Ga naar inhoud

Titia

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Titia

  1. Ceres vind karton ook leuk, hij heeft zo'n krapkarton (normaal voor katten bedoeld) daar krapt hij vaak op (goed voor zijn nagels) en stukken bijten van het karton doet hij ook vaak, goed voor zijn tandjes denk ik dan maar, hij vind het precies fijn om er af en toe ervan te eten...maar het is hier niet problematisch.


  2. Hoi!


     


    Begrijp ik het goed als je poes nog een kit is? Hier was dat ook het geval, Ceres was al 2 jaar alleen en plots komt de poes erbij. In het begin hebben we ze nooit alleen gelaten, als we weg gingen of slapen ging Loki (de poes) bij ons slapen en Ceres bleef in de living. Vanaf het begin hebben we wel aan socialisatie gedaan. Ceres liep vrij rond is het appartement als we thuis waren, Loki was aanvankelijk bang voor Ceres, daarna ging hij in momenten bescherming zoeken bij Ceres...Loki werd ouder en groter dan Ceres (dwerghangoortje) en durfde door de speelsheid van Loki niet meer uit zijn kooi :s we hebben toen besloten om een ren te kopen, Ceres veel minder stress en gelukkiger en Loki ook minder stres...We hebben Loki ook laten snuffelen in de ren van Ceres (wel was Ceres niet in de ren) zo kon hij de geur gewend raken.


     


    Na de castratieperiode van Loki hebben we ze even (een uurtje of zo) alleen gelaten, Ceres wel in zijn hok ter bescherming...we hebben dit regelmatig gedaan, daarna hebben we het tijdens de nacht gedaan...en dat ging prima, en daarna hebben we wij het hok open gelaten zodat Ceres vrij in zijn ren kon...ook dat ging goed. Nu ben ik niet meer bang dat Loki iets zou doen naar Ceres. Ceres mag ook regelmatig rondlopen in de living terwijl Loki er is...soms kan Ceres zo druk doen en dat stoort Loki of Loki snuffelt teveel aan Ceres zijn ren (bv als de ren open staat en Loki wil erin dan stampt of blaast Cers wel eens naar Loki gewoon om te zeggen dat hij er niet in mag! en Loki begint dit te respecteren.


     


    Maar het vraagt veel tijd en vooral geduld...na bijna 2 jaar leven ze naast elkaar hebben ze geen last van elkaar maar zijn ook geen bozemvrienden, maar je kan degelijk wel een kat en een konijn in huis hebben!!!


  3. Hallo,

    Eerder liep hij erg veel om je voeten heen, rondjes lopen, dan viel je er soms bijna over heen. Hij begon ook tegen je aan te staan en dan te krabbelen aan je benen (en dit alles was niet omdat hij dan altijd geaaid wilde worden...).

    Tis nog steeds een scheet hoor.

    Ceres was ook zo, nu is hij 2 weken geleden gecastreerd, dit gedrag is verdwenen, maar wat ik merk is dat hij precies moedeloos wordt, is hij nu gewoon konijnenlui of niet? geen idee, maar hij doet het meer dan vroeger, dan ploft hij letterlijk neer op de grond en blijf liggen en liggen, de laatste dagen blijf hij ook veel liggen in zijn kooi, terwijl het appartement zijn speelterrein is...moet ik me zorgen maken?

  4. ik zie dat jullie allemaal de tanden checken. Waarom?! hoe groot is de kans dat het nog scheef groeit als ze anders gewoon recht staan en ze ze er niet (half) uitgetrokken hebben? en dan nog merk je dat snel genoeg doordat ze langzamer eten.

    Ik check die van Ceres "regelmatig" (al wordt dit minder en minder) omdat de DA me dat zei te doen, omdat hij een risico van scheefgroeien heeft door een aangeboren afwijking of zo. Maar als hij veel kan knagen dan is dat grotendeels opgeslot, dus krijgt hij van mij regelmatig knaagvoer (wortels en co) en heeft hij knaagdingentjes) Maar algezien ik maar 2 maal per naar de DA moet als er niks scheelt heeft ze me toch aangeraden om het zelf 1 a 2 keer in de tussentijden te doen.

  5. Nog een vraag: Sommige konijnen "schuren" met de kin soms tegen voorwerpen aan. Dat kan een buis zijn of bv een wortel. Is dat geur afzetten en zo hun territorium afbakenen of is het wat anders?

    Dat is meestal territorium afbakenen, maar hou ze wel in het oog dat het schuren niet extreem schuren wordt en wondjes veroorzaakt want dat kan op iets anders wijzen.

    ps wat oortjes betreft hangoortjes zijn vatbaarder wat oorproblematiek betreft (allé dat zegt m"n dierenarts, maar Ceres is blijkbaar kloek en heeft nog nooit iets aan zijn oren gehad)

  6. Als ik mijn konijntje check, dan pak ik hem niet op, hij houdt daar ook niet van. Ik ga gewoon lekker op de grond naast hem zitten even wat aaien en zo en dan vertel ik hem wat ik ga doen, even zijn oortjes controleren (dat laat hij zonder problemen doen) slapers in zijn ogen laat hij ook zonder problemen verwijderen. zijn pootjes zijn iets meer "niet aankomen" maar het lukt om toch te checken ik neem ze niet volledig vast maar tussen 2 vingers. Na de pootjes geef ik hem meestal een snoepje, hij moet dan even op zijn onderste beentjes gaan staan, en ik zie dan zijn tandjes, als ik ze niet goed zie. Dan vertel ik hem dat ik zijn tandjes ga bekijken, dat vind hij absoluut niet fijn. Ik hou mijn hand onder zijn kin en met de andere open ik zijn mond en bekijk ik zijn tandjes, als het na 3 maal niet lukt dan stop ik en probeer ik later op de dag of s'anderdag opnieuw. maar als het lukt dan beloon ik hem. Verder let ik ook dagelijks op hoeveel hij eet en drinkt. op zijn keutels, zijn er blinde darm keutels bij of niet? op zijn gedrag. Gedraag hij zich anders dan normaal?

    Als je nijntjes zo bang worden dat ze piepen dan zou ik echt even stoppen met de check, je moet ze gewoon laten worden aan de check-up niet ervoor zorgen dat ze er bang van worden en verder ook niet dat jij onder het bloed komt te staan....

  7. Ik ben van België hier is Ceres (dwerghangoortje) 2 weken geleden gecastreerd geweest, de castratie plus de medicatie voor 5 dagen heeft me 69 euro gekost. Hier ook vertelde de dierenarts me dat de konijnencastratie iets duurder kost dan de voor de katten (5 euro of zo).

    Het is inderdaad prijzig, maar als ik nu zie hoe Ceres zich gedraagd dan vind ik het geen weggesmeten geld. Hij is rustiger, springt niet meer op mijn benen, sproeit niet meer en is aanhankelijker geworden,...en hij begint ook mijn vriend te accepteren, kortom hij is nog liever geworden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .