van Trovet ten opzichten van HFST dan alleen dat het lichter verteerbaar is, waardoor ze meer hooi gaan eten?

    Dit konijn heeft wel eens urinebrand gehad, is HFST dan ook verstandig (las dat er meer calcium inzit)?

  5. Ja, ik hou het idd goed in de gaten, want ben ook bang dat het wat ergers wordt. Heb nu 2 dagen CAF gesmeerd en het ziet er al wel beter uit. Veel minder witte prut, minder rood enz. Maar ik heb in eerste instantie maar een klein tubetje meegekregen en als het na 5 dagen niet beduidend minder is, dan moet k hem meenemen naar de DA.

  6. Ik heb nog geen week een konijn, die een wat tranerig oog had. Daar had hij bij de vorige eigenaar CAF-zalf voor gehad en dat werkte toen. Waarschijnlijk is het nu door de stress van weer een verhuizing erger geworden, want bij mij kreeg hij gisteren ook witte uitvloeiing en sinds gisteravond zit zn oog zelfs dicht.

    Zijn gebit is goed, dat is nagekeken.

    Helaas kan ik vandaag en hoogstwaarschijnlijk morgen echt niet naar de DA (Kheb geen rijbewijs, en net die paar uur dat ik niet hoef te werken, niemand om me te rijden). En ik vind het heel vervelend om m nu weer de stress van een dierenartsbezoek te geven. Heeft iemand goede tips om nog even zelf te dokteren?

    Ik ga zo even nr de dichtsbijzijnde DA bellen of ze CAF hebben, mr dat denk ik niet (hebben bijna geen medicijnen voor konijnen, vandaar dat ik m daar ook niet mee naar toe neem, want dat heeft geen zin).

    Zijn er zalfjes/oogdruppels die veilig zijn en ik gewoon kan gebruiken, ook als het hoornvlies bijv. beschadigd zou zijn?

    Terramycine, oculoheel, euphrasia?

    Het enige wat ik in huis heb is terra-cortril, weet iemand of ik dat zomaar mag smeren?

  7. Wow, 18 euro, zo'n dierenarts moet je hebben.

    Met dat nieuwe vaccin zou het voor de prijs toch niet uit moeten maken of je het buiten een entdag doet?

    Ik ben nog steeds benieuwd wat mijn da gaat rekenen. Naar mijn idee rekenen ze sowieso altijd een consult van in de 20 euro.

    Pas 1 nijn in laten slapen en dat was 27 euro nog wat. Dat vond ik achteraf best wel prijzig.

    Mijn nijn wordt pas volgende week ingeënt. Het lijkt wel of ik de enige in mijn omgeving ben die dat laat doen, want ze moesten de vloeistof voor me bestellen.

    Ik had gevraagd wat ze rekenden om langs te komen, maar dat was 35 euro extra, dat is me toch iets te veel.

  8. Colloidaal zilverwater. Ik bestel het altijd op huisdierendokter.nl (daar kun je ook klantenreacties lezen, en advies krijgen)

    Mag tegelijkertijd met reguliere antibiotica worden gegeven.

    Google maar even wat je ervan vindt. Niet iedereen is er positief over of noemt het kwakzalverij.

    Ik ben het ooit gaan gebruiken toen de baytril niet genoeg werkte. Toen las ik op internet van meerdere mensen die goede ervaringen hadden met colloidaal zilver bij nijnen. Dat werkte bij mijn nijnen toen ook goed.

  9. Ik heb momenteel twee konijnen met ernstige snot. Ik doe ook water met een beetje zout in zn neusje en maak met een wattenschijfje zn ogen schoon met afgekoeld gekookt water. Ik stoom ook met kamille. Verder druppel ik met colloidaal zilverwater. Ook gebruik ik terra-cortil (gevonden op de site van de wilhelminaparkkliniek, en toevallig hadden we dat spul in huis voor onze hond) voor de ogen/neus; Maar dat hoeft natuurlijk niet als het nog niet zo ernstig is. Bij die van mij zijn de oogleden helemaal opgezwollen en korsten op de neus.

    Mag ik hier gelijk een gerelateerde vraag stellen? Als ik er een apart topic voor moet starten, dan hoor ik het wel.

    1 nijn heeft al twee weken ernstige snot. Gelijk weggehaald van mn andere nijnen. Maar nu heeft nummer twee het sinds een paar dagen ook, en ook gelijk ernstig. Nummer 1 heb ik toen binnengehaald, die zit in een doos in de kamer. Mijn vraag is: Mag ik nijn 2 nu erbij zetten, aangezien ze nu allebei snot hebben? Of blijven ze elkaar dan aansteken, mocht het met de een wat beter gaan dan de ander? Nijn 2 zit dus nog buiten, maar dat is een beetje lastig met verzorgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .