Ga naar inhoud

zembla

Members
  • Items

    162
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door zembla

  1. Hij heeft nog niet gegeten en niet gekeuteld. Voor de zekerheid ga ik hem nu wel weer wat dwangvoer geven want ik ben heel de dag weg.. Ik ga wel proberen eerder weg te kunnen.

    Afentoe graaft hij zijn handdoek naar achteren of stampt hij in de kooi. Verder slaapt hij nog veel.

    Vannacht heeft hij met mij op de bank geslapen maar hij heeft amper bewogen.

    Hij heeft wortel en sla in zijn hok liggen en wat as brokjes. Hij liep wel naar de wortel en ging eraan ruiken maar eten heeft hij nog niet gedaan.

  2. Mijn konijn heb ik om 16:00 naar de dierenarts gebracht om onder narcose de haken op zijn kiezen te verwijderen. Om 18:00 heb ik hem opgehaald. Echter is Maurice nog erg suf en heeft hij sindsdien ook nog niets gegeten of gekeuteld op net wat dwangvoer na.

    Ik durf hem zo niet bij fluffer te zetten omdat die buiten zit en hij nog te suf is om voor haar weg te lopen als het moet. Ze zitten normaal wel gewoon samen. Maar ook omdat ik dan nog niet weet of hij eet...

    Hoelang kan dit duren?

  3. Jeetje vervelend dat je niet naar de dierenarts mag. Misschien helpt het als je je moeder een website laten lezen over een konijn met longontsteking? Als je googelt kom je genoeg sites van dierenartsen tegen, misschien kan dat haar overtuigen?

    Wat ik dan iniedergeval zal doen is die bisolvon kopen, kan gewoon bij de kruidvat. Dat lost iet wat slijm op waardoor de je konijn weer wat beter zal kunnen ademen. Hou je konijn ook goed warm, dat is erg belangrijk.

    Heb je misschien een filmpje van wat hij doet?

    Een consult bij de dierenarts zal rond de 50 à 60 euro kosten incl medicijnen. Tenminste bij mijn dierenarts wel.

    Hoe gaat het nu met je konijn?

  4. Ik ben bang dat je konijn een longontsteking te pakken heeft. Snel naar de dierenarts voor Antibiotica en eventueel Broomhexine (dat zijn pilletjes die de luchtwegen vrij houden).

    Als de dierenarts je geen broomhexine wilt meegeven dan kan je ook nog gewoon bij de drogist Bisolvon drank voor kinderen halen (dat is ook slijm oplossend) hier mag een konijn 2x per dag 0.25 mm hebben. Dit zal je via een spuitje in zijn mond moeten spuiten.

    Van een longontsteking kunnen konijnen dood aan gaan, dus let daar op.

    Hoe is het nu met je konijn?

  5. Zeker wel laten enten, ik heb het meegemaakt, konijnen nooit laten enten en ja hoor Heinz kreeg het. Nou ik kan je garanderen dat je dit niet wilt meemaken. Konijnen die geent zijn kunnen het alsnog krijgen maar wel minder erg en een grotere kans op overleving.

    Ik ben al bang nu ik mijn nieuwe nijn heb gehaald en pas dinsdag bij de DA terrecht kan voor een enting..

  6. Ik zie dat je in bergen op zoom woont. Ik zou inderdaad ook snel naar de dierenarts gaan. Het liefste naar Visdonk in Roosendaal, maar als dat tever is kan je vaak nog dezelfde dag bij de Zoom in bergen op zoom langs.

    Daar is het zaterdagoctend tot 12 uur evt ook spreekuur.

  7. Dankjewel.. Nu nog even duimen dat mijn andere konijn niet ziek wordt....

    Het is goed zo, al blijft het moeilijk hoor. Ik had Heinz ook nog maar 3 maanden.. Dan nu al dit.. Konijnenopvang zal ook wel denken..

    Wat zou het toch fijn zijn als ik nu wakker zou worden en Heinzje zit daar naast Fluf in het hok.

  8. Ik heb hem inlaten slapen. Hij ging zo erg achteruit.. Of laat ik zeggen, Heinz zijn lichaam heeft besloten dat het genoeg was. Uit het niets ging Heinz allemaal rondjes rennen, en hij leek wel dronken, hij rende scheef. Als hij stopte viel hij om om vervolgens weer snel op te staan en te gaan rennen.

    Mij was het duidelijk, het was over... Heinz probeerde te overleven maar een dier wat er zo aan toe is kan je beter laten inslapen, hij had zijn gevecht toch niet gewonnen..

    Toen hij zo deed was voor mij de keuze snel gemaakt.. Hij heeft zelfs 2 prikken moeten krijgen bij de dierenarts. Enkel de spuit in de nieren was niet voldoende (wat een vechter) hij heeft de laatste in zijn hart gekregen en toen was het snel gedaan..

    Het is erg, maar beter voor Heinz. Hij wilde al niet meer eten, drinken hij vluchtte voor me als hij me aanzag komen met die spuit. Het is goed zo..

    De moeheid komt er ook goed uit nu pfff.. Ik en Heinz hebben gedaan wat we konden, helaas was het niet voldoende..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .