Ga naar inhoud

mrthe

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mrthe

  1. De ontlasting is trouwens niet onderzocht. De da heeft bloed geprikt en zag daar meteen de hoge nier waarde op. Zij zegt dat de nieren waarschijnlijk nooit goed hebben gewerkt.

    Een andere medewerker wilde nog een echo ter bevestiging doen maar de da vond dit niet nodig omdat zij zeker was van haar zaak.......

  2. Ik probeer natuurlijk alleen mee te denken, maar dat is ook het geval met EC, omdat de nieren worden aangetast. Echter de lever niet dat is wel vreemd, zijn die waardes ook zo hoog?

    Wat ook nog iets is om aan te denken is coccidiose. Is de ontlasting ook onderzocht?

    Zelf zou ik in deze wel altijd kiezen om te starten met panacur en eventueel iets tegen coccidiose, om het simpele uit te sluiten en baat het niet zal het ook niet meer schaden.

    Waardeer ik ook echt hoor! Maar kan ik de da gewoon opbellen met de vraag of ze dat heeft uitgesloten?

    De leverwaardes waren prima zei ze!

    Panacur en iets tegen coccidiose is dat zo verkrijgbaar of alleen op recept van de da?

  3. Volgens de da was het echt nierfalen. Haar waardes moeten rond de 10 liggen en bij haar was die 74, 1. We hebben haar, omdat ze nog zo levendig is (klom op de kooi, ging recht staan, nieuwsgieren etc) mee naar huis genomen. De da zei in eerste instantie inslapen en zij wilden haar niet eens uit de narcose laten komen. Erna zei ze als "mens" dat zij bij haar katten die ook nierfalen hadden, de stap ook moeilijk kon zetten. We hebben duidelijk gevraagd of ze pijn had, maar dit was niet zo.

    Ze heeft nog vocht toegediend gekregen en zolang döl levendig blijft en geen tekenen van pijn aangeeft blijven we dit zo doen. Mocht ze pijn hebben en ze is niet meer levendig dan gaan we alsnog met haar naar de da om haar te laten inslapen. Ik kan de stap niet zetten als mijn nijn nog vrolijk rondhupt.

  4. Hallo,

    Vanochtend met onze Döl bij de da geweest.Dit omdat ze niet meer at en dronk. Ze at wel beetjes groenvoer en als ik bij haar ging zitten met een bakje water dan dronk ze dit helemaal op. Een week van te voren heb ik tot 2x toe met de dierenpraktijk gebeld omdat ze diarree had. Volgens hun kwam dit door het groenvoer en moest ik haar alleen op het hooi zetten.

    Sinds gisteren was ze niet meer zo levendig als voorheen. Ze joeg niet meer achter Pip aan en oh wat deed ze dat graag! Ze is binnen een week van 2,4 kg naar 1,9 kg gegaan. De da vermoedde problemen aan het gebit, dus heeft ze haar onder narcose gebracht. Later werden we gebeld en kregen we te horen dat Döl nier en leverfalen heeft. De bloedwaardes waren heel hoog.

    Volgens de da is ze heel actief nu. Ze heeft gegeten en gedronken. De da geeft haar nog 1 a 2 weken. Die gedachten maakt me gek. Ze is nu 1, 5 jaar oud. Het liefst wil ik haar mee naar huis nemen en haar nog een paar mooie weken geven. Maar wat is mooi? Zal ze veel pijn hebben?

    Ik krijg het gewoon niet over mijn hart om haar nu ze zo actief is te moeten laten inslapen. Ik heb er meer vrede mee, dat zodra ze zich slechter gaat voelen ik met haar naar de da ga om haar te laten inslapen. Zijn er tips om het te rekken of wat dan ook? Misschien klink ik nu ook wel heel egoïstisch omdat ik haar niet wil laten gaan. Het verbaasd me nog steeds hoeveel je van zo'n beestje gaat houden.

    Ik moet ook nu aan Pip denken. Meestal bouwt ze een feestje als Döl er niet was, want Döl was toch wel de dominante van de twee. Maar buiten dat waren ze ook 2 vriendinnetjes en kunnen ze niet zonder elkaar. Ik weet nog dat ik ze een keer apart heb gezet omdat ze ruzie maakten. Ze hebben beiden het tussenschot in het hok kapot gemaakt om weer bij elkaar te kunnen zijn... Ik weet dus niet zo goed hoe Pip dit gaat verwerken en wat ik hier aan kan doen.

  5. Oké, mijn konijnen hebben weer wat nieuws uitgevonden.....

    Ze eten namelijk de bodembedekking uit de wc op... Ik heb die grote bruine korrels als bodembedekking omdat deze volgens de verkoper uit de winkel de urine het beste zou opvangen en het niet stoffig zou zijn. Ik ben er ook heel tevreden over, behalve dat nu sinds een paar dagen mijn konijnen het als eten aanzien. Ze krijgen SS als voeding en nu lijken die brokken qua vorm en kleur wel een beetje op de bodembedekking.. Kan het kwaad dat ze dit opeten? Het lijkt me zelf niet echt gezond maar van de ene kant denk ik dat een fabrikant daar toch ook wel rekening mee houd dat konijnen het kunnen gaan eten...

  6. hmmm okeeeeeeee..... Ik ben er nu achter gekomen waarom mijn konijnen inderdaad zoveel "kakken".......

    Mijn moeder had ons een fijne maatbeker gegeven voor de brokken van de honden, want daar stond ook de hoeveelheden gram op... Ik heb dus altijd de 60 gram aangehouden op die maatbeker. Misschien had ik die maatbeker met biks beter eerst kunnen wegen want 60 gram op die maatbeker wilt zeggen: 100 gram biks..... !!

    Heb dus meteen maar even de goeie hoeveelheid gewogen en meteen een streepje hierbij op de maatbeker gezet, zodat we ons hier niet meer in kunnen vergissen..

    En ik maar altijd aan het denken dat mijn konijnen te weinig voer van ons kregen want ze sprinten toch op me af als ik het voer in de etensbak wil doen... Ik krijg niet eens de kans om het uberhaubt in de etensbak te leggen want onze 2 madamen grissen het gewoon al uit je hand....

  7. Ja in de winkel zeiden ze dat het dwergkonijntjes waren dus dan ga ik daar gewoon van uit, en ik zie wel hoe zwaar ze uiteindelijk worden. Pip blijft erg klein sinds we hem hebben, terwijl Döl toch wel al echt flink gegroeid is. Nu is Döl wel een hangoor dwergkonijn dus ik weet niet of dat verschil maakt.

  8. Ik vraag me alleen af, waarom mrthe ervanuit gaat, dat deze 2 "dwergkonijnen" 2 kg gaan wegen? Heb je de ouders gezien, dat je dat denkt?

    Toen ik hier eerder een topic opende over de hoeveelheid SS werd tegen mij gezegd dat ik inderdaad uit moest gaan van 2 kg per dwergkonijn, omdat mijn konijnen uit de dierenwinkel komen.

  9. Hallo,

    Ik weet niet of het normaal is maar mijn 2 konijnen produceren ontzettend veel ontlasting! De ren kan ik minstens 2 tot 3x per dag schoonmaken. Ze hebben een wc, urineren hier ook op.. Alleen de ontlasting doen ze hier buiten. Ik weet niet of het aan de voeding ligt maar ze krijgen 60 gram per dag verdeeld over 3 momenten (dus 20 gram per keer). Dit heb ik aangehouden uit een vorig topic wat ik heb gestart, en ben er vanuit gegaan dat mijn dwergkonijntjes 2 kg gaan wegen omdat ze uit de dierenwinkel komen. Ze hebben gewoon biksvoer van SS en eten voldoende hooi. Ze krijgen zelden groenvoer of snoepjes omdat ze mij geadviseerd hebben hiermee te wachten totdat ze 4 á 5 maanden oud zijn.

  10. Ja als ik van 2 kilo uit zou gaan zit ik dus op het moment goed met 60 gram. Dan is het 30 gram per konijn. Ze eten op het moment nog heel goed hooi. Pip zat gisteren de hele avond alleen maar hooi te eten. Döl eet het niet echt heel veel, maar die is veel te druk bezig met verkennen en nieuwsgierig zijn haha.

  11. Hoiiii

    Van Petsplace dierenwinkel heb ik voor mijn nijnen Supreme Science Selective gekregen, omdat ze dit voer ook in de winkel kregen. Gelukkig zijn onze nijnen er dol op! Alleen nu de vraag: Mijn nijnen zijn 9 en 10 weken oud. Hoeveel gram voer per dag mogen ze krijgen? Ze krijgen op het moment 60 gram verdeeld over 3 keer per dag (dus 20 gram per keer).

    Is dit genoeg, teveel of te weinig?

    Groetjessss

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .