Ga naar inhoud

Vloems

Members
  • Items

    1.020
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vloems

  1. Ik geef elke dag kruiden en zo mogelijk (in de zomer) vers uit de tuin. Dit geef ik naast witlof, andijvie en wortel. De groenten  die je geeft zullen niet tot verstopping leiden, eerder naar diarree. Maar sowieso is kruiden gaan geven een goed idee! Ze vinden het heerlijk en het is goed voor ze.

    • Vind ik leuk 1
  2. Fijn dat hij een vriendin krijgt. De castratie van een ram stelt meestal niet zoveel voor gelukkig. Houd m lekker een dagje binnen op kranten / dekentje, zodat hij warm is en jij m goed kan observeren. Meestal gaan ze vrij snel weer eten, maar houdt wat dwangvoeding bij de hand, mocht hij niet binnen 24u gaan eten. Daarna drie weken wachten met een vriendinnetje uitzoeken en dan komt het helemaal goed.

  3. Heeft de da gezegd hoe snel de ontstekingsremmers moeten werken? Ik ben geen dokter, maar klopt het wel dat een konijn bloed verliest bij een blaasontsteking? In elk geval zou ik niet al te lang wachten met het maken van een foto om stenen uit te sluiten.

    Mijn ervaring met bloedverlies bij een voedster, zijn baarmoederproblemen, daar zou ik inderdaad ook rekening mee houden.

  4. Als het ook op haar neus zat en het lag ergens waar ze nooit plast, zou het ook best bloed kunnen zijn. De da is zeker een goede stap lijkt me. Ik weet niet of je er al geweest bent, maar probeer iets van het gevonden vocht mee te nemen.

  5. Ik zou me niet al teveel aantrekken van die lijst, die bestaat uit dierenartsen waarmee mensen goede ervaring hebben op het gebied van konijnen, en dan moeten die mensen die dierenartsen ook nog eens hebben opgegeven voor die lijst. Dat de 4schaar er niet op staat hoeft daarom absoluut niet te betekenen dat zij niet konijnkundig zijn.

  6. Er zijn veel mensen die hun overleden konijn nog even in de ren leggen, sommige konijnen gaan er dan zelfs nog even naast zitten of liggen. Ik heb het een keer gedaan en toen ging mijn andere nijn er alleen maar op rijden ,iets wat ze normaal nooit deed. Het was best naar om te zien en heb haar maar weer weggehaald. Maar zoals ik in het begin zei, bestaan er meer positieve verhalen over, ik zou dus zeker even wat meer reacties afwachten. Sterkte!

  7. Natuurlijk gebruikt een konijn met ruimte meer energie. Het gevolg is echter eerder het tegenovergestelde dan wat je zegt: eerder zal een konijn met weinig ruimte sneller te dik worden. Tenzij hij sinds dat hij 5,5 kg woog ineens veel ruimte kreeg, vind ik het zeer onlogisch dat je konijn aan het afvallen is. 

  8. Nagels knippen is bij mijn buitennijnen nooit nodig. Bij binnen nijn doe ik dat twee keer per jaar en ook dat is een nijn wat razend wordt als je m oppakt. Toch is dat met zn tweetjes zo gedaan, ik hou m vast en mn vriend knipt. Op de rug leggen kan je naar mijn mening beter niet doen, het konijn houdt zich dan vaak goed stil, maar dat is omdat ie in doodsangst verkeert. 

    Als het goed is kijkt je dierenarts bij de enting altijd de nagels na, dus als je konijnen op tegels lopen en/of veel graven zou je het mi wel wat minder kunnen knippen en de da laten oordelen. Als de nagels te lang zijn, groeien ze buiten de vacht, pas dan is het nodig om te knippen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .