Ga naar inhoud

Handre

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Handre

  1. Ja, maar gezien de ruimte van onze tuin, twijfelen we daar sterk over....konijntjes hebben veel ruimte over. Wellicht dat het konijntje van onze buuf (ook weduwe) tijdelijk komt logeren...

    Of bedoel je een letterlijke knuffel? Heb ik ook al over gedacht....deden we vroeger met onze oversexte konijn ook....werkt wel!

  2. Krijg nou wat! Kreeg vandaag een kaartje van de DA en assistent:sterkte met het overlijden van jullie konijn! Handgeschreven, niks standaard voorgedrukt!! Ik was er wel van onder de indruk en kon een stiekenpme glimlach niet weerstaan! Lief en onverwachts!Dacht dat ze dat alleen bij honden en katten deden? Konijnen tellen gelukkg ook mee :bounce:

    Met Ed gaat het redelijk goed, al begint de verveling wel toe te slaan (de bakjes vliegen door de lucht en hij zit daar maar een beetje te zitten...) komt vast goed met deze jongen.

  3. Gaat vast lukken. Ed kon nog wel even mee zei hij.....we willen ws geen nieuwe konijnen meer. Ik ben van mening dat ze veel ruimte nodig hebben en we hebben een kleine tuin....ik heb altijd konijnen gehad, omdat ik er erg gek van ben. We gaan haar zeker missen,maar aangezien we ook ooit willen verhuizen naar een huis met een grotere tuin, willen we wachten met nieuwe konijnen totdat ooit doorgaat (moet de huizenmarkt eerst weer aantrekken)....komt nog bij dat we vaak wegzijn en oppas kunnen vaak wel regelen, maar soms ook niet. Ze kunnen dan wel altijd naar mijn broer in een stal,maar ideaal is dat niet tussen de geiten en kippen (alhoewel Rupert het wel erg leuk vond om die kippen te pesten ;-)). Mocht Rupert er erg veel last van krijgen zo in zijn eentje, dan zal hij ws. wel naar een nieuw vriendje gaan, want wegkwijnen verdiend geen enkel beest! Ik zal altijd mijn voorliefde voor bunnies blijven houden....en ze komen in de toekomst zeker weer!(mijn droom is nog steeds een konijnenberg te hebben(mini weilandje vol met konijntjes).

  4. Nou dat had je toch niet verwacht :$

    Heel veel sterkte met het verlies

    Nou,achteraf wel. Hij voelde aan haar buik en zei oje, dit is niet goed! En toen schoten me ineens de beelden door mijn hoofd van haar zusje Dodo, die had op 1 jarige leeftijd exact hetzelfde. En ergens had ik wel zo'n voorgevoel. Bij Dodo waren we al verder van huis en ging het ook veel sneller. Die was in 2 weken tijd helemaal broodmager. Omdat ze bij ons lekker door de ren huppelen en niet zo van die schootkonijnen zijn, ontdekte we het vrij laat....bij Rupert waren we er sneller bij,maar helaas......voor een franse hangoor 6 prachtige jaren gehad en volgens de DA ook behoorlijk op leeftijd. Dan maar beter zo.....

    Toen we Ed uit de transportbox haalden ter controle (meneer was het er lekker niet mee eens).zeiden we gelijk tegen elkaar:jemig wat een verschil! Gezond, geen botjes,maar gewoon nog vlees (klinkt cru,maar bedoel het niet zo) en lekker eigenwijs. Rupert gaf op de tafel al geen kick meer, voor haar doen veel te rustig. Ga haar wel missen hoor!

  5. We weten niet of we dat nog willen...heeft meerdere redenen....maar goed:eerst dit maar eens te boven komen....kreeg overigens nog wel een compliment vd DA:hij kon wel merken dat ze een goed leven bij ons had! Niet zo'n consumentenkonijntje in een klein hok en mc donaldsvoer, dat merkte hij wel aan Ed!

  6. Helaas, slecht nieuws :'(......Rupert bleek een tumoren te hebben, vermoedelijk rondom haar lever. Haar zusje, heeft hetzelfde gehad en die heeft echt geleden. We hebben besloten Rupert in te laten slapen,om haar verder lijden te besparen....snifff.....het was zo'n prachtig beest en was voor een franse hangoor toch behoorlijk op leeftijd (6). Ed ook gelijk laten controlere,maar hij is gelukkig kerngezond. Nou maar hopen dat hij niet vereenzaamd in zijn eentje, want dat hebben we al eens eerder meegemaakt!

  7. Nee geen tandenknarsen. Hij doet het ook af en toe. Verkrampd dan even en drukt zijn kop naar voren en maakt het geluid.Verder was het ons al opgevallen dat hij magerder geworden is de laatste weken,dus we gaven hem extra voeding(oud konijn kan soms ook behoefte hebben aan aangepaste voeding). Ben benieuwd wat het is...

  8. Kanttekening: eet en drinkt wel goed en huppelt als een bejaard konijn door de ren....dus wellicht valt het mee

    Het zijn geen schoot konijnen, laten zich wel aaien (mits het geen vreemden zijn),maar oppakken hebben ze een giga hekel aan,dus dat wordt nog een klus om ze in de transportbox te krijgen vanmiddag:mdr:

  9. Onze is inderdaad ook best pittig. Als ze gevoerd wordt door vreemden dan gaat ze knorren! Verder ook geen echt schootkonijn. Lekker aaien vindt ze wel heerlijk! Ze is al zes, nooit problemen gehad, behalve nu (maakt een geluid als een kikker, zie ander topic).haar zus is inderdaad maar een jaar geworden, ze had een levertumor. Volgens mij is het zoals bij veel rasdieren:zuivere rassen zijn nou eenmaal kwetsbaarder (geldt voor bijv honden ook zo).en hoe groter, hoe minder oud ze vaak worden.

  10. Sinds een paar dagen horen we een raar geluid in de tuin....een kikker ofzo dachten we.....ook de konijnen gecheckt,maar we hoorden niks.....tot vanmorgen:de grootste (Rupert, de franse hangoor van 6),maakt het geluid!! Heel zielig. Dus gelijk maar een afspraak gemaakt voor de dierenarts en Ed, dee duitse hangoor neem ik dan ook gelijk maar mee voor een check-up......

    Maak me een beetje zorgen,zeker omdat het geen jonge dieren meer zijn....

    Iemand ervaring hiermee?

  11. Lauw water bevriest juist sneller! Hoe het komt, dat zal ik eens aan die chemicus van me (lees:man) vragen.

    Gewoon vaker vervangen. en ze kunnen echt wel een paar uur zonder water, zodra ik met een verse fles aankom zetten, beginnen ze gelijk met drinken!. Als je het maar goed in de gaten houdt. Ik werk zelf 3 dagen in de week en overdag heb ik ook niet de kans om de flesjes te vervangen. Zodra ik thuis ben ontdooi ik de fles en krijgen ze vers water

  12. Mijn schoonouders hebben een moestuin en brengen ons met name in de zomermaanden van allerlei heerlijke groenten mee! En er blijft ook wat over voor de bunnies:loof van bospeen en wat blaadjes andijvie! Zijn ze dol op. In de zomermaanden mogen ze ook wel eens loslopen in de tuin (als de kids op bed liggen, anders hebben ze geen leven) en ze rennen meestal direct naar onze kruidentuintje:peterselie en thijm, ze zijn er dol op! Wel uitkijken dat ze niet de hele plant opeten, maar een paaar plukjes mogen ze best opeten (scheelt ons weer snoeien ;-))... We blijven er wel bij, want anders anders zijn in notime al mijn plantjes weg, hihi.

  13. Ff wat rechtzetten: mijn konijnen krijgen Geendorre appels, maar appels waar wat plekjes opzitten(heb van die kids die het dan niet meer willen eten ;-)).appels zijn nog goed, ook voor mensen, dus zeker niet dor of verrot. Hun ontlastingspatroon is goed, zeker niet te plakkerig. Het zijn grote konijnen! Die dus als hoofdvoeding goed uitgebalanseerde hooi krijgen. Konijnen die in hoofdzaak alleen maar brokjes krijgen, schijnen minder bestand te zijn tegen vers voer. Althans dat heb ik me laten vertellen door de dierenarts. Kool krijgen ze niet, aangezien ik wel ooit een konijn heb verloren die teveel ervan had gehad (hij was overigens wel op leeftijd).

  14. Dat is precies waar denk ik 99,9% van alle (actieve) BB-leden het mee eens is, daarom dat de (denk ik) meest gegeven brokken Hope Farms en Science Selective zijn. Ik zou je wel aanraden op te passen met fruit (veel suikers) en (ik weet natuurlijk niet hoeveel je geeft) broodkapjes ook niet overvloedig geven. Je zou ook wortel (bevat ook veel suikers!), witlof, peterselie of selder kunnen geven, de meeste konijnen zijn daar ook dol op (mits je dat niet al hebt geprobeerd)

    Nee, ze krijgen het zeker niet dagelijks. Af en toe een appeltje die beetje beurs is geworden of een banaantje...en dan praat ik over max 1x per week. In de zomer wel wat vaker. Hetzelfde geld voor de broodkapjes. Wortels, lof eten ze erg graag. Vooral het loof aan de wortels zijn zo op. Ik heb wel eens uit nood supermarktvoer gegeven, maar daar eten ze a) veel te veel van als ze de kans krijgen B) je merkt gelijk dat het ontlastingpatroon veranderd c) gigantisch duur!! Hetzelfde geld voor het hooi. Het verpakte hooi is veel te mooi, daar zijn alle grove dingen enzo uitgehaald en dat vinden ze juist zo lekker en goed voor het gebit. Dus ik hou het maar lekker bij de pallets en hooi van de groothandel.'

    O, nog een goede reden om ze vnl hooi te geven: verveling!!! Met hooi blijven ze bezig en knabbelen ze de hele dag lekker door. Bovendien slijt het gebit mooi af!

  15. Mijn dierenarts zei ooit: vooral hooi geven. Eigenlijk hoeven ze niet veel bijgevoerd te worden. Hij was ook geen voorstander van het zgn. 'mac donaldsvoer'. Kant en klaar mix zeg maar. Dan eten ze alleen het lekkere eruit en laten de pallets (bruine brokjes) liggen. Met als gevolg of overgewicht of te eenzijdige voeding. Bovendien kunnen konijnen die gewend zijn om veel hooi te eten veel beter tegen groenvoer wat ze extra erbij krijgen. Ik geef ze een paar keer per week wat extra's zoals: sla, fruit, broodkapjes, komkommer. Voor de rest hooi en af toe een bakje pallets. Nu met de strenge vorst voer ik ze wel bij. Zeker om dat Toos en Henk toch al aardig op leeftijd zijn en grote konijnen zijn (Toos is een flinke dame van bijna 7kg). Ze komen nooit bij de dierenarts omdat ze ziek zijn.

  16. Bij mij eten ze alles! Ze zijn dol op allerlei groenten, maar fruit vliegt er ook in: appel, maar vooral banaan (zonder schil). Waar ze verzot op zijn zijn meloenschillen!

    Tip,voor de hete zomer:fruitijsje: bakje vol met restafval fruit:appel,aardbei,meloen, komkommer,wortel(met lof),etc en dan ijsblokjes erbij.....in begin vonden ze het maar eng, maar toen ze het door hadden!

  17. [bij mij om de hoek zit een groothandel in diervoeding, daar haal ik altijd een baal hooi. Ze verkopen er meerdere kwaliteiten.grof tot fijn. Gewoon van die boerenbalen zeg maar, veeel goedkoper dan in de dierenwinkel (dan krijg je voor hetzelfde geld een klein fijngeperst te mooi hooi). We doen er ongeveer 2 maanden mee, want die grote flappers eten nogal veel (worden alleen in de winter dagelijks bijgevoerd,mzomer af en toe een bakje pallets) pallets haal ik daar ook altijd in 25 kg zakken. Tip:bij de welkoop/boerenbond verkopen ze vaak ook, grote balen hooi en stro. Liggen vaak niet in de winkel,maar in het magazijn. Veel goedkoper en voedzamer!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .