Ga naar inhoud

frambroos

Members
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door frambroos

  1. Hmm, en vervolgens vond ik toch weer een trosje. Dus hup, met Snuf naar de dierenarts. Ze gaven aan dat dit probleem in 9 van de 10 keer veroorzaakt wordt door gebitsproblemen. Ze zeiden dat het in deze gevallen wel lijkt alsof een konijn eet, maar dat hij daadwerkelijk maar een beetje zit te prutsen met zijn stro. Het was me wel opgevallen dat hij veel minder snel eet dan zijn vriendin.

    Goed, inmiddels is hij weer aan het bijkomen van de narcose.. Ze hebben zijn kiezen opgepoetst. Nou weet ik niet of er wel of geen haken opzaten. Wel een wondje op de tong, dat natuurlijk pijnlijk is. Oorzaak onbekend. Kan natuurlijk door een scherpe kies gekomen zijn. Ik ga hem straks ophalen en daarna weet ik meer. Hij kan met pijnstilling het weekend in. Ik ben dus in elk geval blij dat ik het weekend niet heb afgewacht!

    • Vind ik leuk 1
  2. Al ruim week vind ik van Snuf een trosje blindedarm keutels in het hok. Hij heeft ook gewone goede keutels. Ik heb hem drie dagen alleen maar hooi gegeven, hij eet gewoon goed, maar ik blijf ze vinden. Snuf is niet dik, hij zou dus goed bij zijn billen moeten kunnen. Wel zag ik in een van de klieren (plooi) naast zijn anus ook wat blinde darm keutels zitten. Ik heb dit een paar jaar geleden een keer schoongemaakt, waarna ik op mijn sodemieter kreeg van mijn dierenarts... Dus daar blijf ik nu maar van af. 

    Iemand tips/suggesties? Waar moet ik aan denken?

  3. Hoi Henny, wat jammer voor jullie dat het zo loopt. De verkoper had jullie meer informatie moeten geven. Maar fijn dat je dit forum hebt gevonden, want hier is veel nuttige informatie te vinden.

    Hierboven is ook al goede tips gegeven. Je geeft aan dat een konijntje misschien naar een vriendinnetje kan. Als dat betekent dat dat konijntje dan voor de rest van zijn leven alleen moet blijven zou ik dat zeker niet doen! Konijnen leven in een groep en worden snel ongelukkig alleen! Ze kan dan agressief worden uit eenzaamheid. Sowieso is het leuker om twee konijnen samen te houden, omdat ze dan veel actiever zijn. Is veel leuker om te zien! De beste combinatie is dan een meisje samen met een gecastreerd mannetje.

    Een konijnenopvang in je buurt kan je vast verder helpen. Succes!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .