Ga naar inhoud

KonijnNino

Members
  • Items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KonijnNino

  1. SS is in de kilo prijs inderdaad iets duurder. Maar het goede nieuws is dat ze er ook minder van hoeven te hebben. 15gr per kilo konijn is zo ongeveer wat hier op het forum gegeven wordt. Ik zou 35 gram geven (2,3x15gr) en degene waarvan je denkt dat ze wat bij moet komen met de hand wat staafjes bijvoeren (dan weet je ook gelijk of ze het zelf opeet).

  2. haha, heel herkenbaar :D

    Het is zeker een kwestie van wennen, het helpt wel om hem gerust te stellen. Sinds vorige zomer mag mijn dwergje ook op het balkon, maar dat was ook wel even wennen. Hij sprong eerst de hele tijd naar binnen, daarna is hij beschutting gaan zoeken bij zijn grote vriend: een Maine Coon van 6 kilo, en nu zit ie eventjes stil om te luisteren, en gaat dan weer verder waar hij mee bezig was.

  3. wow, klinkt moeilijk. Zeker omdat ze wel zindelijk is geweest. Misschien is het een kwestie -uit het oog uit het hart-, en laat ze het gewoon gaan als ze haar WC niet meer ziet. Het zijn wel de hoeken waar ze in gaat. Dus misschien is de oplossing zo makkelijk als een extra WC neerzetten? BV in links boven in de hoek bij B?

    (ik weet dat mijn konijn zo zindelijk is dat hij het liefst buiten zijn hok gaat, het eerste wat hij doet als zijn hok opengaat is naar de gang rennen om daar eens lekker te... naja je snapt het ;) )

  4. Staat hij binnen of buiten? Ik kan me voorstellen dat je buiten niet zo goed in de gaten kan houden als binnen. Heb je een flesje of bakje. Sommige konijnen zijn er nogal specifiek in wat ze willen hebben ;)

    En wat krijgt hij verder? Als hij bijvoorbeeld veel groenvoer krijgt waar veel water inzit, zal hij ook minder drinken.

  5. Ik met de voerbak naar de keuken om te meten, konijn er hardhollend/ sliding maken achteraan, kitten wordt wakker, vliegt ook achter me aan. Maar ik leef nog!

    http://www.bunnybunch.nl/community/album.php?albumid=5605&attachmentid=67299

    Dit is het bakje dat ik gebruik, dit is afgemeten op de keuken weegschaal 15gr. aangezien jij geen weegschaal hebt; 27brokjes!

    Mijn ervaring is dat het ongeveer evenveel lijkt, van HFST mogen ze meer gram, maar zijn de brokjes ook weer wat zwaarder, SS is wat luchtiger, waardoor het wat meer lijkt.

    En konijnen hebben ALTIJD honger ;) niks van aantrekken, hooi vinden ze ook lekker, eten ze dat maar.

  6. Water is water :) maakt niet uit waar het uitkomt/ inzit.

    Zou je denken...

    Hier wordt het liefst uit de bak water voor de katten gedronken (met het nodige geslurp :D ). Maar als ik dan een bak water in het hok zet wordt het met de nodige precisie van de verdieping afgegooid! Dus daar hangt nu een flesje ;)

  7. Misschien ligt het aan de tijd dat je het geeft. Ik weet bijvoorbeeld dat Nino niets anders dan hooi kan verdragen tot een uur of 11 of 12 's ochtends. Dan laat hij zijn BDK's liggen (wie eet er ook zijn eigen poep als er iets lekkerders voor handen is, heel logisch eigenlijk ;) ).

    Hij krijgt nu om 17u groente, en 20.30u biks. En dan is er niks aan de hand :D

  8. Het woord nee... Het wordt hier begrepen, maar niet zoals ik bedoel.

    Maar wie weet dat jouw vlaam het wel snapt, het is het proberen waard! Nee zeggen, en zijn voorpoten van tafel duwen.

    Hier betekent 'nee', eventjes wegrennen, en dan na 2 seconden weer verder gaan :lol:

    Als dat bij jou ook zo gaat, zou je het misschien minder aantrekkelijk kunnen maken; geen losse koekjes op tafel, maar in een dicht bakje bijvoorbeeld? Als er niets te vinden is zal hij op een gegeven moment misschien stoppen ;)

  9. Hier krijgt ie ook het 'afval' van het schoonmaken, de kontjes en losse blaadjes. Ik heb het idee dat hij de spruitjes meer waardeert dan ik :mdr:

    Maar het blijft een koolsoort, dus oppassen. Hij (nhd van 1.3kg) krijgt hier restjes ter grootte van een half spruitje, nog nooit problemen gehad (als je bedelen voor meer niet meerekent :love: )

  10. Ik heb ook een keer van die keutels gehad, naja, mijn konijn dan ;)

    Foto doorgestuurd naar de DA. Per direct op water en hooi was het advies. Hier is het op die manier goedgekomen. :cool:

    Maar ja, ik kende het konijn, en kon dus zien hoe hij eronder was (zijn gedrag was niet veranderd, alleen zijn keutels :P ), ik kan me zo voorstellen dat het voor jou wat moeilijker is.

    Ik zou je toch aanraden om hem op hooi te zetten. Het ziet er namelijk wel uit alsof er in zijn darmen iets niet goed gaat.

  11. Mijn ouders hebben een kiwi struik staan, die jammer genoeg geen vruchten levert ;) Maar de takken van die struik zijn ook helemaal behaard, maar dat is geen enkel probleem. Na een dag is zo'n tak helemaal blank van het afknagen :bounce:

  12. Ik ben geen kenner maar dit is wat ik gehoord heb:

    Het is aan te raden om hem sowieso te vaccineren, ook al woont hij binnen. Myx wordt overgebracht via vliegen, en die komen ook binnen. Nobivac is het nieuwe vaccin die je maar 1 keer per jaar hoeft te geven (oude moest 2 keer per jaar) en het maakt ook niet meer uit in welk seizoen je het geeft. Ik zou hem bij tijds laten vaccineren, dan kun je hem zelf nog in de gaten houden erna, jij zal immers het snelste doorhebben wanneer zijn gedrag veranderd.

    Ik was in Nederland rond de 25 euro kwijt voor checkup en prikje.

  13. Ik heb precies deze wel eens gehad (een vriend van me had hem voor zijn gerbils gekocht maar die moesten hem niet).

    Zoals je hem van buiten ziet, is hij helemaal. DUS GEEN STEEN in het midden ofzo. Als ik Nino mag geloven was hij supersupersuper! lekker :bounce:

    Ik ben niet zo'n fan van snoepjes voor konijnen (meestal krijgt hij hier SS als 'snoepje') maar deze zou ik zo nog een keer voor hem kopen. Hij moest goed zijn best doen met zijn tanden. Ik heb het blok overigens over ongeveer 2 weken verdeeld. Steeds 10 minuten per dag in zijn hok, en er daarna uitgehaald.

  14. En zien eten doet eten, ook bij konijnen :mdr:

    Misschien moet Babbel gewoon even de kat uit de boom kijken, als hij/zij ziet dat Knabbel lekkere dingen van je krijgt komt hij/zij vast wel een keertje kijken.

    Je kan ook proberen als je Knabbel iets uit je hand geeft, hetzelfde iets verderop in het hok te gooien, dan kan Babbel even rustig snuffen zonder schichtig te zijn voor je hand.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .