Ga naar inhoud

cobraoenki

Members
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cobraoenki

  1. Ben weer terug van de dierenarts! Cobra was inmiddels weer redelijk back to normal en had ook een stukje wortel gegeten. De dierenarts zei dat ze wel iets van gas kon voelen in zijn maag, ws dat het vanzelf weer is gaan liggen. Ze heeft hem wel medicijnen gegeven en ik heb ook een aantal dingen mee naar huis gekregen: haarbalpasta en iets om de maag te legen als ik gas vermoed. Daarnaast nog een middel tegen gas: Equate, wat ik ook meteen mag geven zodra ik iets zie wat op gas lijkt. Ben dus blij dat ik alsnog even langs de dierenarts ben geweest!!

  2. Probleem: vanochtend zag ik ineens dat Cobra zielig in een hoekje zat in de keuken, waar hij wel komt maar nooit zit.... Hij kruipt steeds meer in een hoekje en neemt geen eten aan. Ik weet niet zeker of hij vanochtend vroeg wel heeft gegeten en gekeuteld. Ik heb de dierenarts gebeld en we kunnen om 14.45 uur vanmiddag terecht. Is dit prima of moet ik er druk achter zetten dat we eerder kunnen gaan? Ik ben bang dat hij last heeft van zijn darmen en ik weet niet hoe snel het dan bergafwaarts kan gaan.... Zijn oortjes zijn trouwens ook aan de koude kant.. Ik hoop op jullie advies!!

  3. Ik heb mijn voedster ook laten steriliseren.

    Mijn dierenarts haalt in principe alleen de eierstokken eruit. De baarmoeder gaat er alleen uit als het nodig is (er dus iets vreemds aan te zien is). Als alleen de eierstokken eruit gaan betekent dit dat de operatie toch weer een stukje minder ingrijpend is. Vraag dus naar deze mogelijkheid bij je dierenarts!

    Overigens is uiteindelijk de baarmoeder bij mijn voedster er wel uit gegaan, omdat 'ie opgezwollen was.... Ze is nog geen 1 jaar en ik ben dus erg blij dat ik het heb laten doen!

    Ik zou het dus WEL laten doen, zeker als je konijn vaak schijnzwanger is, hormonaal gedrag verdwijnt na sterilisatie! Hoewel er inderdaad risico aan de operatie verbonden is, vind ik dit niet opwegen tegen de ellende die baarmoederontsteking/kanker met zich meebrengt voor jou en je konijn. Laat je goed voorlichten door je dierenarts en, nuttige tip vanuit eigen ervaring, laat de operatie op maandag/dinsdag uitvoeren, zodat je de hele week nog je eigen dieranarts kunt bereiken mocht er iets zijn, en je niet bij een vervangende arts terechtkomt.....

  4. Banaan kan helpen inderdaad, even goed in de gaten houden. Wanneer is ze gesteriliseerd? Misschien heeft ze daar nog pijn van?

    Als je het toch bij een drinkbakje moet gaan houden, kun je bij de dierenwinkel ook van die bakjes kopen (rvs) die je aan de tralies kunt hangen. Dan kan ze 'm niet omstoten!

  5. ze heeft geloof ik ook een paar sprietjes hooi gegeten. Ze heeft net weer gepoept, ziet er nog niet heel goed uit maar er komt iig iets uit (zal ook nog wel van de olvarit zijn)!! Kruidenhooi heb ik in huis, maar daar heeft ze niet meer interesse in dan in gewoon hooi. Eigenlijk is ze sowieso niet zo'n eter 8-) Maar ik hou haar gewoon de hele tijd wat dingen voor, kijken wat ze doet!

  6. Zo hehe... Ik heb haar vannacht om de twee uur gevoerd en om half 8 vanochtend was ze zo nijdig dat ze meteen al ging spartelen als we in de buurt van haar bekje kwamen.. Ik hield haar een sprietje gras voor en daar hapte ze in!! Toen heeft ze het helemaal opgegeten, evenals de peterselie die we haar vervolgens voorhielden. Nog maar een paar stronkjes peterselie, gras en paardenbloem gegeven en weer terug in het hok gezet! Uiteindelijk maar uit het hok gelaten, had ook het idee dat ze zich niet op haar gemak voelde daar. Nu ligt ze onder het bed samen met Cobra, ga haar zometeen haar pijnstilling geven (antibiotica heeft ze om half 6 al gehad) en nog een paar sprietjes gras voorhouden! Het gaat dus de goede kant op!!! :-)

  7. Ze ligt nu in haar wc (???) ligt blijkbaar lekkerder dan de zachte handdoek in haar hok... Ze heeft niet meer gekeuteld en ook geen kruiden, niets gegeten... Ga zeker proberen iets op haar pootjes te smeren en blijf haar dwangvoeren... Pfff... Het gekke is dat ze niet helemaal apathisch is... Ze heeft gewoon praatjes bij het dwangvoeren, duwt je weg, probeert te happen/weg te lopen etc..

  8. Heb haar nu om de twee uur geprobeerd te dwangvoeren, maar er gaat echt bijna niets in, ze laat alles gewoon uit haar bekje lopen, likt alleen af en toe een ietsiepietsie naar binnen.... Verder voelt ze zich wel beter uit haar hok dan erin, ze rent ook gewoon weg als ik haar wil pakken maar verder zit/ligt ze in een hoekje van de kamer... Als ik haar in haar hok zet blijft ze in principe ook op 1 plek zitten...

    Moet ik meer doorzetten met het dwangvoeren? En wat zal ik te drinken voor haar neerzetten, hooithee of gewoon water of allebei?

  9. Getsiederrie!!! Torretjes in je voer? Waren het torretjes met een pantser of waren het van die langwerpige glans-achtige beestjes met lange voelsprieten die je ook wel eens op tegels oid ziet? (getver..)

    Ik zou idd ook terug gaan met die zak voer als je hem nog hebt...

  10. Natuurlijk is snoep niet goed voor je konijn, maar een beetje verwennen mag best naar mijn idee ;-) Onze Cobra is een enorme snoepkont en gek op alles wat zoet is. Een paar keer per week krijgt 'ie een paar fruitsnoepjes van de dierenwinkel (weet niet hoe ze heten, maar zien er uit als groene en oranje kiezelsteentjes met gaatjes), een stukje gedroogde banaan. Daarnaast ook een klein stukje cracotte een paar keer per week (zijn beide konijnen dol op)... Als je dat soort dingen met mate geeft gaan ze heus niet dood!! Als het maar niet ten koste gaat van het 'gewone' voer: hooi, biks en groen. Eigenlijk net als bij een mens inderdaad: je kan best snoepen of McDonalds eten (zoals ik vanavond, haha), maar als je er te veel van eet wordt je dik, lusteloos, ziekerig etc.

  11. Thanks voor alle tips hier!! (heb hier al meer aan gehad dan aan bezoekje da vanochtend...)

    Ze loopt een beetje rond en heeft gepoept!!! Het zijn wel van die aan elkaar geplakte keutels (geen blinde darm keutels volgens mij), maar iets is beter dan niets!! Ook hoorde ik haar net aan een stuk karton knabbelen, dus ze krijgt wellicht weer een beetje praatjes... Keep you posted!!

  12. Ze had inderdaad uit een bakje gedronken en niet uit een flesje, heb dan ook permanent een bakje water (en nu hooithee) klaarstaan, maar is moeilijk te controleren of ze drinkt!

    Ik blijf voorlopig maar even dwangvoeren elk uur denk ik, als het aan het eind van de dag niet beter gaat bel ik de dierenarts weer en vraag ik middelen voor de darmen! Ze wordt trouwens wel weer wat actiever, ze hupst een beetje rond en wast zich... Goed teken denk ik?

  13. Ze lijkt weer een beetje tot rust te komen, zit zich nu te wassen... Ga haar over een kwartiertje proberen te dwangvoeren mbv de handdoektruc.... Ze heeft nog niet gekeuteld, alleen net in haar reismandje wel weer een klein plasje gedaan, dus misschien heeft ze wel een beetje gedronken vannacht (moeilijk te controleren). Ze had volgens de dierenarts ook geen vocht tekort... Ga ook zometeen maar even naar de markt om peterselie te halen.... Heb al peer, witlof, brokjes, hooi, hooithee voor haar neergezet... Maar: is het niet heel gevaarlijk voor de darmen als ze nu al bijna 24 uur nauwelijks iets heeft binnen gekregen?

    En: de antibiotica die ik mee heb gekregen is doxycycline, uit de tetracylcine-groep... Weet niet zeker of dit wel goed is voor konijnen ivm de darmwerking? Na de castratie van onze ram hebben we Baytril meegekregen... Correctie: heb net nog even wat zorgvuldiger gezocht en doxycycline is veilig voor konijnen, gelukkig (better safe than sorry)

    Kelly--> dat klopt inderdaad ;-) Wie is jouw vriend dan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .