Ga naar inhoud

Ruthie

Members
  • Items

    3.279
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ruthie

  1. Ze krijgen evenveel als voorheen, maar er schiet minder van over ;). Ik durf niet minder geven want dan ben ik bang dat ze honger zouden lijden :angel:.
    Op zich ben ik heel blij dat ze zoveel hooi eet, maar is natuurlijk niet leuk als ze dan 's nachts de bdk's laat liggen. Maar kvind het dan weer raar dat ze ze overdag wel op eet.

  2. Hmmm, denk niet dat er iets giftigs in zit (hoop ik toch). Er zit precies zelfs minder in van soorten dan anders. Is gewoon allemaal lang gras. Denk eerder dat ze het zo danig lekker vindt waardoor ze geen plaats meer heeft voor de rest. Overdag eet ze wel gewoon de bdk's. De groentjes van deze morgen zijn ook bijna volledig op en daarnet zat ze gewoon weer hooi te eten.


  3. Sinds we een nieuwe baal hooi hebben (is nochtans geen 1ste snee maar nog van vorig jaar) propt Muisje zich hiermee vol. Met als gevolg dat ze haar bdk's 's nachts/in de vroege morgen laat liggen en het hier altijd een heel karwei is om die van de tegels de schrapen.


    Haar groenten en brokjes eet ze ook niet meer in 1 keer op, tot groot jolijt van Stitch (de brokjes althans, haar groenten kan hij niet eten omdat ze niet fijngesneden zijn). Meestal blijven er dan ook altijd groenten liggen.


    Maar ik kan toch moeilijk minder hooi gaan geven, want dat is net zo belangrijk. Maar die bdk's natuurlijk ook :s. Overdag eet ze ze wel op (meestal).


    Iemand tips?


  4. Nee, zijn geen fruitvliegjes. Die zijn bruin. Deze hier zijn echt zwart met een puntstaartje. Ze komen allesinds in de buurt van die rouwmuggen.


     


    Ja dat dacht ik ook van de buitenhuiskonijnen :P. Maar ik walg van beestjes in huis (op de nijnen en mijn man na ;) ). Kwam daarnet bij het stofzuigen een grote mot tegen op de stoel, hoe die daar is gekomen is mij een raadsel. Mss de deur te lang laten open staan. Gelukkig had ik de stofzuiger bij de hand (a).


  5. Hoi hoi,


     


    nu het zo'n weer is, zetten we de vensters wel eens wat langer open. Er hangt een muggengaas maar toch blijven er kleine vliegjes binnen komen. Ik heb ze nog niet kunnen identificeren maar ik doe een gokje op rouwmuggen.


    Kunnen deze ook kwaad voor de binnenhuiskonijnen? Of zijn het enkel vleesvliegen waar je mee moet opletten (maden)? (ze in ingeënt tegen myx en VHS)


    Nu ik met een dikke buik rond loop, is het mijn man die de toiletten dagelijks verschoont. Maar mannen zijn niet zo perfectionistisch als vrouwen (althans de mijne niet) en hij laat wel eens wat keutels achter (zijn 3 baken van 80cm dus om ze iedere dag helemaal te verversen zou dat ons een bommetje geld kunnen kosten, dus haalt hij de vieze en natte gedeeltes eruit). Uiteraard worden ze dan ook 1 tot 2x per week volledig uitgewassen ;).


    Anyhow, kunnen die kleine vliegjes kwaad?


  6. Net eens gekeken naar het gemiddelde voor 9 augustus (toen woog hij het meest). Gemiddelde was toen 1702 g. Dus daarmee vergeleken is hij 137g vermagerd.


     


    Is EC niet besmettelijk? Want dan zou Muisje het toch in die 7 maand toch ook moeten hebben? En zou hij in die tijd dan al niet meer symptomen hebben?


    Ze zitten trouwens binnen.


  7. Oei, sorry voor de nare herinneringen boven te halen.


    Maar zoals ik al eerder zei is hij voor de rest helemaal zichzelf. EC is het naar mijn weten zeker niet en haakjes vermoed ik ook niet, hij eet echt heel goed. Dus hoop ik nu gewoon dat ik hem lange tijd teveel had gevoederd (in begin kreeg hij onbeperkt) en dat hij nu naar zijn normaal gewicht aan het zakken is. Hoewel dat het dan wel ruim een half jaar na de feiten is (vanaf oktober 2012 niet meer onbeperkt).


  8. Brokjes worden altijd netjes gewogen. En ze krijgen elk apart dat ze zeker elk hun deel hebben. Tenzij we weggaan, dan krijgen ze samen en 's avonds ook om ze in de ren te lokken. Maar ze eten even snel dus zou het mij verwonderen dat hij er zoveel minder heeft dan haar. Moest zij ook constant blijven vermageren moet er inderdaad iets aan de voeding liggen. Maar gezien het enkel hem is ... Zal het nog wat aanzien. Hoop alleen dat hij niet onder de 1500g gaat.


  9. Onze Stitch blijft maar vermageren. Sinds begin augustus, dus in 7 maand, is hij 207g vermagerd. Niet zo erg denk ik dan, maar telkens ik hem weeg (om de 2 weken) is hij vermagerd met af en toe een kleine stijging. Dit zijn de gewichten vanaf 9 augustus.

    1772g 1765g 1743g 1731g 1694g 1698g 1712g 1672g 1645g 1629g 1663g 1641g 1659g 1599g 1565g

    Verder is hij nog zoals voorheen. Hij slaapt wel veel en wast zich veel, maar als hij actief is, is hij echt wel heel actief. Eten doet hij ook nog steeds als de beste. Hij krijgt 165g groentjes en 28g biks per dag. En dan natuurlijk ook hooi. Drinken doet hij ook goed.
    Hij niest wel veel met snot (maar is niet 'het snot') maar dat komt door een iets dat in zijn neusje zit door verwijdering van zijn voortanden. Dit zou er normaal moeten uitgroeien. Weet niet of dat niezen iets doet aan zijn gewicht, maar ik vermeld het toch maar.
    In mei zullen we waarschijnlijk terug moeten voor de inenting. Maar ben bang dat hij tegen dan nog veel meer vermagerd zal zijn.
    Ik voel wel niet echt zijn ruggengraat, wel wat de schouderblaadjes. Dus extreem is het toch niet, maar kvind het vreemd dat hij maar blijft vermageren. 
    Muisje weegt iets meer dan 2kg maar zij blijft ongeveer gelijk (ze is wel een klein slagje groter dan Stitch). Ze is ook wel wat aan de dikke kant (of toch in vergelijking met hem).

     

    Moet ik mij zorgen maken? En wat zou de oorzaak kunnen zijn? Zou ik hem meer eten moeten geven?

  10. Een garantie is het niet. Hoewel ik al meer gevallen gelezen heb die er wel mee geholpen zijn dan niet. Maar wie niet waagt ... Nuja, kijk het nog even aan als de ram er nog geen last van heeft. Met een beetje geluk is het morgen over ;)


  11. Hoh, is te zien. Hoelang doet ze het al? En heeft ze een maatje en voldoende speeltjes? Misschien verveelt ze zich gewoon.
    Moest ze weken/maanden aan een stuk zo zijn (zonder tussenpauzes), zou ik het inderdaad overwegen. Maar zou eerst alle andere dingen uitsluiten eer te denken aan hormonen.

  12. Toen ik daarnet de groentjes wou geven, viel het potje van Stitch de grond binnen. Het waren merendeel grote stukken, maar er waren ook kleine stukjes/schilfertjes. Kheb zijn groenten (kleine brokjes) eerst snel gecontroleerd op porseleinstukjes en dan in een vergietje afgespoeld. Maar er is dus wel nog kans dat er hier en daar stukjes tussen zaten (gaten van vergiet zijn nogal klein) die niet goed zichtbaar zijn met het blote oog (zeker niet met witte groenten als witloof en raap). Kan dit kwaad moest hij er toch wat binnen hebben? Want kdenk dan, de konijnen buiten eten ook van de grond waar steentjes enzo kunnen liggen. Maar toch vraag ik het nog eens voor de zekerheid.

    Hij zit zich nu gewoon te wassen alsof er niets aan de hand is, zijn groentjes zijn ondertussen al op.

  13. Voor die ene keer zou ik het ook niet doen hoor. Tenzij er echt een kans is dat ze zwanger is of als ze meer dit gedrag zou vertonen. Hier was het maanden aan een stuk dus dan liever het mes erin. Was voor haar maatje echt niet meer leuk, voor ons ook niet trouwens. Hier maakte ze wel steeds terug een nest, maarja, niet alle nijnen zijn hetzelfde zeker ;).

  14. Je kan haar voor de zekerheid altijd nog castreren (kweet wel niet hoever in de zwangerschap dat dat mogelijk is). In geval dat ze zwanger is, zijn de kleintjes dan weg. Bijkomend voordeel is dat ze in de toekomst niet tot minder schijnzwangerschap/hormonaal gedrag zal vertonen en geen kans op baarmoederkanker. Dus eigenlijk wel een win-win situatie. Maar het kost natuurlijk wel een hoopje geld. En niet iedereen laat graag in gezonde diertjes snijden. De meningen daarover zijn nogal verdeeld.

  15. Laat het nestje liggen. Want telkens je het weg neemt zal ze een nieuw maken en zich blijven plukken (en haar maatje ook). Best gewoon dus laten liggen tot ze er niet meer naar omkijkt en het plattrapt. Hoelang dat zal duren kan ik niet zeggen, niet elk konijn is hetzelfde.

    Khoop voor jullie dat ze niet echt zwanger is. Na 15 dagen zou het toch niet mogen.

  16. Die in het potje is 100% zeker een rups, weet alleen nog niet welk soort, maar ik gok op een soort mot.

    In het eten is niets te vinden. Het zat op de linnen zak waar ik telkens een deel hooi in stop. Dus misschien kwam de rups daarop af?

    Die onder het tapijt twijfel ik nog wat het was. Het bewoog maar ik heb het niet echt zien kruipen als een rups (maar echt veel tijd heeft het daar ook niet voor gekregen (a)). Het was wel een stuk kleiner en dikker (en oranjeger) dan de rups nu. Dus hoop ik dat het toch wel een rups was. Maar sindsdien niets meer opgemerkt. Al vraag ik mij echt af waar ze vandaan komen. Kunnen die op hun eentje in huis komen, of zou er toch ergens een nest zitten? Ik heb alle etenswaren bekeken vanbinnen en vanbuiten. Ook in de grote zak hooi, niets in de hoekjes en gaatjes van het huis, kasten ...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .