Ga naar inhoud

Vix_

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vix_

  1. Hier nu ook dezelfde situatie... Een ex-ram en sinds een maand ook een voedster. Alleen is die vrouw nu aan het puberen en wil ze constant op de ex-ram rijden. Gaat die dat niet beu worden? De voedster is nog wat jong om al testeriliseren (ze is 4 maand en kan pas vanaf 6 als ik mij niet vergis). Kunnen we hen toch wat ontstressen zonder ze uiteen te halen want verder is de liefde zeer groot...

    Mijn voedster reed ook heel erg op mijn ram en sproeide vaak, daarom heb ik haar laten castreren (baarmoeder en eierstokken eruit). Hier heeft dat heel goed uitgepakt, ze is nog precies dezelfde, maar dan zonder het rijden en sproeien, haar huwelijk met de exram is beter dan ooit! Er loopt een topic over castratie/sterilisatie van voedsters, daarin kun je de voors en tegens lezen en tegen elkaar afwegen.

    http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?63817-Sterilisatie-echt-altijd-beter

  2. Sinds enkele weken is Bob de trotse vriend van Bo... Bob is netjes opgevoed, gaat op zijn bakje enzo en luistert netjes naar wat wel en niet mag (met de nodige selectieve doofheid en ondeugendheid natuurlijk wel:) )

    Onze kleine Bo kent dit allemaal nog niet en laat dus geregeld overal plasjes achter. Ze heeft wel al dezelfde vrijheid als Bob (die door heel het huis mag lopen) waardoor het idd moeilijk is om haar duidelijk te maken in de kooi of op de bak te gaan. Ik las dat het goed is om ze eerst met beperktere vrijheid te leren dit te doen, maar dan lijkt het zo erg. Beide konijntjes missen elkaar dan doordat Bob dan meer mag dan Bo. Als we Bo in de kooi steken, zitten ze beide elk aan hun kant te rammelen om bij elkaar te zijn.

    Kan iemand me tips geven hoe dit aan te pakken zonder de twee onafscheidelijke nijntjes teveel alleen te zetten en toch een deftige opvoeding mee te geven.

  3. Ik weet dat dit een oude topic is, maar lijkt me nutteloos om er een nieuwe te openen.

    Hier loopt een kleine pluisbol rond die echt heel vaak geluidjes maakt. Wij maakten hier thuis de bedenking dat wij tegen hem vaak praten. Kan het zijn dat hij dus ook 'verbaler' wil antwoorden hierdoor? (Mijn katten miauwen ook terug als je er tegen praat)

    Dat hij dus met de beperkte stem-mogelijkheden toch ook van zich wil laten horen? Want Bob is ook niet altijd ongelukkig als hij wat mummelt en grommelt, soms is hij eerder ondeugend, vrolijk...

  4. Ik stond zo onlangs in een winkel... 'hebben jullie vers hooi?'

    Moest per baal... Kzie me hier al thuis komen op app. met een baal :) hihi (toch maar wat zakken uitproberen dan ;)

    Nou normaal gaat dat per baal bij de boer ;) dan heb je voor een Euro of 3-4 zo'n 15 kilo hooi.
  5. Nog even een update hier: De dagen na het gebeuren hield ik 't konijntje wat in het oog en hij heeft toch zo'n twee dagen niet gekeuteld . Ik dus vol paniek naar DA. Daar werd hij grondig onderzocht ('waarom moet ik nou een thermometer in mijn poep?' :) ) en geen verstopping gevonden. Indien dit zou blijven raadde de DA wel een laxerend middeltje aan (maar liever niet want is dus wel riskant voor nijntjes). De DA vermoede echter dat het eerder een toeval was door het zeer warme weer toen. We konden het ook proberen met een beetje ananassap. Maar blijkbaar dacht Bob toen 't is genoeg geweest' en liet hij al gauw weer wat keutels vallen.

    De enige last die hij wel had van die pil was dat hij zeer hormonaal was. Gedurende een week was hij nukkig en een echte brompot. Gelukkig is hij nu terug helemaal de oude en zijn alle pillen ver weg uit zijn bereik gelegd.

    En de dees is gelukkig niet zwanger geraakt ;)

  6. Grote paniek daarnet... Plots zag ik mijn pilstrip (anticonceptie) liggen op de grond, helemaal afgeknabbeld. Ik weet niet hoeveel erin zaten, maar de pillen die erin zaten zijn wel verdwenen. Zullen er zo'n 2à3 geweest zijn. Dierenarts van wacht gebeld, zij vertelde niet veel te kunnen doen omdat ik niet weet wanneer het gebeurde en stelde voor het antigifcentrum eens te bellen. Daar zeiden ze me dat het vooral op spijsvertering een aantal dagen kan inspelen en dus het eten goed in het oog te houden.

    Toch hier op het forum eens even horen, iemand hier ervaring mee? Tips? Voel me nu super schuldig dat hij die pil te pakken kreeg (sneaky basterd :$ )en wil zeker zijn dat hem niets overkomt... Momenteel reageert hij normaal, staat misschien iets actiever dan anders op dit uur van de dag maar verder lijkt hij gezond en wel...

    Dus, raad is altijd welkom...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .