Ga naar inhoud

Laptopmuis

Members
  • Items

    2.411
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Laptopmuis

  1. Een konijn is een groepsdier, dus als zijn maatje wegvalt zal hij deze zeker missen. Het stampen kan trouwens betekenen dat ze schuw of bang is. Konijnen stampen op de grond van angst.


     


    Ik zou zelf toch kijken om er een maatje bij te nemen... of haar afstaan voor adoptie. Want een konijn alleen houden dat altijd samen gezeten heeft.. zou ik zeker niet aanraden (sowieso een konijn alleen houden is niet aan te raden).


  2. Hier op de boerderij krijgen de konijnen (en andere dieren) gedroogd brood.


    Krijgen ze al jaren en wij merken niets aan de dieren dat het slecht zou zijn. Moet dan wel hard gedroogd zijn.


  3. We hebben dit zelf ook met de Vlaamse Reuzen gehad en pas met onze oude Rijnlander dame. Ook opeens slepen met de achterhand. Volgens onze dierenarts komt dit door hun grootte. Teveel mee doorgefokt, geen gezonde konijnen meer en krijgen dus doordat ze zo groot zijn vrij snel last van de gewrichten.


  4. Hij moet natuurlijk wennen. Ook heb je natuurlijk geen idee wat hij allemaal gewend is en wat niet, aangezien je hem dus in een dierenwinkel hebt gekocht. Als die van een broodfokker komt hebben ze weinig menselijk contact gehad.


  5. Ik zou je mannetje zeker laten castreren. Hij zal het vrouwtje blijven lastigvallen omdat hij natuurlijk nog hormonen heeft.


    Daarnaast... misschien is dat vrouwtje wel niet gesteriliseerd en zit je straks met nestjes jonge konijnen.


  6. Sterkte.

    Dieren uit dierenwinkels zijn vaak niet gezond en zit vaak veel inteelt in. Aangezien het massaproductie is bij de broodfokkers waar ze vandaan komen wordt er niet of nauwelijks op gezondheid gelet. Ze worden vaak met 4-5 weken van de moeder weggenomen terwijl ze best tot 8-10 weken erbij blijven om een goede start te krijgen.

    Denk dat toch beste voor het overgebleven rammetje is als er een nieuw maatje komt. Misschien best bij een konijnenopvang kijken voor een nieuw vriendinnetje.

  7. Heeft ermee te maken dat er 'wild' bloed inzit. Half-wildjes zoals ze genoemd kunnen heel goed klauteren en klimmen, het zijn echte acrobaten. Dus ik vrees dat dit naarmate hij ouder wordt ook meer zal worden. Want meestal komt dan het wilde instinct naar boven (meestal, ... uit ervaring).

    Vind zelf daardoor half-wildjes niet echt geschikt om in huis te houden als huiskonijn.

  8. Kan ook zijn dat het al geschimmeld is bij de boer. Zelf hebben wel ietswat van 30 pakken liggen op elkaar gestapeld. We doen onderin houten planken leggen zodat het hooi niet op de vloer ligt. We hadden eerder altijd dat door het vocht van de vloer de onderste balen van de onderkant gingen schimmelen.

    Zelf hebben we zo'n sortera bakken van de ikea binnen staan. Daar doen we altijd het hooi in voor een week. Als het op is vullen we het weer aan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .