Ga naar inhoud

Cynthiatjuh

Members
  • Items

    373
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cynthiatjuh

  1. Nee je gaat er niet heen. Je moet paar foto's van je konijnen opsturen, daarmee kan zij dingen aanvoelen. Net zoals ze bij mij in het verslag zegt. Ze schreef: ik voel het jeuken boven op mijn hoofd, een soort van wind.

    En toen vroeg ze dus of 1 van mijn konijnen rechtop gaat staan zodra het gaat waaien en dat klopt ook want dat doet Snuitje hier. Zodra hij wind over zun bolletje voelt, gaat hij rechtop staan. En zo voelt zij dingen dus aan en via de foto's vertellen de konijnen eigenlijk wat er dwars zit.

    Nog un voorbeeld:

    Mijn konijnen wapperen altijd met hun oren als ik er bij zit. De betekenis ervan is dat hun de vliegen aanvoelen die ik bij de konijnenopvang tegen kom om het zo maar te zeggen. Omdat als we zieke konijnen hebben daar vliegen op af komen en mijn konijnen voelen dat zodra ik bij hun kom zitten.

    En zo heb ik een verslag gekregen van 4 pagina's lang met best veel dingen wat hun dwars zat en dan ook gelijk uitleg hoe dit misschien kan. Ze kan het nooit met zekerheid zeggen en daarom noemt ze bij ieder probleem iets op en als ik het dan lees weet ik zelf wel wat er bij past en of het dus ook klopt wat ze zegt.

    Maja, ik heb er veel aan gehad en Sonja ook. Ieder moet voor zichzelf weten wat die ervan vind.

  2. Sonja had het over dat nog iemand die dierentolk om hulp heeft gevraagd en die persoon ben ik :yes:

    Ik heb al tijdje problemen met mijn konijnen en ik hoorde dus Sonja haar verhaal en dat vond ik wel iets hebben. Ook ik geloofde er eerst niet in, maar voor mun konijnen doe ik alles dus toch maar contact opgenomen. Dus kreeg op een gegeven moment dat verslag binnen en ik stond werkelijk perplex :bounce:

    Er stonden echt dingen in van mij zelf die zij wist te vertellen, hoe ik woonde en dat soort dingen. Maar dus ook wat er met mijn konijnen aan de hand is en ben echt blij dat ik dat heb gedaan want je ziet je beestjes gewoon echt veranderen als je rekening met ze houd met de dingen die zij graag willen. Ik ben nu met ze aan het werken na hoe zij het graag willen en als hun dat dan zo prima vinden heb ik er vrede mee. Het enige wat ik wil is dat mijn knuffeltjes :love: gelukkig zijn :yes:

    En als ik daarvoor moet betalen, mij best. Dus ook al twijfel je eraan, je kan het altijd proberen of het ook werkt bij jou konijnen. Meer raad kan ik niet meegeven :$

  3. Oh ik kriebel ze hier altijd over zun kontje als ze effe stukje moeten doorlopen :whistle2: want ze zitten hier altijd in de weg.

    Ze gaan altijd net ergens staan waar ik bij moet zijn, dus dan kriebel ik en dan hupsen ze een stukje na voren :mdr:

  4. Haha als ik het zo lees ben ik dus de enige gek die speciaal even opstaat voor je konijnen, ook al is het weekend :whistle2:

    Als ik moet werken krijgen ze namelijk om 6 uur al eten omdat ze dan de hele kiet aan het afbreken zijn omdat ze eten willen dus dan sta ik op, maja als ik dan vrij ben doen ze dat ook, dus dan sta ik effe op om hun eten te geven en dan kruip ik weer terug. En in het weekend is het hetzelfde, om 6 uur ga ik hun eten geven :$

    Nu is dat opzich geen probleem want meestal kom ik dan pas terug van het uitgaan dus kunnen hun eten en ik in alle rust na bed :mdr:

  5. Even 3 vragen:

    1: Mijn konijn snoesje heb ik al paar dagen niet zien drinken. Ze dronk al jaren uit een fles en toen kon ik het mooi bijhouden, maar nu vanaf afgelopen zomer drinkt ze voortaan uit een bakje en wil ze de fles niet meer. Maar als ik thuis ben zie ik haar dus niet drinken terwijl ik haar wel altijd eerst uit het bakje zag drinken. Ze heeft nu een bakje en een fles dus ze kan kiezen wat ze wilt.

    2: Maar is dit erg want ze eet goed alleen ze keutelt soms niet. Heb dit aan de dierenarts gevraagd van het keutelen en die zegt dat zolang ze eet het gin probleem is. (dierenarts is konijnkundig want is onze dierenarts van de konijnenopvang waar ik werk. Ik geef haar dan Prozyme en dan gaat het weer effe goed en dan weer niet.

    3: Veder is een kant van haar neus ook beetje geel/vies. Is nooit geweest. Heb haar 1x horen niezen maar weet niet wat ze doet als ik er niet ben, dus moet ik hiermee na de dierenarts?

  6. Mijn konijn is erg ziek geweest en hij moet nu ander voer. De dierenarts raad mij ss aan en dan speciaal voor darm/nieren/urine aan. Heb heel het internet afgezocht maar kan het niet vinden. Ik ben dus op zoek na een witte met oranje doos van supreme sience selective. Weet iemand waar ik dit kan krijgen?

  7. Oké nou sorry voor de boze reactie van mij dan. Maar mijn eigen konijnen zijn op het moment ziek en ben daarom zelf snel op mun tenen getrapt nu omdat ik er niet tegen kan hun ziek te zien.

    Maar even voor de duidelijkheid. Pluis en snoesje zijn vakantiekonijnen. Ze logeren hier 3 weken. Ze zijn nu 2 weken hier en heb het dus geprobeerd samen te voeren maar dat ging dus niet. Heb voor un un klein bakje omdat het baasje verder niks heeft en zon voerbal hebben hun ook niet. Dus daarom kon ik zelf niks bedenken om nog te proberen. Maar ik zal effe kijken of ik iets van un grote bak heb staan voor un weekje en dan moet het baasje daarna zelf effe un grote bak kopen.

    Bedankt voor de reacties.

  8. Ik probeer nu al un week ze samen eten te geven en dit lukt dus niet vandaar dat ik het nu dus hier vraag.

    Ik heb geen weegschaal voor mij zelf alleen een keukenweegschaal.

    En Snoesje heeft al heel wat meegemaakt dus ze moet gewoon blijven eten. Hooi is het belangrijkste en dat pakt Pluis soms al af. En de brokken is helemaal ellende want hij vreet alles op. Maja, zie wel weer dat het niet helpt om hier iets op te zetten want je krijgt alleen maar commentaar. Of mensen lezen niet goed waardoor ik alles 10x kan herhalen.

  9. Maja, hoe moet ik dit dan gaan doen? Snoesje wil absoluut niet opgepakt worden, die wordt helemaal gek als je dit doet en krast en stamp alles bij elkaar dus haar baasje weet dus ook niet of ze afvalt of niet. Dus hoe krijg ik pluis zo ver dat hij dit niet doet en dan snoesje gewoon kan eten.

  10. ja dat is hier echt geen mogelijkheid. Pluis doet er alles aan om dat eten te pakken en snoesje laat zich gewoon weg duwen waardoor ze dus helemaal niks krijgt. Dit is hetzelfde als met het hooi. Zit snoesje hooi te eten, dan pakt pluis het uit haar mond en eet het zelf op. Het is echt niet normaal hoe hij op eten reageert.

  11. Ik heb hier nu 2 vakantiekonijnen bij mij thuis. Het vrouwtje Snoesje komt bij ons uit de opvang en die moet ik hier koppelen aan het mannetje Pluis. Pluis is een halfjaar oud en Snoesje is bijna 3 jaar. Pluis krijgt thuis in de ochtend en in de avond zijn brokken en rest van de dag krijgt hij tussendoortjes. Hij eet zijn brokken daarom ook in 5 minuten op want hij weet dat hij heel de dag toch eten krijgt.

    Snoesje komt bij ons uit de opvang en kreeg in de ochtend om 9 uur eten en dan pas weer om half 5. Dus zij verdeelde haar eten goed zodat ze de hele dag brokken had.

    Nu komt het probleem.

    Ik geef ze nu dus tegelijk eten, allebei een aparte bak. Pluis eet zijn bak leeg gelijk en Snoesje eet paar brokken en gaat weer spelen want dit is ze gewend. Maar ik kan haar bak nu niet laten staan want Pluis schiet er op af en eet haar bak ook leeg. Dus nu ga ik er bij zitten tot zij genoeg heeft, maar Pluis doet er alles aan om bij haar bak te komen. Als ik hem tegen hou springt die overal overheen om bij die bak te komen. Dus ik zet hem nu effe in het hok zodat zij rustig kan eten. Maar het probleem is dat ik dat kan doen omdat ik alle tijd heb. Maar als ze dadelijk weer thuis zijn hoe moet het baasje het dan gaan doen? Want zij moet natuurlijk ook werken. Het heeft geen nut om uit 1 bak te laten eten want hij vreet alles op.

    Dus help!!

    Ik heb nog un week om alles uit te proberen dus hopelijk komen er genoeg reacties.

  12. Het gaat goed met ze. Zitten nu vanaf zondag weer buiten en gaat goed. Eten en drinken goed en vallen weer aan op voer. Heb de gewichten bij gehouden en zijn weer aangekomen. Dus komt helemaal goed nu.

    En van die namen. Snuitje heb ik genoemd vanwege zijn hele lieve kopje waarik toen helemaal verliefd op ben geworden. En Snoesje, ja ze is gewoon un Snoesje. Hoe ze na mij kijkt en doet, is gewoon super lief.

  13. Die kunnen geen kwaad. Wij hebben ze in de opvang ook en diedoen verder niks. Heb ze hier thuis ook wel eens als hun wc te lang heeft gestaan. Dus het beste is met dit weer de wc vaker schoon te maken of het gedeelte in het hok waar ze hun behoefte doen. Kun je foto maken? Dan weet ik zeker of het dezelfde beestjes zijn

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .